Καλημερα.Η Νινα ειναι 2 χρονων και απο μωρό της εχω crate.Εκει μπαίνει ολο αυτο το διάστημα μονο οταν λείπω απο το σπίτι,λίγες ώρες τη μερα συνήθως.Οταν ήταν μωρό με βόλεψε πολυ γιατι έλυσα πολυ γρήγορα το θέμα της τουαλέτας (ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτε θέμα τουαλέτας) και είχα και το κεφάλι μου ήσυχο οτι δεν θα φαει κανα καλώδιο ρευματος γιατι ειχε την τάση να μασουλάει τα παντα.Τωρα που εχει μεγαλώσει και εχει γίνει κυρία και έκοψε τα κουταβιστικα σκέφτηκα σιγα σιγα να αρχίσω να την αφήνω ελεύθερη στο σπίτι,οχι οτι ειναι ιδιαίτερα περιορισμένη στο crate (ειναι αρκετά μεγάλο) αλλα δεν της πολυ αρέσει.Με το που της λεω μπες στο κλουβάκι σου μπαίνει σφαίρα και πρόθυμα (γιατι ξέρει οτι μόλις μπει εχει λιχουδιά) αλλα το κανει για τη λιχουδιά και θελει να βγει αμέσως.Να μπει απο μονη της ενω ειμαι σπίτι,με τιποτα.Να σημειώσω εδω οτι της επιτρέπεται να πηγαίνει όπου θελει στο σπίτι,να ξαπλώσει στο κρεβάτι η στον καναπέ η όπου της κανει κέφι.Στην αρχή λοιπόν άρχισα να την αφήνω για δεκα λεπτάκια να το συνηθίσει.Ολα καλα,εκτός απο το συνηθισμένο κλαμα μόλις απομακρύνομαι απο διπλα της.Θεωρησα λοιπόν μια μερα οτι ειναι έτοιμη και έφυγα για ενα τετραώρο.Το αποτέλεσμα ήταν να γυρίσω σπίτι,να εχει φαει 2 ολόκληρα Σκορδα κα να τα χει κανει εμετό.Με παραξένεψε πολυ γιατι οταν ειμαστε δυο μας δεν κανει την παραμικρή ζημιά.Ουτε καν ειχε πλησιάσει ποτε εκει που βάζω σκορδα και κρεμμύδια.Σκεφτηκα οτι χρειάζεται ενα μικρο διάστημα προσαρμογής,έκρυψα οτιδήποτε μπορούσε να φαει (ακομα κι αυτα που δεν φανταζόμουν οτι θα μπορούσε να φαει ποτε πχ Σκορδα) και μετα απο λίγες μερες την άφησα παλι μονη της.Μετα απο κανα δυωρο που γύρισα ειχε κατουρήσει μεσα στο σπίτι.Εν τω μεταξυ μεσα στο σπίτι εχει να κατουρήσει απο μωρό και αυτο 5,6 φορές όλες κι όλες.Παντα μα παντα οταν κάτουριεται Παει στη πόρτα του μπαλκονιού και με φωναζει και η της ανοίγω να παει στο μπαλκόνι η τη βγάζω.Και το θέμα δεν ειναι οτι κατούρησε επειδή δεν κρατιοτανε,γιατι ειχε κανει πιπί οταν έφυγα.Εξαλλου έκανε μια στάλα,αν κάτουριεται πολυ κανει μια λίμνη (35 κιλά ειναι).μετα απο λίγες μερες πετάχτηκα στο περίπτερο και την άφησα επίτηδες σπιτι για να το αρχίσω λιγο απο την αρχή,5 λεπτα και μετα να το αυξάνω σιγα σιγα.Μεχρι να παω και να γυρίσω σε 5 λεπτα ειχε ξανακατουρήσει μεσα στο σπίτι.Ειναι ολοφάνερο οτι για κάποιο λόγο το κανει επίτηδες αφου δεν το εχει κανει ούτε μια φορά ενω ειναι εκει .Απο τότε την ξανααφηνω στο crate οταν λείπω και βρίσκομαι σε δίλλημα,η να συνεχίσω να το παλεύω (με το φόβο μη κανει καμια χειρότερη μ@ λκια) η να συνεχίσω να την αφήνω στο crate που δεν εχω το παραμικρό προβλημα.Οποιαδηποτε συμβουλή θα μου ήταν πολύτιμη.