Απομυθοποίηση του πιο πιστού μας φίλου!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
όλοι μας θέλουμε να καλοπερνάμε και να είμαστε ευτυχισμένοι, είτε άνθρωποι είτε σκύλοι. Εγω δεν ξέρω κανέναν που να θέλει να κακοπερνάει στη ζωή του.
... Εφόσον ο κοινός παράγοντας είναι η αγάπη μας προς τα ζώα...όλα τα άλλα περισσεύουν.
Και επίσης ο καθένας μας ζητάει και διαφορετικά πράγματα από τον σκύλο του....
Αυτο ειναι πολυ σημαντικο ...Η αγαπη για τα σκυλια ειναι μαλλον δεδομενη εδω.Για να παει ομως και η κουβεντα παρακατω :
Ποσο διευκολυνει/δυσχεραινει τελικα η συγκεκριμμενη επιλογη σκυλου την μετεπειτα συμβιωση μαζι του ?
Αν θελεις (ή στην πραξη μονο αυτο μπορεις) ενα lab να ζει σαν basset hound , μηπως τελικα επρεπε να ησουν πιο προσεκτικος οταν επαιρνες lab ? Αν εισαι καταλληλος για μικροσωμο , μηπως βαδιζεις στο ''γκρεμο'' παιρνοντας ενα μεγαλοσωμο σκυλο ?

Ειναι σιγουρο πως μετα απο μερικους μηνες , αντε λιγα χρονια , αγαπας τα σκυλια σου για αυτο που ειναι και μενει να σε ενοχλουν πραγματα που κανουν ή δεν κανουν ...ξεχνας μαλλον εαν ειναι κοντομουτσουνο , μαυρο ή τιγρε , ψηλο ή κοντο , ημιαιμο ή καθαροαιμο.

Απο κει και περα , κανω αρκετα για τα σκυλια μου αλλα σκλαβος των σκυλιων δεν θελω να γινω ...ουτε θελω να αγχωνομαι για την καλοπεραση τους (εαν πχ τους φθανει μιση ωρα παιχνιδι ή θελουν περισσοτερο) .Θεωρω σκλαβια να σηκωνεσαι πχ 06:00 το πρωι με την τσιμπλα στο ματι και να βγαζεις βολτα το σκυλο μεσα στο κρυο.... Επισης σκλαβια (ή μαλλον επικινδυνο και για τους δυο) ειναι να βγαζεις 10 το μηνα και να δινεις τα 6 ή τα 7 για το σκυλο.

Οι υγιεις σχεσεις στηριζονται στο μετρο ...τα υπολοιπα ειναι απλα καψουρες.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα συμφωνήσω και εγω με αυτά...
Αν φτάσω στο σημείο να γίνω σκλάβος των σκύλων μου...κάποια στιγμή θα μου βγει αρνητικά...και επειδή όταν κάνουμε εμείς κάτι λάθος στη ζωή μας...συνήθως δεν τα βάζουμε με τον εαυτό μας...που έκανε τη βλακεία..αλλά τα ρίχνουμε στους άλλους...δεν θέλω να τα ρίξω στα σκυλιά μου.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ απομυθοποίησα τον σκύλο όταν ήμουν 11 ετών που πήρα τον πρώτο μου.
Μέχρι τότε πίστευα πως θα έχω τον σκύλο όπως στις ταινίες.
Ήμουν βασικός παράγοντας που πάρθηκε αυτός ο σκύλος γιατί στην ουσία ήταν δώρο μου.

Μετά είδα πως το κάθε λάθος θα είχε συνέπειες που αν δεν προλάβεις θα κόστιζαν..
Άρα η κάθε πράξη θα είχε συνέπεια την κακή ή καλή διαμόρφωση στον χαρακτήρα του που θα επηρέαζε θετικά ή αρνητικά την συμβίωση σας.
Μετά είδα ότι πολλά καλοκαίρια είχαμε πρόβλημα στις διακοπές και αργότερα που είχα μεγαλώσει μερικές φορες χωριζόμασταν σε βάρδιες για να τον κρατάμε.(άρα κάποιος έμενε πίσω).

