Αποφάσισα να πάρω συντροφιά (Γαλλικό Μπουλντόγκ)

coocie

Active Member
5 Ιανουαρίου 2011
37
0
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΑΠΟΦΑΣΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ,ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ(ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ)ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ .ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ.ΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΥ ΛΑΘΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕΜΑΙ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΩΤΕΡΟΥΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΦΙΛΙΚΑ COOCIE

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλως ηρθες και χρονια πολλα!:)
Πολλα σκυλακια ειναι ιδανικα για διαμερισμα:D,αλλα προφανως θα σου αρεσει η συγκεκριμενη ρατσα και για αλλους λογους...;)

Σκυλο μην παρεις απο πετσοπ ή απο κουταβι γνωστο σου.
Να παρεις απο εκτροφεα αν θες να εχεις τις καλυτερες προυποθεσεις για μια ζωη μαζι του.

Θα μπουν καποια στιγμη οι mods(που ειστε ρε παιδια;;;:rolleyes: ) και θα σε καθοδηγησουν με καταλληλα λινκς.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Να κάνεις όσο γίνεται καλύτερη έρευνα για το εκτροφείο που σε ενδιαφέρει. Η φυλή που θες έχει αρκετές ιδιαιτερότητες.

Υπάρχουν μερικά παιδιά στο forum που μπορούν να σου λύσουν ότι απορίες έχεις για τα Γαλλικά μπουγελόφατσες.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Καλώς ήρθες και χρόνια πολλά! Μπράβο που το ψάχνεις για το σκυλάκι πριν το αποκτήσεις! Μην βιαστείς, διάβασε τα link που σου παρέθεσαν τα παιδιά παραπάνω και όποια απορία-διευκρίνηση θελήσεις, εδώ είμαστε να στα εξηγήσουμε όλα ώστε να αποκτήσετε το σκυλάκι των ονείρων σας (σαν διαφήμιση ακούγεται όπως το έγραψα :D)!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Είστε έτοιμοι όμως να εξυπηρετήσετε τις ανάγκες του μπουλντογκ για αρκετή δροσιά το καλοκαίρι (aricondition π.χ.) ?

coocie

Active Member
5 Ιανουαρίου 2011
37
0
παιδια σας ευχαριστω ολουσ που ενδιαφερεσται καθοτι και λιγο ασχετος...μου λυνεται πολλεσ αποριες.αν θα πρεπει να βαζω air-condition ναι θα το κανω.πες τε μου και αλλα. π.χ. αρσενικο η θυληκο?τα διαβασα τα link...ευχαριστω θερμα και παλι

coocie

Active Member
5 Ιανουαρίου 2011
37
0
Να κάνεις όσο γίνεται καλύτερη έρευνα για το εκτροφείο που σε ενδιαφέρει. Η φυλή που θες έχει αρκετές ιδιαιτερότητες.

Υπάρχουν μερικά παιδιά στο forum που μπορούν να σου λύσουν ότι απορίες έχεις για τα Γαλλικά μπουγελόφατσες.
φιλε bigbilly θα μπορουσεσ να μου πεισ τι εννοεισ λεγοντασ "ιδιαιτεροτητες?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το κάθε φύλο έχει τα υπέρ και τα κατά...
εμένα μου αρέσουν τα θηλυκά (και στα σκυλιά...αλλά για άλλους λόγους :lol: )
είναι πιο ώριμα και σοβαρά-αλλά έχουν το θέμα οίστρος με ότι αυτό συνεπάγεται
τα αρσενικά είναι πιο μπουνταλάδες-αιώνια κουτάβια χαζοβιόληδες

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα γαλλικά έχοντας κοντή έως ελάχιστη μουσούδα
και μεγάλο κεφάλι σε μικρό σώμα
δεν είναι το "φυσικό μοντέλο" κυνοειδούς που θα προέκυπτε στην φύση
αυτό τα κάνει ιδιαίτερα σε κάποιες απαιτήσεις - όπως το air condition ας πούμε , χωρίς να σημαίνει ότι τα άλλα σκυλιά δεν "σκάνε" απο την ζέστη...απλά οι μακρύρυγχες φυλές έχουν περισσότερες φυσικές άμυνες απέναντι στην θερμοπληξία

Τα γαλλικά όσοι τα προτιμάνε -τα προτιμάνε πρώτα για τον εσωτερικό τους διάκοσμο,πιστεύω....

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καλος τους!!

Εκτος απο το προβλημα με το αναπνευστικο τους συστημα (που οδηγει σε καρδιοπαθεια αμα δεν αντιμετοπιστει χειρουργηκα εαν υπαρχει), - εχουν πολυ συχνα αλλεργιες, προβληματα με την σπονδυλικη στηλη (προπτοση μεσοσπονδυλου δισκου, λογο δυσμορφιων της σπονδυλικης οπος Hemivertribrae πχ.), προλβηματα με την επογονατιδα, Cherry eye (Προπτοση του αδενα του τριτου βλεφαρου) και δερματικα!

Εγω εχω 3 γαλλικα και ασχολουμε αρκτεα χρονια τωρα με αυτην την φυλη!
Εινια τρομερα σκυλια. Εκφραστικα, τρυφερα και πιστα! Αλλα και ξεροκεφαλα.
Μαδανε αρκετα!

Λογο του οτι στην ελλαδα ο ομιλος γαλλικον μπουλντογκ σχεδον δεν υφησταται (μονο στα χαρτια πια και ανενεργος αρκετα χρονια τωρα)- δεν υπαρχουν αυστηρες κανονισμους και προυποθεσεις που πρεπει να εκπληρονουν οι εκτροφεις!
Σαν αρχαριος και ασχετος ομος ειναι μαλλον πολυ δυσκολο να ελεγξεις την υγεια των γεννητορων του εκαστοτε ατομο που δηλωνει εκτροφεας της φυλης- αφου δεν υπαρχει ΖΤP (εξεταση καταλληλοτητας για εκτροφη).
Αποτελεσματα εκθεσεων μορφολογιας δεν φτανουν εκει!! Εχω και εγω μια σκυλα με αρκετα "εξαιρετος"- ομος πολυ κακια υγεια (αναπνευστικο και μαλλον σπονδυλικη στηλη).

Εκτροφειο του εξωτερικου ειναι μαλλον μονοδρομος, εαν θες να τα κανεις ολα σωστα!
Σκυλος απο BΥΒ η PetShop ειναι απλα ρωσσικη ρουλεττα. Ξερω αρκετους που εχουν αφησει σε λιγο χρονικο διαστημα ενα τοσο τεραστιο ποσο στον κτηνιατρο- που θα μπορουσαν να παρουν ετοιμο πρωταθλητν απο πολυ καλο εκτροφειο.

filio

Active Member
22 Δεκεμβρίου 2010
28
0
Βόλος
Καλως ήρθες!
Η FrenchieFan έχει πολυ δικιο σε αυτα που σου ειπε και για τους εκτροφεις που πρεπει να προσεχεις και για τα προβληματα που μπορει
να αντιμετωπισεις με ενα γαλλακι το καλοκαιρι θέλει πολυ μεγαλη προσοχη
γιατι εμενα και τα 2 προηγουμενα ειχαν μεγαλο προβλημα αναπνευστικο και μαλιστα το ένα το χειρουργησα!
Δευτερον ναι μαδανε πολυ (πρεπει να εισαι προετοιμασμενος), έχουν δερματικα προβληματα το σηνηθες που εχω δει ειναι εκζεματα!
Οσο αναφορα τωρα το φυλο του εγω εχω ερωτα με τα αρσενικα και ναι ειναι αιωνια κουταβια και αρκετα ζηλιαρικα!
Είναι πολυ καλα με τα παιδια( το λεω απο προσωπικη πειρα γιατι το πρωτο γαλλακι το πηρα σε ηλικια 10 ετων).
Οπως και να έχει ομως αν επιλεξεις την συγκεκριμενη ρατσα να ξερεις οτι θα έχεις εναν πολυ καλα και πιστο φιλο!

coocie

Active Member
5 Ιανουαρίου 2011
37
0
Εκτροφειο του εξωτερικου ειναι μαλλον μονοδρομος, εαν θες να τα κανεις ολα σωστα!
Σκυλος απο BΥΒ η PetShop ειναι απλα ρωσσικη ρουλεττα. Ξερω αρκετους που εχουν αφησει σε λιγο χρονικο διαστημα ενα τοσο τεραστιο ποσο στον κτηνιατρο- που θα μπορουσαν να παρουν ετοιμο πρωταθλητν απο πολυ καλο εκτροφειο.
ευχαριστω πολυ για ολα ολους,μπορεις να μου συστησεις κανενα εκτροφειο?ειναι το πρωτο μας σκυλακι ...εσυ τι λες λεει να παρω γαλλικο μπουλντογκ για πρωτη γνωριμια με σκυλια?ευχαριστω παρα πολυ που ενδιαφερθηκατε

Last edited by a moderator:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ευχαριστω πολυ για ολα ολους,μπορεις να μου συστησεις κανενα εκτροφειο?ειναι το πρωτο μας σκυλακι ...εσυ τι λες λεει να παρω γαλλικο μπουλντογκ για πρωτη γνωριμια με σκυλια?ευχαριστω παρα πολυ που ενδιαφερθηκατε
Εχεις ΠΜ!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.023
Νεότερο μέλος
p4709