Απο μέσα, ξαφνικά έξω..

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Σε λίγο καιρό λοιπόν μετακομίζουμε σε ένα σπίτι στον Μαραθώνα με αυλή και κήπο. Εδώ Αθήνα ο Diego είναι όλη την ώρα μαζί μας μέσα στο σπίτι και δεν του αρέσει καθόλου να μένει μόνος του στο μπαλκόνι έστω και για λίγο(όταν πρέπει να σγουγγαρίσω για παράδειγμα). Το προβλημα μου είναι πως οταν μετακομισουμε για Μαραθωνα θα πρεπει να μενει συνεχεια στον κηπο. Εγω δεν το θέλω με τπτ αυτο αλλα ο πατερας μου ειναι ανενδοτος. Εχουμε ρίξει ΤΟΥΣ καβγαδες, εχω φωναξει, εχω κλαψει, εχω νευριασει αλλα δεν θελει το σκυλι να μπαίνει μέσα στο καινούριο σπίτι.. Στον κηπο βεβαια θα εχει την δικια του μερια, το σπιτακι του τα πραγματα του κλπ. Υπάρχει τρόπος να κάνω πιο εύκολη αυτή τη μετάβαση? Πως θα τον μάθω να κάθεται έξω μόνος του χωρίς να κλαίει όλη μέρα? Έχω απελπιστει με αυτό το θέμα, μέχρι που σκέφτομαι να μην μείνω με την οικογενεια μου και να κάτσω μόνη μου σε αυτό το σπίτι....

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τώρα μένετε μαζί ? Αν ναι υπάρχει πρόβλημα με τον πατέρα σου ? Μπορεί ο σκύλος να είναι και μέσα και έξω.

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Σταματια ο πατερας της επιμενει οτι ο σκυλος δεν προκειται να μπει στο νεο σπιτι.
Ποσο καιρο εχετε το σκυλακι ? Μονο με συζητηση με τους γονεις σου θα βγαλεις ακρη, αν δεν καταληξετε σε κοινη αποφαση και αντεχεις οικονομικα να μεινεις μονη σου τοτε καντο.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
μεινε εξω με το σκυλο..που να μπλεκεις μονη σου τωρα.1,2,3 τι θα κανει θα σας λυπηθει ο πατερας σου και θα σας βαλει μεσα και τους δυο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.781
7.982
lenaki δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά δεν πρόκειται το σκυλί να είναι ευτυχισμένο στο κήπο εφόσον έμαθε μαζί σου στο σπίτι. Θα κλαίει και θα γαυγίζει συνέχεια και δεν θα είναι χαρούμενος, και ούτε και εσύ βέβαια. Συζήτησέ το ξανά με τον πατέρα σου, πες του ότι το θέλεις μέσα και δεν δέχεσαι αυτό τον όρο , και ότι εγγυάσαι εσύ ότι δεν θα κάνει ζημιές στο καινούριο σπίτι. Κάντον να δει τον σκύλο μέσα από τα μάτια σου και γίνε και εσύ ανένδοτη στην τελική..

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Τώρα μένετε μαζί ? Αν ναι υπάρχει πρόβλημα με τον πατέρα σου ? Μπορεί ο σκύλος να είναι και μέσα και έξω.
Τώρα μένει μαζι μας μεσα και ο μπαμπας μου γκρινιαζει ολη την ωρα. (για τις τριχες κυριως που είναι παντου)

Σταματια ο πατερας της επιμενει οτι ο σκυλος δεν προκειται να μπει στο νεο σπιτι.
Ποσο καιρο εχετε το σκυλακι ? Μονο με συζητηση με τους γονεις σου θα βγαλεις ακρη, αν δεν καταληξετε σε κοινη αποφαση και αντεχεις οικονομικα να μεινεις μονη σου τοτε καντο.
Τον εχουμε απο τον Ιουνιο. Δεν με πειραζουν τα οικονομικα γιατι και αυτο το σπιτι δικο μας είναι οποτε δεν υπαρχει τετοιο προβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν θελω να καταφυγω σε αυτη τη λυση εκβιασμου "Η και οι δυο οι και κανενας", αλλα αν δεν εχω αλλη επιλογη θα το κανω.

μεινε εξω με το σκυλο..που να μπλεκεις μονη σου τωρα.1,2,3 τι θα κανει θα σας λυπηθει ο πατερας σου και θα σας βαλει μεσα και τους δυο
Ειναι και αυτό μια λύση :p

lenaki δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά δεν πρόκειται το σκυλί να είναι ευτυχισμένο στο κήπο εφόσον έμαθε μαζί σου στο σπίτι. Θα κλαίει και θα γαυγίζει συνέχεια και δεν θα είναι χαρούμενος, και ούτε και εσύ βέβαια. Συζήτησέ το ξανά με τον πατέρα σου, πες του ότι το θέλεις μέσα και δεν δέχεσαι αυτό τον όρο , και ότι εγγυάσαι εσύ ότι δεν θα κάνει ζημιές στο καινούριο σπίτι. Κάντον να δει τον σκύλο μέσα από τα μάτια σου και γίνε και εσύ ανένδοτη στην τελική..
Ξερω γμτ θα κλαιει συνεχεια:( και δεν θα αντεχω να πηγαινω για υπνο το βραδυ και να τον αφηνω μοναχουλη του εξω, αφου δεν εχει μαθει ετσι. Κ ο μπαμπας μου τον αγαπαει παρα πολυ αλλα εχει αυτο το κολλημα με το καινουριο σπιτι. "Χαλασα τοσα λεφτα και χρονο να το φτιαξω και θα μου τα κανει λαμπογιαλο σε μια βδομαδα.."Όλο αυτό λεει!!:mad::mad:

Στο μόνο που ελπίζω τώρα είναι να κλαίει τόσο πολύ ο Diego στο καινούριο σπίτι που να γίνουν τα νευρα του μπαμπα μου χαλια και να υποχωρίσει τελικά. Τι στο καλο? Φανταζομαι πως αν κλάψει ένα βράδυ, δύο το πολύ δεν θα αντέχει και αυτός να τον ακούει...

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Να του αναφερεις και τους κινδυνους που πιθανων θα εχει το σκυλακι αν μεινει εξω απο το σπιτι (καλαζαρ, φολες κτλ). Καλη τυχη στην προσπαθεια σου να μεταπεισεις τον πατερα σου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.781
7.982
Να του αναφερεις και τους κινδυνους που πιθανων θα εχει το σκυλακι αν μεινει εξω απο το σπιτι (καλαζαρ, φολες κτλ). Καλη τυχη στην προσπαθεια σου να μεταπεισεις τον πατερα σου.
Πολύ καλό επιχείρημα, και απόλυτα αληθές, μίλα του για το καλαζάρ και πόσο επικίνδυνο είναι να τον τσιμπήσει σκνίπα όταν θα εκτίθεται τόσες ώρες.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Κι εμένα έχουν πρόβλημα οι δικοί μου κι έτσι το κρατάω μόνο μέσα στο δωμάτιό μου και στο μπαλκόνι.
:(
Δεν γίνεται έστω να τον πείσεις να μένει στο δωμάτιό σου;

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
γιατι μεχρι τοτε δεν του κανεις εκπαιδευση με επαγγελματια να μην κανει ζημιεσ στο σπιτι και δειξε καλι διαγωγη..μπροστα οι τριχες πισω εσυ...γιατι κ οι δυο απο την πλευρα τους εχουν δικιο..

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Μια άλλη λύση, έστω προσωρινή, θα ήταν κατά τη διάρκεια της ημέρας να είναι έξω, ούτως ή αλλιώς θα μπαινοβγαίνετε, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει, και το βράδυ, όταν είναι για ύπνο, να μπορεί να μπαίνει μέσα, στο δωμάτιο σου και να κοιμάται.
Ε, σιγά σιγά, θα μπαίνει λίγο και το μεσημέρι, στις μεγάλες ζέστες, θα το λυπάται να το αφήνει έξω στον καύσωνα... και θεωρητικά πάντα, θα καμφθούν οι αντιρρήσεις του μπαμπά σου.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εγω μενω στον Μαραθωνα. Εχω δυο σκυλια και μια γατα. Καποιες ωρες την ημερα τα ζωα ειναι στον κηπο αλλα απο καποια ωρα και μετα τα βαζω μεσα. Ο Μαραθωνας ειναι φουλ στο κουνουπι και τη σκνιπα, ειδικα αν εισαι προς τα δικαστικα και τον Σχινια που ειμαι εγω εχει κουνουπια και σκνιπες ολο το χρονο. Ειναι κατι που πρεπει να το δεις για να το πιστεψεις, Γεναρης μηνας και εξω να πετουν κουνουπια. Το καλοκαιρι απο το απογευμα και μετα δεν μπορεις να σταθεις εξω, σε κατατρωνε.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ο Μαραθωνας ειναι φουλ στο κουνουπι και τη σκνιπα, ειδικα αν εισαι προς τα δικαστικα και τον Σχινια που ειμαι εγω εχει κουνουπια και σκνιπες ολο το χρονο. Ειναι κατι που πρεπει να το δεις για να το πιστεψεις, Γεναρης μηνας και εξω να πετουν κουνουπια. Το καλοκαιρι απο το απογευμα και μετα δεν μπορεις να σταθεις εξω, σε κατατρωνε.
Ακριβως εκει πηραμε σπιτι και ξερω τι εννοεις. Πολυ μεγαλο πρόβλημα με τα κουνούπια, το έχω διαπιστώσει και μόνη μου. Χειμωνας, και με τσιμπούσαν πάνω απο το πουλοβερ:eek:. Αν δεν το εβλεπα δεν θα το πίστευα.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφερον και τις συμβουλές. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω έτσι το Diegaki μου! Και ελπίζω οτι στο τέλος θα υποχωρήσει και ο πατερας μου, αφου τον αγαπαει πολυ, αν δει οτι κακοπερναει δεν θα τον αφήσει έτσι πιστεύω.. Θα δούμε..

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Φόρεσέ του το scalibor από τώρα καλού κακού, πάρε και τη σιτρονέλλα παραμάσχαλα όποτε πάτε προς τα εκεί, μη σας βρει και τίποτα, ούτε τώρα ούτε μέχρι να καμφθούν οι αντιστάσεις του πατέρα σου. Γιατί θα καμφθούν αφού τον αγαπάει κι αυτός τόσο, εδώ τον έκανε αεκτζή!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δεν σημαινει πως αν τον τσιμπησει κουνουπι η σκνιπα θα παθει λεισμανιαση. Πρεπει να ειναι μολυσμενο το κουνουπι η σκνιπα για να γινει αυτο. Πολλοι εδω στα μερη μας τα αφηνουν εξω και δεν εχω ακουσει για κρουσματα. Εγω παντως για να μην εχω αυτο το αγχος τα εχω μεσα. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι scalibor και advantix ολο το χρονο, οχι μονο καποιους μηνες, και να προσπαθησεις να δωσεις στον πατερα σου να καταλαβει τι μπορει να παθει ο σκυλος αν ειναι συνεχως εκτος σπιτιου. Το καλοκαιρι οταν τις βγαζω βολτα το βραδυ εκτος των αλλων τους βαζω και σιτρονελα σε σρπεϋ.