Απορία!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μην μπερδευουμε το υποσιτισμενο αδεσποτο που του προσφερουμε οτι μπορουμε αν μπορουμε με το σκυλι που σκοπευουμε να αποκτησουμε απο εκτροφειο.

Και δεν εννοω οτι το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο.
Αλλο βρισκω καποιο στο δρομο μου και κανω οτι μπορω γιατι δεν ειναι επιλογη μου απλα ετυχε και αλλο μετα απο ωριμη σκεψη αποφασιζω να αποκτησω ενα σκυλο.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
..... και φυσικα,ενα Ακιτα το χειμωνα,εξω θα κρυωσει,να το βαζεις μεσα διπλα στο τζακι (τι αλλο θα ακουσω)

Εμεις,οι πρωτευουσιανοι (που δεν εχουν κηπο) ας καταλαβουμε οτι κατω απο τις καταλληλες συνθηκες το σκυλι ειναι καλυτερα να ζει εξω απο το σπιτι,αλλα φυσικα να εχει τη δυνατοτητα καποιες φορες να ειναι μεσα.

..... και η αλυσιδα (πιστευω) οτι το μελος την ανεφερε για μεγαλυτερη ασφαλεια,
καλυτερα ομως ειναι ενα σπιτακι περιφραγμενο.

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
..... και φυσικα,ενα Ακιτα το χειμωνα,εξω θα κρυωσει,να το βαζεις μεσα διπλα στο τζακι (τι αλλο θα ακουσω)

Εμεις,οι πρωτευουσιανοι (που δεν εχουν κηπο) ας καταλαβουμε οτι κατω απο τις καταλληλες συνθηκες το σκυλι ειναι καλυτερα να ζει εξω απο το σπιτι,αλλα φυσικα να εχει τη δυνατοτητα καποιες φορες να ειναι μεσα.

αρχικα για να διαχωρισουμε τα πραγματα, δεν εθιξε κανεις το θεμα στη συγκεκριμενη περιπτωση, το οτι δεν ειναι καλο να ζει εξω ενας σκυλος....και ουτε ειπε κανεις οτι ενα ακιτα θα κρυωσει εξω το χειμωνα......εννοειτε οτι οι σκυλοι πρεπει να περνουν χρονο και εξω και πολλες φορες ειναι πιο χαρουμενα στη φυση αλλα στην προκειμενη περιπτωση θιξαμε αποψεις του στυλ οτι 'θα μενει εξω γιατι η τριχα προκαλει αλλεργιες και δε θα μπαινει μεσα για να μη καλομαθει'........κατα τη γνωμη μου αλλο το ενα κι αλλο το αλλο.......

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892

Δηλαδή εσύ με τόσους σκύλους και τόση εμπειρία πάνω στο θέμα σκύλος θεωρείς την trishsparda κατάλληλη για να έχει σκύλο όταν η νοοτροπία της είναι ο σκύλος φέρνει αλλεργίες και χίλια δυο άλλα κακά μεσα στο σπίτι. Εγώ τέτοιους ανθρώπους έχω δει να παίρνουν σκύλο και με την πρώτη δυσκολία να καταλήγει ή εξόριστος σε ένα κομματάκι αυλής για πάντα ή στο βουνό..Αυτό λέει η εμπειρία η δική μου με τους ανθρώπους.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
.....αλλα στην προκειμενη περιπτωση θιξαμε αποψεις του στυλ οτι 'θα μενει εξω γιατι η τριχα προκαλει αλλεργιες και δε θα μπαινει μεσα για να μη καλομαθει'........κατα τη γνωμη μου αλλο το ενα κι αλλο το αλλο.......
Αν ''εσυ'' εχεις γεννηθει σε ενα νησι ή σε μια επαρχιακη πολη ή στην πρωτευουσα,που ολοι οι ανθρωποι γυρο σου σου πιπιλιζουν το μυαλο οτι τριχα = αλλεργιες,θα το αναφερεις σε μια κουβεντα σου,,,,,αλλα δεν ειδα να συνεχιζει να το στηριζει.
Το να μην μπαινει μεσα,το διευκρινησε,για να μην μπερδευτει
τι δεν καταλαβενετε σε αυτο?
Το ορθοτερο σε ενα σκυλο ειναι να ξερει τι ωρα θα βγει για βολτα,τι ωρα θα φαει,που θα κοιμηθει κλπ
Αν πχ μαθει εξω και το βαλεις μεσα μια ωραια πρωια,''ξερεις'' πως θα βρεις το σπιτι σου ή το αντιστροφο αν μαθει μεσα και το αφησεις για καποιους χ λογους σε εξωτερικο χωρο θα σου γδαρει την πορτα ή θα του κατεβασει τα τζαμια!!! (((( και μην μου πειτε οχι))))

Δηλαδή εσύ με τόσους σκύλους και τόση εμπειρία πάνω στο θέμα σκύλος θεωρείς την trishsparda κατάλληλη για να έχει σκύλο όταν η νοοτροπία της είναι ο σκύλος φέρνει αλλεργίες και χίλια δυο άλλα κακά μεσα στο σπίτι. Εγώ τέτοιους ανθρώπους έχω δει να παίρνουν σκύλο και με την πρώτη δυσκολία να καταλήγει ή εξόριστος σε ένα κομματάκι αυλής για πάντα ή στο βουνό..Αυτό λέει η εμπειρία η δική μου με τους ανθρώπους.
Οταν ενας ανθρωπος απανταει ετσι
(ειμαι λίγο άσχετη σε αυτα αλλα νομίζω ειμαι στο σωστό μέρος για να μαζέψω στοιχεία χωρίς να κάνω καμιά χαζομάρα ^^)
δειχνει οτι ειναι ανοιχτος σε νεες πληροφοριες και οχι κολλημενος!!!!
το οτι δεν θελει απο πετ σοπ,δεν το σχολιαζετε?

και αν θελεις εμπειρικη απαντηση στο αν κανει η κοπελα για ιδιοκτητης,θα σου πω οτι ναι την προτιμω απο καποιους που εχουν 1 δωση υστεριας-υπερβολης προς τα σκυλια τους και τα βαζουν ισα και ομοια με τα υπολοιπα μελη της οικογενειας

