Απορίες για την απόκτηση σκύλου...

emy

Member
16 Φεβρουαρίου 2011
16
0
Δεν χρειάζεται να αναλύσεις τους λόγους για τους οποίους δεν θέλεις ημίαιμο, αλλά μιας και ανεφερες τους παραπάνω, ισχύουν μεν αλλά μόνο αν πάρεις κουτάβι. Αν το ημιαιμάκι είναι ενήλικο που φιλοξενείται είτε σε σπίτι είτε σε καταφύγιο, γνωρίζεις πάρα πολύ για το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του και φυσικά και για το μέγεθος του (που όμως είναι δευτερεύον ζήτημα).
Η αλήθεια είναι ότι ενήλικο δε θα ήθελα να πάρω γιατί (κ ας ακουστεί λίγο εγωιστικό) θέλω να το νιώσω από μικρό... Να κάνει μαζί μου τις πρώτες αταξίες και γενικά να περάσουμε μαζί αυτή τη χαζοχαρούμενη (χεχε) ηλικία... Κ νομίζω οτι θα είναι και διαφορετικό το δέσιμο αν ειναι απο μικρό σε μια οικογένεια...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πιστεύεις ότι κάποιος που έχει καθαρόαιμο σκύλο και ψάχνει να το ζευγαρώσει με άλλο σκύλο με pedigree (έχω δει αγγελίες) θα άφηνε τα κουταβάκια του στους δρόμους? Μην υπερβάλλουμε.. Νομίζω ότι θα έψαχνε καλές οικογένειες για να τα δώσει για υιοθεσία γιατί αγαπάει και ο ίδιος τα σκυλιά.. (ελπίζω να μη ζω σε ουτοπία και έχω ψευδαισθήσεις)
Δεν θα τα άφηνε ο ίδιος στο δρόμο... Θα ζευγάρωνε... Η σκύλα του θα γεννούσε... Θα τα χάριζε (ή θα τα πουλούσε - ακόμα χειρότερα - πουλάς κάτι τυχαίο, κάτι που έχεις "παράξει" χωρίς να ξέρεις πως/τι/ποιός/γιατί)... Το σκυλάκι θα δυσκολευόταν να μάθει να κάνει κακά του έξω... Η μαμά θα ήταν παθολογική με την καθαριότητα... Και οι τρίχες? που προέκυψε ότι το σκυλάκι μαδάει παραπάνω απ' ότι "φανταζόταν" η μαμά... Ταυτόχρονα, εκεί που το παιδάκι (το αγοράκι, κυρίως) έπαιζε με το σκυλάκι, "κάτι έγινε - δε φταίω εγώ μαμά" και το σκυλάκι δάγκωσε το παιδί στο μπρατσάκι του... Ο μπαμπάς πήρε το σκυλάκι, για μιά μεγάλη βόλτα στην Πεντέλη... Αυτή είναι μία ενδεικτική περίπτωση. Αν καθήσω να σου γράψω όλες τις πιθανές περιπτώσεις, δεν θα τελειώνουμε...

Πως έχουμε γίνει έτσι ρε παιδιά???? Αρνούμαι να μεγαλώσω, αν είναι έτσι η πραγματικότητα.... Ειναι δυνατόν να μπορεί κάποιος να βλάψει κουταβάκι????
Ναι, μη μεγαλώσεις ποτέ (στην ψυχή)... Δυστυχώς, βλέπουμε καθημερινά πόσο (και με πόσο μεγάλη ποικιλία και φαντασία) μπορεί ο "άνθρωπος" να βλάψει ένα κουταβάκι...

Υ.Γ. Kopritis, πως με βλέπεις???

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Καλως ηρθες στο φορουμ και στην σκληρη πραγματικοτητα.
Αν πας μια βολτα στα καταφυγια ζωων θα δεις και θα μαθεις πολλα.
Δυστυχως το πιο κακο ζωο ειναι ο ανθρωπος.
Υπαρχουν σκυλια που στα 12 τους χρονια και ενω ηταν μες τις αγκαλιες και τους καναπεδες βρεθηκαν ξαφνικα στον δρομο. Γιατι πολυ απλα γερασαν.
Υπαρχουν κουταβια που σωθηκαν την τελευταια στιγμη απο καδους σκουπιδιων, απο ποταμια, ρεματα και εγω δεν ξερω απο που αλλου γιατι πολυ απλα γεννηθηκαν γιατι καποιος ειχε την φαεινη ιδεα να αισθανθει η σκυλα του την χαρα της μητροτητας.
Υπαρχουν σκυλια που τα πετανε πανω απο τους μαντροτοιχους των καταφυγιων γιατι οι κατα τα αλλα φιλοζωοι ιδιοκτητες τους δεν θελουν να αναλαβουν τις ευθυνες.
Κανε μια βολτα το καλοκαιρι σε απομακρυσμενες περιοχες και δες ποσοι σκυλοι (εκπαιδευμενοι, χωρις προβληματα υγειας κτλ) βρισκονται εγκατελειμενοι γιατι δεν ταιριαζουν στα σχεδια της οικογενειας για τις διακοπες τους.

emy

Member
16 Φεβρουαρίου 2011
16
0
Το τελευταίο που αναφέρεις το ζω συνεχώς... Κάθε καλοκαίρι στο χωριό μου εμφανίζονται και καινούρια σκυλιά... Έχετε δίκιο λίγοι είναι πραγματικά φιλόζωοι και όχι απο χόμπι και από μόδα...

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Πως έχουμε γίνει έτσι ρε παιδιά???? Αρνούμαι να μεγαλώσω, αν είναι έτσι η πραγματικότητα.... Ειναι δυνατόν να μπορεί κάποιος να βλάψει κουταβάκι????
Καλώς ήρθες στη παρέα μας καταρχήν...!
Το τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στο ζώο ΤΟΥ ειναι άλλου παπά ευαγγέλιο... απλά θα αναφέρω την περίπτωση της ανήλικης κοπέλας που έγινε γνωστή πριν από λίγο καιρό με το αντίστοιχο βιντεάκι που πέταγε τα κάποιων ημερών κουτάβια που είχε σε ένα κουβά ένα ένα σε ποτάμι! Ίσω να μην ακούγεται τόσο σοκαριστηκό όσο είναι όταν το βλέπεις...
Και αυτά είναι τα λιγότερα... ξέρεις πόσοι είναι που επειδή τους το είπε ο κτηνίατρος πριν στειρώσουν το καμάρι τους θέλουν να το βάλλουν να κάνει μία γέννα??? Που καταλίγουν τα κουτάβια αυτά είναι άλλη ιστορία βέβαια γιατί εμάς μας νοιάζει το καμάρι μας!!
Πριν από μερικές μέρες μπήκε κοπέλα στο foroum που πήρε ένα Yorkie από μία οικογένεια που ετοιμαζόταν να το παρατήσει γιατί δεν το ήθελε η πεθερά!!! Ξέρεις πόσες φορές έχω ακούσει να λένε "ε, το πήραμε μωρέ γιατί το ήθελε ο μικρός" και μόλις το κουταβάκι που γρυλίζει χαριτομένα γίνει σκύλος, βουρ για τις εξοχές...γιατί θα πάμε και διακοπές το καλοκαίρι!". Ξέρεις το είναι να ακούς γιαγιά να ζητάει από το pet shop ένα ζωάκι που θα ψοφήσει γρήγορα για να φύγει η κάψα της μικρής...???
Δυστυχώς ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος... και καλά θα κάνουμε να μην συντηρούμε αυτούς που τον πάνε κατά διαόλου...
Εύχομαι ειλικρινά να βρεις τον τετράποδο σύντροφό σου σύντομα και μακάρι να λάβεις υπόψη σου όλα αυτά που ακούς και διαβάζεις εδώ μέσα!! :)

io maria λέμε πάνω κάτω τα ίδια, γράφαμε μαζί ;)

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Κανε μια βολτα το καλοκαιρι σε απομακρυσμενες περιοχες και δες ποσοι σκυλοι (εκπαιδευμενοι, χωρις προβληματα υγειας κτλ) βρισκονται εγκατελειμενοι γιατι δεν ταιριαζουν στα σχεδια της οικογενειας για τις διακοπες τους.
Γύρω στο Πάσχα του 2006 (πριν αρχίσει η τουριστική περίοδος), είχα πάει για 3 μέρες στη Σαντορίνη για δουλειές.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολλά μικρόσωμα - καθαρόαιμα - εκπαιδευμένα σκυλάκια συνάντησα...
Και όλα να σε κοιτάνε στα μάτια, παρακαλώντας να τα πάρεις μαζί σου...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Η αλήθεια είναι ότι ενήλικο δε θα ήθελα να πάρω γιατί (κ ας ακουστεί λίγο εγωιστικό) θέλω να το νιώσω από μικρό... Να κάνει μαζί μου τις πρώτες αταξίες και γενικά να περάσουμε μαζί αυτή τη χαζοχαρούμενη (χεχε) ηλικία... Κ νομίζω οτι θα είναι και διαφορετικό το δέσιμο αν ειναι απο μικρό σε μια οικογένεια...
Να παρεις καλη μου κουταβι δεν λεει κανεις οχι. Ουτε ειναι εγωιστικο ή κατι τετοιο.
Απλα θα διαφωνησω μαζι σου οσον αφορα το δεσιμο. Εχω εδω και περιπου ενα μηνα μια σκυλιτσα απο καταφυγιο που ειναι 8 χρονων (δεν την λες κουταβι με την καμμια) ειχα κανονισει να φυγω ταξιδι πριν την αποκτησω. Λειπω 5 μερες και την εχω αφησει στους δικους μου. Ειναι η πρωτη φορα που την αφηνω στον μολις 1 μηνα που ειμαστε μαζι. Σε πληροφορω οτι τους εχει τρελανει με το κλαμα της, γυριζει συνεχως μεσα στο σπιτι και με ψαχνει και η μαμα μου εχει παθει υστερια γιατι εκανε 2 μερες να πιει νερο και 4 μερες για να αρχισει να ψιλοτρωει. Πιστευεις οτι αν την ειχα απο κουταβι θα δενοταν περισσοτερο μαζι μου?
Το κουταβι μας αγαπαει γιατι ειμαστε η οικογενεια του απο τοτε που θυμαται.
Ο ενηλικος σκυλος μας αγαπαει γιατι ειμαστε η οικογενεια του οταν ειχε χασει πια καθε ελπιδα οτι θα αποκτησει μια.

emy

Member
16 Φεβρουαρίου 2011
16
0
Καλώς ήρθες στη παρέα μας καταρχήν...!
Το τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στο ζώο ΤΟΥ ειναι άλλου παπά ευαγγέλιο... απλά θα αναφέρω την περίπτωση της ανήλικης κοπέλας που έγινε γνωστή πριν από λίγο καιρό με το αντίστοιχο βιντεάκι που πέταγε τα κάποιον ημερών κουτάβια που είχε σε ένα κουβά ένα ένα σε ποτάμι! Ίσω να μην ακούγεται τόσο σοκαριστηκό όσο είναι όταν το βλέπεις...
Και αυτά είναι τα λιγότερα... ξέρεις πόσοι είναι που επειδή τους το είπε ο κτηνίατρος πριν στειρώσουν το καμάρι τους θέλουν να το βάλλουν να κάνει μία γέννα??? Που καταλίγουν τα κουτάβια αυτά είναι άλλη ιστορία βέβαια γιατί εμάς μας νοιάζει το καμάρι μας!!
Πριν από μερικές μέρες μπήκε κοπέλα στο foroum που πήρε ένα Yorkie από μία οικογένεια που ετοιμαζόταν να το παρατήσει γιατί δεν το ήθελε η πεθερά!!! Ξέρεις πόσες φορές έχω ακούσει να λένε "ε, το πήραμε μωρέ γιατί το ήθελε ο μικρός" και μόλις το κουταβάκι που γρυλίζει χαριτομένα γίνει σκύλος, βουρ για τις εξοχές...γιατί θα πάμε και διακοπές το καλοκαίρι!". Ξέρεις το είναι να ακούς γιαγιά να ζητάει από το pet shop ένα ζωάκι που θα ψοφήσει γρήγορα για να φύγει η κάψα της μικρής...???
Δυστυχώς ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος... και καλά θα κάνουμε να μην συντηρούμε αυτούς που τον πάνε κατά διαόλου...
Εύχομαι ειλικρινά να βρεις τον τετράποδο σύντροφό σου σύντομα και μακάρι να λάβεις υπόψη σου όλα αυτά που ακούς και διαβάζεις εδώ μέσα!! :)

io maria λέμε πάνω κάτω τα ίδια, γράφαμε μαζί ;)
Ευχαριστώ για τις ευχές σου και το ελπίζω και εγώ... Κ μιας και τέθηκε το θέμα της συμπεριφοράς των ανθρώπων να αναφέρω το απαράδεκτο θέμα για τη μεταφορά ζώων με κτελ!!! Αν δεν ήταν αυτοί οι βλάκες θα είχα σκυλάκι εδώ και 4 χρόνια! Ήμουν ταξίδι στο Μιλάνο και τα σκυλάκια ήταν παντού! Σε τραίνα, μετρό, πολυκαταστήματα, εστιατόρια! ΟΥΦ ήθελα απλα να το πω γιατί θα έσκαγα!

Βtw, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και θα ψάξω για τον καλύτερο τρόπο για να αποκτήσω ένα σκυλάκι και να είμαστε και οι δύο ευτυχείς....

emy

Member
16 Φεβρουαρίου 2011
16
0
Να παρεις καλη μου κουταβι δεν λεει κανεις οχι. Ουτε ειναι εγωιστικο ή κατι τετοιο.
Απλα θα διαφωνησω μαζι σου οσον αφορα το δεσιμο. Εχω εδω και περιπου ενα μηνα μια σκυλιτσα απο καταφυγιο που ειναι 8 χρονων (δεν την λες κουταβι με την καμμια) ειχα κανονισει να φυγω ταξιδι πριν την αποκτησω. Λειπω 5 μερες και την εχω αφησει στους δικους μου. Ειναι η πρωτη φορα που την αφηνω στον μολις 1 μηνα που ειμαστε μαζι. Σε πληροφορω οτι τους εχει τρελανει με το κλαμα της, γυριζει συνεχως μεσα στο σπιτι και με ψαχνει και η μαμα μου εχει παθει υστερια γιατι εκανε 2 μερες να πιει νερο και 4 μερες για να αρχισει να ψιλοτρωει. Πιστευεις οτι αν την ειχα απο κουταβι θα δενοταν περισσοτερο μαζι μου?
Το κουταβι μας αγαπαει γιατι ειμαστε η οικογενεια του απο τοτε που θυμαται.
Ο ενηλικος σκυλος μας αγαπαει γιατι ειμαστε η οικογενεια του οταν ειχε χασει πια καθε ελπιδα οτι θα αποκτησει μια.
Με σκότωσες με το τελευταίο που έγραψες....:(:( Είναι πανέξυπνα τα άτιμα και ξερουν να αγαπάνε και να εκτιμούν αυτόν που τα φροντίζει..

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το μόνο σίγουρο με τα σκυλάκια καταφυγίου είναι η άπειρη ευγνωμοσύνη τους προς τον σωτήρα τους-εσένα.....

αντιθέτως - ουκ ολίγα μεγαλωμένα σε σπίτι κουταβάκια παρουσιάζουν λίαν απαράδεκτο χαρακτήρα......

babster

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2010
118
0
Αφού τα είπαν όλα οι υπολοιποι, εγώ θα σου πω να πάρεις τον χρόνο σου και να αποφασίσεις. Διαβασε θέματα στο φόρουμ και εκτός, και με την παροδο του χρόνου θα νιώσεις πιο ετοιμη για την αποκτηση σκύλου. Έχε στο μυαλό σου την πιθανοτητα για αδεσποτάκι και επειδη είπες ότι θα πας Αγγλία, ίσως εκεί να βρίσκεται ο σκυλακος που πάντα ήθελες:) Μπορεί και σε καλύτερη τιμή;)

emy

Member
16 Φεβρουαρίου 2011
16
0
Αφού τα είπαν όλα οι υπολοιποι, εγώ θα σου πω να πάρεις τον χρόνο σου και να αποφασίσεις. Διαβασε θέματα στο φόρουμ και εκτός, και με την παροδο του χρόνου θα νιώσεις πιο ετοιμη για την αποκτηση σκύλου. Έχε στο μυαλό σου την πιθανοτητα για αδεσποτάκι και επειδη είπες ότι θα πας Αγγλία, ίσως εκεί να βρίσκεται ο σκυλακος που πάντα ήθελες:) Μπορεί και σε καλύτερη τιμή;)
Αυτό είχα σκοπό να κάνω έτσι κι αλλιώς... Για την ώρα δεν έχω και τρόπο να τον παίρνω στο χωριό μου λόγω του κτελ.. Απλά ήθελα γενικά να ξέρω τι παίζει στην αγορά και ποιες είναι οι διαδικασίες που χρειάζεται και επειδή είναι μια μεγάλη δέσμευση πρέπει να έχει προηγηθεί πολύ ψάξιμο... Μόνο που ελπίζω να μπορέσω να έχω ξανά σκύλο... Τις άλλες δύο φατσούλες τις χαίρονται οι γονείς μου... :(
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απαντήσεις σας...:)

emy

Member
16 Φεβρουαρίου 2011
16
0
κοκονια??? οχι.... μου διαφευγει... κατσε να κανω ενα google search... Αλλα εννοειται οτι θέλω τη δικη σου αποψη...

emy

Member
16 Φεβρουαρίου 2011
16
0
Μόλις είδα εικόνες... Να σου πω κάτι... Νομίζω ότι κοκόνι ήταν ο σκύλος που ερωτεύτηκε τη σκυλίτσα μου και τώρα μεγαλώνουμε τον καρπό του έρωτα τους... χαχαχα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
είναι λίγο σεξ-μάνιακς......:lol:
πως αλλιώς να επιβίωναν άλλωστε????? :D:D:D

αλλά να είσαι έτοιμη να το μάθεις να μην γαβγίζει όλους τους ένοικους του ορόφου ........

emy

Member
16 Φεβρουαρίου 2011
16
0
Ειναι στο χωριο ο μικρος σε μονοκατοικια και ελευθερος σε αυλη μαζι με τη μαμα του (η μαμα γκριφον κανις)... Τρελή διασταύρωση όπως βλέπεις..Πιο πολύ γαβγίζει η μαμά παρά ο μικρός..
Ωραία είναι κ αυτά αλλά τι να κάνω που ερωτεύτηκα τα cavalier... ??

Last edited: