Απόκτηση σκύλου :)

SofiK

Member
8 Ιουνίου 2014
5
0
Καλησπέρα :) Με λένε Σοφία και αποφάσισα και εγώ να αποκτήσω ένα σκυλάκι! Ξέρω πως δεν είναι μία απλή απόφαση καθώς συνεπάγεται με πολλές ευθύνες, πιστεύω όμως πως οι υποχρεώσεις δεν συγκρίνονται με την χαρά που σου δίνει το ζώο αυτό. Το θέμα μου είναι πως δεν θέλω να περνάω μόνο εγώ ευχάριστα αλλά και ο σκύλος. Για τον λόγο αυτό, θα ήθελα κάποιες πληροφορίες- συμβουλές από εσάς που σαφώς έχετε μεγαλύτερη εμπειρία.

Αρχικά να σας δώσω κάποιες πληροφορίες για εμένα...Είμαι σχετικά αθλητικός τύπος (τρέξιμο,κολύμβηση) οπότε οι βόλτες δεν αποτελούν βάρος για εμένα. Επιπλέον, το σπίτι μου βρίσκεται κοντά σε πολλά παρκάκια όπου θα μπορούμε να πηγαίνουμε. Το μόνο πρόβλημα που βρίσκω μέχρι στιγμής είναι πως για μερικές ώρες (8:00-14:30) δεν θα βρίσκεται κανένας στο σπίτι. Θα μπορεί ο σκύλος να μένει μόνος του αυτό το διάστημα; Θεωρείτε πως το ωράριο είναι απαγορευτικό; :/

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
(Αν υπάρχει κάτι παρόμοιο με συγχωρείτε θα το σβήσω..:$)

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Σοφια, καλως ηρθες και μπραβο σου που ενημερωνεσαι για την αποκτηση σκυλου. Αρχικα πρεπει να διαβασεις εδω μεσα θεματα που αφορουν puppy mills και back yard breeding (byb) με μια αναζητηση θα βρεις αρκετα. Αφου λοιπον ενημερωθεις οτι η σωστη αποκτηση σκυλου ειναι απο εκτροφεα η απο φιλοζωικη οργανωση, κατοπιν προχωρας στο τι φυλη θες αν απευθυνθεις σε εκτοφεα, η αν επιλεξεις καποιο αδεσποτο, να επισκεφτεις το σωματιο που το φιλοξενει και να το δεις και απο κοντα. Αν οι τιμες των εκτροφειων ειναι απαγορευτικες για σενα ή θα κανεις υπομονη μεχρι να μαζεψεις το ποσο, η αλλιως η επιλογη ενος αδεσποτου ειναι μονοδρομος.
Απο κει και περα και για να μην γραφω πολλα εδω....πρεπει να αποφασισεις αν θελεις ενα κουταβι η ενα νεαρο ενηλικο, κατοπιν αφου αποφασισεις τι απο τα παραπανω θα κανεις.... θα διαβασεις εδω στο φορουμ "υιοθεσια κουταβιου" και "υιοθεσια ενηλικου" και κατοπιν εδω ειμαστε να συζητησουμε εκ νεου.

• Like
Reactions: mareco and kanarini

SofiK

Member
8 Ιουνίου 2014
5
0
Αφιέρωσα χρόνο προτού γράψω αυτό το ποστ και διάβασα για pet shop, puppy mills και byb...ήταν όλα αρκετά σοκαριστικά μπορώ να πω.. :/
Θα προτιμούσα ένα μεγαλόσωμο σκυλί ράτσας. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τα αδέσποτα...εξάλλου κάθε καλοκαίρι όλο και κάποιο αδέσποτο κουτάβι "θα μου χτυπήσει την πόρτα". Η ράτσα που μου έχει τραβήξει το ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες είναι τα Samoyed..όχι μόνο λόγω εμφάνισης αλλά και λόγω χαρακτήρα. Φαίνονται υπέροχα σκυλιά :D . Έτσι κι αλλιώς δεν ψάχνω για σκύλο φύλακα. Θα μπορέσει όμως να ζήσει στο διαμέρισμα και να μένει μόνο του για μερικές ώρες??

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Κάθε σκυλι που εχει εκτονωθεί αρκετα (αυτο ποικιλλει αναλογα τη φυλη) μπορεί να μείνει μόνο του. Αλλά δεν ειναι τι σου τραβηξε την προσοχη μόνο, αλλά και αν μπορείς να "ανεχτεις" το μάδημα κλπ. Το να μένει μόνο του το πρωι θα είναι όλο και πιο εύκολο όσο μεγαλώνει εφόσον ασχοληθείς σωστά. Τι ηλικία εχεις? γιατι το ωράριο που λες μου θυμίζει σχολείο

SofiK

Member
8 Ιουνίου 2014
5
0
Εεε καλά θυμίζει...Φυσικά η απόφαση για τον σκύλο δεν ήταν μόνο δική μου αλλά ολοκληρης της οικογένειας, όμως οι δικοί μου δεν ασχολούνται με forum κλπ οπότε έγραψα εγώ :)..Με το μάδημα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα..διάβασα και πως χρειάζεται χτένισμα αρκετές φορές την εβδομάδα...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οποτε όντως είσαι ακόμα σε σχολικές υποχρεωσεις.
Οταν λες συμφωνουν, φαντάζομαι δεν εννοείς το κλασικό εφηβικό πρήξιμο στους γονεις που στο τελος λένε "ωωω κάνε ό,τι καταλαβαίνεις"???
Υπηρξε ήδη ενα θρεντ αντίστοιχου περιεχομενου (με αλλη φυλή βεβαια, αλλά τα βασικά ειναι ίδια) http://www.dogforum.gr/community/threads/Υοθεσία-golden-retriever.29577/#post-769560

SofiK

Member
8 Ιουνίου 2014
5
0
Χαχαχαχα όχι φυσικά!! Δεν συνηθίζω να το κάνω αυτό...Ίσα ίσα που ο μπαμπάς μου το πρότεινε :)
Όντως το θέμα είναι παρόμοιο...
Μήπως μπορείτε να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες για την ράτσα (Samoyed) και τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα τους;

geozac

Well-Known Member
26 Μαϊου 2014
58
143
Θέλει λίγο προσοχή η επιλογή που θα κάνεις,επειδή ακόμα μένεις ουσιαστικά με τους γονείς σου και έχεις επιλέξει μία φυλή ιδιαίτερα απαιτητική στην φροντίδα του τριχώματος μήπως αυτό αργότερα γίνει πρόβλημα για την οικογένεια;

Ακομα και εσείς να μην έχεται πρόβλημα με την παρουσία τριχών σε όλο το σπίτι η μητέρα σου θα νιώθει άβολα να έρθει ένας ανθρωπος και το σπίτι να είναι γεμάτο τρίχες και ίσως όλη αυτη η καθαριότητα που θα υποβληθεί την κουράσει.

Μην διαλέξεις σκύλο με βάση την εμφάνιση μόνο,θα πρέπει να σκεφτείς το σύνολο και ιδιαίτερα τους γονείς σου στην επιλογή σου αυτή.

Πάρε την επιλογή σου αυτή πολύ σοβαρά γιατι είναι κάτι που θα αλλάξει την ζωή σας ουσιαστικά.
Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου αλλα μην βιαστείς να αποφασίσεις,είσαι σε μία φάση με πολλές υποχρεώσεις.
Ουσιαστικά οι γονείς σου θα πάρουν σκύλο να στο θέσω πιο απλά.
Φιλικά.

Last edited:
  • Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Σοφία καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Καλό θα ήταν [αν μένετε Αθήνα], να φροντίσετε να επισκευθείτε την έκθεση μορφολογίας, που γίνεται μέσα στον μήνα. Μπες στην σελίδα του ΚΟΕ [www.koe.gr] να δεις τις λεπτομέρειες.

• Like
Reactions: dnassib

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Σοφία, θα είναι το πρώτο σας σκυλί;
Αν ναι, σου προτείνω να σκεφτείτε και το ενδεχόμενο νεαρού ενήλικου από φιλοζωϊκή αν δεν είσαι 100% σίγουρη ότι θέλεις εκτροφικό σαμογιέντ. Υπάρχουν τρομερές φάτσες μεγαλόσωμες και δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις κάποιο που θα σας κλέψει την καρδιά, και το να έχετε ένα σκυλάκι 8-10-12 μηνών πιστεύω ότι θα κάνει την εισαγωγή του στην οικογένεια πιο βατή από ένα κουτάβι, ειδικά αν θα μένει εξ αρχής κάποιες ώρες μόνο του.
Κατά τ' άλλα, όποιο φιλαράκι και αν αποφασίσετε τελικά να αποκτήσετε, όπως σου είπαν και οι προλαλήσαντες, με σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση όλα (σχεδόν) γίνονται και μαθαίνονται. Άλλωστε, οι περισσότεροι από εμάς καλώς ή κακώς λείπουμε 8-10 ώρες από το σπίτι.

SofiK

Member
8 Ιουνίου 2014
5
0
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :)

Μένω Αθήνα οπότα θα κοιτάξω τις εκθέσεις του ΚΟΕ.
Θα έλεγα ότι είναι το πρώτο μας σκυλί αν και πριν λίγο καιρό φιλοξενούσαμε τον μικρό της φωτογραφίας για 4 μήνες περίπου (οπότε έχουμε κάποια-μικρή εμπειρία). Η φυλή δεν είναι μόνο δική μου επιλογή αλλά το συζητήσαμε όλοι μαζί. Αρχικά κοιτούσαμε για ακίτα όμως διάβασα ότι είναι επιθετικά και το απορρίψαμε. Καταλήξαμε, λοιπόν, στα Samoyed κυρίως επειδή είναι φιλικά και δεν παρουσιάζουν πολλά προβλήματα υγείας.
Δεν πιστεύω πως η τρίχα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Εξάλλου όλα τα σκυλιά λίγο πολύ μαδάνε και η κοντή τρίχα νομίζω πως είναι χειρότερη γιατί "καρφιτσώνεται".
Εκτός από τα θέματα καλλωπισμού υπάρχει κάτι άλλο απαιτητικό σε αυτή τη ράτσα??

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Μπράβο για την προνοητικότητα!!! Όπως λέω και σε όλους τους συνομηλίκους σου, σε 5-10 χρόνια φαντάσου τη ζωή σου και αν χωράει ο σκύλος σε αυτή. Αν πχ οι σπουδές σου τύχουν εκτός Αθηνών? Που θα μείνει? Θα το αναλάβουν εξ ολοκλήρου οι δικοί σου? Επίσης όταν εσύ θα πας πχ διακοπές, για καφέ για ποτό κλπ και δεν θα έχεις στο μυαλό σου τη βόλτα του (piqued με θα συμβεί!!) Θα μοιραστούν οι ευθύνες ή θα υπάρχει ένταση και τριβή? Αν συμβεί αυτό δεν θα είναι καλύτερα η κατάληξη και θα είναι κρίμα γιατί πραγματικά ξεκινάς πολύ πολύ σωστά!!!

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Ελέω ΟΤΕ το internet μου είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο αυτή τη στιγμή :mad:

Επιγραμματικά (περισότερα αργότερα ελπίζω)

- Φανταστικά σκυλιά, υπέροχοι χαρακτήρες (κατά κανόνα)
- Όχι ιδιαίτερες απαιτήσεις άσκησης (αλλά οπωσδήποτε τη βόλτα τους και την ενασχόληση)
- Πολλή μα πολλή τρίχα, ευκολότερη από τα κοντότριχα αλλά ΠΟΛΛΗ!
- Μεγάλες απαιτήσεις γκρουμαρίσματος (χτένισμα κλπ)

Είχα Samoyed μέσα στο σπίτι, είχα και εκτός - γίνεται και έτσι και αλλοιώς, σημαντικό είναι το τι σκέφτονται οι συγκατοικούντες (γονείς κλπ)

Είναι όμως έρωτας τα Samoyed - αν μπορείς να το έχεις χωρίς να το αδικείς θα σου προσφέρει πολλές χαρές