Απόκτηση golden retriever

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μήπως να αφήσετε πρώτα τον άνθρωπο να απαντήσει [αν θέλει], αν και πόσο, έχει κάνει "έρευνα", πάνω στην φυλή που τον ενδιαφέρει; Με το καλημέρα, είπε ότι έχει ήδη προγραμματίσει να μιλήσει με εκτροφείς. Αρα...κάποια ενημέρωση την έχει. Και άρα...η μη κατανόηση του γραπτού λόγου, επεκτείνεται κάπως, δεν βρίσκεις; Το να βομβαρδίζουμε τα θέματα του φόρουμ, με μηχανικές απαντήσεις, σε χρόνο ρεκορ, το βρίσκω το ίδιο ανεπιθύμητο, με άλλες δημοσιεύσεις.

Να κάναμε λοιπόν μια παύση, στα συμπεράσματά μας, μέχρι να επανέλθει ο/η Golden;
Δεν βλέπω τίποτα ανεπιθύμητο στο παρακάτω post και φυσικά κανέναν βομβαρδισμό ερωτήσεων:

Καλώς ήρθες! Να πεις στον φίλο σου οτι δεν κάνει να ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας.΄Γιατί θέλεις Γκόλντεν; Εχεις μελετήσει την φυλή; Γιατί να έχεις πρόβλημα εαν πάρεις θυλικό; Επίσης αυτό που λες για εκτροφεία εξωτερικού, σίηουρα δεν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον να σου στείλει όντως το κουτάβι που ζήτησες, γι αυτό πας εσύ, να δεις το εκτροφείο, τακουτάβια, να διαλέξεις και γενικά να έχεις μια γνώμη!
Ο θεματοθέτης έκανε ένα σωρό ερωτήσεις/απορίες (και καλά έκανε) και πολύ ωραία απάντησε -με αντερωτήσεις σε ένα ουσιαστικό post- το μέλος!Εφόσον είχε πολλές απορίες, πολλές θα είναι και οι ερωτήσεις. Το ότι είναι καινούργιο ένα μέλος, έχει όρεξη να γράψει, είναι ποιοτικά τα posts του δεν είναι κάτι ανεπιθύμητο. Ανεπιθύμητα είναι τα 15 posts παρακάτω συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου μιας που έγραψα για να κάνω παρατήρηση.

δηλαδη αγαπητε στελιο (θα το εβαζα σκετο στελιο αλλα αφου το εγραψες ετσι στο βαζω και εγω)
σε καθε θεμα μπορουμε αν εχουμε και διαφορετικες γνωμες;
αλλα να λεμε εδω και αλλα παραδιπλα;
Μπορείς να λες ότι θες αρκεί να είναι μέσα στους κανόνες!

Έπεσαν στην αντίληψη μου 2-3 posts που αναφέρεις περί της "ειδικότητας" που έχει κάποιο μέλος, λες και δεν ξέρεις με τι σκεπτικό το έγραψε, και αναλώνεσαι στο να το ξαναγράφεις και να περιπαίζεις. Αυτό και μόνο.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.629
1.952
Γεια σου Στελιο!Εγω θεωρω οτι το να λεω οτι ειναι καλυτερο το εξωτερικο οτι θα "σωθει"κοσμος...Δυστηχως ειχα ασχημες πρωτες γνωμες για τους εκτροφεις Γ.Π στην Ελλαδα και το χειροτερο ειναι οτι οσο περναει ο καιρος τοσο πιο ασχημα πραγματα βλεπω!Δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο?Ουτε επεβαλα σε κανεναν να παρει απο εξωτερικο!ουτε απογορευσα σε κανεναν να παρει απο Ελλαδα!Οχι τπτ αλλο ειμαι ανθρωπος με πολυ αγχος και αν ειχα παρει σκυλο που ως 4-5 μηνων περπατουσε σαν αναπηρο ισως ειχα αρωστησει^^

Golden

Member
27 Αυγούστου 2013
9
0
Γιατι μου αρέσει το golden ?γιατι απο οταν τα είχα δει σε έκθεση είχα πάθει πλάκα με αυτά !!Ειναι πανέμορφα !!κι απο οτι λένε όλοι απο χαρακτήρα ειναι αστέρια !!! Εγω θέλω σκύλο για παρέα ,βόλτες ,παιχνίδι ,γέλιο ,βόλτες στην εξοχή με την οικογένεια ( άντρας μου ειναι και κυνηγός και προτιμά άλλα σκυλιά για κυνήγι αλλα θα το παίρνει ισως για βόλτα μαζι του ) και γενικά έναν σκύλο που να τον αγαπάμε όλοι !!ξερω οτι όλη η φροντίδα θα ειναι σε μένα κατα κύριο λόγο ( η μαμα τα φορτωνεται ολα στο τελος !!!) γι αυτο φροντιζω να ενημερωθώ πριν για ολα πριν κανω το βήμα να πάρω ενα κουτάβι .
Υπαρχουν πολλά που δεν ξέρω γιαυτο και γράφτηκα εδω σε αυτο το φόρουμ και διαβάζω συνεχώς !!
Μακαρι να είχα διαβάσει τόσα και για την ανατροφή των παιδιών μου !!!χαχαχχα!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γεια σου Στελιο!Εγω θεωρω οτι το να λεω οτι ειναι καλυτερο το εξωτερικο οτι θα "σωθει"κοσμος...Δυστηχως ειχα ασχημες πρωτες γνωμες για τους εκτροφεις Γ.Π στην Ελλαδα και το χειροτερο ειναι οτι οσο περναει ο καιρος τοσο πιο ασχημα πραγματα βλεπω!Δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο?Ουτε επεβαλα σε κανεναν να παρει απο εξωτερικο!ουτε απογορευσα σε κανεναν να παρει απο Ελλαδα!Οχι τπτ αλλο ειμαι ανθρωπος με πολυ αγχος και αν ειχα παρει σκυλο που ως 4-5 μηνων περπατουσε σαν αναπηρο ισως ειχα αρωστησει^^
Το θέμα μου δεν είναι ότι λες την άποψη σου. Το θέμα είναι ότι λες μόνο αυτήν και τίποτα άλλο.:)

Θα ήθελα όμως να μάθω τις πρώτες σου εμπειρίες με τα προβληματικά...ελληνικά σκυλιά:D

GSD For Life

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2013
172
6
29
Μυτιλήνη
Γιατι μου αρέσει το golden ?γιατι απο οταν τα είχα δει σε έκθεση είχα πάθει πλάκα με αυτά !!Ειναι πανέμορφα !!κι απο οτι λένε όλοι απο χαρακτήρα ειναι αστέρια !!! Εγω θέλω σκύλο για παρέα ,βόλτες ,παιχνίδι ,γέλιο ,βόλτες στην εξοχή με την οικογένεια ( άντρας μου ειναι και κυνηγός και προτιμά άλλα σκυλιά για κυνήγι αλλα θα το παίρνει ισως για βόλτα μαζι του ) και γενικά έναν σκύλο που να τον αγαπάμε όλοι !!ξερω οτι όλη η φροντίδα θα ειναι σε μένα κατα κύριο λόγο ( η μαμα τα φορτωνεται ολα στο τελος !!!) γι αυτο φροντιζω να ενημερωθώ πριν για ολα πριν κανω το βήμα να πάρω ενα κουτάβι .
Υπαρχουν πολλά που δεν ξέρω γιαυτο και γράφτηκα εδω σε αυτο το φόρουμ και διαβάζω συνεχώς !!
Μακαρι να είχα διαβάσει τόσα και για την ανατροφή των παιδιών μου !!!χαχαχχα!!
Tοτε φατνάζομαι οτι έχεις ενημερωθεί για τον σωστό τρόπο απόκτησης και γενικά για την φυλή! Για να λες οτι το είχες δει σε μια έκθεση μάλλον ναι! :D Πολύ ωραία τότε! Μίλησες καθόλου με εκτροφείς; Σου εξήγησαν 5 πράγματα;

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.629
1.952
1ον το λεω σε αλλα θεματα γιατι μπορει να μην το εχουν διαβασει στα προηγουμενα...2ον Για να τα πω πρεπει να παρω το οκ απο τους ιδιοκτητες και δευτερον να μηλισω με δικηγορο για το τι ευθηνες μπορει να υπαρξουν!Γιατι το θεμα ειναι να μηλισουμε με ονοματα κιολας αν το θες...Αφου εχεις διαβασει τα ποστ μου θα ξερεις για τα δυο περιστατικα που εχω ηδη πει!και αλλο ενα ειναι οτι επεισα γνωστο να παρει απο εκτροφειο Γ.Π και το σκυλι περπαταει σαν αναπηρο...η απαντηση του εκτροφεα ειναι ετσι περπατανε τα μορφολογικα...Παλι καλα που δεν πηρα μορφολογικο!Οχι τπτ αλλο οπως ειπα ειμαι ανθρωπος με αγχος και δεν θα το αντεχα!και δεν εχει δωσει ειρωνειας αυτο που λεω!Θα δω αν μπορω να παρω την αδεια απο τους ιδιοκτητες να αναφερω τι τους εχουν κανει και να μηλισω με δικηγορο για το ποσο μπορει να μπλεξω!και θα επανελθω!α εχω πει και την αποψη μου για τα μορφολογικα και τα εργασιακα!και σε αυτα!Εχω την αποψη οτι τα σκυλια δεν παιζουν μεταξυ τους,οτι η μπαρφ ειναι η καλυτερη διατροφη για τον σκυλο.και οτι ειμαστε 100χρονια πισω σε θεματα σκυλου στην Ελλαδα!Επισης θεωρω το Ιπο πολυ ενδιαφερων και την καλητερη υπακοη!και ειμαι εναντιον των εργαλιων!Μερικες απο τις αποψεις μου.Τις εγραψα για να της δεις και για να σε ρωτησω επειδη τις εργραψα εδω αν τις γραψω και σε αλλο θεμα θα σημαινει οτι επαναλαμβανομαι?

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Αν και είναι χώρες που παράλληλα προάγουν τα Puppy Mills,
οι χώρες προάγουν τα Puppy Mills?
όχι τίποτα άλλο...αλλά...

Θα παρακαλέσω κάποιους αν δεν ξέρουν να κατανοούν τον γραπτό λόγο να μην αναλώνονται σε περιττά posts!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν και είναι χώρες που παράλληλα προάγουν τα Puppy Mills,
Θα παρακαλέσω κάποιους αν δεν ξέρουν να κατανοούν τον γραπτό λόγο να μην αναλώνονται σε περιττά posts!
Ακριβώς προάγουν το εμπόριο ζώων.

Προάγω = φροντίζω για την ανάπτυξη μιας σχέσης, συνήθως εμπορικής, πολιτιστικής, διμερούς.

Παράδειγμα με έμφαση στο θετικό:
Το Dogforum ως κυνολογικό forum προσπαθεί να προάγει την σωστή κυνοφιλία.
Παράδειγμα με έμφαση στο αρνητικό:
Κάποια μέλη του Dogforum αποσκοπούν στο να παράγουν και να προάγουν μπάχαλο.

Ένα άλλο παράδειγμα με έμφαση στο αρνητικό:
Τα σχολεία προάγουν την παπαγαλία. Δεν μαθαίνουν στους μαθητές ότι τις προτάσεις μας τις ξεκινάμε με κεφαλαία...

