Απορία!

trishsparda

Active Member
29 Μαϊου 2011
34
0
γειά σας θα ήθελα να μάθω απο πού θα μπορούσα να βρώ ένα κουτάβι ράτσας που θέλω εκτός από pet shop(και τι χαρτιά να περιμένω μαζί με το κουτάβι:confused:)? δεύτερη ερώτηση : μένω σε νησί και δέν μου είναι εύκολο να φύγω η να βρώ κάποιον εκπαιδευτή ( απο ότι έχω καταλάβει η ράτσα που θέλω θέλει εκπαίδευση γιατί στις συζητήσεις είδα κάποιους που έχουν μερικά θέματα) ύπαρχει κάποιο βιβλίο με οδηγείες για εκπαίδευση? ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις :)

fifi

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
354
0
Λάρισα
Kαλώς ήρθες στο φόρουμ!
Βασικά για ποια ράτσα ενδιαφέρεσαι?
Τα πετ σοπ και τις γέννες ιδιωτών πρέπει να τις αποκλίσεις από την αρχή!
Αρα από εκτροφείο και μόνο!
Παίρνεις τηλέφωνο στον ΚΟΕ και ζητάς να σου πουν όλους τους εκτροφείς!
Το κουτάβι εφόσον θα το πάρεις απο εκτροφέα θα έχει και το pedigree το οποίο πιστοποιεί οτι το κουτάβι σου είναι καθαρόαιμο!
Τώρα για το βιβλίο που ρωτάς,δυστυχώς δεν έχω ιδέα αλλά λογικά θα υπάρχει!

trishsparda

Active Member
29 Μαϊου 2011
34
0
θέλω ένα ακίτα ετοιμάζω το σπίτι μου έτσι όστε να έχει χώρο για να το κρατήσω . αλά δε θέλω να το αφήσω σε κάποιον εκπαιδευτή μόνο του χωρίς να ειμαι και εγώ εκεί στην εκπαιδευσή του :( και όταν λές ΚΟΕ? (ειμαι λίγο άσχετη σε αυτα αλλα νομίζω ειμαι στο σωστό μέρος για να μαζέψω στοιχεία χωρίς να κάνω καμιά χαζομάρα ^^)

Last edited:

fifi

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
354
0
Λάρισα
Δεν χρειάζεται και (για μένα) δεν πρέπει να αφηνεις το κουτάβι σου στον εκπαιδευτη!
Ο εκπαιδευτής θα εκπαιδεύσει πιο πολύ εσένα και μετά το κουτάβι!
Για τον ΚΟΕ κάλεσε στο 210 8145165 και ζήτα να σου στείλουν μια λίστα με τα εκτροφεία της φυλής που σε ενδιαφέρει!

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
ΚΟΕ είναι ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας
http://www.koe.gr/indexmy.htm
δες το site για πληροφορίες και τηλέφωνα
γιατί θες ακίτα?
μπορώ να σου προτείνω κάποια βιβλία για εκπαιδευση αλλά ειναι στα αγγλικά και μπορείς να τα παραγγείλεις από το εξωτερικό.

trishsparda

Active Member
29 Μαϊου 2011
34
0
αν μπορείς θα το εκτιμούσα ;με τα αγγλικά δεν έχω πρόβλημα; και το γιατι θέλω ακίτα...εμμμ...την πρώτη φορά που το είδα σε μια εκπομπή για σκυλάκια τρελάθηκα και κόλλησα ^^ για μένα ειναι ότι πιο όμορφο έχω δεί επίσης μου αρέσι πολύ ο χαραχτήρας του που δεν είναι πολύ ''ανοιχτός'' με τους ξένους και είναι απόμακρος σε αυτό ταιριάζουμε απόλυτα ^^

Last edited:

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
ένα καλό βιβλίο είναι το dog training for dummies (by Jack and Wendy Volhard)
αλλά μπορείς να μπεις στο site της Karen Pryor που μαζί με τον Bob Baily θεωρουνται γκουρού στον χώρο της εκπαιδευσης σκύλων και όχι μόνο.
http://www.clickertraining.com/
εκεί θα βρείς πάρα πολλά βιβλία για να διαλέξεις και dvd που είναι πολύ κατατοπιστικά.
Προσωπικά θα σου πρότεινα να έχεις ενημερωθεί πολύ καλά για θέματα εκπαίδευσης αλλά και φροντίδας ενός σκύλου πρίν ακόμα πάρεις τον σκύλο στο σπίτι σου.
Οι πρώτες μέρες στο καινουριο του σπίτι είναι και ίσως οι πιο κρίσιμες και πρέπει να ξέρεις πως να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις και τα προβλήματα πριν καν εμφανιστούν.
http://www.youtube.com/watch?v=KuHZbzvnX7g
εκτός από την εμφάνιση πρέπει να εξετάσεις και την προσωπικότητα της ράτσας για να δεις αν σου ταιριάζει.

trishsparda

Active Member
29 Μαϊου 2011
34
0
σε ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια και έχω ψάξει αρκετά δέν πρόκειτε να το πάρω ακόμα(τώρα φτιάχνω τον χώρο για να το έχω) απλά μαζεύω πληροφορίες για να είμαι έτοιμη :) (απο το βιντεάκι το είδα πρώτη φορά ένα κανάλι το έβαζε κάθε σάββατο απόγευμα ^^ )

Akitaman

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
127
0
Εαν ο χωρος αυτος που ετοιμαζεις ειναι εξω, φροντισε η περιφραξη του ναναι ΠΟΛΥ καλη.
Οσο για την εκπαιδευση, εσυ τι εμπειρια εχεις απο σκυλους? Θα΄ναι το πρωτο σου?

trishsparda

Active Member
29 Μαϊου 2011
34
0
ναι το πρώτο μου θα είναι. και οταν λές ΠΟΛΥ καλή γιατι το λές? με σκιάζεις :|

trishsparda

Active Member
29 Μαϊου 2011
34
0
έχει περίφραξη και σκοπεύω οταν κοιμάμαι (που θα είναι οι μόνες ώρες μακριά μου )να του έχω αλυσίδα όχι κάτι που θα τον πνίγει ή θα τον περιορίζει πολύ.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
έχει περίφραξη και σκοπεύω οταν κοιμάμαι (που θα είναι οι μόνες ώρες μακριά μου )να του έχω αλυσίδα όχι κάτι που θα τον πνίγει ή θα τον περιορίζει πολύ.
Καλύτερα να μην το πάρεις ακόμα τουλάχιστον. Πάρε μια άλλη φυλή με λιγότερες απαιτήσεις και αφού αποκτήσεις εμπειρία μετά το ξανασκέφτεσαι για Ακίτα.

trishsparda

Active Member
29 Μαϊου 2011
34
0
δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο θέλω ένα σκυλάκι μόνο και θέλω πολύ να ειναι ακίτα δε θέλω να συμβιβαστώ με κατι που θα έχω για περίπου 10 χρόνια

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο θέλω ένα σκυλάκι μόνο και θέλω πολύ να ειναι ακίτα δε θέλω να συμβιβαστώ με κατι που θα έχω για περίπου 10 χρόνια
Τότε αφού είσαι αποφασισμένη το μόνο που μπορώ να πω είναι "Ο Θεός βοηθός".

trishsparda

Active Member
29 Μαϊου 2011
34
0
κάπως αποθαρυντική η απαντησή σου αλα έχω κάνει την επιλογή μου . και δεν έκανα το post με το συμπάθειο για τη ράτσα αλα για το που μπορώ να βρώ αυτό που θέλω και συμβουλές απο ιδιοκτήτες που θα μου φανούν χρήσιμες θέλω να μάθω οχι να εγγαταλείψω . ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως

και fifi θα το έχω μέσα για πολύ λίγο γιατί έχω ένα κόλημα με τα ζώα και μετα θα μου μάθει μέσα ΄κάτι που δεν θέλω γιατι θα με ''καβαλήσει'' ^^

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Hello!!
Ο ΚΟΕ ειναι ο κυνολογικος ομιλος ελλαδος
www.koe.gr

Οταν θα παρεις στα χερια σου τη λιστα με τους εκτροφεις ή με τις γεννες,μη βιαστεις,ψαξτω λιγο ακομα,υπαρχουν εκτροφεις και ''εκτροφεις''.

Χαζεψε λιγο εδω
http://www.eurobreeder.com/breeds/akita.html