Απορία σχετικά με την ιδιοκτησία σκύλου

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Καλημέρα σε όλους!
Έχω μια απορία! Ας πούμε ότι κάποιος πάει και αγοράζει ένα σκυλάκι από ένα pet shop. Εκεί θα τον βάλουν να υπογράψει και κάποια χαρτιά για να το πάρει (ιδιοκτησίας? δε θυμάμαι!) Αργότερα όμως όταν ενεργοποιείται το τσιπάκι του σκύλου, δηλώνονται στοιχεία κάποιου άλλου σαν ιδιοκτήτη.
Σε ποιον ανήκει τελικά ο σκύλος?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καταρχήν δεν αγοράζουμε σκυλιά από Pet Shop ούτε από ιδιώτες!Ας ξεκινήσουμε από αυτό!

Αν θέλεις να πάρεις σκύλο απευθύνεσαι σε έναν εκτροφέα της φυλής που θέλεις και εκεί θα σου λύσει και την απορία αμέσως!Σκύλος από εκτροφέα συνοδεύεται από όλα τα χαρτιά του!

Σκύλος από Pet Shop είναι αμφίβολο τι θα σου δώσουν και αν θα είναι αληθή τα στοιχεία!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Στέλιο ο μικρός μου είναι αγορασμένος από pet shop, όταν τον πήρα δεν είχα ιδέα τι γίνεται. Αν ήθελα τώρα να αποκτήσω άλλο σκυλάκι εννοείται θα απευθυνόμουν σε εκτροφείο ή καταφύγιο. Βασικά δεν είναι υποθετική η ερώτηση, εμένα αφορά και το δικό μου σκύλο.
Αν γνωρίζει κάποιος με σιγουριά, ας μου απαντήσει!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ο σκύλος αγοράζεται τσιπαρισμένος αλλά χωρίς δηλωμένο το τσιπ του σε κάποια στοιχεία. Ο ιδιοκτήτης τον πάει στον κτηνίατρο και ο δεύτερος στέλνει τα στοιχεία του στον κτηνιατρικό σύλλογο και γίνεται η καταχώρηση (μετά από μήνες γιατί δεν έχουν προσωπικό). Δεν καταλαβαίνω ακριβώς την ερώτηση.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μάλλον εγώ κατάλαβα
Στα pet shops καταχωρούν το όνομα του αγοραστή και δίνουν ένα χαρτί στυλ συμβολαίου (που γράφει ένα σωρό αηδίες αλλά δεν είναι της παρούσης) στο όνομα αυτού που έκανε την αγορά
Η mairoula προφανώς ρωτάει αν καταχωρηθούν τα στοιχεία ΑΛΛΟΥ προσώπου στο τσιπάκι (πχ ο πατέρας το αγόρασε στον γιο το τσιπ ή μου το αγόρασε ο φίλος μου σε μένα το τσιπάκι) σε ποιον ανήκει νομικά ο σκύλος!

Αλλά νομίζω ότι το τσιπ υπερισχύει.... δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά.....

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ο νόμος λεει για ηλεκτρονική σήμανση ή ταττού, δν αναφέρει τις χαζομαρες των πετσοπ που το κάνουν για επισημότητα. Αλλα ούτε γω έχω καταλάβει. Εχασες το σκυλάκι σου;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ενα σκυλακι κανονικα εφοσον υπαρχει αγορα....
θα επρεπε να γινεται μεσω εκτροφεα...
οοποιος σε εφοδιαζει με τα απαραιτητα χαρτια μεταβιβασης κλπ....
σε περιπτωση δωρεαν αποκτησης σκυλου θα επρεπε να γινεται μεσω φιλοζωικης οργανωσης σωματειου....
αλλος τροπος ανταλλαγης ιδιοκτητων δεν θαπρεπε να υπαρχει...
δυστυχως ομως πουλανε και τα πετσοπ σκυλακια...
δυστυχως πουλανε και ιδιωτες σκυλακια.....
σε καθε περιπτωση αν το κουταβι που πηραμε ειναι ( θαπρεπε βαση νομου...)τσιπαρισμενο...
πρεπει ειτε με τα χαρτια απο τον εκτροφεα... ειτε με τα χαρτια απο το πετσοπ.... ειτε παροντος του πρωην ιδιοκτητη ιδιωτη που ειναι στο ονομα του το τσιπακι... να γινει αλλαγη στοιχειων απο τον κτηνιατρο που θα εξετασει το κουταβι
αυτο θα'πρεπε να γινεται... και μονο ετσι...
αν ο κτηνιατρος αλλαζει με ευκολια τα στοιχεια του τσιπ... την εχουμε κατσει γενικως....

με αυτον και μονο τον τροπο..
το τσιπακι αλλα και τα υπολοιπα συνοδευτικα εγγραφα του σκυλου νομικα καλυπτεται η ιδιοκτησια....
στις μερες μας... μονο το τσιπακι δεν αρκει.... ειναι σοβαρη ενδειξη αλλα οχι αρκετη...

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Λοιπόν η κατάσταση έχει όπως είπε η Elli. Τον Rocky τον αγόρασα μαζί με το αγόρι μου και στο pet shop υπέγραψε εκείνος τα χαρτιά. Για άγνωστο λόγο δεν μπήκαμε ακόμα στον κόπο να ενεργοποιήσουμε το τσιπ αν και είναι τσιπαρισμένος. Ο μικρός μένει σπίτι μου όμως και σκοπεύω πολύ σύντομα να πάω στον κτηνίατρο και να καταχωρήσω τα δικά μου στη στοιχεία στο τσιπ. Και απλά σκέφτομαι αν κάποια στιγμή γίνει καμιά στραβή με το αγόρι μου και θελήσει να μου πάρει το παιδί, θα μπορεί να το κάνει επειδή έχει υπογράψει τα χαρτιά στο pet shop?

