Καλος τους!!
Εκτος απο το προβλημα με το αναπνευστικο τους συστημα (που οδηγει σε καρδιοπαθεια αμα δεν αντιμετοπιστει χειρουργηκα εαν υπαρχει), - εχουν πολυ συχνα αλλεργιες, προβληματα με την σπονδυλικη στηλη (προπτοση μεσοσπονδυλου δισκου, λογο δυσμορφιων της σπονδυλικης οπος Hemivertribrae πχ.), προλβηματα με την επογονατιδα, Cherry eye (Προπτοση του αδενα του τριτου βλεφαρου) και δερματικα!
Εγω εχω 3 γαλλικα και ασχολουμε αρκτεα χρονια τωρα με αυτην την φυλη!
Εινια τρομερα σκυλια. Εκφραστικα, τρυφερα και πιστα! Αλλα και ξεροκεφαλα.
Μαδανε αρκετα!
Λογο του οτι στην ελλαδα ο ομιλος γαλλικον μπουλντογκ σχεδον δεν υφησταται (μονο στα χαρτια πια και ανενεργος αρκετα χρονια τωρα)- δεν υπαρχουν αυστηρες κανονισμους και προυποθεσεις που πρεπει να εκπληρονουν οι εκτροφεις!
Σαν αρχαριος και ασχετος ομος ειναι μαλλον πολυ δυσκολο να ελεγξεις την υγεια των γεννητορων του εκαστοτε ατομο που δηλωνει εκτροφεας της φυλης- αφου δεν υπαρχει ΖΤP (εξεταση καταλληλοτητας για εκτροφη).
Αποτελεσματα εκθεσεων μορφολογιας δεν φτανουν εκει!! Εχω και εγω μια σκυλα με αρκετα "εξαιρετος"- ομος πολυ κακια υγεια (αναπνευστικο και μαλλον σπονδυλικη στηλη).
Εκτροφειο του εξωτερικου ειναι μαλλον μονοδρομος, εαν θες να τα κανεις ολα σωστα!
Σκυλος απο BΥΒ η PetShop ειναι απλα ρωσσικη ρουλεττα. Ξερω αρκετους που εχουν αφησει σε λιγο χρονικο διαστημα ενα τοσο τεραστιο ποσο στον κτηνιατρο- που θα μπορουσαν να παρουν ετοιμο πρωταθλητν απο πολυ καλο εκτροφειο.