φατε με τωρα :p:D:p

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
συμφωνώ με την Σοφία. Τελικά έχουμε καταντήσει να κάνουμε τα σκυλιά μας υπερευαίσθητα... Ναι τα σκυλιά θέλουν αγάπη, ναι θέλουν φροντίδα, ναι θέλουν παρέα, ναι θέλουν την αγέλη τους, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη κοπέλα δεν θα τα δώσει αυτά στο σκυλάκι της? επειδή θέλει να του βάλει το σπιτάκι του στην αυλή της? ή μήπως επειδή δεν έχει τις γνώσεις και την εμπειρία που έχουμε εμείς? και πως θα τις αποκτήσει αν δεν πάρει ποτέ σκυλάκι τελικά? επίσης σκεφτείτε πόσα χρόνια το είδος σκύλος ζει μέσα σε σπίτια και πόσες χιλιάδες χρόνια ζει έξω από το σπίτι? δηλάδή τα σκυλιά όλου του κόσμου που ζουσαν εκτός σπιτιού είχαν όλα προβλήματα υγείας και ήταν μανιοκαταθλιπτικά????
επίσης πρέπει να διαχωρίσουμε λίγο τις συνθήκες στη ζωή της πόλης και τις συνθήκες της ζωής στην επαρχεία. στην επαρχεία ο κόσμος είναι όλη την ώρα έξω από το σπίτι όχι σαν εμάς που είμαστε κλεισμενοι σε 4 τοίχους. κι εγώ όταν πηγαίνω στο χωριό μου, την Ιόλη δεν την βάζω (έβαζα-πως θα τον συνηθίσω αυτόν τον αόριστο?) μέσα στο σπίτι, αφού όλη την ώρα είμαστε έξω εμείς.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Δεν έγινα σαφής κυρίες μου. Εμένα η ένστασή μου δεν είναι στο θέμα κήπος. Εγώ βλέπω με τι χαρά τρέχουν τα σκυλιά μου και σκάβουν το χώμα και απολαμβάνουν το γρασίδι και πόσο αφύσικο είναι το περιβάλλον του διαμερίσματος για αυτά. Εγώ θα ήθελα πολύ να έχω έναν μεγάλο κήπο και να τον απολαμβάνουν παιδιά και σκυλιά! Ακόμα και το σπίτι τους να είναι έξω και να κοιμούνται εκεί σε ένα μέρος διαμορφωμένο για αυτά δεν το θεωρώ καθόλου πρόβλημα. Εμένα ο αποκλεισμός τους με ενοχλεί. Η φράση "θα μείνει στο σπίτι όσο είναι κουτάβι και ούτε λεπτό παραπάνω" αυτό με αποτρέπει απο το να της δώσω συμβουλές πως θα αποκτήσει το κουτάβι που ονειρεύεται. Όταν διαβάζω ένα ποστ βλέπω και τις διαθέσεις και τις προθέσεις του ανθρώπου που το γράφει, και στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπω εναν άνθρωπο που δέχεται συμβουλές μόνο από αυτούς που την σιγοντάρουν, σε όλους τους άλλους επιτίθεται. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται να μάθει οπότε και για τον λόγο αυτό δεν θα της έδινα ποτέ σκύλο. Τώρα αν βρεθεί εκτροφέας που θα της δώσει θα είναι επειδή ή θα σκέφτεται μόνο το κέρδος ή θα τον έχει ξεγελάσει. Διαβάζοντας τα ποστ της πιστεύω πως και πολλά καταφύγια θα την απέριπταν.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το έχω γράψει και σε άλλα παρόμοια θέματα....
Θεωρώ ότι το ιδανικότερο, σε περίπτωση που υπάρχει και αυλή, είναι ο σκύλος να ζει και μέσα και έξω!
Κάποιες ώρες μέσα, μαζί μας και κάποιες ώρες έξω, ειδικά τις ώρες που εμείς απουσιάζουμε από το σπίτι, ώστε ο σκύλος να απολαμβάνει τα περισσότερα ερεθίσματα που του προσφέρει ο κήπος σε σχέση με το άδειο σπίτι!
Το ζήτημα του να μένει ο σκύλος μέσα δεν έχει να κάνει, για εμένα τουλάχιστον, με τον εσωτερικό χώρο, αλλά με την συνύπαρξη κι αλληλεπίδραση με εμάς την αγέλη του!
Αν από μικρός καταλάβει ο σκύλος οτι κάποιες ώρες θα είναι μέσα και κάποιες θα είναι έξω, ούτε γκρίνιες, ούτε καταστροφές ούτε τίποτα προβληματικό δεν θα υπάρξει!
Και προσωπικά και πάλι, από την μικρή μου εμπειρία, τα σκυλιά προσαρμόζονται πολύ εύκολα σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, ίσως μάλιστα να θεωρώ ότι το επιλέγουν και τα ίδια από μόνα τους!

trishsparda

Active Member
29 Μαϊου 2011
34
0
και στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπω εναν άνθρωπο που δέχεται συμβουλές μόνο από αυτούς που την σιγοντάρουν,.
δέχομαοι συβουλές απο ανθρώπους που καταλαβαίνουν και θελουν να βοηθήσουν (οι οπίοι ήταν πολοί και τους ευχαριστώ πολύ για το χρόνο τουσ και τισ συμβουλές τους )και δε μιλάνε με ύφος ξερόλα

trishsparda

Active Member
29 Μαϊου 2011
34
0
ένα καλό βιβλίο είναι το dog training for dummies (by Jack and Wendy Volhard)
αλλά μπορείς να μπεις στο site της Karen Pryor που μαζί με τον Bob Baily θεωρουνται γκουρού στον χώρο της εκπαιδευσης σκύλων και όχι μόνο.
http://www.clickertraining.com/
πήγα στην σελίδα και δέχεται παραγγελεία μόνο μέ κάρτες ..κατι που εγώ δεν χρησιμοποιώ κάποια ίδεα για κάτι άλο μέχρι να λύσω το θέμα της κάρτας?

emmy

Member
14 Απριλίου 2011
22
0
Ηράκλειο Κρήτης
Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω......
Πόσο κακό είναι κατά την άποψή σας ότι όταν λείπω από το σπίτι κάποιες φορές την δένω;;;;

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Μια ερώτηση θα ήιελα να κάνω......
Πόσο κακό είναι κατά την άποψή σας ότι όταν λείπω από το σπίτι κάποιες φορές την δένω;;;;
Γιατί δεν την μαθαίνεις σε ένα crate και όταν λείπεις να την έχεις εκεί ώστε και να μην καταστρέφει τίποτα και να μην έχεις την έννοια της όσο είσαι εκτός σπιτιού;

trishsparda

Active Member
29 Μαϊου 2011
34
0
η ξαδέρφη μου το σκυλάκι που έχει όταν ήταν λίγων μηνων ακόμα και έφευγε απο το σπίτι το έκλεινε μεσα σε ένα κουτί και το καημένο ούτε να βγεί μπορόυσε ούτε λίγο φώς να δει :s και όταν πηγαίναμε να το βγάλουμε να παίξει λίγο μας φώναζε και τσακονόμασταν :/

emmy

Member
14 Απριλίου 2011
22
0
Ηράκλειο Κρήτης
Γιατί δεν την μαθαίνεις σε ένα crate και όταν λείπεις να την έχεις εκεί ώστε και να μην καταστρέφει τίποτα και να μην έχεις την έννοια της όσο είσαι εκτός σπιτιού;
Είναι καλύτερο από το να είναι δεμένη;;;
Δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα του "κλουβιού"......Θα μου πεις καλύτερα αλυσοδεμένη;;; Για πω την αλήθεια τίποτα από τα δύο δεν μου αρέσει αλλά δεν αντέχω άλλο τις ζημιές..... Όσο κι αν τις έχω περιορίσει με το να κρύβω τα πράγματα που δεν πρέπει να χαλάσει, να βγάζω τις πρίζες όταν λείπω, την τελευταία εβδαμάδα μόνο έχει καταστρέψει ένα ολοκαίνουριο ζευγάρι ψηλοτάκουνα και τα ηχεία του υπολογιστή μασουλώντας τα καλώδια!!!!! Και ειλικρινά μας στοιχίζει ήδη αρκετά χρήματα για να πω "δεν πειράζει, θα μάθει...."
Και ξέρω ότι γίνεται ζωηρή όταν δεν πάει τις βόλτες που πρέπει ή δεν ασχολούμεστε όσο συνήθως μαζί της, αλλά υπάρχουν φορές που απλά δεν γίνετε!!!!!!! Πραγματικά!!!! Και για μένα η απάντηση δεν είναι "ας μην έπαιρνες σκύλο"... Γιατί πραγματικά δεν μπορώ με τίποτα να την αποχωριστώ!!!! Θα πρέπει να υπάρχουν άλλες λύσεις αλλά στεναχωριέμαι τόσο όταν την έχω δεμένη ή το αγόρι μου επιμένει να την βάλουμε "τιμωρία".... Μια μέθοδος που μας είπαν 2-3 γνωστοί μας και που καθόλου δεν είμαι σ'ιγουρη αν βοηθάει.....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
η ξαδέρφη μου το σκυλάκι που έχει όταν ήταν λίγων μηνων ακόμα και έφευγε απο το σπίτι το έκλεινε μεσα σε ένα κουτί και το καημένο ούτε να βγεί μπορόυσε ούτε λίγο φώς να δει :s και όταν πηγαίναμε να το βγάλουμε να παίξει λίγο μας φώναζε και τσακονόμασταν :/
το crate λειτουργει διαφορετικα!
ειναι ενα ανετο για το σκυλο κλουβι οπου η χρηση του ειναι μονο οταν λειπεις για να ειναι ο σκυλος μαζεμενος στη φωλια του, να μην κανει ζημιες και να μαθει να κρατιεται καθαρος...

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
πήγα στην σελίδα και δέχεται παραγγελεία μόνο μέ κάρτες ..κατι που εγώ δεν χρησιμοποιώ κάποια ίδεα για κάτι άλο μέχρι να λύσω το θέμα της κάρτας?

Υπαρχουν ειδικες καρτες που απλα βαζεις λεφτα για να αγοραζεις μεσο ιντερνετ πηγενε σε μια τραπεζα κ ρωτα κ θα σου λυσουν ολες τις αποριες σου !!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Αν και είχα σκυλιά όλη μου την ζωή στο σπίτι ενάμιση χρόνο πριν άκουσα την λέξη crate και έμαθα τι είναι. Στην αρχή το έβλεπα όπως εσύ, ότι είναι ένα κλουβί στο οποίο μέσα ο σκύλος υποφέρει. Μετά ασχολήθηκα, διάβασα τι είχαν να πουν διάφοροι εκπαιδευτές γιααυτή τη μέθοδο και τελικά πήρα για το κουτάβι μου και το έμαθα από την αρχή εκεί. Το βράδυ κοιμάται στο crate του και κατά την διάρκεια της ημέρας το βάζω εκεί μόνο αν έχω να πάω κάπου ή αν θέλω να σφουγγαρίσω π.χ. Σε πληροφορώ ότι του λέω πήγαινε στην φωλιά σου και πάει από μόνος του, δεν έχει κανένα πρόβλημα, ξέρει ότι είναι το σπιτάκι του και ότι εκεί θα είναι ήσυχος και προφυλαγμένος. Δεν παραπονιέται καθόλου και όταν λείπουμε όλοι δεν φοβάμαι ότι θα διαλύσει το σπίτι ή ότι θα τον βρω τέζα γιατί έχει μασήσει καλώδια π.χ. Βέβαια πάντα έχω υπόψην μου ότι δεν μπορεί να μείνει στο crate του πάνω από 2-3 ώρες τώρα που είναι μωρό ακόμα εκτός από την νύχτα που χωρίς πρόβλημα κοιμάται εκεί.
Επειδή από ότι έχω καταλάβει σκύλος σου κάνει ζημιές και σας τρελένει δοκίμασε το crate , όταν λείπετε θα δεις ότι είναι σωτήριο. Βέβαια πρέπει σιγά σιγά να την εκπαιδεύσεις να το συνηθίσει, θα βρεις πολύ ενδιαφέρουσες οδηγίες στο φόρουμ που θα σε βοηθήσουν πολύ στο τομέα εκπαίδευση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Μια μέθοδος που μας είπαν 2-3 γνωστοί μας και που καθόλου δεν είμαι σ'ιγουρη αν βοηθάει.....
Δεν ξέρω τι σας πρότειναν οι γνωστοί για τιμωρία αλλά να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι ο σκύλος καταλαβαίνει μόνο εάν τον πιάσεις επ'αυτοφόρω. Αν μασουλάει τα καλώδια θα το μαλώσεις την ώρα που το κάνει, το να το βάλεις τιμωρία ή π.χ. να μην το ταίσεις μια μέρα οπως κάνουν κάποιοι είναι μάταιο, δεν πρόκειται να καταλάβει τι συνέβη και δεν έχει τα συνηθισμένα της προνόμια.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
υπάρχουν κάρτες που βάζεις εσύ το ποσό που θέλεις για αγορες απο internet ωστε να ξέρεις ότι δε θα σου χρεώσουν παραπάνω χρήματα. αλλη λύση δεν μπορω να σκεφτω εκτός και αν ερθεις μια βολτιτσα αθηνα και φωτοτυπησουμε τα βιβλια μου!χιχι!