Απορία για Νόμιμη Ευθανασία...

PetrosMac

Member
26 Ιανουαρίου 2011
5
0
Πρώτα απ'όλα καλώς σας βρήκα...!!!Είμαι νέο μέλος και ο λόγος που έκανα εγγραφή είναι γιατί ήθελα να ποστάρω αυτό το θέμα....

Έχουμε και λεμε...Έχω ένα γνωστό ο οποίος δουλεύει σε μια αποθήκη....εκεί στην αποθηκη υπάρχει μια σκυλίτσα (ράτσα δεν γνωρίζω) η οποία γέννησε 4 κουταβάκια...Τα 3 είναι ακόμα μαζί της στην αποθήκη,το 1 είχε ένα ατύχημα με αυτοκίνητο και το κράτησε ο κτηνίατρος στον οποίο το πήγαν....Είναι μια χαρά τώρα και πολύ ζωηρό....:)Την σκυλίτσα την προσέχουν το προσωπικό της αποθήκης μαζί και τα κουτάβια....τουσ δίνουν φαγητό νερό...κτλ...όμως το κακό είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα εμβόλιο,ούτε τα έχει δει ποτέ γιατρός καθώς δεν πρόκειται να δώσει κανείς λεφτά για αυτά τα αθώα πλάσματα....Αλλού όμως θέλω να καταλήξω....Συγχωρέστε με για το κατεβατό απλά θέλω να σας περιγράψω ακριβώς το σκηνικό...

Που λέτε η σκυλίτσα έμεινε ξανά έγκυος σε μικρό χρονικό διάστημα γιατί δεν έχει στειρωθεί (αυτά κάνει η αμάθεια στην Ελλάδα) και γέννησε πριν απο λίγεσ ημέρεσ 8 πανέμορφα κουταβάκια...και τώρα μπαίνουμε στο ψητό...Επειδή εκεί στην αποθήκη δεν μπορούσαν να τα κρατήσουν καθώς ακόμα και η σκυλίτσα με τα 3 κουτάβια ήταν ήδη αρκετά τα πήραν τα 8 κουταβάκια και τα πήγαν στην Φιλοζωική κάπου στο Κορωπί....Οι αλήτες στην Φιλοζωική θα τους κάνουν ευθανασία καθώς λένε ότι όταν είναι μέχρι 25 ημερών επιτρέπεται...Και έδειξαν και στο προσωπικό που πήγε τα κουτάβια στην φιλοζωική μία εγκύκλιο που νομιμοποιεί ας πούμε την πράξη αυτή....Και όλο αυτό επειδή δεν έχει τι να τα κάνει η Φιλοζωική και που να τα βάλει...και λένε οτι δεν πρόκειται να τα έπαιρνε κανείς...Περιττό να σας πω πως παρόλο που δεν είχα ποτέ μου κάποιο κατοικίδιο έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ και το σκέφτομαι συνέχεια....Και ρωτάω εγώ...

Υπάρχει κάποιος νόμος που να το επιτρέπει αυτό σε κουτάβια κάτω των 25 ημέρών η όλα είναι μπαρούφες....????

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
νομος 3170/29/7/2003 ΦΕΚ 191Α : "Οι σκύλοι που περισυλλέγονται και διαπιστώνεται μετά από κτηνιατρική εξέταση ότι είναι επικίνδυνοι σύμφωνα με όσα ορίζονται στην περίπτωση γ του άρθρου 1, ή ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, υποβάλλονται σε ευθανασία. Σκύλοι ανίκανοι να αυτοσυντηρηθούν λόγω γήρατος ή αναπηρίας, εφόσον μετά από κτηνιατρική εξέταση διαπιστώνεται ότι η διατήρηση τους στη ζωή είναι αντίθετη με την ευζωία τους, υποβάλλονται σε ευθανασία. Σκύλοι που διαπιστώνεται από την κτηνιατρική εξέταση ότι είναι τραυματισμένοι ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα υποβάλλονται στην κατάλληλη θεραπευτική αγωγή μέσα στα καταφύγια, με την ευθύνη της διοίκησης τους. "

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Krina απο αυτο που ποσταρες εγω δεν βλεπω κατι που να λεει οτι αν ενα κουταβι είναι κατω των 25 ημερων νομικα θα πρεπει να θανατωνεται.
Λεει για σκυλους ανικανους να αυτοσυντηρηθουν λογω γηρατος αλλα οχι λογο νεαρης ηλικιας. Αρα θεωρητικα ειναι παρανομο αυτο που θελει να κανει η φιλοζωικη?

