Λοιπον...
Οσον αφορα τις απαντησεις που πηρες ηδη, θεωρω το
πολυ τραβηγμενο σαν απαντηση και απολυτο (
@bella_gr χωρις παρεξηγηση ε;
) το οποιο ωστοσο κατα τη γνωμη μου εξηγειται σαν απαντηση απο αυτο
Καλα κανουν τα παιδια και θετουν προβληματισμους, ας σε τρομαξουν και λιγο, δεν πειραζει, για να εισαι εσυ σε εγρηγορση.
Αυτο ειναι ομως ενα κομματι, και το "δια ροπαλου απαγορευεται ροτ για πρωτος σκυλος" ειναι το αλλο ακρο.
Κρινουμε τον καθε εναν απο τα γραπτα του, δεν μπορουμε να ξερουμε αν στην προσωπικη του ζωη εχει τα λογικα του, οποτε θα πρεπει σιγουρα να χτυπησουμε ενα καμπανακι. Απο τον τροπο που γραφει ο θεματοθετης και απο τις πληροφοριες που μας δεινει εμενα μου κανει για μια χαρα εν δυναμει ιδιοκτητης ροτ.
Να προσθεσω εδω, που ισως και να μην κολαει, δεν ξερω, ποσες κουβεντες γινονται για το ποσο αλλαζουν οι φυλες, κοιμιζουμε τα ενστικτα, φλωροποιουμε τα σκυλια κτλ...και οταν εμφανιζεται υποψηφιος ιδιοκτητης....ροτ=δεινοσαυρος;
Η αληθεια ειναι καπου στη μεση.
Τωρα, στα ερωτηματα σου
1. Μενεις στην Αθηνα, τα εκτροφεια ειναι σε Αθηνα Θεσσαλονικη Πατρα, εκει που τα εχω αγησει εγω τα πραγματα τουλαχιστον, για να μην αδικω και κανεναν. Αρχικα θα πρεπει να εχεις υποψιν σου το προτυπο, θα πρεπει να βρεις εναν ανθρωπο να συνενοηθεις και που να εχει σκυλια που σου αρεσουν. Εφοσον μιλαμε για κανονικους εκτροφεις θα πρεπει τουλαχιστον για τα βασικα να εχουν κανει εξετασεις. Οσο φιλος και να γινεις με καποιον, αυτο ειναι κατι που δεν πρεπει να τεθει υπο διαπραγματευση ουτε για ενα δευτερολεπτο. Ουτε να ντραπεις να τα ζητησεις, θα πρεπει να σου τα δειχνουν μονοι τους και με καμαρι! Το τριπτυχο υγεια, χαρακτηρας/ταπεραμεντο, μορφολογια, με αυτη τη σειρα, με αυτη τη σειρα, και ξαναλεω, με αυτη τη σειρα, δεν σπαει.Το πως γραφονται και πως δε γραφονται θα το δεις στην πραξη, ειναι διαδικαστικο, δεν χρειαζεται να σε απασχολει τωρα τοσο πολυ. Το θεμα ειναι να ρωτησεις αν κανουν εξετασεις, που τις κανουν, να σου δειξουν μερικες, να δεις σκυλια τους να κινουνται στο χωρο, να εκπαιδευονται, να δεις σκυλια που εχουν δωσει αλλου, να μιλησεις με αλλους ιδιοκτητες...γενικα να αποκτησεις τριβη. Οσο βλεπεις θα καταλαβαινεις καλυτερα.
2. Αυτο με το αυτοκινητο το θεωρω πιο αποτρεπτικο απο το αν σου κανει το ροτ για πρωτη φυλη. Θα πρεπει να το δεις αρκετα. Δεν ξερω αν μπορω να βοηθησω καπως, ειναι πολυ δυσκολο παντως, απο οσα εχεις γραψει μονο χαλαει τη σουπα, δεν ξερω
3. Οχι ο σκυλος δε θα εχει προβλημα, εφοσον εκτονωνεται οταν/οσο χρειαζεται και εχει την προσοχη και την αγαπη σου. Ισως το πρωτο διαστημα ειναι λιγο καπως, γενικα ομως οχι, δεν ειναι κατι που να σε προβληματισει
4. Σε εκπαιδευτη και με δικη σου παρουσια οπωσδηποτε. Απο αυτα που εχω καταλαβει εγω, σκυλο σε εκπαιδευτη αφηνουμε αν ειναι κατι πολυ εξτρα, απο υπερβολικα προβληματα συμπεριφορας εως σκυλο για πολυ συγκεκριμενες εργασιες, πχ φυλαξη ή ΙΡΟ ξερω γω. Ο σκοπος της τριβης με εκπαιδευτη ειναι να μαθεις εσυ, πως θα μαθεις το σκυλο σου ποιοι ειναι οι κανονες συμβιωσης, ειναι σαν να μαθαινεις εσυ μια ξενη γλωσσα, ωστε να μιλησεις στη γλωσσα του σκυλου, οχι να παρεις ενα εργαλειο ετοιμο προς χρηση. Περα απο την "εξελιξη" σου σαν ιδιοκτητης αυτο θα δημιουργησει και δεσιμο με το σκυλο σου.
Εχεις αρκετο διαβασμα μπροστα σου
και θελω να πω και αλλα απλα ειναι πραγματα που εχουν χιλιογραφτει εδω μεσα. Εχουν γραφτει και στο θεμα σου πολυ ωραια πραγματα ομως, δωσε βαση
Σας ελεγα τοτε να στησουμε τη "βιβλιοθηκη", δεν το περπατησαμε, μπαμ μπαμ θα του πετουσαμε 5 λινκς θα εκανε τη δουλεια του ο ανθρωπος, Βλεπω και η
@Orilis εχει να μπει χρονια