Αποδέσμευση απο το crate

kateopre

Well-Known Member
31 Μαϊου 2014
55
33
Καλημερα.Η Νινα ειναι 2 χρονων και απο μωρό της εχω crate.Εκει μπαίνει ολο αυτο το διάστημα μονο οταν λείπω απο το σπίτι,λίγες ώρες τη μερα συνήθως.Οταν ήταν μωρό με βόλεψε πολυ γιατι έλυσα πολυ γρήγορα το θέμα της τουαλέτας (ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτε θέμα τουαλέτας) και είχα και το κεφάλι μου ήσυχο οτι δεν θα φαει κανα καλώδιο ρευματος γιατι ειχε την τάση να μασουλάει τα παντα.Τωρα που εχει μεγαλώσει και εχει γίνει κυρία και έκοψε τα κουταβιστικα σκέφτηκα σιγα σιγα να αρχίσω να την αφήνω ελεύθερη στο σπίτι,οχι οτι ειναι ιδιαίτερα περιορισμένη στο crate (ειναι αρκετά μεγάλο) αλλα δεν της πολυ αρέσει.Με το που της λεω μπες στο κλουβάκι σου μπαίνει σφαίρα και πρόθυμα (γιατι ξέρει οτι μόλις μπει εχει λιχουδιά) αλλα το κανει για τη λιχουδιά και θελει να βγει αμέσως.Να μπει απο μονη της ενω ειμαι σπίτι,με τιποτα.Να σημειώσω εδω οτι της επιτρέπεται να πηγαίνει όπου θελει στο σπίτι,να ξαπλώσει στο κρεβάτι η στον καναπέ η όπου της κανει κέφι.Στην αρχή λοιπόν άρχισα να την αφήνω για δεκα λεπτάκια να το συνηθίσει.Ολα καλα,εκτός απο το συνηθισμένο κλαμα μόλις απομακρύνομαι απο διπλα της.Θεωρησα λοιπόν μια μερα οτι ειναι έτοιμη και έφυγα για ενα τετραώρο.Το αποτέλεσμα ήταν να γυρίσω σπίτι,να εχει φαει 2 ολόκληρα Σκορδα κα να τα χει κανει εμετό.Με παραξένεψε πολυ γιατι οταν ειμαστε δυο μας δεν κανει την παραμικρή ζημιά.Ουτε καν ειχε πλησιάσει ποτε εκει που βάζω σκορδα και κρεμμύδια.Σκεφτηκα οτι χρειάζεται ενα μικρο διάστημα προσαρμογής,έκρυψα οτιδήποτε μπορούσε να φαει (ακομα κι αυτα που δεν φανταζόμουν οτι θα μπορούσε να φαει ποτε πχ Σκορδα) και μετα απο λίγες μερες την άφησα παλι μονη της.Μετα απο κανα δυωρο που γύρισα ειχε κατουρήσει μεσα στο σπίτι.Εν τω μεταξυ μεσα στο σπίτι εχει να κατουρήσει απο μωρό και αυτο 5,6 φορές όλες κι όλες.Παντα μα παντα οταν κάτουριεται Παει στη πόρτα του μπαλκονιού και με φωναζει και η της ανοίγω να παει στο μπαλκόνι η τη βγάζω.Και το θέμα δεν ειναι οτι κατούρησε επειδή δεν κρατιοτανε,γιατι ειχε κανει πιπί οταν έφυγα.Εξαλλου έκανε μια στάλα,αν κάτουριεται πολυ κανει μια λίμνη (35 κιλά ειναι).μετα απο λίγες μερες πετάχτηκα στο περίπτερο και την άφησα επίτηδες σπιτι για να το αρχίσω λιγο απο την αρχή,5 λεπτα και μετα να το αυξάνω σιγα σιγα.Μεχρι να παω και να γυρίσω σε 5 λεπτα ειχε ξανακατουρήσει μεσα στο σπίτι.Ειναι ολοφάνερο οτι για κάποιο λόγο το κανει επίτηδες αφου δεν το εχει κανει ούτε μια φορά ενω ειναι εκει .Απο τότε την ξανααφηνω στο crate οταν λείπω και βρίσκομαι σε δίλλημα,η να συνεχίσω να το παλεύω (με το φόβο μη κανει καμια χειρότερη μ@ λκια) η να συνεχίσω να την αφήνω στο crate που δεν εχω το παραμικρό προβλημα.Οποιαδηποτε συμβουλή θα μου ήταν πολύτιμη.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δεν υπαρχει λογος να σταματησεις την χρηση του..απλα αλλαξε λιγο τους χρονους που θα δινεις την λιχουδια με το που θα μπει.Εσυ προφανως κ της την δινεις αμεσως..απο εντολες ξερει τιποτα το ζωο?βαλτην μεσα ,πες της να μεινει κ μολις την δεις οτι χαλαρωνει,τοτε δωσε λιχουδια.αν την δεις οτι παει να βγει πριν η μετα την επιβραβευση,διορθωνεις κ την κρατας μεσα.μεσα στο κλουβακι εχεις κουβερτουλα?εχει χωρο για νερακι?το ζωο το ταιζεις καθολου μεσα στο κλουβι?να του δινεις το κανονικο γευμα του εννοω..

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
46
Καλησπέρα. Εαν την άφηνες στο σπίτι δοκιμαστικά για κανα μισάωρο δίνοντάς της ένα γκονκ με μπισκοτάκια ή οτιδήποτε νομίζεις εσύ καλύτερο μήπως αυτο θα την απασχολούσε και θα απέφευγες ανεπυθίμητες ενέργειες?

kateopre

Well-Known Member
31 Μαϊου 2014
55
33
Απο εντολές ξέρει τις βασικές.Νερο δεν τις βάζω στο crate ούτε φαγητό γιατι ποτε δεν μενει μονη της πανω απο 4 ώρες.Οταν εχω σκοπό να λείψω περισσότερο παει η μάνα μου στο σπίτι και τη βγάζει.Κουβερτα εχει κανονικά,Γκονγκ εχει αλλα δεν την απασχολεί πανω απο 2 λεπτα,τα βγάζει γρήγορα.Εχει και ενα κέρατο ελαφιού που ψιλοααχολειται αλλα καποια στιγμή το βαριέται.Βασικα αποφεύγω να της εχω οτιδήποτε απο αυτα ενω λείπω γιατι φοβάμαι μην συμβεί κατι,κι εγω λείπω και δεν μπορέσω να το αντιμετωπίσω.Εχει τύχει να πνιγεί με λιχουδιά πχ και ευτυχώς ήμουν διπλα.Τη λιχουδιά οταν μπαίνει στο crate όντως της τη δίνω αμέσως γιατι με το που μπει φεύγω.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
καλησπερα..
εγω παλι αναρωτιεμαι,..
απο τη στιγμη που λειπεις για πιο λογο να την αφησεις εκτος...
χωρια που κανει ζημιες και μπορει να παθει οτιδηποτε οπως λες κι εσυ..
απο το να βαριεται λοιπον μονη της εξω απο το κρειτ και να κινδυνευεει
καλυτερα να βαριεται μεσα στο κρειτ ασφαλης
ειδικα απο τη στιγμη που μπορει να μην της αρεσει αλλα το εχει συνηθοισει οπως λες...

• Like
Reactions: mareco

nikol_te

Well-Known Member
15 Μαϊου 2011
74
104
κ εγω συμφωνω με το κρειτ. αφου ειναι ηρεμη εκει, αφησε την. εγω το ιδιο επαθα με τον δικο μου, τον οποιο τον δενω με ενα 2μετρο λουρι οταν λειπω. περασα μια περιοδο που προσπαθησα να τον αφηνω λυτο, αλλα μαλλον στρεσαριζοταν κ εκανε πολλες ζημιες, οποτε σε συνεννοηση κ με τον εκπαιδευτη του, τον κραταω δεμενο.οταν ειναι δεμενος, απλα κοιμαται. εστω κ 10 λεπτα να τον αφησω, κανει ο,τι μπορεις να φανταστεις.δεν ξερω γιατι γινεται αυτο.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Θες να ψαχτείς λίγο για άγχος αποχωρισμού; Μπορεί όσο μένει στο κρέιτ να μην εμφανίζει συμπτώματα, αλλά να νιώθει χάλια.
Ισως χρειαστεί να της μάθεις οτι ακόμα κ αν εσύ φυγεις από το σπίτι δεν τελείωσε ο κόσμος.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν είναι σαν τη λύση «έκρυψα τις σκόνες κάτω απ το χαλί» η παραμονή στο κλουβί όταν λείπει;