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
,,,, Μπέρδεμα ,,,,
Κοίτα λογικά αν το καταχωρήσεις στο δικό σου όνομα είναι σκύλος δηλωμένος στον κτηνιατρικό σύλλογο με τα δικά σου στοιχεία. Τώρα να στραβώσουν τα πράγματα σε σημείο να φτάσετε να αποδείξετε ποιου είναι ο σκύλος?
Στο σπίτι σου μένει σε σένα είναι δηλωμένος εσύ δεν τον φροντίζεις? Δικός σου είναι!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
στις πληροφοριες που συνοδευουν το τσιπ δηλωνεται ο ιδιοκτητης του σκυλου.Και εκει απευθυνονται αν χαθει ο σκυλος.
Αν ειναι δηλωμενος ιδιοκτητης το αγορι σου ισως να πρεπει να σου κανει μεταβιβαση του σκυλου .
Δεν το γνωριζω στα σιγουρα απλα ετσι το σκεφτομαι.
Μια ερωτηση στον κοε ισω σε βοηθησει.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν έχει δηλωθεί ιδιοκτήτης ακόμα
Απλά το αγόρι της υπέγραψε τα χαρτιά κατά την αγορά από το pet shop

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Ο ΚΟΕ βρε greedy τι δουλειά έχει;
Μήπως ήθελες να πεις "κτηνιατρικός σύλλογος" ;

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
οχι δεν ηθελα να πω γιατον κτηνιατρικο.Θελω να πω, να απευθυνθει στον κοε για να ενημερωθει για το καθεστως της ιδιοκτησιας.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Elli πολύ μου άρεσε η απάντησή σου ελπίζω να ισχύει κιόλας γιατί αν κάποια μέρα χάσω το παιδί μου θα τρελαθώ! Απλά κάποια στιγμή που αρπάχτηκα με το αγόρι μου, είπε (πάνω στα νεύρα του? δεν ξέρω) ότι αν χωρίσουμε θέλει τον Rocky Μου και πανικοβλήθηκα λίγο!

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Νομιζω οτι σε περιπτωση που το τσιπ του σκυλου ειναι καταχωρημενο σε καποιο ονομα τοτε για να καταχωρηθει σε αλλο ονομα πρεπει να ενημερωθει ο αρχικος "ιδιοκτητης" για την "μεταβιβαση-ιδιοκτησια" του σκυλου στο 2ο ατομο.Αυτος υποτιθεται οτι ειναι ο σωστος και νομιμος τροπος.

Αν ισχυει αυτο,ισως ισχυει και το ιδιο στην συγκεκριμενη περιπτωση που ο ιδιοκτητης φαινεται στα χαρτια που πιθανον να εχει στην κατοχη του απο την αγορα σκυλου απο το πετ σοπ.Ισως ομως να μην εχει την ιδια νομικη ισχυ σε σχεση με το τσιπ και να υπερισχυει η καταχωρηση στο ονομα αυτου που ειναι καταχωρημενο στο τσιπ.

Καλο θα ηταν να το ψαξεις...Ο ΚΟΕ δεν θα γνωριζει?

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Βασικά ρε παιδιά δεν ξέρω ποιος θα γνώριζε γι'αυτό ρώτησα εδώ :p
Νομίζω κατ΄αρχάς ότι είμαι λάθος που δεν έχω ενεργοποιήσει το τσιπ του μικρού. Είμαι υποχρεωμένη να το κάνω, έτσι δεν είναι? Και δεύτερον, σκέφτηκα να μη μιλήσω ακόμα με ΚΟΕ ή κτηνιατρικό σύλλογο ή κάποιον δικηγόρο ξέρω 'γω από τη στιγμή που δεν έχω καταχωρήσει ακόμα τα στοιχεία μου ως ιδιοκτήτη στο τσιπ.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δήλωσε τον μικρό τότε στο όνομά σου αύριο πρωί πρωί και μην βάζεις το χειρότερο με το μυαλό σου!;)
Δεν λέω να μην είσαι προετοιμασμένη να είσαι και προετοιμασμένη και νόμιμη και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας!

Την καταστροφή έφερες μωρέ κοπέλα μου και εσύ δικηγόρους γιατρούς τα κομάντα δεν χώρισες ακόμα!:p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Παιδιά συγγνώμη, αλλά ξαναρωτάω...τι δουλειά έχει ο ΚΟΕ;
Το σκυλάκι για άπειρους λόγους, έπρεπε να είναι τσιπαρισμένο και καταχωρημένο από την πρώτη άντε δεύτερη στιγμή, που το πήρες στα χέρια σου. Αν είσαι εσύ αυτή, που κυρίως ασχολείται με τον σκύλο, σε όλο του το μεγαλείο και εσένα αναγνωρίζει ως αρχηγό, αν δεν είναι πουθενά καταχωρημένο αυτή την στιγμή, πήγαινε αύριο κιόλας στον γιατρό σου να το κανονίσετε. Αν τσακωθείς με τον φίλο σου και είναι καταχωρημένο στο όνομά σου και δεν το ξέρει εκ των προτέρων, θα γίνετε ασφαλώς ακόμη περισσότερες μπίλιες, αλλά δεν θα μπορεί να σου το πάρει. Είναι όλα πάρα πολύ απλά. Δεν χρειάζεται άλλη συζήτηση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros