Αποριες μελλοντικου ιδιοκτητη

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Καλησπερα!
Απο οτι φαινεται και απο τον τιτλο δεν εχω ακομα αποκτησει τον τετραποδο φιλο μου. Υπολογιζω να τον παρω το φθινοπωρο και ετσι καποιους μηνες τωρα προσπαθω να μαθω οσα περισσοτερα μπορω ωστε να εχουμε την καλυτερη δυνατη συμβιωση. Αρχικα να σας ευχαριστησω γιατι νομιζω πως αν δεν ειχα βρει αυτο το φορουμ θα ημουν μαλλον αρκετα κακη ιδιοκτητης λογω αγνοιας..

Αν και βοηθηθηκα λοιπον απο πολλα θεματα σε αρκετους τομεις εχω ακομα καποιες αποριες (αν υπαρχουν οι απαντησεις σε θεματα που δεν εχω δει παρακαλω παραπεμψτε με)

Εχουμε και λεμε λοιπον:

1) Εκπαιδευση Τουλετας: Εχω διαβασει αρκετα για το πως να εκπαιδευσεις ενα κουταβι για την τουαλετα του. Επειδη ομως εγω ενδιαφερομαι για ενηλικο σκυλι εχω την απορια (αν δεν ξερει ηδη να μην τα κανει μεσα)
-Απο τη στιγμη που θα μπορει να βγαινει απο την αρχη βολτες το μαθαινουμε πρωτα σε πανα μεσα στο σπιτι η κατευθειαν εξω?
-Το κουταβι οταν ειναι ετοιμο να ουρισει το σηκωνουμε και το παμε εκει που θελουμε εμεις να τα κανει, με ενα μεγαλο σκυλι που δεν μπορεις να το σηκωσεις τι γινεται? (πχ το τραβαμε απο το κολλαρο?)

2)Εκπαιδευση βασικης υπακοης: Ποσο καιρο μετα την αφιξη του σκυλου μπορει να ερθει ο εκπαιδευτης και να ξεκινησει η εκπαιδευση? Πρεπει πρωτα να προσαρμοστει το σκυλι στο καινουριο του περιβαλλον η ειναι καλυτερα απο την πρωτη μερα ωστε να βοηθησει και ο εκπαιδευτης στην καλυτερη προσαρμογη του?

3)Ο τροπος ζωης μου μου επιτρεπει να πηγαινω σχεδον παντου με το σκυλο. Αν το παιρνω παντου μαζι μου υπαρχει περιπτωση να κουραζεται? (δεν εννοω φυσικη κουραση, απλα επειδη εχω διαβασει οτι τους αρεσει γενικα η ρουτινα να του δημιουργουν αγχος οι πολλες ωρες εξω απο το σπιτι και οι αλλαγες περιβαλλοντος)

Αυτα προς το παρον και συγγνωμη αν κουρασα με το μεγαλο ποστ..

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Eλληνικος κοπρος..! Απο καταφυγειο λεω να το παρω..

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
οποτε εχουμε

1)το κουταβι στην ηλικια που μαθαινει την τουαλετα ειναι κουταβι αρα θεωρητικα μπορεις να το σηκωσεις.σε λογικα πλαισια εως 4 μηνων θα χεις ξεμπερδεψει με την τουαλετα.
2)τον εκπαιδευτη θα τον εχεις ηδη βρει πριν παρεις το σκυλο ωστε οταν τον παρεις να σε εχει απο κοντα να σου πει καποια πραματα να δουλεψεις κλπ
3)νο προμπλεμ αμα μαθει να ναι μαζι σου κουτι θα του ρχετε

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Ρε συ δε θελω κουταβι γιατι μιας και δεν θα ξερω το παρελθον του θα ηθελα να προλαβω οσο γινεται εκπληξεις σε υγεια και χαρακτηρα.. Αλλα φανταζομαι θα υπαρχει ''κολπο'' και για την εκμαθηση τουαλετας σε ενηλικο..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καταρχάς καλώς ήρθες στο φόρουμ και εύγε για την επιλογή "ράτσας" :)
Αν μέσα στο καλοκαίρι, έχεις μέρες που δεν δουλεύεις ας πούμε, ή πιο χαλαρές και πιο ελεύθερες, θα ήταν καλύτερα να το πάρεις τότε. Θα έχεις περισσότοερο χρόνο να ασχολείσαι, να το γνωρίσεις και να σε γνωρίσει.
1. Ενας ενήλικος σκύλος, δεν χρειάζεται καθόλου την χρήση πάνας. Και εννοείται ότι δεν αρχίζεις τις αγκαλιές και τα κουβαλήματα. Πόσο μάλλον, αν είναι και μεγαλόσωμος. Αλλωστε, αυτό είναι και ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των ενήλικων. Κατευθείαν στις βόλτες σας, θα κάνει όσα πρέπει να κάνει.
2. Εκπαίδευση βασικής υπακοής, είσαι σίγουρη ότι χρειάζεται; Στο έχουν πει από το καταφύγειο; Ρωτάω γιατί ως ενήλικο, θα ξέρουν ήδη τον χαρακτήρα του και μερικά ενήλικα, είναι σκέτο μάλαμα από μόνα τους. Δεν χρειάζονται την παραμικρή εκπαίδευση. Αν πάντως είναι κάτι που χρειαστει να κάνεις, θα σου έλεγα να αφήσεις καμμιά 10αριά μέρες, να συνηθίσει πρώτα το νέο περιβάλλον. Μην του πέσουν όλα τα καλά μαζί...:p
3. Αν έχεις όντως την πολυτέλεια/ευλογία, να έχεις τον σκύλο σου όλη μέρα μαζί σου, θα έχεις εξασφαλίσει έναν πολύ ευτυχισμένο σκύλο ;):)

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις αρχικα. Βασικα τωρα φτιαχνω το σπιτι μου οποτε το σκυλακο δεν μπορω να τον παρω πριν τις αρχες Οκτωβρη αλλα και τοτε θα εχω αρκετο χρονο για να γνωριστουμε. Σκεφτομουν λοιπον να ερθω σε επαφη με τα καταφυγεια απο αρχες Σεπτεμβρη για να συζητησουμε και να μου πουν και οι ανθρωποι εκει τη γνωμη τους για το τι σκυλος μου ταιριαζει (και του ταιριαζω). Μακαρι να μη χρειαζεται ιδιεταιρη εκπαιδευση και να γνωριζει και την τουαλετα του απλα προσπαθω να προετοιμαστω για καθε περιπτωση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εχεις εντοπίσει κάποιο καταφύγειο; Εχεις δει/καταλήξει σε κανένα μαλλιαρό; Υπάρχει δηλαδή κάτι συγκεκριμένο που σου έχει κλέψει ήδη την καρδιά ή όχι ακόμη;

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Προς το φαζου κλινω, εχω δει αρκετα σκυλακια που μου αρεσουν αλλα δεν το εχω επισκευθει ακομα απο κοντα και μιας και απο εμφανιση το μονο μου στανταρ ειναι να μην ειναι πολυ μικροσωμο (εχω και μια αδυνμια στα κατιμαυρα αλλα δεν αποκλειω τα υπολοιπα χρωματα) πιστευω το κλικ θα γινει οταν τα δω απο κοντα!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες bouf και μπράβο που μελετάς, ρωτάς, μαθαίνεις πριν έρθει η ώρα με το καλό να αποκτήσεις σκύλο :)

Προσωπικά πιστεύω ότι αν έχεις δυνατότητα να κάνεις βασική εκπαίδευση κακό δεν θα κάνει. Ακόμα και τα πιο "έτοιμα" αδέσποτα μπορεί να μην έχουν θέματα με τουαλέτα, περπάτημα με λουρί, φοβίες, σχέσεις με άλλα ζώα κλπ, αλλά δεν θα ξέρουν ήδη και τις βασικές εντολές που μπορούν να σου φανούν χρήσιμες στην καθημερινότητα σας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δεν μπορώ να σου πω πόσο ευτυχισμένη με κάνεις :D Και fazoo και κατίμαυρο και μεγαλούτσικο !!! Νομίζω ότι θα κλάψω...:D

Σου εύχομαι λοιπόν με το καλό να το αποκτήσεις. Το fazoo [επειδή αυτό ξέρω όχι ότι δεν έχουν και τα άλλα], έχει εκπληκτικά σκυλιά. Και ότι χρειαστείς, με μεγάλη μου χαρά να βοηθήσω :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Από τώρα αλώνισε τα καταφύγια για να έχεις και το χρόνο να τον πηγαίνεις βόλτες ή να το επισκέπτεσαι!

Καλή συνέχεια!Καλή επιλογή εύχομαι!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
απο εμφανιση το μονο μου στανταρ ειναι να μην ειναι πολυ μικροσωμο (εχω και μια αδυνμια στα κατιμαυρα αλλα δεν αποκλειω τα υπολοιπα χρωματα) πιστευω το κλικ θα γινει οταν τα δω απο κοντα!
Wow! Ξέρεις ότι είσαι το όνειρο κάθε μεγαλομαύρου σκύλου που δεν τον διαλέγει κανένας ακριβώς για τους λόγους που εσύ θα τον προτιμούσες ε? :D
Τον Νικολή τον έχεις δει?

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Τωρα τρεχω σαν τρελη με το σπιτι αλλα λεω να παω απο αρχες Σεπτεμβρη και οσος χρονος χρειαστει μετα (για να το γνωρισω, να συζητησω με τους ανθρωπους κτλ) υπαρχει! Ευχαριστω για τη βοηθεια και μαλλον θα ξαναγυρισω με καινουριες αποριες (σε μερικα θεματα οσο διαβαζω τοσο μπερδευομαι) και για νας συστησω τον σκυλακο οταν ερθει με το καλο η ωρα!

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Ναι τον ειχα σταμπαρει μαζι με το ριτσαρντ και αλλο ενα μαυρουλη που δεν θυμαμαι ομως το ονομα!
Καλε τα μαυρα ειναι τα πιο ωραια, εγω βλεπω ανθρωπο με καταμαυρο σκυλι και σκαω απ τη ζηλια μου!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ο Νικόλας...κλασσική περίπτωση ενήλικου απροβλημάτιστου σκύλου. Από τα σκυλιά που δεν σκέφτεσαι καθόλου, ούτε που και πως θα κάνει τις ανάγκες του, ούτε πως θα τον βγάλεις βόλτα, ούτε πως θα τολμήσεις να ξεμυτίσεις απ' το σπίτι και να τον αφήσεις πίσω...;)
Με έναν τέτοιο σκύλο, πάνω στον μήνα, θα θέλεις και δεύτερο :p

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Δεν μπορώ να σου πω πόσο ευτυχισμένη με κάνεις :D Και fazoo και κατίμαυρο και μεγαλούτσικο !!! Νομίζω ότι θα κλάψω...:D
ΦίλΕ mareco...συγνώμη για αυτό που θα πω....αλλά να...μου βγήκε αυθόρμητα....:p
"Βρήκε ο mareco τη γενιά του, κι αναγάλλιασε η καρδιά του...":D:D:D

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Κοίτα και στην φιλοζωική Κορωπίου. (Είναι τα αδεσποτάκια του Γέρακα κυρίως εκεί-και των γύρω περιοχών).
Έχει πολλά μαυριδερά και τα περισσότερα ξέρουν εντολές.
είναι στειρωμένα κτλ και η κυρία που είναι υπεύθυνη θα σε βοηθήσει πολύ μετά.
Ακόμα κι εμένα βοηθάει που δεν πήρα από εκεί τον δικό μου. :p