Αυτο ειναι πολυ σημαντικο ...Η αγαπη για τα σκυλια ειναι μαλλον δεδομενη εδω.Για να παει ομως και η κουβεντα παρακατω :όλοι μας θέλουμε να καλοπερνάμε και να είμαστε ευτυχισμένοι, είτε άνθρωποι είτε σκύλοι. Εγω δεν ξέρω κανέναν που να θέλει να κακοπερνάει στη ζωή του.
... Εφόσον ο κοινός παράγοντας είναι η αγάπη μας προς τα ζώα...όλα τα άλλα περισσεύουν.
Και επίσης ο καθένας μας ζητάει και διαφορετικά πράγματα από τον σκύλο του....
Ποσο διευκολυνει/δυσχεραινει τελικα η συγκεκριμμενη επιλογη σκυλου την μετεπειτα συμβιωση μαζι του ?
Αν θελεις (ή στην πραξη μονο αυτο μπορεις) ενα lab να ζει σαν basset hound , μηπως τελικα επρεπε να ησουν πιο προσεκτικος οταν επαιρνες lab ? Αν εισαι καταλληλος για μικροσωμο , μηπως βαδιζεις στο ''γκρεμο'' παιρνοντας ενα μεγαλοσωμο σκυλο ?
Ειναι σιγουρο πως μετα απο μερικους μηνες , αντε λιγα χρονια , αγαπας τα σκυλια σου για αυτο που ειναι και μενει να σε ενοχλουν πραγματα που κανουν ή δεν κανουν ...ξεχνας μαλλον εαν ειναι κοντομουτσουνο , μαυρο ή τιγρε , ψηλο ή κοντο , ημιαιμο ή καθαροαιμο.
Απο κει και περα , κανω αρκετα για τα σκυλια μου αλλα σκλαβος των σκυλιων δεν θελω να γινω ...ουτε θελω να αγχωνομαι για την καλοπεραση τους (εαν πχ τους φθανει μιση ωρα παιχνιδι ή θελουν περισσοτερο) .Θεωρω σκλαβια να σηκωνεσαι πχ 06:00 το πρωι με την τσιμπλα στο ματι και να βγαζεις βολτα το σκυλο μεσα στο κρυο.... Επισης σκλαβια (ή μαλλον επικινδυνο και για τους δυο) ειναι να βγαζεις 10 το μηνα και να δινεις τα 6 ή τα 7 για το σκυλο.
Οι υγιεις σχεσεις στηριζονται στο μετρο ...τα υπολοιπα ειναι απλα καψουρες.