:rolleyes:

Golden

Member
27 Αυγούστου 2013
9
0
Όταν τα θηλυκά έχουν περίοδο γίνεται μπάχαλο το σπίτι ? Γιατί ενα θέμα με τη καθαριότητα νομίζω θα υπάρχει .. Εχει καποιος εμπειρία να μου πεί τι να περιμένω ? Ο σύζυγος ειναι της γνώμης να πάρουμε αρσενικό ..Μου είπαν όμως οτι τα θηλυκά ειναι πιο δεμένα με την οικογένεια και γιαυτο τα προτιμώ .

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Όταν τα θηλυκά έχουν περίοδο γίνεται μπάχαλο το σπίτι ? Γιατί ενα θέμα με τη καθαριότητα νομίζω θα υπάρχει .. Εχει καποιος εμπειρία να μου πεί τι να περιμένω ? Ο σύζυγος ειναι της γνώμης να πάρουμε αρσενικό ..Μου είπαν όμως οτι τα θηλυκά ειναι πιο δεμένα με την οικογένεια και γιαυτο τα προτιμώ .
Εγώ μέχρι να στειρώσω τη δικιά μου της φορούσα βρακί τις "κοκκινες" μέρες της.
Υπάρχουν ειδικά για σκύλους...Πολλά σκυλιά επίσης αυτοκαθαρίζονται και δεν αφήνουν λεκκέδες σε πατώματα και έπιπλα.

Golden

Member
27 Αυγούστου 2013
9
0
Ευχαριστω για την απάντηση !!
Και για τις γλωσσικές επισημάνσεις !!χαχαχα ( μ αρέσουν οι παρατηρήσεις ..διορθωνομαι !!)

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Αυτο που εγραψες στο αρχικο σου ποστ Golden,για τους εκτροφεις των αλλων χωρων δηλαδη,απαιτει ενα καποιο ψαξιμο απο μερους σου,και φυσικα ειλικρινεια και προθεση να σε βοηθησει ο οποιος ξενος εκτροφεας.Εξηγουμαι :

Εγω για την ρατσα που ενδιαφερομαι,εχω βρει εκτροφεια και σε Σερβια-Σκοπια-Βουλγαρια κτλ.Εχω κανει φιλους πολλους εκτροφεις στο facebook,και γενικα απο οτι εχω καταλαβει ολοι γνωριζονται μεταξυ τους,ειτε απο εκθεσεις,ειτε επειδη ο ενας "δανειζει" σε καποιον αλλον εναν αρσενικο για επιβαση κτλ.Αυτο το αναφερω γιατι,απο την στιγμη που λιγο-πολυ ολοι γνωριζονται μεταξυ τους,και γενικα η "αγορα" ειναι περιορισμενη,κανεις δεν θα ηθελε να ακουστει κατι κακο για το εκτροφειο του.Κοινως,δεν θα σε κοροιδεψει.

Βεβαια θα μπορουσες να αφιερωσεις καποια χρηματα & χρονο για να επισκεφτεις αν θελεις καποια κοντινα στην Ελλαδα εκτροφεια,αυτο ειναι το ιδανικοτερο.Τωρα για αλλες χωρες,οπως η Ισπανια,Γαλλια,Ιταλια κτλ,αν δεν εχεις καποιον γνωστο για να μεσολαβησει,θα πρεπει να εμπιστευτεις τον εκτροφεα.

Να αναφερω πως -τουλαχιστον- για την ρατσα που ενδιαφερομαι,οι τιμες π.χ. στη Βουλγαρια ειναι πολυ υψηλες.Μπορει για αλλες ρατσες να μην ισχυει,παντως με εξεπληξε αυτη η πληροφορια..Τελος,απο οτι μου εχουν πει,αν πας να παρεις τον σκυλο απο Βουλγαρια π.χ. ως Ελληνας,θα τον πληρωσεις ακριβοτερα απο οτι θα τον επαιρνε ο Βουλγαρος πολιτης.Δεν ξερω για ποιον λογο το κανουν αυτο,ουτε αν ειναι ο κανονας τους αυτος,απλως το αναφερω σε περιπτωση που μπορεις να βρεις καποιον για να μεσολαβησει(αν οντως ενδιαφερθεις καποτε για κουταβι απο εκει τελος παντων :p ).