Φιλε μου, τα κουταβακια κανονικα θα επρεπε να μεινουν με την μαμα τους μεχρι τους 2 μηνες τους.
Μια λυση ειναι να πατε σε καποια φιλοζωικη τα πρωτα κουταβια. Και τα 8 μικρα να μεινουν με την μαμα τους μεχρι να μεγαλωσουν λιγο.
Μιληστε με τον κτηνιατρο ή και με καποια φιλοζωικη για εκπτωση στην στειρωση για να μην εχετε μελλοντικα και αλλα κουταβια απο την μαμα. Απο 5-10€ αν δωσει ο καθενας θα μπορεσετε να την στειρωσετε.

Γενικα για τις φιλοζωικες ειναι δυσκολο να εχουν στον χωρο τους πολυ μικρα κουταβακια. Είναι πολυ ευπαθη μεχρι να κανουν τα εμβολια τους και μην ξεχνας οτι θα ειναι σε χωρο και με πολλα αλλα σκυλια αρα κινδυνευουν να αρρωστησουν.

PetrosMac

Member
26 Ιανουαρίου 2011
5
0
και εγώ τα ίδια είπα ότι θα έπρεπε να μείνουν τα μικρά μαζί με την μαμά τους για 2 μήνες...αλλά όχι και ευθανασία επειδή δεν ξέρουν τι να τα κάνουν...το θεωρώ δολοφονία...!!!καταλαβαίνω ότι στην φιλοζωική θα ήταν δύσκολα τα πράγματα με τα άλλα μεγάλα σκυλιά όπως και στο θέμα χώρου αλλά η ευθανασία δεν είναι η τελευταία λύση...ας ρίξουν τα φώτα τους και άλλοι users γιατί αν όντως είναι παράνομη αυτή η πράξη θέλω απλά ένα τσακ για να τους κάνω καταγγελία...!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Nα αφησεις τις καταγγελιες στην άκρη... Η φιλοζωική κάνει οτι μπορει...δεν είναι δυνατον να προσέχουν τόσο μικρά κουτάβια... ετσι κ αλλιως αν μείνουν τα κουτάβια εκει, θα πεθάνουν αρκετα απο μόρβα ή τυφο.
Παρτε τα πίσω στη μάνα τους ..βαλτε αγγελίες για φιλοξενία.. φιλοξένησε και συ στην τελική ενα δύο... ένα crate χρειάζεσαι ουσιαστικά.
Στην τελική δεν επρεπε καν να αφήσουν τη σκύλα να γεννησει.. μολις αντιληφθηκαν εγκυμοσύνη κατευθείαν εκτρωση και στείρωση. 10 ευρω ο καθένας να έβαζε θα εφταναν οπως ειπαν και απο πανω...

PetrosMac

Member
26 Ιανουαρίου 2011
5
0
πείτε τα ρε παιδιά....φωνάζω τόσο καιρό...κάντε στείρωση και κάντε στείρωση...και άσχετα από αυτό...τους ρωτάω:Όταν σας είπαν ότι θα τους κάνουν ευθανασία εσείς τα αφήσατε...???εεε...λεέι μας έδειξε την εγκύκλιο...Πάντως τα άλλα 3 κουτάβια αφού τους πείσω για εμβόλια και αποπαρασιτώσεις,στειρώσεις...θα τα βγάλω φωτογραφίες και θα βάλω αγγελία για να τα χαρίσουμε...αλλα δεν παραμένει να με στεναχωρεί το θέμα της ευθανασίας στα 8 μικρά κουταβάκια....!!!

Reina

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2009
104
0
Αδυνατώ να πιστέψω ότι τους είπαν κάτι τέτοιο στη φιλοζωική!!! :eek:
Αυτό που προέχει είναι να φύγουν τα κουταβάκια από εκεί γιατί είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία τους, να μείνουν μέχρι τους 2 μήνες με τη μάνα τους και έπειτα να δοθούν για υιοθεσία, καθώς επίσης και να στειρωθεί η μάνα!

PetrosMac

Member
26 Ιανουαρίου 2011
5
0
Και όμως το είπαν....και εγώ όταν το άκουσα τα έπαιξα...!!!Νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα...Η μάνα θα στειρωθεί απλά τώρα της δίνουν κάτι χάπια για το γάλα...

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
και εμενα μου το ειχαν πει παλια οταν ειχα βρει στη πορτα του σπιτιου μου νεογεννητο γατακι ,ακομα ο λωρος ηταν νωπος,τελικα οταν μου ειπαν για ευθανασια το κρατησα και το μεγαλωσα μεχρι το 3ο μηνα και μετα του βρηκα σπιτι ,ειχα και τα αντισταμινικα στη τσεπη γιατι ειμαι αλλεργικη στις γατες

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Και γιατι δεν δινανε τη σκυλιτσα στη φιλοζωικη πριν μεινει και ξαναμεινει εγκυος και τρεχουν τωρα με 14 κουταβια? Αδεσποτη η σκυλιτσα αποτι εχω καταλαβει,ε? Η φιλοζωικη τι παραπανω να κανει πια?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
τι να πρωτοκανουν και οι φιλοζωικες ,σαμπως εχουν και βοηθεια απο κανεναν !
και αυτα που λεει ο νομος τα λεει για να ταλεει οχι για να τα πραττει,μεταξυ αλλων :
Άρθρο 7
Περισυλλογή αδέσποτων σκύλων
1. Αρμόδιοι για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων είναι οι δήμοι και οι κοινότητες. Η περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων μπορεί να πραγματοποιείται και από ζωοφιλικά σωματεία, εφόσον διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή, σε συνεργασία με τον αρμόδιο δήμο ή κοινότητα. Οι δήμοι και οι κοινότητες συγκροτούν τα συνεργεία περισυλλογής από άτομα τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία σε θέματα που αφορούν στην αιχμαλωσία των ζώων και κατέχουν τις τεχνικές χειρισμού τους. Κατά την αιχμαλωσία και την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων απαγορεύεται η κακομεταχείρισή τους.
2. Τα συνεργεία περισυλλογής καθοδηγούνται στο έργο τους και ελέγχονται από κτηνίατρο, ο οποίος ορίζεται από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της αρμόδιας νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
3.α. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται, οδηγούνται στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που ιδρύονται και λειτουργούν από τους δήμους, τις κοινότητες και τα ζωοφιλικά σωματεία σε ιδιόκτητους ή μη χώρους.
β. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Γεωργίας καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το Ν. 604/1977 και το Π.Δ. 463 /1978. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι όροι για την εναρμόνιση των καταφυγίων που ήδη λειτουργούν με τους όρους του νόμου αυτού.
4. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται οδηγούνται σε καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπου υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση και παραμένουν μέχρι να αναλάβει κάποιος ενδιαφερόμενος τη φιλοξενία τους. Σκύλοι που περισυλλέγονται και διαπιστώνεται από τη σήμανσή τους ότι έχουν ιδιοκτήτη που έχει δηλώσει την απώλειά τους, επιστρέφονται σε αυτόν. Δεν επιτρέπεται η υιοθεσία των σκύλων από άτομα ηλικίας μικρότερης των δεκαέξι ετών, χωρίς την έγγραφη συναίνεση των προσώπων που ασκούν τη γονική μέριμνα. Σκύλοι που δίνονται σε ιδιώτες για φιλοξενία, πρέπει προηγουμένως να σημανθούν, να καταγραφούν και να υποβληθούν σε αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό και στείρωση. Οι σκύλοι που παραμένουν στο καταφύγιο, εφόσον σύμφωνα με γνωμάτευση του κτηνίατρου του καταφυγίου κρίνονται υγιείς, επιτρέπεται να επαναφέρονται στο φυσικό περιβάλλον, με
απόφαση της αρμόδιας δημοτικής ή κοινοτικής αρχής, εντός των διοικητικών τους ορίων και κατά προτίμηση στην περιοχή από όπου περισυνελέγησαν, αφού προηγουμένως σημανθούν, καταγραφούν και υποβληθούν σε αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό, και στείρωση. Την ευθύνη για την επίβλεψη, τη φροντίδα και την ευζωία τους έχουν τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 3α. Για την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων σκύλων λαμβάνεται υπόψη η πυκνότητα του πληθυσμού τους στην περιοχή όπου επαναφέρονται. Η επαναφορά δεν επιτρέπεται σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας και αεροδρόμια.
5. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται και διαπιστώνεται μετά από κτηνιατρική εξέταση ότι είναι επικίνδυνοι σύμφωνα με όσα ορίζονται στην περίπτωση γ΄ του άρθρου 1, ή ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, υποβάλλονται σε ευθανασία. Σκύλοι ανίκανοι να αυτοσυντηρηθούν λόγω γήρατος ή αναπηρίας, εφόσον μετά από κτηνιατρική εξέταση διαπιστώνεται ότι η διατήρησή τους στη ζωή είναι αντίθετη με την ευζωία τους, υποβάλλονται σε ευθανασία. Σκύλοι που διαπιστώνεται από την κτηνιατρική εξέταση ότι είναι τραυματισμένοι ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα υποβάλλονται στην κατάλληλη θεραπευτική αγωγή μέσα στα καταφύγια, με την ευθύνη της διοίκησής τους.
6. Στο άρθρο 46 του Ν. 998 / 1979 (ΦΕΚ 289 A΄) προστίθεται παράγραφος 7, που έχει ως εξής:
"7. Με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παράγραφο 5 επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων. Η αίτηση συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στις περιπτώσεις β΄ και γ΄ του άρθρου 2 του Π.Δ.190 / 1981 (ΦΕΚ 54 Α΄) και εξετάζεται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 3 έως 7 αυτού".
7. Με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τον τρόπο, τη διαδικασία και το όργανο που είναι αρμόδιο για τη σήμανση και την καταγραφή των αδέσποτων σκύλων που περισυλλέγονται, τη δημιουργία δικτύου ενημέρωσης των πολιτών για τα ζώα που διατίθενται προς φιλοξενία, την παράδοσή τους στο νέο ιδιοκτήτη, τη δήλωση απώλειας, τη φιλοξενία και την επιστροφή των σκύλων που φέρουν σήμανση στον ιδιοκτήτη τους, την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων σκύλων, την παράδοση των σκύλων σε καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τους ιδιοκτήτες που δεν επιθυμούν τη διατήρησή τους, τις επιτρεπόμενες μεθόδους ευθανασίας και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
8. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Γεωργίας παρέχεται οικονομική ενίσχυση στους φορείς που αναφέρονται στην παράγραφο 3α για την ίδρυση και λειτουργία των καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται ο φορέας που επιχορηγείται, ο σκοπός, το ύψος, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

PetrosMac

Member
26 Ιανουαρίου 2011
5
0
Γιατί δεν έχουν μυαλό Posedon....Γι'αυτό δεν την πήγαν....Ναι είναι αδέσποτη η σκυλίτσα.Θα κανονίσω όμως εγώ απο εδώ και πέρα για το καλύτερο της σκυλίτσας και των 3 κουταβιών...Είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται...Ελπίζω να όταν βάλω την αγγελία να ανταποκριθεί κάποιος...!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν