Απόκτηση δεύτερου σκύλου;

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
καλησπέρα σε όλους, το ζήτημα είναι το εξής και παρακαλώ να ακούσω γνώμες...Λοιπόν μια γνωστή μου φοιτήτρια απέκτησε από φίλο της ως δώρο ( αυτό που κάνουν δώρο σκυλιά δεν το καταλαβαίνω..) και αφού τα σπάσανε το κορίτσι αποφάσισε πως δεν μπορεί να κρατησει το σκυλάκι και θα το πουλούσε. Δεδομένης της μεγάλης μου αδυναμίας στα σκυλιά ειδικά στις ράτσες bull και βλέποντας την αγάπη και την συμπεριφορά απέναντι στο σταφάκι μου και θέλοντας να βρεί ένα καλό σπίτι το μικρό της...μου πρότεινε να το δώσει σε μένα. Πρόκεται για ένα θυληκό bulldog 3 μηνών περίπου λίγο μεγαλύτερο (?) Το είδα απο κοντά πολύ πρόσχαρο και παιχνιδιάρικο ένα κουκλί. Σημειωτέον ότι πριν καταλήξω σε σταφ κοιτούσα για bulldog αλλά αποθαρυνθηκα λόγω προβλημάτων υγείας και μικρού προσδόκιμου ζωής. Αλλά τα λατρεύω..Η μικρή είναι στην καλυτερη προιον byb η κάποιου αγνώστου παπυμιλάδικου. Το αγόρασε από ιδιώτη γύρω στα 500 ή 700 ευρώ(?) Νομίζω κάπου 500. Επιφυλάσσομαι. Τεσπα εμένα δν μου την πουλάει μου την χαρίζει. Σκέφτομαι ότι θα κάνει καλή παρέα στο σταφάκι μου ( παρολο π πήγε να τη φάει με τα ατσούρμπαλα παιχνιδια του στην πρώτη τους συνάντηση). Απτην άλλη μπορώ να αντέξω δευτερο σκύλο? Δύσκολο ερώτημα. Αν δεν ηταν bulldog δεν θα το συζητούσα. Αλλά είναι bulldog ρε γαμώτο... Ουφ. Τι λέτε συμφορουμίτες? Να ξεκαθαρίσω πως δεν θα είναι εύκολο για μένα πάντως...διπλά έξοδα...χώρια τα προβλήματα υγείας που θα παρουσιάσει...Προβληματισμός...μεγάλος....Ιδεες!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αφού οι προβληματισμοί σου, είναι οικονομικού προσανατολισμού, μόνο εσύ ξέρεις αν μπορείς να ανταπεξέλθεις.
Προβλήματα υγείας δεν είναι βέβαιο αν και τι θα παρουσιάσει. Και τα έξοδα για δεύτερο σκύλο, δεν είναι ακριβώς διπλά. Γενικά δεν είναι τόσο σκούρα τα πράγματα. Αλλά ο μόνος που ξέρει, είσαι εσύ. Το άλλο σου σκυλάκι, δεν θυμάμαι, τι φύλο είναι;

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Αρσενικός είναι. Πάει τώρα στους 6 μήνες. Τη μικρή την τάραξε όταν βρεθηκανε γιατί το bulldogaki είναι αισθητα μικρότερο του. Αλλά τέσπα αυτό δεν είναι το κύριο ζήτημα. Αν κατέληγα στο να την παρω θα τα βρίσκανε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εγώ σε τέτοια διλήμματα έχω την εξής τακτική: σκέφτομαι ότι αύριο το πρωί, λέω στην φίλη μου, ότι δυστυχώς δεν μπορώ να κρατήσω το σκυλάκι και να βρει αλλού να το δώσει. Πως νοιώθω; Στενοχωριέμαι ή όχι; Και αναλόγως του αισθήματος, πράττω ;)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
...διπλά έξοδα...χώρια τα προβλήματα υγείας που θα παρουσιάσει...Προβληματισμός...μεγάλος....Ιδεες!!!
E , αμα ξερεις απο τωρα τα προβληματα υγειας που θα παρουσιασει και το κοστος αυτων , να μην το παρεις.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν θέλω να στο χαλάσω (είμαι στρίντζω κατά βάθος! :p :D ), αλλά πριν το συναίσθημα θα κοίταζα που κυμαίνεται η οικονομική διαφορά και αν μπορώ να αντεπεξέλθω (όσο μπορείς τέλος πάντως να προβλέψεις τέτοια θέματα στος μέρες μας).

Η αλήθεια είναι ότι κάποια έξοδα δεν διπλασιάζονται με δύο σκυλιά. Αλλά μάλλον τα περισσότερα είναι όντως διπλά...
π.χ. εμβόλια, αντιπαρασιτικά, εξετάσεις, φαγητό.
Επίσης σκέψου τι θα κάνεις όταν ξεκινήσει ο οίστρος της μικρής. Αν την στειρώσεις, υπολόγισε το κι αυτό.

Όταν λείπεις σε διακοπές τι θα κάνεις με τον σκύλο σου? Θα τον παίρνεις μαζί σου ή θα τον αφήνεις κάπου?
Αν τον αφήνεις σε γνωστό σου/συγγενή σου, τσεκάρισε αν θα μπορεί να κρατάει δύο σκυλιά. Αν τον αφήνεις σε πανσιόν, υπολόγισε το κόστος επί 1,5-2 φορές.

Αντικειμενικά θα έλεγα ότι είναι νωρίς... Δεν έχει χρονίσει ο πρώτος σου σκύλος, δεν έχετε μπει σε ρυθμό, είναι ακόμα κουτάβι και προφανώς δεν μπορείς να πεις ότι έχει κατασταλάξει και η συμπεριφορά/εκπαίδευση του. Μπορείς να τα βγάλεις πέρα με 2 κουτάβια?

Αν υπολογίσεις όλα τα παραπάνω και μπορείς, σκέψου και πώς νιώθεις. Αν το σκεφτείς πριν, μπορεί να καταλήξεις σε λάθος συμπέρασμα.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Αυτά που λές ακριβώς σκέφτομαι xotikouli ...αυτά ακριβώς. Σκέφτομαι ότι θα δυσκολευτώ να ανταπεξέλθω στα δύο σκυλιά και μάλιστα κουτάβια... Το σταφ μου το παίρνω παντού μαζί. Και στις διακοπές και στις μετακινήσεις και παντού. Αλλά δύο θα ναι πολυ δύσκολα και οι δικοί μου δεν ξέρω πως θα το παρουν...Απλά λατρεύω τα bulldogs..αχχχ...Ισως τη βοηθήσω να βρεί κάποιον αξιόλογο άνθρωπο να την υιοθετήσει

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Η xotikouli ομίλησε...

Συμφωνώ και επαυξάνω. Μόνο πιο δυσμενή οικονομικά από αυτά που σου παρουσίασε μπορώ να δω...

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
''Οταν εμφανιζονται τα bulldog,ολα τα αλλα ειναι ιστορια.'' ;) Σε καταλαβαινω γιατι σου αρεσει τοσο πολυ ο Αγγλος!

Περα απο την πλακα,μην το κρατησεις.Εισαι αρχαριος ιδιοκτητης και εισαι και φοιτητης.Πιστευω πως θα κουραστεις πολυ και αυτο ισως να εχει αντικτυπο και στα δυο σκυλακια.
Για μενα βρειτε καποιον που να ενδιαφερεται πραγματικα και χαριστε το.

Υ.Γ.Ειναι δυνατον η φιλη σου να χαριζει το bulldog;Μου ακουγεται τραγικο να μη θελεις τετοια φυλη διπλα σου...

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Ναι αυτό σκέφτομαι...βέβαια δεν την αδικώ..για ενα φοιτητή είναι δύσκολο να έχει σκύλο και μάλιστα κουτάβι.Εγώ έχω περιορίσει πολύ εώς εξαφανίσει τα ξενύχτια..αλλά βέβαια είμαι στη δύση της φοιτητικής μου ζωής και ήταν συνειδητή επιλογή να πάρω το σκύλο και χόρτασα απο όλα τα υπόλοιπα. Για ένα φοιτητή νέο είναι μεγάλη δέσμευση ο σκύλος. Αχ τι λατρεια που είναι όμως τα bulldogακια...Δεν θα το αναλάβω...θα μου πέσει πάρα πολύ..

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Πιστεύω πως σκέφτεσαι συνετά! Καλά κάνεις! απλά καθοδήγησέ την να δώσει τον σκύλο όπου γίνεται καλύτερα! Μην παραβλέπουμε το οικονομικό σε εποχές που ζούμε! Και όντως της το χαρίσανε της κοπέλας δεν μπορεί καλά θα κάνει να το δώσει!