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ακριβώς προάγουν το εμπόριο ζώων.

Προάγω = φροντίζω για την ανάπτυξη μιας σχέσης, συνήθως εμπορικής, πολιτιστικής, διμερούς.
Υπάρχει δηλαδή κρατική μέριμνα για το εμπόριο ζώων...
Μάλιστα...κάτι μάθαμε και σήμερα
Τα σχολεία προάγουν την παπαγαλία.
περ έδει δείξαι .....

Golden

Member
27 Αυγούστου 2013
9
0
Περίπου ποσο στοιχίζει η αγορά ενός κουταβιού ,γνωρίζει καποιος ? Τουλαχιστον να κατατοπιστώ στο περίπου !! Ελπίζω απο βδομάδα να το κάνω το ραντεβού με τον εκτροφέα ..!!

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Και στην ελλάδα εχει BYB που μεγαλωνουν τα σκυλια τους κ τα κουταβια τους σαν παπυμιλαδες..
Εγω προσωπικα εχω βρει μια καταπληκτικη εκτροφεα στη Σοφια κ περιμενω με ανυπομονησια τη γεννα. Εννοειται οτι σωστος εκτροφεας δεν στελνει ποτε κουταβια.. Διαβασε να δεις τι ψαχνεις απο καποιο εκτροφειο.. Δεν προαγουν χωρες τα puppy mills.. Όσοι αγοραζουν απο πετ σοπ τα προαγουν..

mountain

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2013
66
3
H μητερα μου εχει υιοθετησει ενα καθαροαιμο golden,2 ετων θηλυκο παρατημενο και φουλ κακοποιημενο.Τις πρωτες μερες ουτε καν σκουπιζε γιατι το σκυλι έτρεμε οταν εβλεπε σκουποξυλο. Τωρα ομως εχει ξεθαρέψει και εχει βγαλει εναν πολυ καλοσυνάτο χαρακτηρα, πιστο και ...ζωηρο.:D Επισης εκδηλώνει μια φοβερη επιθυμια να μαθει και οντως μαθαινει γρηγορα. Απο αυτην μου την επαφη εχω να πω τα καλυτερα. Επισης σκατα στη μουρη αυτουνου που κακοποιουσε μια τετοια ψυχη.Αντε γιατι αν δεν το ελεγα θα έσκαγα.Ευτυχως που παρατησε το σκυλι του και ειναι τωρα ευτυχισμενο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
H μητερα μου εχει υιοθετησει ενα καθαροαιμο golden,2 ετων θηλυκο παρατημενο και φουλ κακοποιημενο.Τις πρωτες μερες ουτε καν σκουπιζε γιατι το σκυλι έτρεμε οταν εβλεπε σκουποξυλο. Τωρα ομως εχει ξεθαρέψει και εχει βγαλει εναν πολυ καλοσυνάτο χαρακτηρα, πιστο και ...ζωηρο.:D Επισης εκδηλώνει μια φοβερη επιθυμια να μαθει και οντως μαθαινει γρηγορα. Απο αυτην μου την επαφη εχω να πω τα καλυτερα. Επισης σκατα στη μουρη αυτουνου που κακοποιουσε μια τετοια ψυχη.Αντε γιατι αν δεν το ελεγα θα έσκαγα.Ευτυχως που παρατησε το σκυλι του και ειναι τωρα ευτυχισμενο.
Aχαχαχαχαχαααααα!!!!!!
Είχε πολύ πλάκα που κρατιόσουν και ξαφνικά σταμάτησες να κρατιέσαι :p
Nα το χαίρεται η μαμά σου! Τα γκόλντεν έχουν πολύ ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία και δένονται ακόμη περισσότερο από τα λαμπ με τον άνθρωπο τους.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα