ναι ειμαι μαθητης,οι γονεις δεν εχουν προβλημα για σκυλο!απλα επειδη ειμαστε ασχετοι απο σκυλια και τελειως απειροι δισταζουμε στην αγορα ενος κουταβιου !το σηζηταμε εδω και καιρο αλλα δεν ξερουμε που να καταληξουμε (η μαμα θελει maltese ,εγω θελω κατι σαν rot η γερμανικο ποιμενικο)αλλα μαλλον δεν θα παρω σκυλακι γιατι δεν θα μπορω να του προσφερω οτι χρειαζεται για να ειναοι ευτιχισμενο αφου δεν εχω ξαναζησει με σκυλο,και δεν ξερω τιποτα οσο αφορα την συμβιωση....
!!!!!εσεις πως μπορεσατε να ειστε καλα αφεντικα με τον πρωτο σας σκυλο;;;αν μπορειτε δωστε μας συμβουλες!οσο αφορα το κλουβι μηπως θα ηταν βαρετο και κριμα για το κουταβι να μενει μεσα σε αυτο οσο δεν το βλεπουμε;;;;;εσεις τα εκπεδευσατε μονοι σας τα σκυλακια σας;;
Αγορίνα μου δεν χρειάζεται να λες ότι δεν θα είσαι καλό αφεντικό!Χρειάζεται να μάθεις πράγματα για τον σκύλο,για την συμβίωση!Αν διαβάσεις κάποια πράγματα για τον σκύλο,για την ράτσα που θέλεις,για τις ανάγκες τις ράτσας θα έχεις κερδίσει ένα μεγάλο μέρος!
Έκανες πολύ σωστά που ρωτάς!Όλοι ρωτάμε για να μάθουμε!
Όλοι κάναμε και κάνουμε λάθη αλλά δεν παύουμε να μαθαίνουμε!Ο σκύλος είναι ζωντανός οργανισμός και μαθαίνει και αυτός!
Κάτσε με τους γονείς σου μιλήστε, αν είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν και αυτοί στις ανάγκες του σκύλου!Αν θέλετε μια ράτσα με ενέργεια που θέλει πολύ άσκηση και θέλει και εσάς να τον πηγαίνετε βόλτες πολλές, για τα
έξοδα του σκύλου που θες, άλλα έξοδα έχουν τα maltese και άλλα τα Ροτ ή Γερμανικά Ποιμενικά κτλ κτλ!
Κάτσε σκέψου τώρα που είσαι μαθητής αν τα διαβάσματα σου σου επιτρέπουν να έχεις χρόνο με τον σκύλο!Αν πιο μετά που θα αρχίσεις τις σπουδές οι γονείς σου μπορούν να τον φροντίζουν κτλ κτλ!
Αυτό που θα σου πω εγώ σαν αφεντικό με πρώτο σκύλο είναι ότι θα πρέπει να κάτσεις να
διαβάσεις, για την ράτσα που θέλεις, αν σου ταιριάζει η ράτσα αυτή,μήπως θα είναι καλύτερα μια άλλη ράτσα, για τον χαρακτήρα του σκύλου που θέλεις να πάρεις, για το αν είναι εκπαιδεύσιμος, για τις ανάγκες, το πως θα το μάθεις να τα κάνει έξω και όχι μέσα στο σπίτι, πως θα τον εκπαιδεύσεις, σε ποιον εκπαιδευτή θα πρέπει να απευθυνθείς για να σε βοηθήσει!Πρωτίστως θα πρέπει να έχεις
όρεξη να μάθεις στον σκύλο πράγματα!