Απραξία

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εχω κι αυτο αλλά εχει μεγαλη χωρητικοτητα και πολλες τρυπες και βρισκει την ακρη ευκολα. Βεβαια δεν βαζω μπισκοτα αλλά μεζεδες και τους στουπωνω με ψωμι. 18 ευρω αυτη η σαχλαμαρα. Δεν χαλαει με τιποτα ομως.

Δεν καθομαι σε γραφειο. Παω μια στον καναπε, μια στην πολυθρονα, μια στο κρεβατι, γενικως τριγυρναω.
Το προβλημα ειναι στη δουλεια που δεν εχει κρεβατι και καναπε :p

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Προτίμησε το "κλασσικό" κονγκ. Πάρε το μαύρο που είναι από πολύ σκληρό λάστιχο και φτιάξε ένα μείγμα "γιαούρτι, μπανάνα, καρότα, βρώμη" (ή ότι άλλο θες) στο μπλέντερ, μετά μέσα στην τρύπα του κονγκ και.... κατάψυξη!
Ευχάριστο σκυλοπαγωτό και θα απασχοληθεί κάμποσο να το βγάλει. (ακόμη όμως και αν ξεπαγώσει δε γίνεται νερουλό όπως τα παγάκια και να τα κάνει κόλαση μέσα στο σπίτι)

Πες στη Ζωή να παίξει "παπατζή" με την Ήρα. Είναι πολύ ευχάριστο και δημιουργικό, θα αρέσει και στο παιδί. Θα βάλει η Ζωή την Ήρα στο place (το χαλάκι αυτό θα μετατραπεί σε χαλάκι δραστηριοτήτων μου φαίνεται, χεχε) και της βάζει μπροστά της 2 ποτηράκια πλαστικά αναποδογυρισμένα. Κάτω από το ποτηράκι κρύβει ψωμάκι, τυράκι, καροτάκι...
Σκοπός είναι η Ήρα να το "δείξει" με το πόδι ή να το "Μυτώσει" (χρήση μύτης για να δείξει). Αρχικά για να πιάσει το νόημα δεν "ανακατεύουμε" τα ποτηράκια. Μετά τα "ανακατεύουμε" (όπως ο παπατζής) και για πιο δύσκολο μπορούμε να βάλουμε τρία.
Θα σου φανεί αστείο ότι το σκυλί κάθεται και .... σκέφτεται πριν διαλέξει.
Η άσκηση θα της μάθει κάποια συγκεκριμένα πράγματα.
-υπομονή (πρέπει να μάθει να περιμένει τη Ζωή να "φτιάξει" τα ποτηράκια, να ανακατέψει κλπ πριν διαλέξει)
-να δείχνει με μύτη ή πόδι ή και τα δύο. Θα ονομάσεις μετά και την πράξη και voila μπορεις μετά να τη μάθεις να χρησιμοποιεί πόδι-μύτη κατ'εντολή
-να βρίσκει εναλλακτικές. Ο Κόφι από μύτη είναι τούβλο. Αν χρησιμοποιείς κιόλας σχετικά άοσμη λιχουδιά, όλα τα ποτηράκια θα έχουν πάρει μυρωδιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα κάνει λάθη. Πρέπει να σκεφτεί ότι "α, αφού δεν είναι σε αυτό που έδειξα τότε είναι στο άλλο". Θα παρατηρήσεις ότι αυτόν τον "συνειρμό" δε θα τον κάνει από την αρχή μάλλον. (εξαρτάται και από το σκύλο)

Και... πιστεύω θα διασκεδάσει η Ζωή και θα δεθεί πιο πολύ με την Ήρα.

(υ.γ. το να μάθει να χρησιμοποιεί "πόδι" ή "μύτη" είναι πολύ χρήσιμο και μετά μπορείς να της μάθεις να αναβοσβήνει φώτα. Αναλόγως και του διακόπτη βέβαια)

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το θυμαμαι αυτό με τον παπά. Μου το ειχες πει παλια αλλά ασχοληθηκα με άλλα πραγματα και το αφησα. Θα το πω στην Ζωη και θα της αρεσει σιγουρα.

Ωραιο αυτό με το να μαθει η Ηρα να χρησιμοποιει τα «χέρια» της, αρκει να μην ανοιγει πορτες και πηγαινει βολτες. Θα της αφηνω και λεφτα άμα είναι :p

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
...μπα δε χρειάζεται. Τέτοιο σκυλογκομενάκι που'ναι θα την κερνάνε! Αχαχαχαχαχα.....
Ναι το ξέρω ότι το'χα γράψει κάπου αλλά είπα να μη σε βάλω να ψάχνεις.

Το να μάθει να ανοίγει πόρτα είναι πιο προχωρημένο και δε νομίζω μόνη της να μπορέσει να κάνει το συνδυασμό και να μπορέσει να σπρώξει προς τα κάτω την πετούγια, ειδικά αν μέχρι τώρα δε χρησιμοποιεί τα χέρια της από το φυσικό της.

Πάντως μιας και είπες αυτό με τα λεφτά, είναι μία κυρία στη γειτονιά του μπαμπα μου που'χει ένα σκυλάκι (ράτσα κοινή Αθηναϊκή κοντότριχη) που'χει γίνει τετράπαχο... πρέπει να'ναι και ηλικιωμένο. (γέρικο αυτό, γριούλα και η κυρά του..) Του έχει λοιπόν περασμένο στο λαιμό του ένα πορτοφολάκι καθώς και τα κλειδιά της! Τα κλειδιά ειλικρινά δεν ξέρω γιατί, αλλά την έχω δει να στέκεται έξω από ψιλικατζίδικο και να στέλνει μέσα το... ντουλαπάκι, sorry σκυλάκι ήθελα να πω και ο ψιλικατζής να βγάζει τα λεφτά και να βάζει τα ρέστα από το πορτοφολάκι. (δεν ξέρω αν πλήρωσε χρωστούμενα ή τι στο καλό..)
Αυτό το'χα δει πριν πολλά χρόνια... τώρα αναρωτιέμαι αν κάποιος από το "δίδυμο" ζει ακόμη ή και οι δύο έχουν φύγει....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97