Απομυθοποίηση του πιο πιστού μας φίλου!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ισως ειναι απο τα πιο εντονα συναισθηματα που νιωθω τον τελευταιο καιρο απεναντι στον σκυλο μου αλλα και γενικοτερα απεναντι στην κυνοφιλια!

Εχει να κανει στο πως εβλεπα εγω τουλαχιστον τον σκυλο αλλα και πως τον βλεπω απο τοτε που αποκτησα τον Αδαμ και υπαρχει αυτη η σχεση!

Μερικες φορες κοιταζω τον Αδαμ και σκεφτομαι ολα αυτα που κανω και που πρεπει να κανω γι αυτον!Διαβαζω συζητησεις εδω μεσα,διαβαζα αλλα και διαβαζω ακομα συμβουλες για να κανω το καλυτερο γι αυτον!Δεν ξερω,ειναι παρα πολλα αλλα πολυ ωραια!Μου αρεσει!

Τον σκυλο πιο μικρος τον ειχα στο μυαλο μου σαν ενα ζωντανο που θα σε συντροφευει για τα επομενα 10+ χρονια ζωης σου,θα σε συνοδευει καθημερινα σε οτι και αν κανεις,θα εχεις την εγνοια του,την αγαπη του,θα του δινεις και εσυ τα αντιστοιχα στο μεγαλυτερο βαθμο που μπορεις!

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ετσι τον εβλεπα -πες το μη ενημερωση,πες το ημουν μικρος- αλλα τωρα πια το βλεπω πιο "στεγνα" το ολο θεμα!Πιο ξεκαθαρα!Εχουν "μπει" πολλες πληροφοριες!Ειναι πολυ ωραια ολα αυτα!Δεν ξερω πως να ερμηνευσω αυτο που θελω να πω!Μου ερχονται αρκετα topic που εχουν ανοιχτει εδω μεσα απο τα παιδια και ιδιως απο τα παιδια που εχουμε την ιδια φυλη που ρε παιδι μου μερικες φορες αυτο το τοσο ωραιο συναισθημα το κατεβαζουν απο εκει ψηλα που ειναι!Μου δινετε η εντυπωση οτι ο σκυλος ειναι ενα εντελως διαφοτερικο ζωντανο απο αυτο που εχω "χτισει" εγω στο μυαλο μου!Αλλη η χρησιμοτητα του στην ζωη μας πια...?

Επειδη εχω μια φυλη που ειναι πολυ ευκολα εκπαιδευσιμη αυτο που με κανει να "απομυθοποιω" εναν τοσο υπεροχο σκυλο ειναι τα ειδη εκπαιδευσης που εχω ακουσει,το πως ο καθενας "χρησιμοποιει" τον σκυλο του και στο πως τον αντιμετωπιζει!Σιγουρα ο καθενας κρινει αυτο που θελει να κανει αυτος για τον δικο του σκυλο!Δεν μπαινω σε καποιου τα χωραφια!Απλως σκεφτομαι εγω για μενα!

Τοσο καιρο που ειμαι εδω μεσα εχω δει πολλα πραγματα για το πως χειριζεται ο καθενας τον σκυλο του,αλλες φορες μου φανηκαν υπερβολικα αλλες συμφωνησα και εγω μαζι αλλα πολλες φορες η εντυπωση που ειχα για τον σκυλο κατεβηκε πολλα σκαλια κατω!

Και ολο αυτο με κανει να αναρωτιεμαι ασχετα αν βλεπω τον σκυλο να ειναι γεματος ζωη...
...ειναι κακο που τον εχω μεσα σε διαμερισμα?(ναι μου εχει περασει και αυτο απο το μυαλο μου)
...ειναι κακο που με την πρωτη ευκαιρια απο εκει που ειναι το σπιτι μου τρεχω τον παιρνω και τραβαμε για τα σκυλοπαρκα να παιξει?(γιατι και αυτο απομυθοποιηθηκε καποιες φορες εδω μεσα για τις συναναστροφες)
...ειναι κακο που του γνωριζω τοσες πολλες καταστασεις και θελω αυτα που περναω εγω καθε μερα να τα γνωριζει και αυτος?
...ειναι κακο που σπουδαζω σε αλλη πολη και πασχιζω να ειναι και αυτος στο διαμερισματακι που μενω εκει καθε φορα που πηγαινω?(πλεον δεν πηγαινω τοσες πολλες μερες την εβδομαδα)
...και αλλα πολλα!

Αν υπηρχε καποια ενοτητα "Σκορπιες σκεψεις/Προβληματισμοι" θα ηταν κουτι αυτο γιατι ειναι οντως σκορπια μεσα στο μυαλο μου και δεν ξερω αν σας εδωσα να καταλαβετε και τιποτα:D

Εν πασει περιπτωση για καλο του Αδαμ δεν τα σκεφτομαι εντονα γιατι καθε φορα που τον βλεπω να με κοιταζει ειναι σαν να μου λεει "Κοψε τις μ@#%κιεςς που σκεφτεσαι βρε βλακα Στελιο,εγω ψοφαω να ειμαι μαζι σου" και ολα ξεχνιουνται...και συνεχιζετε η καθημερινοτητα μας με υπεροχους ρυθμους...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
καλα σου λεει ο σκυλος σου φιλε.κοιτα τις πληροφοριες που φιλτραρεις να τις φιλτραρεις στον βαθμο που δεν θα σε αλλαξουν προς τον σκυλο σου με ασχημο τροπο.αν εσυ κ ο αδαμ περνατε καλα ,ολα τα αλλα ειναι....αφου τον βλεπεις ευτυχησμενο,ολα ειναι καλα.δεν χρειαζονται υπερβολες για καποιους που εχουν τα ζωα τους πιο πολυ για συντροφια παρα για εργασια κ δεν απαιτουν λεπτομερειες στην εκπαιδευση κ την υπακοη του.κοιτα να περνατε καλα.τα τραβηγμενα ειναι για αλλους.κρατα το στο κεφαλι σου ρομαντικα ,οπως πρεπει.δεν χρειαζεται κ πολυ γνωση.ειναι σαν τον ερωτα.θελω μονο να τον νιωθω,οχι να ξερω οτι αυτο που αισθανομαι ειναι ορμονες που πνιγεται μεσα ο εγκεφαλος μου κ η χημικη αναλυση του.εχει καμια σημασια η χημικη αναλυση αν εισαι ευτυχησμενος?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κι εγω εχω απομυθοποιησει σε καποια θεματα τον σκυλο αν και οι προβληματισμοι μου είναι καπως διαφορετικοι από τους δικους σου.
Παλια πιστευα ότι ο σκυλος ειναι ο πιστος συντροφος που ζει για να σε ικανοποιει. Στην πορεια εμαθα και ενοιωσα στο πετσί μου το παιχνιδι εξουσιας και κυριαρχιας και δεν μου αρεσε καθολου. Ωσπου εφτασε η στιγμη που εμαθα να το παιζω καλα.
Επισης εμαθα ότι ο σκυλος κανει τα παντα για να αισθανεται ανετα και να καλοπερναει, δεν είναι δηλαδη το πρωτο του μελημα να σε ευχαριστησει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν συνεχιζα τους προβληματισμους μου θα κατεληγα καπου εκει μεσα στους δικους Αρη!

Ετσι ειναι,ετσι τα σκεφτομαι και εγω!

Και οι 2 οι απαντησεις ηταν πολυ ευστοχες...του Λαυρεντη ηταν πιο πολυ συναισθηματικη και στο πως βλεπω εγω τον σκυλο και ετσι θα τον βλεπω γιατι ετσι ειμαι σαν ανθρωπος αλλα και η δικη σου πιο πολυ πρακτικη και που παλι ετσι θα αντιμετωπιζω γιατι παλι ετσι ειμαι σαν ανθρωπος!

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Επισης εμαθα ότι ο σκυλος κανει τα παντα για να αισθανεται ανετα και να καλοπερναει, δεν είναι δηλαδη το πρωτο του μελημα να σε ευχαριστησει.
χα!! σωστό αυτό και εγώ κάτι τέτοιο βλέπω, απλά στο εντωμεταξύ είσαι ο καλύτερος του φίλος και σε αγαπάει πολύ ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Παιδιά sorry, αλλά τα δικά μου δεν είναι έτσι. Θα πω με μικρή επιφύλαξη ότι ναι, ζουν για να με ευχαριστούν και να ευχαριστιούνται συχρόνως κι αυτά. Σίγουρα όχι, μόνο για να καλοπαιρνάνε. Και αντιθέτως, με έχουν κάνει να λατρέψω ακόμη περισσότερο τα σκυλιά και να μην μπορώ να με φανταστώ πλέον χωρίς σκύλο. Για τον πρώτο μου (γερμανικό) δεν θα έλεγα το ίδιο. Εξαιτίας του, έχω αποφασίσει ότι για κανέναν λόγο, δεν θα ξαναήθελα γερμανικό στην ζωή μου...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
παιδια πολυ ψυχρα,ο σκυλος δεν νιωθει αγαπη.δεν εχει τετοιυ ειδους συνηδηση."αγαπαει" οποιον τον ταιζει πιο καλα κ γενικα οποιον του ικανοποιει τα ενστικτα κ τις αναγκες,αλλα ουτε εμενα μ'αρεσει να το βλεπω ετσι.θελω να νιωθω την ανιδιοτελεια.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Οχι οχι δεν μιλησα για τον σκυλο μου!

Μιλησα για την εντυπωση που μου δινεται για τον σκυλο γενικα σαν εννοια!

Πως απομυθοποιειται ο σκυλος και πως το βλεπω εγω,πως το σκεφτομαι εγω...

Για να μην παρεξηγηθουν τα πραγματα!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
παιδια πολυ ψυχρα,ο σκυλος δεν νιωθει αγαπη.δεν εχει τετοιυ ειδους συνηδηση."αγαπαει" οποιον τον ταιζει πιο καλα κ γενικα οποιον του ικανοποιει τα ενστικτα κ τις αναγκες,αλλα ουτε εμενα μ'αρεσει να το βλεπω ετσι.θελω να νιωθω την ανιδιοτελεια.
;-)

Τελικά συμφωνούμε σε κάτι!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παιδια τωρα δεν εξεταζουμε τι νιωθει ο σκυλος και γιατι κανει το καθε τι!

Τωρα συζηταμε για το πως νιωθουμε εμεις με τον σκυλο μας...δεν αρχισα το τοπικ ουτε για το αν εξανθρωπιζουμε τον σκυλο ουτε για κατι αλλο!

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Όλες οι σχέσεις έχουν το δούναι - λαβείν (δεν ξέρω αν το έγραψα και σωστά), το βλέπω καθημερινά με τον άντρα μου με τα παιδιά μου και με το σκυλάκι μας.

Είναι λίγος ο καιρός που είναι ο Φοίβος στο σπίτι μας, αλλά καθημερινά αντιμετωπίζω πράγματα που τα είχα τελείως διαφορετικά στο μυαλό μου.

Πίστευα πως όταν λύναμε το ζήτημα της τουαλέτας και του προσφέραμε απλόχερα αγάπη και τη βόλτα του, το φαγητό του, θα ήταν τα μόνα που θα έπρεπε να κάνουμε για να είναι κι εκείνο καλά κι εμείς.

Δεν είχα ούτε και πρόκειται να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις από το σκύλο μου.
Όμως ξαφνικά προέκυψε η ανάγκη να γίνω αρχηγός, δεν είχα κανενός είδους απαίτηση ή αναγκη για αρχηγίες, όμως το έχει ανάγκη ο σκύλος για να είναι ασφαλής και ήρεμος.
Και ξαφνικά εκεί που νόμιζα πως θα είμαστε όλο χάδια και αγκαλίτσες προέκυψε πως πρέπει να τον μαλώσω, να τον αγνοήσω, να τρώω κι εκείνο να κοιτάει κι όλα αυτά τα άχαρα.

Όσο για το μύθο της ανιδιοτέλειας, δεν υπάρχει πουθενά(ανιδιοτέλεια). Ο σκύλος περιμένει πράγματα από εμάς, φαγητό βόλτα προσοχή, χάδια κλπ κι εμείς περιμένουμε πράγματα από το σκύλο άλλος πολλά, άλλος λίγα.
Ότι και νάναι πάντως είναι όμορφο αυτό το πάρε δώσε.:)

Last edited:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν ξέρω αν ο σκύλος νιώθει αγαπή το μόνο που ξέρω είναι η αγάπη που εισπράττω εγώ από τις χαρές της την στοργή της τα παιχνίδια της... όταν πηδάει πάνω μου όταν γυρίζω από τη δουλειά είναι όλα τα λεφτά! Δεν πληρώνεται με τίποτα αυτό το συναίσθημα!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εμένα πάλι η απομυθοποιηση, οταν έγινε, έγινε προς άλλη κατεύθυνση....
Όταν ήμουν μικρός, όλα τα του σκύλου τα έκαναν οι γονείς μου, εγώ μόνο χάδια, άντε και το φαί του και καμια βόλτα που και που....
Όταν αποφάσισα να είμαι εγώ υπευθυνος, όλα άλλαξαν....
Η ζωή σου κανονίζεται με βάση την ύπαρξη ενός ακόμη οργανισμού κι αν δεν είναι κάτι που το γουστάρεις τρελά να το κάνεις δεν μπορείς να το κάνεις....σε καμία περίπτωση.....

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Εμένα πάλι η απομυθοποιηση, οταν έγινε, έγινε προς άλλη κατεύθυνση....
Όταν ήμουν μικρός, όλα τα του σκύλου τα έκαναν οι γονείς μου, εγώ μόνο χάδια, άντε και το φαί του και καμια βόλτα που και που....
Όταν αποφάσισα να είμαι εγώ υπευθυνος, όλα άλλαξαν....
Η ζωή σου κανονίζεται με βάση την ύπαρξη ενός ακόμη οργανισμού κι αν δεν είναι κάτι που το γουστάρεις τρελά να το κάνεις δεν μπορείς να το κάνεις....σε καμία περίπτωση.....
Αυτό το έζησα ακριβώς και εγώ! Και την γερμανίδα (ήμουν 12 ) και το boxer (ήμουν φοιτήτρια) τα μεγαλώσαν οι δικοί μου! Η Μάιρα είναι αποκλειστικά δική μου και τώρα έμαθα!!!! άσχετο αλλά την λατρεύουν όλοι... σε βαθμό που θέλουν να τους την αφήσω... ΑΛΛΑ..... με τίποτα!!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
όλοι μας θέλουμε να καλοπερνάμε και να είμαστε ευτυχισμένοι, είτε άνθρωποι είτε σκύλοι. Εγω δεν ξέρω κανέναν που να θέλει να κακοπερνάει στη ζωή του.
Εξάλλου δεν λένε ότι όταν εμείς είμαστε καλά , είναι και οι γύρω μας καλά?
Τώρα οι δικές μου σκέψεις όσον αφορά τους σκύλους , μετά από σχεδόν 25 χρόνια συμβίωσης με διάφορες φυλές, έχουν απλοποιηθεί πάρα πολύ.
Ίσως τα πρώτα χρόνια που δεν είχα και πολύ σοβαρά θέματα να ασχοληθώ, υπερ ασχολιόμουνα με το θέμα "σκύλος"...
Και αγχωνόμουνα και σκεφτόμουνα πολλά από αυτά που λες Στέλιο. Όταν άρχισα να μένω μόνη μου, να δουλέυω, κλπ,κλπ, ο σκύλος πέρασε σε δεύτερη προτεραιότητα...
΄Μέσα σε όλα μου τα καθημερινά προβλήματα ήθελα ο σκύλος μου να είναι κάτι που να με ευχαριστεί , να με ξεκουράζει, να μου δίνει χαρά και να μη μου δημιουργεί παραπάνω άγχη. Έτσι απλοποίησα πολλά πράγματα...στη σχέση μου μαζί τους.
Ξέρω ότι δεν μπορω να ζήσω χωρίς σκύλο στη ζωή μου, ξέρω ότι τα σκυλιά μου είναι ευτυχισμενα στη καθημερινότητά τους, ξέρω ότι με αγαπάνε. Υπάρχουν πολλές φορές που εν γνώση μου τους κακομαθάινω...και τους αφηνω και γλυτώνουν με κάποια πράγματα...και φορές που θα τους αφησω μόνους τους πολλές ώρες η άλλες μέρες που δεν έχω τη διάθεση να τους χαιδεύω με τις ώρες η άλλες φορές που μπορέι να κάθομαι στο πάτωμα με τις ώρες αγκαλιά τους...
Είμαστε συγκάτοικοι με όλα τα καλά και τα κακά που έχει μία συγκατοίκηση γενικά.
Τώρα όσον αφορά τα θέματα που ε΄χουν γραφτεί και συζητηθεί κατά καιρούς μέσα στο forum, δεν τα λαμβάνω υπόψη μου 100%. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός χαρακτήρας. Α΄λλος αγχώνεται πολύ, άλλος λιγό , άλλος είναι υποχόνδριος , άλλος είναι χύμα, άλλος είναι πιό αυστηρός...άλλος καθόλου. Και το πως "μεγαλώνει " ο καθένας τον δικό του σκύλο είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Εφόσον ο κοινός παράγοντας είναι η αγάπη μας προς τα ζώα...όλα τα άλλα περισσεύουν. Για να δώσω ένα παράδειγμα, προσωπικά δεν είμαι άνθρωπος που τρέχει στον κτηνιάτρο με το παραμικρό...γιατί και εγω για τον εαυτό μου δεν παω εύκολα σε γιατρούς...
Και επίσης ο καθένας μας ζητάει και διαφορετικά πράγματα από τον σκύλο του....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.042
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εκεινο που εμαθα εγω με το σκυλο μου (ειναι ο πρωτος μου σκυλος) πως για να σε ευχαρηστησει και να περνας ομορφα μαζι του, χρειαζεται εκπαιδευση. Πριν παρω τον Κουκη εβλεπα σκυλια να περπατανε διπλα στα αφεντικα τους, να τους ακουνε, να τους ακολουθουν παντου και παντα, μην πω με διαφορες (ηλιθιες) ταινιες τι λανθασμενη εντυπωση ειχα. Γι'αυτο μου κακοφανηκε οταν το κουταβι μου δε με ακουγε, με τραβουσε στο δρομο, και οταν μεγαλωσε που δεν ηταν πλεον το γλυκο κουταβακι για πολλους γυρω και που εκανε του κεφαλιου του. Μεζεδακια και θεληση να ευχαρηστησει αυτο το λαμπραντορ; Ναι καλα. Καποιο αλλο σε καποια ταινια ή καποιο εκπαιδευμενο, οχι αυτο.

Υπηρξαν στιγμες απαγοητευσης και για μια στιγμη πιστεψα πως ο Κουκης δεν θα εκπαιδευτει ποτε. Πως και μετα την εκπαιδευση, δεν θα μπορουσα να τον αφησω ελευθερο μην τρεξει παλι σε αλλο σκυλο.

Αυτο ηταν ακομα ενα λαθος μου, γιατι ο Κουκης μου εδειξε πως θα κανει αυτο που του ζητηθει - αρκει να του το πω με τροπο που θα μπορεσει να καταλαβει τη θελω απο αυτον. Επισης μου εδειξε πως καποτε δεν ακουει επειδη μου κραταει κακια, αλλα επειδη κι αυτος ειναι ζωντανο πλασμα και κανει λαθη, οχι οπως τα "τελεια" σκυλακια του Χολιγουντ.

Το σιγουρο ειναι πως το χρονο μας τωρα πλεον τον περναμε πολυ πιο ομορφα και εποικοδομητικα.

kostas33

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Συμφωνω απολυτα!Το εχω ξαναπει οτι οταν γυρναω απο την δουλεια με τα τοσα προβληματα κ τοσες σκοτουρες κ τα βλεπω να με περιμενουν στην πορτα να κουνανε την ουρα τους κ να κανουν σαν τρελλα κανοντας με να τα ξεχναω ολα αυτο δεν το αλλαζω με τιποτα ειναι ολα τα λεφτα!!!!