Απορία για εκτροφεία του εξωτερικού.

rockhellwnas

Member
27 Ιανουαρίου 2014
11
0
''Έτσι έτσι. Σε 20 μέρες έρχεται στο Ναύπλιο ένα κουτάβι από εκτροφείο Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία) με όλα τα χαρτία φουλ RKF-FCI (όμαδα 9) με 500 € το κουτάβι + 50 € το εισιτήριο του Αγ.Πετρούπολη-Αθήνα μέσα στην καμπίνα + 80 € θα πληρώσουμε για export pedigree λίγο αργότερα.''

Βασιζόμενος στο παραπάνω σχόλιο θα ήθελα να μάθω την γνώμη σας για τα εκτροφεία του εξωτερικού που στέλνουν ασυνόδευτα κουτάβια σε διάφορες χώρες. Για μένα που δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα σχετικά με το θέμα μια τέτοια υιοθεσία σκύλου μου φαίνεται, αν όχι ακριβώς ίδια , παρόμοια με το να πάρεις σκύλο από pet shop. Τι νομίζετε;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
''Έτσι έτσι. Σε 20 μέρες έρχεται στο Ναύπλιο ένα κουτάβι από εκτροφείο Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία) με όλα τα χαρτία φουλ RKF-FCI (όμαδα 9) με 500 € το κουτάβι + 50 € το εισιτήριο του Αγ.Πετρούπολη-Αθήνα μέσα στην καμπίνα + 80 € θα πληρώσουμε για export pedigree λίγο αργότερα.''

Βασιζόμενος στο παραπάνω σχόλιο θα ήθελα να μάθω την γνώμη σας για τα εκτροφεία του εξωτερικού που στέλνουν ασυνόδευτα κουτάβια σε διάφορες χώρες. Για μένα που δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα σχετικά με το θέμα μια τέτοια υιοθεσία σκύλου μου φαίνεται, αν όχι ακριβώς ίδια , παρόμοια με το να πάρεις σκύλο από pet shop. Τι νομίζετε;

το ανηθικο των πετσοπ δεν ειναι στο πώς στελνουν τα κυοτάβια, αλλά στο πώς διαβιούν και πεθαίνουν οι "γεννητορες".
Οχι παρομοια δεν ειναι, ουτε καν συγκρισιμα.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη

Εγώ είμαι κάθετη σε αυτό το θέμα - δεν θα έπαιρνα κουτάβι από εκτροφέα που θα μου πρότεινε να μου το στείλει ασυνόδευτο. Εξάλλου όλα τα κορυφαία εκτροφεία της Ευρώπης (μιλάω για τη δική μου φυλή) καταρχήν ενημερώνουν ότι δεν στέλνουν ασυνόδευτα κουτάβια.
Όμως η Φωτεινή λέει ότι το κουτάβι θα είναι στην καμπίνα οπότε θα συνοδεύεται, είναι διαφορά.
Νομίζω ότι αν γνωριζόμασταν καλά με τον εκτροφέα και τον εμπιστευόμουν τότε ίσως θα μπορούσα να δεχτώ να μου το φέρει κάποιος γνωστός του εκτροφέα. Και αυτό όμως με επιφύλαξη.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Πιο κουτάβι έρχεται ασυνοδευτό;

rockhellwnas

Member
27 Ιανουαρίου 2014
11
0
Δεν το λέει κάπου ξεκάθαρα, αλλά αν δεν αναφέρει έξοδα ταξιδίου για τον συνοδό και επίσης λέει πως έρχεται ένα κουτάβι στο Ναύπλιο. Η ουσία της ερώτησης όμως δεν είναι αυτή. Απλά θέλω την γνώμη σας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

