Απορίες Νέων Ιδιοκτητών Bullmastiff

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Με το αμαξι τα παει τελεια....εχει κανει καταλληψη σε ολο τον χωρο των αποσκευων του jeep:D.
To εχει συνδυασει με βολτα για παιχνιδι και με επισκεψη στη γιατρο που ξετρελενεται!!!

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Μια απορια ρε παιδια εχω σε σχεση με την αποπαρασιτωση.
Η κτηνιατρος μου ειπε οτι μυριζει το στομα του σαν αμμωνια , ενδειξη οτι εχει σκουλικια.Καναμε 2 αποπαρασιτωσεις αλλα του εδωσα 2 χαπια των 10κιλων το 1 ενω ηταν 25 κιλα.Μηπως να του δωσω μετα απο 15 ημερες 3 χαπια για να τελειωσει το θεμα δοσολογιας και να μπορεσω να μετρησω τις χρονικες περιοδους πιο σωστα?

Θα μιλησω με την κτηνιατρο αλλα μηπως εχετε δει κατι αντιστοιχο?

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Μίλα οπωσδήποτε με τον κτηνίατρό σου, αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος να σου πει τι πρέπει να κάνεις και πότε...

rothn

Member
24 Δεκεμβρίου 2010
7
0
πως μπορω να γνωριζω εαν ο κτηνιατρος που παω τον μικρο ειναι καλος? επισης ειμαι σιγουρος οτι οι κτηνιατροι που ειδικευονται στα μολοσσοειδη πρεπει να ειναι λιγοι στην αττικη αλλα τυχαινει ο μονος που γνωριζω να ειναι στην αλλη μερια της αθηνας σε σχεση με μενα και μου ειναι σχεδον αδυνατο να πηγαινω μεχρι εκει.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλε rothn,
Αν μας ...βοηθήσεις λιγάκι, θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε εμείς.
Τι εννοώ? Το έχεις κάνει σαν ...κρυμένο θησαυρό. Δεν μας λες που μένεις, ώστε να καταλάβουμε ποιά είναι η "άλλη μεριά της Αθήνας"...:)

Υπάρχουν κάποιοι γιατροί που, όντως, έχουν και μολοσσοειδή ανάμεσα στην πελατεία τους και, ειδικότερα, bullmastiff...
Δεν ξέρω, όμως, ούτε έναν που "εξειδικεύεται" στα μολοσσοειδή, για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελληνική αγορά είναι "ρηχή" και δεν υπάρχει η "κρίσιμη μάζα", ώστε ένας γιατρός να έχει κυρίως πελάτες μιάς κατηγορίας φυλών.:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να σου το θέσω με πολύ προσεκτική διατύπωση::)

Προσωπικά, ξέρω δύο γιατρούς που είναι στο Χαλάνδρι, όχι τόσο μακριά από σένα. Και οι δύο έχουν στην πελατεία τους bullmastiff. Είναι χειρουργοί και οι δύο. Πολύ καλοί και οι δύο.

1. Θωμάς Μαραγκός (βλέπει γύρω στα 5 bullmastiff - έχει δει και το δικό μου - περισσότερο "παθολόγος")
2. Νίκος Καραμήτσος (βλέπει 2 bullmastiff - είναι ο κυρίως γιατρός μου - περισσότερο "ορθοπεδικός")

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
@ rothn
πες μας αν θες λιγα πραγματα για τον σκυλο σου να τον γνωρισουμε καλυτερα. Την ηλικια του, απο που τον απεκτησες και αν θες ανεβασε μερικες φωτος παραπανω να τον δουμε καλυτερα. Ενα ραβδωτο αρσενικο στην παρεα μας ειναι πολυ ενδιαφερον!
Θα χαρουμε πολυ να σε βοηθησουμε σε οτι θες με το μπουλμαστιφακι σου αλλα πες μας και εσυ λιγα πραγματα για αυτον. Αν προσεξεις στο φορουμ, ολοι οι μπουλμαστιφαδες γνωριζομαστε και υπαρχει αρκετη ενημερωση μεταξυ μας.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
rothn,συμφωνω και εγω με τους κτηνιατρους που σου ανεφερε ο Γιαννης(johnk).

@ rothn
πες μας αν θες λιγα πραγματα για τον σκυλο σου να τον γνωρισουμε καλυτερα. Την ηλικια του, απο που τον απεκτησες και αν θες ανεβασε μερικες φωτος παραπανω να τον δουμε καλυτερα. Ενα ραβδωτο αρσενικο στην παρεα μας ειναι πολυ ενδιαφερον!
Θα χαρουμε πολυ να σε βοηθησουμε σε οτι θες με το μπουλμαστιφακι σου αλλα πες μας και εσυ λιγα πραγματα για αυτον. Αν προσεξεις στο φορουμ, ολοι οι μπουλμαστιφαδες γνωριζομαστε και υπαρχει αρκετη ενημερωση μεταξυ μας.
αυτο.:)

rothn

Member
24 Δεκεμβρίου 2010
7
0
πηγαινω τον μικρο στον μαραγκο. απλως ηθελα να μαθω αν ηταν καλη επιλογη.μεσυγχωρειτε για την καθυστερηση να απαντω απλως ειμαι λιγο στο τρεξιμο και στο διαβασμα αυτον τον καιρο και δεν προλαβαινω.εχω ανεβασει φοτος στο προφιλ μου αλλα γενικα δεν ξερω πολλα απο φορουμς. ο Αννιβας ειναι ραβδωτο (ιδιαιτερα εξυπνος αλλα και τρομερα ξεροκεφαλος!)3.5 μηνων. σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Να σας ρωτησω κτ οσο αφορα τα δοντια των bullmastiff???
Tα δοντια του μικρου εχουν καποιο προβλημα που σε λιγο καιρο θα ξερω τι ακριβως συμβαινει (απο κτηνιατρο με ειδικευση στα οδοντιατρικα απο το Αριστοτελειο).
Στην αρχη νομιζα οτι ειχε πετρα και του εδινα διαφορα dental sticks για να την καταπολεμησω μαζι με βουρτσισμα.
Σημερα που πηγα τον homer για το καθιερωμενο μηνιαιο chek up στη γιατρο και της ζητησα να κοιταξει τα δοντια του μου ειπε οτι με την αφη διακρινει οτι του λειπουν κομματια απο την αδαμαντινη!!!
Σας εχει παρουσιαστει κτ τετοιο? Ξερετε καποιο τροπο αντιμετωπισης???

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ενδιαφερον αυτο, δεν το εχω ξανακουσει εγω προσωπικα. Αν θελεις βαλε μια φωτο να δουμε πως ειναι τα δοντακια του.

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Λοιπον..επικοινωνησε η γιατρος μου με τον κτηνιατρο-οδοντιατρο του πανεπιστημιου Θεσ/κης και της ειπε οτι ειναι συχνο φαινομενο (για αυτους που αντιμετοπιζουν καθημερινα οδοντιατρικα προβληματα). Το προβλημα ειναι δυσπλασια της αδαμαντινης και προκαλειτε απο την κακη απορροφηση αλατων στο σταδιο της αναπτυξης των δοντιων....και ενδειξη πολλες φορες ειναι η διαρροια στα κουταβια!!!
Τωρα τροπος αντιμετωπισης δεν υπαρχει ικανοποιητικος,στο εξωτερικο βαζουν θηκες δοντιων. Εδω τους δημιουρχουν καποιο επιχρισμα με ρητινη ετσι ωστε να προστατεψουν το δοντι....τωρα απο κοστολογιο δεν ξερω αλλα θα ερθω σε επαφη με τον γιατρο αμεσα.
Μηπως γνωριζει τον καποιος??? Ονομαζεται Μακης Παπαδημητριου καθηγητης της κτηνιατρικης στη Θεσ/κη με ειδικοτητα οδοντιατρικης!

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Παιδια....sos απορια!
Σκοπευω να μετακομισω για να εχει ο homer το δικο του δωματιο (μενουμε σε δυαρι με την κοπελα μου και ο homer πιανει ολο το σπιτι!!!)
Υπαρχει ομως ενα θεμα,το σπιτι που βρηκα ειναι στο τριτο οροφο αλλα το ασανσερ παει μεχρι τον δευτερο.
Δλδ ο homer θα ανεβαινει εναν οροφο με σκαλοπατια....Τιθεται σοβαρο ζητημα για σωματικες επιβαρυνσεις???

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα, Homer,

Θύμησέ μου πόσων μηνών είναι ο Homer...

Τώρα, ένας όροφος είναι περίπου 18-20 σκαλοπάτια. Αν τα ανεβοκατεβαίνει 2-3 φορές την ημέρα, επιβαρύνεται κάπως, μην το αγνοήσεις!
Ψάξε λίγο ακόμα, κάνε μου τη χάρη...:)

Προσωπικά, αφήνω πλέον τη Μόκα (19 μηνών) να ανεβοκατεβαίνει τόσα σκαλιά, αλλά κάθε μήνα ή κάτι τέτοιο, δηλαδή όταν πρέπει να γίνει αυτό (επισκέψεις κλπ.)... Ισως, βέβαια, είμαι ο πιο "υποχόνδριος"...:confused:

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Καλησπερα Γιαννη....
Ο homer ειναι πλεον 9 μηνων (50kg), Ειναι απο τα ελαχιστα που εχω βρει και δεν εχουν προβλημα που εχουμε σκυλο!
Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κοίταξε πως το βλέπω...

Αν δεν υπάρχει άλλη λύση, θα πας εκεί, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο...
Παρόλα αυτά, ψάξε κι άλλο... Και, ίσως, με θυμηθείς!
Προσπάθησε, όσο μπορείς, να ελαχιστοποιήσεις τον περιβαλλοντικό παράγοντα της δυσπλασίας (και όχι μόνο - γόνατα, αγκώνες κλπ.)

Δεν αμφιβάλλω ότι είσαι "παιδαράς", αλλά 50+ kg στην αγκαλιά δεν είναι εύκολο πράγμα...

Ας πουν τη γνώμη τους και άλλοι φίλοι...