Αποφυγη επικινδυνου σκυλου

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Σημερα ειχα ενα περιστατικο και δεν ηξερα πως να το χειριστω!και θα ηθελα την συμβουλη σας τι να εκανα σε αναλογη περιπτωση!
ειχε ερθει ενα θηλυκο αδεσποτακι(?) εξω απο την πορτα μας οπου και το συναντησα οταν εβγαλα βολτα τον δικο μου!στην αρχη διστακτικος ο δικος μου αλλα μετα γνωριστικαν και ολα καλα!μαλιστα εφερα και λιγο φαι απο το σπιτι και εδινα και στα 2!μετα βγηκαμε ξανα απο 1ωρα περιπου να παμε μια βολτα.το αδεσποτο ηταν ακομα εξω,αρχιζουν παλι να μυριζονται και χωρις να κανει κατι ο δικος μου αυτη αρχισε να του επιτιθετε.δαγκωνιες κανονικα ευτηχως ολες ξοφαλτσες.εγω τον ειχα στο λουρι και προσπαθησα να το διωξω το αλλο!ο δικος μου τραβηξε τοσο δυνατα που του εφυγε το περιλαιμιο και πηγε μπηκε σπιτι!
πηγα να τον παρω να βγουμε αλλα το αλλο εκει κερβερος εξω απο την πορτα και μολις τον εβλεπε ορμαγε!επειδη επρεπε να φυγω αναγκαστικα και τον πηρα αγκαλια(αν κ λαθος το εκανα) 15κιλα σκυλο!
αυτη ηταν τραγικα φιλικη μαζι μου!αλλα με τον δικο μου ταυρος!
το θεμα ηταν πως για 20 λεπτα ειχα εγκλωβιστει στην πορτα κ δεν μπορουσα να κανω κατι!προσπαθησα να την διωξω αλλα δεν εφευγε!
τι θα επρεπε να κανω?ο δικος μου ειχε φοβηθει και εκλαιγε σαν χανος!

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
καταρχας εβρεχε και ηταν ηδη λουτσα οποτε δεν θα του εκανα και τιποτα:)
κατι σε πιο ρεαλιστικο?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μηπως ηταν ''βιαιο'' παιχνιδι?
Γιατι αν παιζαμε εμεις με τα σκυλια μας οπως παιζουν αυτα μεταξυ τους ,θα ημασταν μεσα στις γρατζουνιες και στους μολοπες. :D

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
οχι σιγουρα δεν ηταν παιχνιδι!ξαφνικα το αλλο αγριεψε και μαλιστα απο τυχη δεν εφαγε καμια καλη δαγκωνια ο δικος μου!
το σκεφτομαι αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι το πειραξε!
μπορει να φταιω κ εγω που δεν 'διαβασα' την γλωσσα του σωματος

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Μηπως της εσκασε χυλοπιτα ο δικος σου κ στραβωσε αυτη ? :p
Περα απο την πλακα μηπως εγινε τπτ την ωρα π τρωγανε κ του τα φυλαγε αυτη ?

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Μηπως ηταν αμυντικα δαγκωματα; Εαν ναι δεν ειναι τιποτα αλλο απο φοβια του αδεσποτου. Απλα μην το πλησιαζεις.....

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μηπως ηταν αμυντικα δαγκωματα; Εαν ναι δεν ειναι τιποτα αλλο απο φοβια του αδεσποτου. Απλα μην το πλησιαζεις.....
Μπορούμε κάπως να καταλάβουμε αν πρόκειται για άμυνα φοβία δηλαδή ή επίθεση? Υπάρχουν κάποια σημάδια?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.780
4.064
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Επιθετικοτητα ειναι επιθετικοτητα ασχετως απο που προερχεται (φοβος, κυριαρχικοτητα). Μπορει ο μικρος να την επρηζε και εκεινη του επιτεθηκε για να του το κοψει (αμετρητες φορες θηλυκα ενοχλουνταν απο το μυρισμα των ποπων και επιτηθονταν με δαγκωματα στον αερα στον Κουκη και τα αλλα αρσενικα - τα αρσενικα βεβαια δεν χαμπαριαζαν :D ).

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
γενικα ο δικος μου ηταν διστακτικος!οταν τους εδωσα να φανε εδινα ταυτοχρονα στο καθενα με διαφορετικο χερι!
δεν μπορω να κτλβω τι εγινε ισως επειδη το θεωρησα δεδομενο οτι δεν θα γινει τπτ επειδη πριν ηταν μια χαρα!
βεβαια το προβλημα ηταν οτι εγω δεν μπορουσα να φυγω μαζι με το σκυλο!
μας ειχε ομηρους:p
κ εκει ηταν που δεν ηξερα τι να κανω!

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
ο δικος μου ειναι 8 μηνων!
το αδεσποτο ηταν τουλαχιστον 10 κιλα παραπανω και απο οσο μπορω να υπολογισω ηταν σιγουρα πανω απο 1,5 ετων

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
Δεν ξερω αν φανει καπως αφελες αυτο που θα πω... αλλα ζηλεψε! Μου εχει συμβει και εμενα ... μας περιμενε εξω απο σπιτι κανα 3ωρο και μολις ξαναβγηκα με τον Ντιεγκο εκανε σαν υστερικος ενω πριν παιζανε καμια ωρα σαν κατσικια...

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
ναι αυτο δεν το ειχα σκεφτει!γιατι και πριν εγω επαιζα μαζι της και αχι απλα κουνουσε την ουρα αλλα ολο τον ποπο της!
ισως εκει μου με ειδε να φευγω με τον δικο μου μπορει να ζηλεψε!!
τι να πεις γυναικες. . .

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πστευω ότι εκανες μια σειρα λαθων.

Πρωτα τάισες αδεσποτο εξω από το σπιτι σου. Εννοειται ότι μετα από αυτό υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα σε βαθμο βεβαιοτητας να μπαστακωθει στην πορτα σου.

Δευτερον το τάισες μαζι με το δικο σου, εστω μια το ένα και μια το αλλο. Παλι καλα που δεν σκοτωθηκαν για το ποιος θα παρει την μπουκια.
Συντομα, μετά από λιγο ακομα θαρρος, πιθανον να συνεβαινε κι αυτό.

Τριτον πηρες αγκαλια τον σκυλο σου. Βεβαια πριν ηταν σε μειονεκτικη θεση. Αυτος δεμενος και το αδεσποτο ελευθερο.

Το αδεσποτο θεωρησε ότι εχει δικαιωματα και αρχισε να διεκδικει και να προσπαθει να κυριαρχησει στον δικο σου.

Καλο να αισθανεσαι για τα αδεσποτα, αλλά πρωτα εχεις ευθυνη να φροντισεις και να διαφυλαξεις τον δικο σου σκυλο.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
οντως ηταν λαθος μου που τους ταισα μαζι αν και εβαζα λιχουδια στο δεξι και στο αριστεριο μου χερι και ταυτοχρονα την πλησιαζα στο στομα τους,για να μην τσακωθουνε!
δεν ειχα επιλογη να κανω κατι αλλο απο τον να τον παρω αγκαλια!αλλιως θα επρεπε να γυρισω πισω και να κατσω σπιτι!ηη να εριχνα κλωτσιες στο αδεσποτο μεχρι να φυγει(το οποιο μου ειναι κ δυσκολο)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.780
4.064
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα ποναω τα καημενα τα αδεσποτα, αλλα οταν ειμαι μαζι με το σκυλο μου και μας επιτεθουν, δεν τα βλεπω παρα σαν εχθρους μας. Αν μας επιτεθουν, ο Κουκης κι εγω περναμε στην αντεπιθεση! Και αν χρειαστει, θα πεσουν και κλωτσιες! Εκεινη την ωρα υπερασπιζομαι τον εαυτο μου και το σκυλο μου, και γνωριζω πλεον πολυ καλα πως η επιθεση ειναι η καλυτερη αμυνα (μια φορα ετυχε να ηθελα να φυγω -ηταν η πρωτη και η τελευταια- τοτε δαγκωσαν τον Κουκη και ειχε πληγες).

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
το θεμα ειναι οτι οτι κιαν κανω εγω για να περασω στην επιθεση ο δικος μου θα κλαψουριζει και θα φοβαται!
ειναι αρκετα χεστης με κατι τετοια!
αλλα δεν με ενοχλει βεβαια αυτο!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Αν μας επιτεθουν, ο Κουκης κι εγω περναμε στην αντεπιθεση! Και αν χρειαστει, θα πεσουν και κλωτσιες! ).
Γεια σ Ελενα καρατε κιντ!!! χαχα!!!
Ενταξει με φωνη πρωτα φανταζομαι οχι αμεσως κλωτσιες ε? :(