Απορίες και διαφορές για μεγάλο Δανό.

Cloe

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
88
0
Καλησπερα παιδια,απο οτι ξερετε εχω κλεισει σε ενα κουταβι ειναι 4 εβδομαδων και show quality αυτο ακομα δεν ειναι σιγουρο περιμενουμε λιγο καιρο ακομα για να δουμε μαζι με την εκτροφεα.Αυτος ειναι ο κουταβος μου

Απο εδω και περα αρχιζουν οι αποριες,οπως ολοι ετσι και εγω αφου εκλεισα με το κουταβι αρχισα να ψαχνομαι και συγκρινω με αλλα κουταβια της ηλικιας του αλλα αρχιζω και απογοητευομαι γιατι αρχιζω και τον βλεπω πιο μικρο απο αλλα κουταβια της ηλικιας του αυτο δειχνει κατι(οτι θα γινουν πιο ψηλα η πιο μεγαλοσωμα)?Επισης, εχω δει αρκετους μολοσσους που στα ματια τους φαινεται απο μεσα τους ενα κοκκινο σαν δερμα, αυτο γιατι συμβαινει? Σε μερικους υπαρχει και σε αλλους οχι. Αυτες ειναι μερικες φωτογραφιες αλλων κουταβιων ιδιας ηλικιας

Αυτα τα μαυρα τα ειχα απορριψει για να παρω το mantle:

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ποσα κουταβια ειχε η γεννα???

Μιας φιλης μου η γαλλιδα, γεννησε 12 κουταβια- κανενα απο αυτα πανω απο 150 γρ (κανονικα τα γαλλικα ζυγηζουν γυρο στα 200-250 στην γεννα). ΟΛΑ τους εγιναν σχετικα μεγαλοσωμα γαλλικα με τελικο βαρος γυρο στα 14 κιλα (14kg ειναι το ανοτατο επιτρεπτο οριο).
Αυτο θελω να πω ειναι- οτι μπορει να ηταν μεγαλη γεννα με μικρα κουταβια και να αναπτυσσονται μετα!
Εαν ομος το ενα κουταβι της γεννας ειναι πολυ πιο μικρο απο τα αδελφακια του- συνηθος μενει τοτε και παντα λιγο πιο μικροσωμο!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
γιαυτό λέμε ο εκτροφέας ξέρει τις γραμμές του.
και γιαυτό λέμε πρέπει να εμπιστεύεσαι τον εκτροφέα σου.

τα βλέφαρα που λές να φαίνονται κόκκινα απο μέσα, δεν ξέρω απο μεγάλους δανούς, αλλά κανονικά δεν πρέπει να φαίνεται να προεξέχει το κόκκινο κάτω απο το μάτι.

το μικρό μέγεθος για τους μεγάλους δανούς ίσως να είναι και προτέρημα αν το καλοσκεφτείς. οι γονείς τι μεγέθη έχουν? αυτό μπορεί να σου πεί πολλά

Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
Τα μάτια δεν πειράζει να φαίνονται κόκκινα, αρκεί να μην προεξέχει κάτι από εκεί (αδένας τρίτου βλεφάρου κτλ, κτλ). Αλλωστε όσο πιο μεγάλο είναι το κεφάλι, τόσο πιο πολύ το δέρμα "τραβάει" προς τα κάτω και γι'αυτό φαίνεται το εσωτερικό κόκκκινο (ιδιαίτερα στα αρσενικά).

Τώρα για το μέγεθος του κουταβιού που επέλεξες.. έχει μεγάλη διαφορά από τα αδερφάκια του (ίδιου φύλου)?? Σύγκρινε το. Αν όντως είναι το πιο μικρόσωμο τώρα, η τελική του ανάπτυξη θα είναι μικρότερη των υπολοίπων (εκτός και αν τα άλλα αδερφάκια δεν ταϊστούν "σωστά" καθόλη την ανάπτυξη τους)¨.
Οι γονείς τι ύψος έχουν (μετριέται στο ακρόμιο)?
Πάντως όλα τα κουταβάκια των φωτο είναι γλύκες!!!!!!!!

Cloe

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
88
0
Η μητερα ειναι 88-90cm και βαρος 70-73 και ο πατερας λιγο ψηλοτερος απο την θυληκια και βαρος 90.
Ολα τα κουταβακια ειναι στο ιδιο μεγεθος , η θυληκια εκανα 8 κουταβια!

Αυτη ειναι η θυληκια

Ο αρσενικος

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
πανυψηλη μητερα... μην ανησυχεις καθολου....
ο αριθμος ειναι ιδανικος για γεννα μολοσσου.....
και μικροτερο να παραμεινει εντος προτυπου θαναι....
εμενα ο αρσενικος ειναι 84-85 εκατοστα και 62-64 κιλα.....

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Επειδή αυτή την στιγμή είναι και το μικρότερο της γέννας δεν είναι και απαραίτητο πως θα μείνει και το μικροτερο κατά την διάρκεια.
Αλλά και να γίνει αυτό δεν νομίζω να είναι πάνω από 3cm η διαφορά.

Cloe

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
88
0
Δεν γινεται δηλαδη να γινει πιο κοντο απο την μητερα σωστα?
Δεν ειναι το μικροτερο της γεννας,ολα τα κουταβια της συγκεκριμενης γεννας ειναι σχεδον τα ιδια σε μεγεθος!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Δεν νομιζω οτι σε αυτην την φαση που βρισκετε ( 27 ημερων) μπορεις να ξερεις αν θα ειναι το πιο μικροσωμο της γεννας, και ας ειναι λιγο πιο μικρο απο τα αλλα.
Εμενα π.χ. ο δικος μου ηταν το πιο μικρο αρσενικο και τωρα ειναι το μεγαλυτερο.

Παντως, με τετοιους γονεις δεν νομιζω να μην βγει καλο!

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Πανεμορφοι γονεις....μακαρι ο μικρος να εχει υγεια και να τους μοιασει!!!!
Φαντάζομαι γνωρίζεις για τις ιδιαιτεροτητες της φυλης ;)
Αν θελεις εμπειριες απο το μεγαλωμα στειλε μου π.μ. να σου πω και τις δικες μου....αν και περασαν 7 περιπου χρονια!

Cloe

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
88
0
Σας ευχαριστω πολυ! :) Να σας πω την αληθεια και εμενα οι γονεις μου εκαναν εντυπωση και ειδικα η θυληκια!Ελπιζω ο μικρουλης μου να τους μοιασει και να ειναι υγιεστατος!!!

Το κουταβακι πως σας φαινεται στην φωτογραφια?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
απαίσιοοοοο......
καλυτερα μολις το παρεις να μου το δωσεις να στο μεγαλωσω...
να περασει ξερεις αυτήν την αχαρη ηλικία.......
μετα στο δίνω κι ετοιμο εκπαδευμένο... :p

Cloe

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
88
0
χαχα:)
Απλα φοβαμαι λιγο γιατι οσα manlte εχω δει τα περισσοτερα δεν ειναι τοσο ομοιομορφα στο χρωματισμο τους, το κουταβι προς το παρον φαινεται αρκετα καλο αν και περιμενουμε με την εκτροφεα να γινεο 5-6 εβδομαδων για να αποφασισουμε ποιο απο τα 2 θα επιλεξουμε!

Cloe

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
88
0
Το εκτροφειο βρισκεται στην Πολωνια αλλα ο αρσενικος ειναι απο ενα εκτροφειο στην Γερμανια.Ναι εχει! Σε ευχαριστω! :)