Απορίες για Cane Corso!

penyou

Member
20 Απριλίου 2011
5
0
Γεια σας! Είμαι καινούριο μέλος στο forum αν και το παρακολουθώ αρκετό καιρό. Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να αποκτήσω ένα cane corso. Νομίζω ότι είναι ένα σκυλί που με εκφράζει και ταιριάζει στο τρόπο ζωής μου. Ο μόνος μου προβληματισμός σε σχέση με τη φυλή είναι αν ένα cc αντέχει τις αλλαγές. Δηλαδή αν μπορεί το μισό χρόνο να μένει σε διαμέρισμα στη πόλη και τον υπόλοιπο καιρό στην εξοχή (μεγάλο σπίτι με μεγάλο οικόπεδο) και αν αποδέχεται άλλα ζώα (θηλυκές siberian γάτες).

Η κύρια ανησυχία μου είναι οι εκτροφείς. Έχω επισκεφτεί κάποια από τα λίγα εκτροφεία cane corso που έχει η χώρα μας άλλα κάποια από αυτά δε μου έκαναν καλή εντύπωση και γενικά έχω κάποιες απορίες. Αρχικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τους κόβουν ουρά και αυτιά…εγώ δε θέλω κάτι τέτοιο και τα εκτροφεία μου τα δίνουν ήδη κομμένα.

Υποχρεούμαι να δώσω προκαταβολή πριν μείνει έγκυος η σκυλίτσα…δεν πρέπει να έρθω σε επαφή με το κουτάβι να δω αν με θέλει;

Κάποιοι μου είπαν ότι μπορούν να με ξεγελάσουν και να μου δώσουν presa canario αντί για cc.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις γνώμες σας ακόμα και σε pm.

Ευχαριστώ!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να αποκτήσω ένα cane corso. Νομίζω ότι είναι ένα σκυλί που με εκφράζει και ταιριάζει στο τρόπο ζωής μου.
2) ...Δηλαδή αν μπορεί το μισό χρόνο να μένει σε διαμέρισμα στη πόλη και τον υπόλοιπο καιρό στην εξοχή (μεγάλο σπίτι με μεγάλο οικόπεδο)
3) ...αν αποδέχεται άλλα ζώα (θηλυκές siberian γάτες).
4) ...Αρχικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τους κόβουν ουρά και αυτιά…εγώ δε θέλω κάτι τέτοιο και τα εκτροφεία μου τα δίνουν ήδη κομμένα.
5) Υποχρεούμαι να δώσω προκαταβολή πριν μείνει έγκυος η σκυλίτσα…δεν πρέπει να έρθω σε επαφή με το κουτάβι να δω αν με θέλει;
6) Κάποιοι μου είπαν ότι μπορούν να με ξεγελάσουν και να μου δώσουν presa canario αντί για cc.
penyou, καλώς ήλθες!

1) Τα Cane Corso είναι φανταστικά σκυλιά για τους κατάλληλους ιδιοκτήτες. Γι' αυτό, αν μπορούσες να μας πεις μερικά πιο διαφωτιστικά πράγματα για τον τρόπο ζωής σου, ίσως θα μπορούσαμε να σου πούμε ορισμένες γνώμες για την επιλογή της φυλής...

2) Το Cane Corso (και τα περισσότερα σκυλιά) δεν έχουν πρόβλημα για την εξαμηνιαία εναλλαγή κατοικίας, εφόσον είναι συνδεδεμένα με την οικογένειά τους και μαζί με αυτήν... Αντίθετα, η γάτα έχει "θέματα" με τις εναλλαγές κατοικίας...

3) Αν έρθει σε σωστή επαφή με γάτες, όσο είναι κουτάβι, δεν θα υπάρχει πρόβλημα, δεν είναι σκύλος με έντονο κυνηγετικό ένστικτο (prey drive). Αν, ως κουτάβι, αρχίσει τα "σκληρά" παιχνίδια, οι γάτες θα το βάλουν στη θέση του! Μεγαλώνοντας, θα τις προστατεύει, σαν μέλη της οικογένειάς του...

4) Είναι μία τάση στη φυλή αυτή. Κάποιοι κόβουν μόνο την ουρά. Εσύ, αν μιλήσεις αρκετά μαζί τους, πιθανόν να μπορείς να διεκδικήσεις "άκοπο" κουτάβι, αν και είναι δύσκολο, μιάς και τις ουρές τις κόβουν λίγες ημέρες από τη γέννηση...

5) Αν μιλάμε για "διάσημο" εκτροφείο και έχει μεγάλη ζήτηση, είναι πιθανόν να ζητάει προκαταβολή, πριν από τη γέννα. Αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ δεν θα μπορείς να επιλέξεις κουτάβι, ή ότι δεν μπορείς να πεις "θα περιμένω την επόμενη γέννα, αυτή δεν μου αρέσει". Είναι "περίπλοκο" το θέμα της επιλογής εκτροφέα - προκαταβολής - σειράς επιλογής κουταβιού κλπ., ειδικά αν θα είναι η πρώτη φορά που αποκτάς καθαρόαιμο σκύλο. Ας πούμε, αν γεννηθεί μόνο ένα κουτάβι και εσύ έχεις δεύτερη επιλογή, τι θα κάνεις?
Χρειάζεται σκέψη, μελέτη, καταγραφή των "θέλω" σου και (κυρίως) να σε γνωρίσει και να σε εκτιμήσει (και εσύ, βέβαια, αυτόν) ο εκτροφέας....
Αυτό ισχύει για όλες τις φυλές.

6) Πρακτικά αδύνατο!!!
Αν, όμως, θεωρείς ότι υπάρχει ένα 5% πιθανότητα ότι κάποιος μπορεί να σου δώσει Presa Canario, αντί για Cane Corso, συγγνώμη που θα το πω, αλλά δεν θα είσαι έτοιμος ακόμη για απόκτηση της φυλής, μιάς και δεν θα την έχεις μελετήσει επαρκώς...
Φαντάζομαι ότι, αν μας πεις ποιά εκτροφεία κοιτάζεις, κάποιοι από εμάς θα είναι σε θέση να σου πουν εάν οι συγκεκριμένοι εκτροφείς είναι "παιχνιδιάρηδες" και θα μπορούσαν να διανοηθούν να στήσουν τέτοια απάτη, έστω και σε ένα άπειρο υποψήφιο ιδιοκτήτη...

Εδώ θα είμαστε, να τα λέμε

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Όντως μου φαίνεται και εμένα παράξενο το θέμα με το τι σκυλί θα σου δώσουν. Αλήθεια ποιά διαφορά ανάμεσα στις 2 φυλές σε κάνει να θές corso? (δε προτείνω presa, προσπαθώ να καταλάβω πόσο το έχεις ψάξει)
Γιατί κάποιος εκτροφέας corso να σου δώσει presa? Εδώ και αυτοί που ενδιαφέρονται για canario δύσκολα βρίσκουν presa.
Εξάλλου η γέννα θα είναι δηλωμένη, οι γονείς θα έχουν pedigree άρα και το κουτάβι σου κλπ κλπ
Όλα τα παραπάνω αξίζουν εάν ο εκτροφέας είναι καταξιωμένος.

Εγώ θα προτιμούσα να διαλέξει για εμένα ο εκτροφέας, σύμφωνα με τη περιγραφή του τι ψάχνω, του τρόπου ζωής μου κλπ

Πάντα υπάρχει η επιλογή της ...Ιταλίας :)

Δεν έχω ασχοληθεί, έχω μιλήσει με valoroso, εάν δεν έχεις έρθει σε επαφή ίσως να άξιζε τον κόπο.

Last edited:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Θελει ψαξιμο το corso γιατι αναλογα με το εκτροφειο μπορει να μοιαζει περισσοτερο με mastino napoletano παρα με corso. Το ιδιο ισχυει και για τα mastino.

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Θελει ψαξιμο το corso γιατι αναλογα με το εκτροφειο μπορει να μοιαζει περισσοτερο με mastino napoletano παρα με corso. Το ιδιο ισχυει και για τα mastino.
Αυτό ναι...

penyou

Member
20 Απριλίου 2011
5
0
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η απόφαση μου παραμένει σταθερή για cc(αφού έχω ψάξει κ για άλλες φυλές πιο μπροστά κ η αναζήτηση μου αυτή δεν είναι αναζήτηση μηνών ή ημερών). Κάποια εκτροφεία που έχω έρθει σε επαφή μαζί τους μου είπαν ότι ταιριάζει ο τρόπος ζωής μου με αυτή τη φυλή. Διαφορετικά θα σταματούσα την αναζήτηση μου για cc. Πάνω από όλα είναι το σκυλί. Κ δε θέλω ούτε να γίνω εκτροφέας ούτε να το πηγαίνω σε εκθέσεις μορφολογίας. Απλά θέλω ένα σκυλί που να μου ταιριάζει σε εμένα κ να γίνει μέλος της οικογένειας μου.

Όσο αφoρά το presa canario, όπως ανέφερα, κάποιοι μου το έδωσαν ως συμβουλή. Νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω τη φυλή σε έναν ενήλικο σκύλο αν είναι presa canario, mastino ή cc αλλά σε κουτάβι φοβάμαι.

Έχω αρχίσει να ψάχνω και ιταλικά εκτροφεία αλλά δεν ξέρω ποιοι είναι καταξιωμένοι και ευσυνείδητοι εκτροφείς.

Θα ήθελα πολύ να μου προτείνετε καλούς εκτροφείς τόσο από Ελλάδα όσο και από Ιταλία. Έχω επικοινωνήσει πολλές φορές και με κοε ενώ με διαβεβαιώνουν ότι θα μου στείλουν τη λίστα τον εκτροφέων ακόμα την περιμένω…:(

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Κάποιος γνωστός του οποίου τις γνωριμίες στην Ιταλία εμπιστεύομαι μου πρότεινε http://www.tanzarella.it/home.php
Για Ελλάδα σου ανέφερα κάποιον που είχα επαφή.
Μπορούν να σε βοηθήσουν περαιτέρω μέλη που έχουν cc

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Συγνώμη αλλά διάβασα όλο το thread και θέλω να σε ρωτήσω κάποια πράγματα.
1. Βλέπω ότι αποφεύγεις να εξηγήσεις κάποια πράγματα για τον τρόπο ζωής σου. Ποιός ακριβώς είναι αυτός ο τρόπος;
2. Γράφεις πως έχεις μελετήσει το θέμα και με άλλες φυλές. Αναφέρεσαι μόνο σε βιβλιογραφία και σε συνομιλία με εκτροφείς; Είναι πολύ σημαντικό να μιλήσεις για φυλές που σ' ενδιαφέρουν και με ιδιοκτήτες.
3. Ποιό Cane Corso σου ταιριάζει; Γιατί αν το έχεις ψάξει όσο λες δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου έχουν πει ότι πέραν κάποιων κοινών γνωρισμάτων ένα Cane Corso αρσενικό είναι ένα τελείως διαφορετικό ζώο από ένα Cane Corso θηλυκό.
4. Εάν πάρεις στα χέρια σου διαπιστευτήρια δε βλέπω με ποιό τρόπο μπορεί να σε κοροϊδέψει κάποιος και να σου δώσει Presa Canario. Ενημερωτικά αν κάποιος σου έδινε Presa Canario δε θα είχε κοροϊδέψει εσένα αλλά τον εαυτό του. Όταν υπάρχουν τεράστιες λίστες αναμονής για Presa Canario ποιός θα επέλεγε να το δώσει σε κάποιον που δεν το θέλει;
5. Άντε να σου κάνω το χατήρι, πες πως σου δίνουν Presa Canario κουτάβι και δεν καταφέρεις να το ξεχωρίσεις (μόνος σου άλλωστε ανέφερες ότι δυο ενήλικα ζώα μπορείς να τα ξεχωρίσεις) και αρχίσεις να μεγαλώνεις μαζί του και να το ζεις και μέσα σ' ένα 6μηνο λες πως είναι ότι καλύτερο σου έχει συμβεί, θα αισθάνεσαι ότι σε κοροϊδέψανε; Και κάτι ακόμα αν ένας σοβαρός εκτροφέας και αναφέρομαι σε απόλυτα αξιόπιστο και γνώστη της φυλής και του τρόπου ζωής που ταιριάζει στα συγκεκριμένα ζώα, έδωσε στο γνωστό σου που σε ενημέρωσε Presa Canario αντί για Cane Corso αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα (και υπενθυμίζω πως αναφέρομαι σε σοβαρό εκτροφέα κι όχι το Μπάρμπα Πήλιο που ζευγαρώνει τη σκύλα του με το σκύλο του γείτονα) ότι έκρινε πως στο συγκεκριμένο άνθρωπο ταιριάζει το Presa και όχι το Cane.

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Grifos συμφωνούμε, απλά να βάλω στη συζήτηση ότι και να έκρινε ο εκτροφέας ότι του ταιριαζει άλλη φυλή θα έπρεπε να τον ενημερώσει για το τι του δίνει;)

christos1976

Active Member
26 Φεβρουαρίου 2011
34
0
Έχω επικοινωνήσει πολλές φορές και με κοε ενώ με διαβεβαιώνουν ότι θα μου στείλουν τη λίστα τον εκτροφέων ακόμα την περιμένω…:(
να τους παρεις τηλεφωνο και να τους πεις να στο στειλουν αμεσως διοτι εισαι σε ενα μαγαζι με φαξ και οτι το περιμενεις!!!!!!!!! ορθα κοφτα...γιατι και εγω στην αρχη ημουν ευγενικος και δεν εβλεπα ποτε το φαξ ως που τους πηρα και τους ειπα ολο το παραπανω και σε 10 λεπτακια μου το εστειλαν.

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
(Αν και off-topic το ξερω....)
.....αλλα που το στηριζεις αυτο και το λες???Ο τυπος του mastino που φερνει σ αυτου του τυπου τις γραμμες.....πχ cane corso,bandog κλπ....νομιζω εχει εκλειψει χρονια τωρα!Το θεωρω απιθανο στις μερες μας να μπερδεψει καποιος ενα CC με ενα Mastino!

penyou

Member
20 Απριλίου 2011
5
0
johnk, vasgial, dimitris73, christos1976 σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας κ που ενδιαφερθήκατε για το θεμα μου.

Dimitris73 με την tanzarella εχω ήδη επικοινωνήσει κ αναμένουμε.

Στην όλη αναζήτηση μου βρήκα μόνο 5 εκτροφείς cc στην Ελλάδα. Φυσικά περιμένω κ άλλες προτάσεις για εκτροφείς (είτε στην Ελλάδα είτε στην Ιταλία) κ συμβουλές ανθρώπων πιο έμπειρων από μένα. :)

christos1976 σωστή η ενέργεια σου. Τους έχω ενοχλήσει πολλές φορές κ όλο μου λένε «τώρα σε 10 λεπτά θα στο στείλω». Θα ακολουθήσω την ιδέα σου κ θα σε ενημερώσω αν πετύχει ;)

[FONT=&quot]

[/FONT]

penyou

Member
20 Απριλίου 2011
5
0
1. Βλέπω ότι αποφεύγεις να εξηγήσεις κάποια πράγματα για τον τρόπο ζωής σου. Ποιός ακριβώς είναι αυτός ο τρόπος;
Σ’ ευχαριστώ πολύ που ενδιαφέρεσαι για τον τρόπο ζωής μου όμως απλά ζήτησα γνώμες ανθρώπων για τους εκτροφείς κυρίως επειδή θεωρώ ότι γνωρίζουν κάτι παραπάνω για το θέμα κ όχι να εξιστορήσω την καθημερινότητα μου. Εξάλλου δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτή αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος. Πάντως χρόνος, χώρος, ευαισθησία και όρεξη υπάρχει για να έχω κ να ασχολούμαι με ένα σκυλάκι. Επιπλέον κανένας εκτροφέας μέχρι τώρα δε με έχει αποτρέψει να αποκτήσω cc. Αν είναι κάποιος εκτροφέας cc εδώ μέσα ευχαρίστως θα του μιλήσω prive για τον τρόπο ζωής μου για να δει αν με εμπιστεύεται να μου δώσει ένα κουταβάκι όπως κ εγώ θα τον επισκεφτώ για τον ίδιο λόγο

2. Γράφεις πως έχεις μελετήσει το θέμα και με άλλες φυλές. Αναφέρεσαι μόνο σε βιβλιογραφία και σε συνομιλία με εκτροφείς; Είναι πολύ σημαντικό να μιλήσεις για φυλές που σ' ενδιαφέρουν και με ιδιοκτήτες.
Εννοείται πως έχω μιλήσει με ιδιοκτήτες κ έχω έρθει σε επαφή με σκυλάκια. κ στο παρελθόν είχα σκύλο δεν είναι η πρώτη μου φορά. Όπως προείπα δεν είναι αναζήτηση μερών. Δεν θέλω σκυλάκι για να λέω «έχω σκύλο θαυμάστε τον!». Να σημειώσω ότι έχω έρθει σε επαφή κ έχω ζήσει για λίγο με αρσενικό cc αλλά επαναλαμβάνω ότι ακόμη κ ένας εκτροφέας να με αποτρέψει να μην αποκτήσω ένα cane corsaki θα προβληματιστώ κ σίγουρα δε θα προβώ στην απόκτησή του. Είπαμε ο σκύλος πάνω απ’όλα κ όχι τα θέλω μου!

3. Ποιό Cane Corso σου ταιριάζει; Γιατί αν το έχεις ψάξει όσο λες δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου έχουν πει ότι πέραν κάποιων κοινών γνωρισμάτων ένα Cane Corso αρσενικό είναι ένα τελείως διαφορετικό ζώο από ένα Cane Corso θηλυκό.
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες κ έχω λάβει γνώση του θέματος.

4. Εάν πάρεις στα χέρια σου διαπιστευτήρια δε βλέπω με ποιό τρόπο μπορεί να σε κοροϊδέψει κάποιος και να σου δώσει Presa Canario. Ενημερωτικά αν κάποιος σου έδινε Presa Canario δε θα είχε κοροϊδέψει εσένα αλλά τον εαυτό του. Όταν υπάρχουν τεράστιες λίστες αναμονής για Presa Canario ποιός θα επέλεγε να το δώσει σε κάποιον που δεν το θέλει;
Βλέπω ότι έχεις επικεντρωθεί σε μια φράση. «Κάποιοι μου είπαν ότι μπορούν να με ξεγελάσουν και να μου δώσουν presa canario αντί για cc.» Δεν είπα ότι την πιστεύω αλλά όλο αυτό το καιρό που αναζητώ να πάρω σκυλάκι ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με εκτροφείς σκύλων για αυτό θεώρησα απαραίτητο να το αναφέρω.

5. Άντε να σου κάνω το χατήρι, πες πως σου δίνουν Presa Canario κουτάβι και δεν καταφέρεις να το ξεχωρίσεις (μόνος σου άλλωστε ανέφερες ότι δυο ενήλικα ζώα μπορείς να τα ξεχωρίσεις) και αρχίσεις να μεγαλώνεις μαζί του και να το ζεις και μέσα σ' ένα 6μηνο λες πως είναι ότι καλύτερο σου έχει συμβεί, θα αισθάνεσαι ότι σε κοροϊδέψανε;
Κ βατραχάκι να πάρω σίγουρα θα το λατρέψω συναισθηματικά κ μόνο. Είναι λογικό αλλά η εξαπάτηση θα υφίσταται!

Και κάτι ακόμα αν ένας σοβαρός εκτροφέας και αναφέρομαι σε απόλυτα αξιόπιστο και γνώστη της φυλής και του τρόπου ζωής που ταιριάζει στα συγκεκριμένα ζώα, έδωσε στο γνωστό σου που σε ενημέρωσε Presa Canario αντί για Cane Corso αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα (και υπενθυμίζω πως αναφέρομαι σε σοβαρό εκτροφέα κι όχι το Μπάρμπα Πήλιο που ζευγαρώνει τη σκύλα του με το σκύλο του γείτονα) ότι έκρινε πως στο συγκεκριμένο άνθρωπο ταιριάζει το Presa και όχι το Cane.
Κ αυτό να έχει συμβεί ήταν υποχρεωμένος ο «σοβαρός εκτροφέας» να το αναφέρει στον υποψήφιο ιδιοκτήτη του κουταβιού. Δε νομίζεις;

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πρώτα απ' όλα δεν είμαι ... κουτσομπόλα :cuniaoo::cuniaoo: απλώς επειδή φάνηκε απ' τις λέξεις που χρησιμοποίησες πως είσαι απόλυτα σίγουρος ότι ταιριάζει στον τρόπο ζωής σου γι' αυτό ρώτησα.

Δεν υπονόησα πουθενά ότι θες το σκύλο για αυτοπροβολή, δε θα μπορούσα να γράψω κάτι τέτοιο θα ήταν τελείως αυθαίρετο συμπέρασμα.

Φυσικά και ήταν υποχρεωμένος να το αναφέρει δεν αντιλέγω καθόλου σ' αυτό. Αλλά ήθελα να σου δώσω να καταλάβεις σχετικά με μια άλλη φράση που έγραψες σχετικά με το αν θα σε θέλει το κουτάβι ότι πολλές φορές οι εκτροφείς ξέρουν τα κουτάβια και μπορούν σε γενικές γραμμές να καταλάβουν ποιό θα κλειδώσει σε 'σενα. Δεν είναι βέβαια ούτε ψυχολόγοι, ούτε μάντες.

Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις.

Και να το ξαναγράψω άλλη μια φορά, μην αμελήσεις το θέμα του φύλου.