kateopre

Well-Known Member
31 Μαϊου 2014
55
33
Καλησπερα,ευχαριστω για τις απαντησεις.Σκεφτηκα μηπως την αφηνα ελευθερη γιατι οσο να ναι δε μου παει η καρδια να την εχω φυλακισμενη.Αλλα σαφως αν δεν προσαρμοστει μονη της στο σπιτι,το προτιμω απο το να γινει τιποτα χειροτερο.Απο εκτονωση παμε μετρια τωρα τελευταια.Μεχρι πριν κανα τριμηνο την πηγαινα σχεδον μερα παραμερα στο παρκο για σκυλους,αλλα παρ ολο που πηγαινε εκει απο κουταβι και συνεχεια,αρχισε να βγαζει κυριαρχικα ενστικτα απεναντι στα αλλα σκυλια.Οποτε στη δευτερη φορα που τσακωθηκε σταματησα να την πηγαινω.Μαλλον ειναι στη ρατσα της (πιτμπουλ,ξερω θα ξενερωσουν καποιοι) να μην τα πηγαινει καλα με τα υπολοιπα σκυλια γιατι ειδικα στο θεμα της κοινωνικοποιησης ακολουθησα κατα γραμμα ολες τις συμβουλες του εκπαιδευτη απο οταν ηταν μωρο.Δεν αρχιζει ποτε καυγα,απλα απεκτησε την ταση να θελει να βαζει κατω το αλλο σκυλι στο παιχνιδι,και οταν εκεινο αντιδρα απαντα κι αυτη.Δεν εχει τυχει να αρπαχτει σοβαρα,εχω προλαβει και την εχω τραβηξει,αλλα πλεον δεν το ρισκαρω με τιποτα γιατι μπορει να κανει ζημια στο αλλο σκυλακι,ειδικα αν ειναι μικροσωμο.Οποτε αναγκαστικα την πηγαινω εγω βολτα με το λουρι,δυο φορες τη μερα απο κανα εικοσαλεπτο-μισαωρο η καθε μια.Παντως δεν νομιζω να συνδεεται η εκτονωση με τη συμπεριφορα εκτος crate (στη δικη μου περιπτωση τουλαχιστον) γιατι αυτα που περιεγραψα τα εκανε οταν ακομα εκτονωνοταν επαρκως.Απο αγχος αποχωρισμου εχουμε και μπολικο μαλιστα,αλλα δεν λειτουργησαν καποια πραγματα που εκανα (πχ επιστροφη σπιτι χωρις δραματα και φωνες και "που εισαι κοπελα μου" για να το δει σαν κατι φυσιολογικο.).Καποιες ομως απο τις συμβουλες του εκπαιδευτη δεν τις ακολουθησα,πχ να μην κοιμομαστε μαζι και να κοψω τις πολλες επαφες για να αποφυγω το υπερβολικο δεσιμο γιατι δεν μπορω να το κανω.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Αν το crate το βλέπεις σαν φυλακή εσύ, πολύ πιθανόν να το βλέπει έτσι κι εκείνη. Δε χρησιμοποιώ crate οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα στο θέμα. Ένας φίλος έχει crate για το σκύλο του, ο οποίος μπαίνει οικειοθελώς γιατί το αντιμετωπίζει σαν σπιτάκι μέσα στο σπίτι, απ' όταν διαπίστωσε ότι στο crate έχει φαγητό, (τις πιο νόστιμες) λιχουδιές, στρωματάκι, (τα πιο επιθυμητά) παιχνίδια κλπ.

Δουλεύει ακόμα με τον εκπαιδευτή για ζημιές στο σπίτι όταν εκείνος λείπει, και οι συμβουλές για το συγκεκριμένο τρίδυμο φίλος-σκύλος-εκπαιδευτής επικεντρώνονται κυρίως στην εκτόνωση του σκύλου, την ηρεμία όταν ο φίλος φεύγει/επιστρέφει και το "βεβαίως να ανέβει ο σκύλος στο κρεβάτι και στον καναπέ σου αφού τον καλέσεις και θα κατέβει πάραυτα όταν το ζητήσεις" (αν σε παρηγορεί, τα πρώτα σημεία βελτίωσης άρχισαν να διαφαίνονται μετά από 8 μήνες προσπάθειας και μερικα πισωγυρίσματα! Παρεμπιπτόντως, ο εκπαιδευτής δεν του προτείνει τα παραπάνω μόνο ως την απόλυτη λύση για τις ζημιές στο σπίτι, αλλά και ως γενικότερους κανόνες καλής συμβίωσης με τον σκύλο. Οι ζημιές στο σπίτι εξαρτώνται και από άλλους παράγοντες, και μπορεί να εκλείψουν, μπορεί να βελτιωθούν, μπορεί και όχι. Αν όχι, το crate-σπιτάκι θα παραμείνει μονόδρομος για τη σωματική υγεία του σκύλου και την ψυχική υγεία του φίλου)
Σαφώς τα ανωτέρω δεν είναι "κανόνες", και ίσως χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια από συμβουλές μακρόθεν.

Όσο για την εκτόνωση, η βόλτα με το λουρί δεν είναι αναγκαστικά κακή, ούτε ανεπαρκής απλά και μόνο επειδή ο σκύλος δεν κυνηγιέται με άλλους. Αν έχεις πίεση χρόνου αυτή την περίοδο, υποθέτω απλά κάνεις υπομονή για λίγο ενώ ταυτόχρονα ψάχνεις πως θα εξασφαλίσεις περισσότερο χρόνο. Δύο μισάωρες βόλτες πιθανόν είναι πολύ λίγο για τον σκύλο σου, και θα χρειαστεί να αφιερώσεις παραπάνω ώρα ή/και να αυξήσεις την ένταση. Το σκυλοπάρκο δεν είναι πανάκεια, ούτε είναι αναντικατάστατο για την εκτόνωση ενός σκύλου. Απλά η βόλτα με λουρί απαιτεί περισσότερη ενασχόληση από την πλευρά του ιδιοκτήτη.

... (πιτμπουλ,ξερω θα ξενερωσουν καποιοι)...
Αυτό το συμπερασμα πώς προέκυψε;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
να τονισω απλα οτι κ το κρειτ θελει εκπαιδευση η οποια δεν γινεται την στιγμη που φευγεις..πρεπει να εχεις χρονο κ να επαναλαμβανεις την ρουτινα με τον σωστο τροπο.κατα τα αλλα,θα συμφωνησω με τους παραπανο κ συνολικα θα καταληξουμε στο καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη...ωπα,μπερδεμα...καλυτερα βαρεμενη κ μεσα στο κρειτ κ ασφαλης,παρα εξω με ρισκο για ζημια κ υγεια..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
@kateopre από τις τοποθετήσεις σου φαίνεται ότι είσαι ΄τίμια " απ'εναντι σε εσένα τον εκπαιδευτή σου , τον σκύλο σου κι εμας..
έτσι λοιπον θ ασου απαντήσω κι εγώ τίμια απέναντι σε αυτά που "βλέπω" μέσα από τις τοποθετησεις σου...
φιλοσοφικά πρέπει να δείς λίγο διαφορετικά τον φίλο - σκύλο σου..
και να καταλάβεις ότι...
ο σκύλος σου δεν φευγει γρήγορα γρήγορα από το κρέιτ επειδή δεν το γουστάρει...
φεύγει γιατι ξέρει τι θα ακολουθήσει..
θα τον κλείσεις και θα φύγεις...
έτσι πιστευεις ότι του δημιουργείς κι αγχος αποχωρισμού και ότι δεν γουστάρει το κρέιτ..
σκυλιά στα 35 κιλά που δεν γουστάρουν το κρέιτ ... τ αβρισκεις εκτος.. στην επιστροφή σου...
ρώτα το @mareco ... αυτό ξερει...
άρχισε να χρησιμοποιείς το κρέιτ και κατά την διάρκεια της παραμονής σου εντός του σπιτιού τις ώρες που ξέρεις ότι θα την πεσει να ξεκουραστεί λίγο..
ένα πιτμπουλάκι μονο του 8-9 ώρες ελεύθερο μεσα στο σπίτι και λίγα σου έχει κάνει και χωρ΄΄ις αγχος αποχωρισμού συν ότι οι ώρες βόλτας του όντως δεν είναι αρκετές...
βεβαια αυτό που με προβληματίζει είναι πως θα σε πείσουμε να κάνεις αυτά που λέμε όταν παραδέχεσαι ότι τον εκπαιδευτή που πλήρωνες κιόλας, δεν τον ακουσες...