Αργότερα είδα πως είναι ένα τεράστιο δέσιμο για κάτι που κρατάει τόσο λίγο.. δύσκολο όμως να το διαχειριστεις όταν το έχεις από τα 11 σου χρόνια και δεν θυμάσαι στην ουσία την ζωή σου χωρίς αυτόν.
Είδα να μεγαλώνει και να μην είναι όλα τόσα ρόδινα..
Οι διακοπές φυσικά να μην υπάρχουν πια γιατί ο Rudy δεν πορούσε (ακόμα και αν επιτρεπόταν στα ξενοδοχεία) να πάει.., στο εξοχικό μας δεν μπορούσαμε να πάμε γιατί είχε πολλά σκαλιά και ήταν ένα μέρος καθόλου χρηστικό για αυτόν που ήταν σε προχωρημένη ηλικία.
Και τέλος είδα να τελειώνει μία ιστορία που είχε ξεκινήσει και για έναν ολόκληρο χρόνο μας ταλαιπώρησε πολύ.

Άρα είδα πως όσο όμορφη, χαρούμενη, ξένοιαστη, εύκολη εικόνα παρουσιάζουν οι ταινίες άλλο τόσο δύσκολο, κουραστικό, ψυχοφθόρο είναι στα παρασκήνια.

Παρόλα αυτά δεν ξενερώνω.., δεν μετανιώνω.., δεν απομυθοποιώ τίποτα..
Πλέον μεγάλωσα και οφείλω πολλά στον πρώτο μου σκύλο, ίσως να μην ήμουν ίδια αν δεν μεγάλωνα με σκυλί.., ίσως πολλά θαύματα από αυτήν την περιπέτεια να αγνοούσα.

Στον δεύτερο μου σκύλο τώρα συνεχίζω να μαθαίνω και να απομυθοποιώ λίγο εκείνον γιατί ίσως ο δεύτερος είναι καλύτερος σε χαρακτήρα.., ίσως εγώ ξέρω και πλέον δεν κάνω τα ίδια λάθη..
Πλέον το ταξίδι δεν έχει προέλθει από ταινίες.., αλλά από συνειδητή κίνηση παρότι και αυτός ήρθε τυχαία από τον δρόμο.
Τώρα ξέρω..και στα σίγουρα μπορώ να πω πως οφείλω σε εκείνον πολλά για την τωρινή μου συμβίωση με τον σκύλο μου και δεν θα άλλαζα τίποτα από όσα έχω ζήσει ..ότι βιβλίο και αν διάβαζα, όσο λάθος και αν κατά τα λεγόμενα μου έλεγαν κάποιοι πως είμαι.
Μόνο εσύ ξέρεις τι πραγματική σχέση έχεις με τον σκύλο σου και αυτό από μονο του το κάνει μαγικό,
αρκεί όσο ζούμε ..να μαθαίνουμε..

mousoudi

Active Member
9 Ιανουαρίου 2010
28
0
Συμφωνώ με τη Βασιλική. Κι εγώ για συντροφιά την πήρα τη σκύλα μου και ξαφνικά έπρεπε να της κάνω τον αρχηγό. Πρέπει να βρω τώρα κι έναν εκπαιδευτή για να τα πάμε ακόμα καλύτερα.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
συγνωμη αλλα εγω θα διαφωνησω
εγω δεν απομυθοποιησα τον "σκυλο" ,απλα καταλαβα οτι εγω το ειχα παρει λαθος, απομυθοποιησα τον εαυτο μου
καταλαβα οτι ο σκυλος δεν εκπαιδευεται ,απλα εμεις εκπαιδευομαστε στο πως να φερομαστε ετσι ωστε να καταλαβαινει τι θελουμε απο αυτον
καταλαβα το λαθος τροπο που εδειχνα την αγαπη μου
καταλαβα οτι ο σκυλος πραγματικα αγαπαει και οτι καποιες φορες κανει τα στραβα ματια στις μαλακιες μας και καποιες αλλες φορες δεν αντεχει αλλο με τις παπαριες μας και απλα αντιδρα
καταλαβα οτι δεν ειναι συμφεροντολογος και δεν πουλαει την ψυχη και το κορμι του για καλουδια ,και βεβαια αναγκαζεται να τρεφεται απο εμας ,μιας και δεν μπορει οταν ειναι δεσποζομενος να βγει με φυσικο ενστικο προς αναζητηση τροφης ,αλλα οταν ερθει η στιγμη να διαλεξει σε ποιανου το μερος θα παει ,δεν θα παει σε αυτον που τον ταιζει αλλα θα παει και θα υποστηριξει αυτον που εχει κερδισει τον σεβασμο του και τον τιτλο του αρχηγου
καταλαβα και λυπαμαι για τα λαθη που εχω κανει

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
εγω δεν απομυθοποιησα τον "σκυλο" ,απλα καταλαβα οτι εγω το ειχα παρει λαθος, απομυθοποιησα τον εαυτο μου
καταλαβα οτι ο σκυλος δεν εκπαιδευεται ,απλα εμεις εκπαιδευομαστε στο πως να φερομαστε ετσι ωστε να καταλαβαινει τι θελουμε απο αυτον
καταλαβα οτι ο σκυλος πραγματικα αγαπαει και οτι καποιες φορες κανει τα στραβα ματια στις μαλακιες μας και καποιες αλλες φορες δεν αντεχει αλλο με τις παπαριες μας και απλα αντιδρα
καταλαβα οτι δεν ειναι συμφεροντολογος και δεν πουλαει την ψυχη και το κορμι του για καλουδια ,και βεβαια αναγκαζεται να τρεφεται απο εμας ,μιας και δεν μπορει οταν ειναι δεσποζομενος να βγει με φυσικο ενστικο προς αναζητηση τροφης ,αλλα οταν ερθει η στιγμη να διαλεξει σε ποιανου το μερος θα παει ,δεν θα παει σε αυτον που τον ταιζει αλλα θα παει και θα υποστηριξει αυτον που εχει κερδισει τον σεβασμο του και τον τιτλο του αρχηγου
Εξοχο!

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Εισαι φοβερη, τα ειπες ολα!!!!!
Καλυτερα και ευστοχοτερα δε θα μπορουσα να το εκφρασω.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Με προβλημάτισε πολύ αυτό το θέμα, όταν άνοιξε.
Το σκέφτηκα. Δεν απάντησα.
Άρχισα, να έχω τις αμφιβολίες μου.
Ν'αναρωτιέμαι κι εγώ, εάν η μικρή μου (δε λέω για τον Ούζο, γιατί ουσιαστικά δεν τον μεγάλωσα εγώ..) με αγαπάει, όταν μου δίνει φιλάκια, όταν κλαίει που έχει μια μέρα να με δει, όταν με βάζει η μαμά μου σε ανοιχτή ακρόαση στο τηλέφωνο και κάνει σα παλαβή από τη χαρά της..
Μήπως τα κάνει επειδή από εμένα εξαρτάται το αν θα φάει ή θα βγει βόλτα;
Μήπως αν την πάρει κάποιος άλλος (όπως πχ τώρα που την κρατάνε οι γονείς μου περισσότερο), αγαπήσει αυτόν τον άλλον και με ξεχάσει;
Μήπως όντως κυριαρχεί το ένστικτό της για επιβίωση;
Προβληματίστηκα.. Στεναχωρήθηκα, γιατί ένιωσα να απομυθοποιείται όλο αυτό που νιώθω όταν με κοιτάει στα μάτια η μικρή μου κι εγώ λιώνω σα να ήταν παιδί που βγήκε από τη δική μου μήτρα..
Κι εκει το κατάλαβα!! Εκεί πάνω μου ήρθε η αναλαμπή!!
Αυτή ακριβώς ήταν η απάντηση που έψαχνα!!!
Η Μπουμπού είναι το παιδί μου!
Δεν έχω κάνει ακόμα παιδιά, αλλά θεωρώ πως θα με καταλάβουν τουλάχιστον όσοι έχουν γίνει γονείς.
Αναρωτηθήκατε ποτέ, εάν τα παιδιά σας σας αγαπάνε ή απλώς σας δείχνουν ευγνωμοσύνη επειδή τα ταϊζετε-συντηρείτε-μορφώνετε-αγκαλιάζετε κλπ;
Δε νομίζω πως τίθεται τέτοιο θέμα :)
Πολλές φορές τα παιδιά σας σας κακιώνουν όταν τους λέτε να πάνε νωρίς για ύπνο, να μη φάνε κι άλλη σοκολάτα, να πάνε να διαβάσουν τα μαθήματά τους.
Πολλές φορές αφέθηκαν στην αγκαλιά σας για χαδάκια γεμάτα βλέματα τρυφερότητας.
Όχι δεν το έκαναν από υποχρέωση, ούτε γιατί αν δε σας δώσουν φιλάκι, δε θα τους δώσετε να φάνε.
Η αγάπη είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί ή να μετρηθεί με τις ανθρώπινες μεζούρες και γι'αυτό είναι τόσο πολύτιμη για όλους μας :)
Δε χρειάζεται εξήγηση, χρειάζεται μόνο να τη νιώσεις :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Η αγάπη είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί ή να μετρηθεί με τις ανθρώπινες μεζούρες και γι'αυτό είναι τόσο πολύτιμη για όλους μας
Δε χρειάζεται εξήγηση, χρειάζεται μόνο να τη νιώσεις

Τεράστιο θέμα και περισότερο φιλοσόφικο..

Aκόμα και το πως θα το νιώσεις έχει υποκειμενικά κριτήρια τα οποία εξαρτώνται από τα βιώματα, την ψυχολογία, τον χαρακτήρα, την κοινωνία, την κουλτούρα κλπ..

Ακόμα και στους ανθρώπους η αγάπη είναι τόσο υποκειμενική άξια τακομών μέσα στους αιώνες.

Ο ορισμός της αγάπης?
Δεν υπάρχει..

Μόνο οι σκύλοι δείχνουν με τον ίδιο τρόπο όλοι την αγάπης τους και την εκτίμηση τους.

Τώρα αν οι σκύλοι αγαπάνε..αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα..και νομίζω τελικά πως ο κάθε ένας τον λαμβάνει, το ερμηνεύει και το βιώνει διαφορετικά τόσο όσο διαφορετική είναι και η ψυχοσύνθεση του κάθε ενός.

Πολλοί ισχυρίζονται πως οι σκύλοι δεν αγαπάνε.. αλλά λόγο δικών μας κενών ερμηνεύουμε και εξανθρωπίζουμε τις εκφράσεις των σκύλων..
Όμως σκυλιά που πέθαναν επειδή έχασαν τον ιδιοκτήτη τους.., δεν ξανά έφαγαν ή μαράζωσαν πάνω στον τάφο του.., δείχνουν μια πίστη που ο άνθρωπος δεν έχει ίσως την δύναμη να πιστέψει..να αγαπήσει τόσο..

Δεν απομυθοποιώ τα σκυλιά με τίποτα..ίσα ίσα είναι η τελευταία ελπίδα να δούμε τι σημαίνει να κερδίζεις την εκτίμηση επειδή είσαι δίκαιος.., την εμπιστοσύνη επειδή αγαπάς.., την αιώνια πίστη επειδή ποτέ δεν θα προδώσεις.., ανεκτίμητα για τις μέρες μας και εκείνοι τόσο σοφοί..να συνεχίζουν να μας διδάσκουν ανεξάντλητα μέσα στους αιώνες..

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Δεν απομυθοποιώ τα σκυλιά με τίποτα..ίσα ίσα είναι η τελευταία ελπίδα να δούμε τι σημαίνει να κερδίζεις την εκτίμηση επειδή είσαι δίκαιος.., την εμπιστοσύνη επειδή αγαπάς.., την αιώνια πίστη επειδή ποτέ δεν θα προδώσεις.., ανεκτίμητα για τις μέρες μας και εκείνοι τόσο σοφοί..να συνεχίζουν να μας διδάσκουν ανεξάντλητα μέσα στους αιώνες..
ευχομαι παντα να εχεις αυτη τη δυναμη μεσα στη ψυχη σου ,και αυτη τη διαυγεια στο πνευμα σου !

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτή τη στιγμή που σας γράφω..ο Τσούφι..έχει έρθει και κοιμάται στριμωγμένος ανάμεσα στον καναπέ και στο τραπέζι του σαλονιού...κολλημένος επάνω μου...τα μπροστινά του πόδια αγκαλιάζουν το πόδι μου...και το κεφάλι του ακουμπάει πάνω στο γόνατό μου...
Αν αυτό δεν είναι αγάπη...δεν ξέρω τι άλλο μπορει να είναι...
Εμένα μου αρκεί...και με το παραπάνω...

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ο σκύλος του Οδυσσέα τον περίμενε 20 χρόνια και όταν τον είδε τον θυμήθηκε και ας έτρωγε τόσα χρόνια από άλλα χέρια. Σκύλοι χωρίς ειδική εκπαίδευση έχουν φάει σφαίρες για να σώσουν τα αφεντικά τους. Ο σκύλος ενός από τα θύματα του μακελιού στο Αγρίνιο με τους κυνηγούς πέθανε περιμένοντας το αφεντικό του. Πρόσφατα στη Γερμανία ένας ηλικιωμένος οδηγός είχε ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητο και μέσα εκτός από τον ίδιο και τη γυναίκα του ήταν και ο σκύλος που πετάχτηκε έξω από το όχημα. Έμεινε 3 μέρες στον τόπο του ατυχήματος και οι αστυνομικοί χρειάστηκε να πάνε τον τραυματία κύριό του για να μπορέσουν να τον πάρουν από το σημείο εκείνο. Το δικό μου συμπέρασμα από αυτά τα λίγα παραδείγματα είναι ότι τα σκυλιά αγαπάνε μέχρι θανάτου τα αφεντικά τους.