Απορια μου για αρθρο νομοθετικο!


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Χαρη στην φιλη μας την Rottie ενημερονομαστε πια και για τις τευλευταιες εξηλιξεις στον τομεα της νομοθεσιας, οσον αφορα τα ζωα μας /ή μας δειχνει τουλαχιστον πως και που μπορουμε να τα βρουμε!!
By the way :Thanks Katherina!!

Και επειδη ειμαι καλο κοριτσι και τα διαβαζω, βηκα το εξης σημειο :
2. Εμβολιασμός για τη λύσσα

Ο αντιλυσσικός εμβολιασμός και ο επανεμβολιασμός πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ενδείξεις του εργαστηρίου παρασκευής, με αδρανοποιημένο εμβόλιο μιας τουλάχιστον μονάδας αντιγόνου ανά δόση, σύμφωνα με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
και μου δημιουργησε την εξης απορια :
Στο εξωτερικο (Γερμανια, Δανια, Ολλανδια, ΗΠΑ κλπ) ηδη εφαρμοζεται αυτη η ρυθμηση εδω και λιγα χρονια.

Και επειδη εχει αποδειχτει, οτι ειδικα το εμβιλιο κατα της λυσσας κραταει πανω απο ενα χρονο, οι κατασκευαστες αλλαξαν τον αναγραφομενο χρονο για το προτινομενο επαναεμβολιασμο, απο ενα- σε τρια χρονια.
( Nobivac/Intervet, Rabdomun/Esses ειναι δυο μαρκες που το ξερω σιγουρα).
Τωρα λοιπον μπορουν να εμβολιαζονται τα ζωα καθε 3 χρονια και παρολα αυτα να ειναι νομιμα καλυμενα, ακομα και για ταξιδια.

Στην γερμανια, οπου οι κτινιατοι χτυπιοντουσαν να το εφαρμοζουν ( αφου χανουν τοσα λεφτα, αμα ο αλλος ερχεται καθε 3 χρονια, αντι για καθε χρονο!!) και μερικοι ακομα κανουν οτι δεν το ξερουν, εγιναν τρελα επισοδια!!

Και τωρα στην απορια μου :
αφου και εδω στην ελλαδα ο νομος μας λεει να επαναεμβολαζουμε τα ζωα μας βαση τις ενδειξεις του εργαστηριου παρασκευης του εμβολιου-
τι εκαναν οι εταιριες????
Αναγραφει π.Χ η Intervet στο Nobivac (που χρησιμοποιται στην ελλαδα πολυ) οτι προτινει επαναεμβιλιασμο σε 3 χρονια, οπος κανει και αλλου (για το ιδιο εμβολιο προκεται!!!!)?

Υπαρχει εμβολιο κατα της λυσσας στην ελλαδα, οπου ο παρασκευαστης αναγραφει 3ετης διαρκεια?
Αν οχι- πως θα μπορουσε να γινει μια αλλαγη??
Πιος μπορει να τους πιεσει να το κανουν?

Στην γερμανια εφυγε στην αρχη πολυς κοσμος για εμβολια στην Ολλανδια και Αυστρια- επειδη εκει ανεγραφαν απο πιο νωρις τα 3 χρονια.

Και οχι- δεν ειναι, επειδη οι ανθροποι θελουν να κανουν οικονομια- αλλα δεν υπαρχει λογος να φορτονουμε τον οραγνισμο του σκυλου μας με εμβολια που δεν ειναι απαραιτητα- Ολα τα εμβολια περιεχουν τοξινες/ βοηθητικες ουσιες, εκτος το οτι απασχολουν το ανοσοποιτικο αρκετα- θετοντας τον σκυλο ετσι επιρεπεις σε αλλα προβληματα.
 


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Καλημέρα,

Έχει ειπωθεί απο αρκετούς ότι το εμβόλιο για τη λύσσα επιβαρύνει τη καρδιά.

Το σίγουρο είναι ότι λύσσα δεν έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα απο το 1910. Αντιλαμβάνομαι ότι ζωα που ταξιδεύουν στο εξωτερικό αναγκαστικά πρέπει να εμβολιάζονται. Το ακατανόητο είναι με τις χώρες που απαιτούν αιματολογική εξέταση ένα 6μηνο πριν, όπως η Βρετανία και η Σουηδία.

Οι εταιρίες επιβάλλουν την συχνή χρήση των προϊόντων τους με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων. Π.χ. το scalibor προστατεύει για 5 μήνες απο τα υπόλοιπα, αλλά απο τη σκνίπα 4. Άρα σε μια μεσογειακή χώρα θα το αγοράσεις 2 φορές το χρόνο.

Θα διακινδύνευε ποτέ κανείς απο εμάς όμως να ελλατώσει τη χρήση τους; Όχι για ευνόητους λόγους. Είμαστε δέσμιοι της πολιτικής κέρδους των εταιριών και οπισθοδρομικών νομοθεσιών κρατών.

Σημ. ότι είναι και οι χώρες που πρωτοστατούν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων.
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αντιλαμβάνομαι ότι ζωα που ταξιδεύουν στο εξωτερικό αναγκαστικά πρέπει να εμβολιάζονται. Το ακατανόητο είναι με τις χώρες που απαιτούν αιματολογική εξέταση ένα 6μηνο πριν, όπως η Βρετανία και η Σουηδία.
Δεν ειμαι και εντελος κατα τον εμβολιασμο- και ας μην ταξιδευει ο σκυλος μου.
Αλλα ειμαι κατα της κερδοσκοπειας και της εκμεταλευσης. Και επισης κατα της ασκοπης χρησης χημικων ουσιων στον σκυλο μου!
[/code]
 


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Προς θεού, κανείς δεν είναι κατά των εμβολίων. Όλοι θέλουμε να προστατεύσουμε τα ζώα μας.

Σχολιάζω μόνο αυτά που είναι περιτά σαν διαδικασίες, όπως στην περίπτωση της Αγγλίας και Σουηδίας, απαρχαιωμένα σκεπτικά και την τάση των εταιρειών να εκμεταλευτούν την αγάπη μας για τα ζώα μας.