rockhellwnas

Member
27 Ιανουαρίου 2014
11
0
το ανηθικο των πετσοπ δεν ειναι στο πώς στελνουν τα κυοτάβια, αλλά στο πώς διαβιούν και πεθαίνουν οι "γεννητορες".
Οχι παρομοια δεν ειναι, ουτε καν συγκρισιμα.
Και πως μπορείς να είσαι σίγουρος για την κατάσταση των γεννητόρων αν δεν τους δεις από κοντά;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και πως μπορείς να είσαι σίγουρος για την κατάσταση των γεννητόρων αν δεν τους δεις από κοντά;
Μα ακριβώς πηγαίνοντας εκει, συνομιλώντας με αλλους που πηραν κουταβι από εκει, βλέποντας πορεια εκθέσεων των γεννητόρων και γενικότερα τον εκτροφεα. Στα πετσοπ τι από αυτά μπορεις να κάνεις?

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Και ποιός σου λέει πως αυτός/ή που το αγοράζει δεν έχει ήδη επισκευθεί το εκτροφείο, και του/της το φέρνει κάποιος φίλος ή γνωστός όπως επιστρέφει Ελλάδα ?

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Δεν το λέει κάπου ξεκάθαρα, αλλά αν δεν αναφέρει έξοδα ταξιδίου για τον συνοδό και επίσης λέει πως έρχεται ένα κουτάβι στο Ναύπλιο. Η ουσία της ερώτησης όμως δεν είναι αυτή. Απλά θέλω την γνώμη σας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Δεν πληρώνουμε έξοδα συνοδού, το κουτάβι θα μας το φέρει η αδελφή της εκτροφέα που θα έρθει στην Αθήνα να δει την κόρη της. Και ναι είδαμε τους γονείς, και την κόρη του αρσενικού από την προηγούμενη γέννα που την έχουν φέρει εδώ στην έκθεση στο Μαρκόπουλο πριν ένα χρόνο. Δεν καταλαβαίνω πιο είναι το πρόβλημα; Και από την Αμερική έχουμε φέρει σκυλιά (από εκεί ναι, ασυνόδευτα με cargo και με τον ίδιο τρόπο στείλαμε και μια θηλυκιά εκει το καλοκαίρι), πριν ένα χρόνο ήρθε αμερικάνικο κόκερ από τη Λευκορωσία πάλι με cargo και δεν έπαθε τίποτα, μάλιστα ήδη τον Οκτώμβρη «έκλεισε» τον τίτλο Junior Champion of Greece.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Αν για χ-ψ λογους δεν γινεται (με τιποτα ομως ! ) να πας και να παραλαβεις το κουταβι απο τον εκτροφεα,θεωρειτε πως ειναι τεραστιο προβλημα το να ταξιδεψει ασυνοδευτο το κουταβι αεροπορικως απο ξενη χωρα ?

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Και ποιός σου λέει πως αυτός/ή που το αγοράζει δεν έχει ήδη επισκευθεί το εκτροφείο, και του/της το φέρνει κάποιος φίλος ή γνωστός όπως επιστρέφει Ελλάδα ?
Και η εκτροφέας είχε έρθει εδώ και εγώ έχω πάει εκεί και είδα από κοντά όλα τα σκυλιά πως είναι και πως ζούνε, καλύτερα από μας μπορώ να πω. Άκου που κόλλησε τώρα ο άνθρωπος.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Αν για χ-ψ λογους δεν γινεται (με τιποτα ομως ! ) να πας και να παραλαβεις το κουταβι απο τον εκτροφεα,θεωρειτε πως ειναι τεραστιο προβλημα το να ταξιδεψει ασυνοδευτο το κουταβι αεροπορικως απο ξενη χωρα ?
Όχι βέβαι, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για το κουτάβι.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ποιο ειναι τ συγκεκριμενο θέμα ? αν λες ότι ενας εκτροφέας στελνει έναν σκύλο χωρίς να εχει δει τον μελλοντικό ιδιοκτήτη ? Μπορεί να συμβει και αυτό αν εχει εγγυηθει καποιος τρίτος που ξερει ο εκτροφέας, ή μπορεί να στελνει σε καποιον ιδιοκτήτη που εχει ξαναπαρει κουταβι απο αυτόν ή ακομα υπαρχει και αυτη η περιπτωση να εχουν μιλησει αρκετές φορές και να νιωθει σίγουρος απο το προφιλ του μελλοντικου ιδιοκτητη αλλα και αερα να στελνει δεν εχει σχεση με αυτόν που κανει παραγωγη κουταβιών καΙ στελνει ολοκληρες γεννες σε μικρή ηλικία κάτω απο σκληρες συνθήκες μεταφορας σε μεγαλεισαγωγέα.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
και αφού το αναλύσαμε, ας μάθουμε για τί φυλή μιλάμε !! και φώτος μόλις έρθει :)

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Μπορεί να συμβει και αυτό αν εχει εγγυηθει καποιος τρίτος που ξερει ο εκτροφέας, ή μπορεί να στελνει σε καποιον ιδιοκτήτη που εχει ξαναπαρει κουταβι απο αυτόν ή ακομα υπαρχει και αυτη η περιπτωση να εχουν μιλησει αρκετές φορές και να νιωθει σίγουρος απο το προφιλ του μελλοντικου ιδιοκτητη αλλα και αερα να στελνει δεν εχει σχεση με αυτόν που κανει παραγωγη κουταβιών καΙ στελνει ολοκληρες γεννες σε μικρή ηλικία κάτω απο σκληρες συνθήκες μεταφορας σε μεγαλεισαγωγέα.
Και εγώ από το ίδιο εκτροφείο θα πάρω κουτάβι όταν με το καλό θα ζευγαρώσουν την θηλυκιά που μου άρεσει, ακόμα είναι μικρή βέβαι και θα περιμένω κάνα χρόνο τουλάχιστον και όταν και αν βρει κουτάβι έτσι πως το θέλω εγώ. Και ναι αν σε περίπτωση που δεν θα μπορέσω να πάω έκει και δεν θα μπορέσει να μου το φέρει κάποιος, το κουτάβι θα μου το στείλουν με cargo ασυνόδευτο. Κακούργα μάνα (έγω δηλαδή) θα τον παραλάβει στο αεροδρόμιο.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
και αφού το αναλύσαμε, ας μάθουμε για τί φυλή μιλάμε !! και φώτος μόλις έρθει :)
Όχι ακόμα, δεν θα πω τίποτα (εμ τόσο κακιά είμαι), ομάδα 9, αρσενικό. Φωτογραφίες έχω άλλα και πάλι δεν, πριτς μου θα δείξω το ζουζούνι :) Άλλα είναι γλύκας.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Όχι βέβαι, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για το κουτάβι.
Σε περιπτωση που δεν υπαρχει απευθειας πτηση για Αθηνα ή Θεσσαλονικη,και κανει π.χ. μια σταση σε ουδετερης πολης αεροδρομιο,υπαρχει προβλημα ? Δεν ξερω αν χρειαστει να γινει αλλαγη και σε αεροπλανο ?

(υποθετικες ερωτησεις ειναι,δεν εχω χειροπιαστο παραδειγμα για να το εκφρασω καλυτερα :p )

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Σε περιπτωση που δεν υπαρχει απευθειας πτηση για Αθηνα ή Θεσσαλονικη,και κανει π.χ. μια σταση σε ουδετερης πολης αεροδρομιο,υπαρχει προβλημα ? Δεν ξερω αν χρειαστει να γινει αλλαγη και σε αεροπλανο ?

(υποθετικες ερωτησεις ειναι,δεν εχω χειροπιαστο παραδειγμα για να το εκφρασω καλυτερα :p )
Δεν ξέρω, να ρωτήσω το σκυλί που θα έρθει (αν θα τα βρόμε με τον εκτροφέα) από την Αμερική το καλοκαίρι; :)