kateopre

Well-Known Member
31 Μαϊου 2014
55
33
GRDANE,οντως δεν ακουσα τον εκπαιδευτη,αλλα μονο στο θεμα του υπνου.Γενικα ακολουθω συμβουλες σε θεματα που αυτοι που θα μου τις δωσουν γνωριζουν πολλα παραπανω απο εμενα,αλλα οχι τυφλα.Το οτι μου δημιουργειται η εντυπωση πως δεν της αρεσει το crate επειδη ξερει πως καθε φορα που μπαινει μεσα φευγω μου φαινεται πολυ λογικο,εχεις δικιο.Η αληθεια ειναι πως προσπαθησα καποιες φορες κατα το παρελθον να της το κανω πιο θελκτικο με ικανοποιητικα αποτελεσματα,παρ ολα αυτα ομως εξακολουθουσε να προτιμαει τον καναπε και το κρεβατι.Βεβαια αυτο που με ενδιαφερει πιο πολυ αυτη τη στιγμη δεν ειναι να την κανω να συμπαθησει περισσοτερο το crate αλλα να την αποδεσμευσω απο αυτο,αλλα αμα τελικα δεν τα καταφερω τουλαχιστον θα προσπαθησω να την κανω να της αρεσει περισσοτερο.Δεν ειναι οτι το απεχθανεται,οπως εγραψα και πιο πανω,αλλα δεν ειναι και η καλυτερη της.8-9 ωρες ελευθερη μεσα στο σπιτι δεν εχει μεινει ποτε μονη της,το μεγιστο που εχει μεινει ειναι 4 ωρες.Αλλα ακομα και για 5 λεπτα που τη αφησα πηγε και κατουρησε,κατι που δεν κανει ποτε μεσα στο σπιτι η στο crate.Το αγχος αποχωρισμου ειμαι σιγουρος οτι το εχει,γιατι καθε φορα που φευγω κλαιει για κανα 5λεπτο.Οι ωρες βολτες της τον τελευταιο καιρο οντως δεν ειναι αρκετες,αλλα αυτα τα προβληματα (μικροπροβληματα) υπηρχαν απο τοτε που ηταν μια χαρα.
lawrence-gr ειναι 2 χρονων.
sis η βολτα με το λουρι μια χαρα ειναι,απλα τυχαινει καποιες φορες να κανουμε χιλιομετρα ολοκληρα,να τα εχω φτυσει και η μικρη να ειναι ακομα μες στην ενεργεια.Στο παρκο καθε φορα που γυρναγαμε σπιτι ηταν ταβλα απο την κουραση.Για να το πετυχω αυτο με βολτα με λουρι πρεπει να γινω μαραθωνοδρομος :p.Το συμπερασμα με τα πιτμπουλ ειναι κατι που εχω διαπιστωσει,οτι ειναι γενικα μια παρεξηγημενη ρατσα και εχει να κανει και με ενα παλιοτερο θεμα (σχετικα με αγοροπωλησιες σκυλων και με την προτιμηση που δειχνουν στο ζευγαρωμα πιτμπουλ οι παρανομοι εκτροφεις) αλλα περασμενα ξεχασμενα.Αν δεν εχει κανεις θεμα με τα πιτμπουλ τοτε ολα μια χαρα,συγγωμη που το ανεφερα.

• Like
Reactions: GRDANE

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Εγώ πιστεύω πολύ στην εκτόνωση ακόμα και στο άγχος αποχωρισμου γιαυτό ας επιμείνω λίγο σε αυτό...

Ένας σκύλος χορτάτος είναι πιο ήρεμος ψυχικά και δεν έχει κουράγιο να κάνει και πολλά όταν φύγεις, θα ξεραθεί στον ύπνο πιο εύκολα και πιο ψύχραιμα. Είναι πολύ πιθανό να μην ήταν χορτάτος ο σκύλος ούτε με το μερά πάρα μέρα που λες παλαιότερα, εάν η ενδιάμεση μέρα ήταν φειδωλη στη βόλτα... Εαν δεν τα πάει καλά με άλλα σκυλιά,άλλαξε ώρα βόλτας και πηγαίνετε πουρνό πουρνό στο σκύλοπάρκο ή ώρα που δεν παίζει να υπάρχει ψυχή,μεσημέρι πχ... και ξεκινά με το μπαλάκι και με κορδόνι και κρυφτο και ότι σας αρέσει τέλοςπάντων. Πολύ καλή εκτόνωση και πολύ σημαντικο σαν δέσιμο.στο λουρί επίσης με επαναλήψεις σε εντολές με διάφορες ασκήσεις μια χαρά μπορεί να κουραστεί σε λιγότερο χρόνο λόγω πνευματικής άσκησης (αλλά όχι σε μισή ώρα...είναι πολύ λίγο...)
Το κρεβάτι και το καναπέ γενικά το σταματαμε όταν επηρεάζει συμπεριφορά... Εαν "διαβάζεις" στο σκυλί ότι με αυτόν δένεται πολύ και του προκαλεί άγχος όταν φεύγεις,σταματά το για τη ψυχική του υγεία... θα συνηθίσετε και οι δύο είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται...

kateopre

Well-Known Member
31 Μαϊου 2014
55
33
Εξακολουθω να την πηγαινω στο παρκο (1 και 2 τη νυχτα για να μην υπαρχει κανεις) αλλα και παλι αν δεν παιξει με αλλο σκυλι βαριεται οτι και να κανουμε.Το μπαλακι του τενις δεν το πολυκυνηγαει δεν της αρεσει.Μπαλες μεγαλυτερες της αρεσουν αλλα τις σκαει.Προσπαθω να βρω καποια ανθεκτικη,πηρα μια του μπασκετ μικρη,την εσκασε κι αυτη οπως την μετεφερε με το στομα της.Καποια στιγμη ειδα οτι της κινουσε το ενδιαφερων το λειζερ,πηρα ενα λειζερ,το κυνηγουσε για ενα διαστημα,μετα ξενερωσε και μ αυτο,προφανως γιατι δεν μπορουσε να το πιασει.Καθεται μεσα στο παρκο και αμα τυχει να περασει κανα σκυλι κλαιει για να παιξουνε.Και αμα το βαλει μεσα ο ανθρωπος να παιξουνε αρχιζει τις ατσουμπαλιες και τις κυριαρχιες.Εν τω μεταξυ τα αρσενικα εχουν και μια ταση να την καβαλανε και δεν της αρεσει καθολου.Αυτο το μπαλακι με το κορδονι τι ειναι?

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Η πρώτη θέση στο μαραθώνιο έχει και χρηματικό έπαθλο, για το καλό σου το κάνει :LOL:

Μισώ το τρέξιμο όσο δεν πάει, και ο σκύλος αρνείται να παίξει με μπαλάκι. Οπότε η βόλτα είναι γύρω στα 6-10 χιλιόμετρα γρήγορο περπάτημα/τροχάδην, στο σπίτι παίζουμε ταγκ όσο θέλει (έξτρα κούραση γιατί παρασέρνει και τα επιπλα), και για λίγο ένα αυτοσχέδιο spring pole σ' ένα δωμάτιο (το έβγαλα μέχρι να σκεφτώ μια παρόμοια κατασκευή πιο ασφαλή για τον σκύλο και τον τοίχο).

Προσπάθησε να δεις το crate διαφορετικά και να της το ξανα-μάθεις από την αρχή με άλλο τρόπο. Κι επίσης προσπάθησε να αυξήσεις την εκτόνωσή της, είτε πρόκειται για παιχνίδι είτε για βόλτα είτε για παιχνίδι. Άσε που μετά τα πρώτα 7-8 χιλιόμετρα, τα πόδια ούτε που τα νιώθεις (ότι τα έχεις!)

kateopre

Well-Known Member
31 Μαϊου 2014
55
33
Το spring pole ενταξει το googlαρα,ειδα τι ειναι.Το παιζουμε ταγκ ομως δεν μου βγαζει κατι,τι ειναι?Το spirng pole μπορω να της κανω καποια κατασκευη να το τραβαει?Παντως στο παρκο που ειχε ενα διαστημα ενα λαστιχο κρεμασμενο,δεν της εκανε κεφι να το πιασει να παιξει.Αν κραταω κατι εγω ψηλα προσπαθει να το πιασει και το τραβαει.Αν ειναι κρεμασμενο απο καπου αλλου αδιαφορει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie