Απογοητευση ενος νεου στο χωρο του σκυλου και του κυναθλητισμου.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Φιλε apnea 5909 απλα μεινε μακρια απο αυτες τις διαμαχες και ολον αυτο τον κοσμο που σε ενοχλει να βλεπεις/ακους.
Καπου μεσα στον στοιβο θα υπαρχουν και οι εκτροφεις που θα ψαχνουν τους τυπικους/συνειδητοποιημενους ιδιοκτητες.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Κατια ξερεις αν μου αρεσει να συζητω μαζι σου...

ομως νομιζω οτι στην παρουσα στιγμη του φορουμ,δεν μπορουμε να το αναλυσουμε αυτο.

δεν θα βγει σε καλο...:)

δεν θελω και δεν ειμαι αρνητικος στην ζωη μου...αλλα τωρα νιωθω οτι δεν πρεπει.

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω παλι θα ηθελα να πολυ να μαθω τι εννοει αυτος ο ανθρωπος,να καταλαβω,μονο και μονο γιατι βλεπω μια διαθεση απο μερικους "αλλα λογια να αγαπιομαστε".
Δεν ειμαστε εδω μονο για να συμφωνουμε,τους κανονες οριων συμπεριφορας τους γνωριζουμε ομως,οποτε γιατι να μην διαφωνησουμε?
Ο ανθρωπος εχει μια γνωμη σημερα,αυριο μπορει να την αλλαξει.
Οταν καποτε(90s)προσπαθησα στην Γερμανια,να μπω σε οργανωμενους σκυλοκυκλους(σχολες,εκτροφεια,κ.τ.λ)
σιχαθηκα το ολο συστημα,μετα ομως καταλαβα οτι παιζει ρολο ποσο εθισμενος εισαι και ορκιστηκα να μην εθιστω ποτε και σε τιποτα και να αποφευγω να συναναστρεφομαι με εθισμενους ανθρωπους σε οτιδηποτε ηταν αυτοι εθισμενοι ακομη και φιλοτελιστες οι ανθρωποι ειναι αρρωστοι,ουτε να δουλευω θελω με εθισμενους.
Θελω με αυτο να πω οτι το πρωτο ειναι να εισαι ανθρωπος και να μην το ξεχνας,δεν θα πρεπει να μαλωνουμε με τροπο οπως σε πολλες εκθεσεις γινεται,να κοντραριζομαστε,να βριζομαστε,και γενικα να δυσφημηζομαστε σαν ατομα,και να ξεφευγουμε απο τα ορια που ορισμενες φορες εμεις προσπαθουμε να βαλουμε στα σκυλια μας,και να τα ξεπερναμε.
Υπαρχουν ανθρωποι που υπερβαλουν στην σχεση τους με τον σκυλο,αλλοι πανε να κανουν τον σκυλο ανθρωπο και αλλοι να γινουν σκυλοι(ο σκυλος τα καταφερνει καλυτερα),εκει χανουν την μπαλα,εκμεταλευση υπαρχει και πολυ μεγαλη μαλιστα,απο εκτροφεις,εκπαιδευτες,γιατρους,σκυλοτροφες
(τζιροι δισεκατομυριων) ,και γενικα σε οτι οτι εχει σχεση με την αγαπη για τα ζωα,ορισμενοι μπαινουν στον χορο και γινονται θυματα το θελουν και το χρειαζονται αισθανονται καλυτερα,αλλα δεν μπορουν και να ξεφυγουν,αλλοι αποκτουν εμπειριες πριν παρουν ρισκο,αλλοι απλα δοκιμαζουν και φευγουν,για αλλους ειναι τροπος ζωης,υπαρχουν και οι επαγγελματιες στον χωρο αλλο καλοι και αλλοι κακοι,και οι χειροτεροι ολων ειναι οι κολημενοι σε ενα αυτοκινητο να τρεχουν απο εκθεση σε εκθεση γουσταρουν την ατμοσφαιρα,καθε μερα στον γιατρο,παρακολουθουν καθε μερα πως κατουρησε πως εκανε τα κακα του εκατσαν ισια η στραβα ηταν πολυ σκληρα η ντεμι?το τριχωμα ειναι ισως λιγο θαμπο,να βαλουμε στο Μπουλμαστιφ λιγα βαρυδια στα αυτια να κατσουν στο κρανιο κολλημενα αργοτερα,αμαν πρεπει να κρεπαρω την γουνα,να και 10 ωρες προπονηση γιατι κανουμε και αγκιλιτι και δεν πηδαει με στυλ,αμαν το μανικι δεν το αρπαξε καλα,και τετοια(χωρις να απευθυνομαι σε ατομα που κανουν αυτα αλλα δεν ειναι πορωμενα,μιλαω παντα για τους υπερβαλοντες)και σημερα υπαρχουν πολλοι τετοιοι,και αντι να χαρουν την πολυτελεια σημερα του να ζεις με ενα η περισσοτερα σκυλια τα οποια αγαπας και σε κανουν ευτυχισμενο,σε κανουν και αρρωσταινεις οταν αρρωσταινουν,η να γελας με τις τσαχπινιες τους και τις ιδιαιτεροτητες του χαρακτηρα τους και τα ναζια τους,καθονται και μαλωνουν σε εκθεσεις και στιβους για πραγματα τα οποια κανονικα θα επρεπε να τους φερουν σε ενα τραπεζι να πινουν μπυρες και να κανουν χαβαλε.
Πιστευω οτι υπαρχει ενταση στον χωρο,και φαγωμαρα,οπως και ιντριγκες,και πιστευω πολλα ακομη τα οποια δεν γινονται καν γνωστα,ακομη και οι φιλοζωικοι μαλωνουν μεταξυ τους,πολλοι ειπαν οτι σε ολους τους χωρους γινονται τετοια,ναι αλλα ΕΔΩ ειναι ο σκυλος το θεμα και οχι το γκολφ,και εδω θα συζηταμε οτι εχει σχεση με τον σκυλο και δεν θα θαβουμε κατι επειδη υπαρχει και σε αλλους χωρους,να το κανουμε νεκροθαφτες.gr αν ειναι ετσι.

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Οι φιλοι μεταξυ τους εχουν παντα ιδια αποψη ?
Δεν εχετε μαλλωσει ποτε?

Σκεψουν να ησουν σε ενα δωματιο με 10 ατομα ολοι να κανουνε την ιδια δουλεια με εσενα αλλα οχι μαζι με σενα..
Ολοι δεν θα εχουν διαφορετικη φιλοσοφια η με τον τροπο που δουλευουν ..και πιστευεις οτι δεν θα υπαρξουν εντασεις?
Ειδικα για εδω που δεν ακους τον αλλων αλλα διαβαζεις..

Που πολλες φορες ο γραπτως ο λογος ειναι πολυ παρεξηγησιμος...

Η εκτροφη ειναι κατι που κανουμε με παθος και αγαπη γιατι ειναι Hobby..και δεν μας βοηθαει κανενας...πρωτα πρωτα ο ΚΟΕ...δεν μας προστατευει καθολου ..

Δεν τους βαζουμε ολους τους εκτροφεις σε ενα καζανη..επειδη ειχαμε καποιες διαφορες σε ενα φορουμ..

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Εγώ πάλι κατανοώ απόλυτα τον προβληματισμό του/της apnea5909 ο οποίος ίσως να διατυπώθηκε με τρόπο που μπορεί να εγείρει αντιδράσεις.

Το πως θα πράξει εντέλει ο/η apnea5909 ή ο/η κάθε apnea5909 υπαγορεύεται από το χρήσιμο εργαλείο της ανθρώπινης άμυνας που ονομάζεται "κριση". Κρίση η οποία και σαφώς επηρρεάζεται από τις όποιες αμφιβολίες μπορεί να δημιουργήσει μια συμπεριφορά η οποία απομυθοποιεί την αρχική εικόνα του ενδιαφερόμενου και είναι αντίθετη με το όποιο αρχικό δεός έχει δημιουργηθεί.

Αντίθετως θα παραμείνω και με τις όποιες κατινίστικες τσιρίδες κι αντιπαραθέσεις που αλλοιώνουν την ούτως ή άλλως στρεβλή εικόνα της Ελληνικής Κυνοφιλίας.

Η κρίση δική σας λοιπόν και ως εκ τούτου είναι μάλλον σχήμα οξύμωρο να θεωρούμε την όποια υποκειμενική άποψη του/της apnea5909 σαν λανθασμένη, ακριβώς επειδή ίδιαίτερα στους στους "απέξω", που μπορεί να τους θεωρήσουμε "αγνους" κι "ανεπηρρέαστους", πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τα λόγια που απήυθηνε ο Θεμιστοκλής στον Ευρυβιάδη: "Πάταξον μεν, άκουσον δε!"

(με κάνατε να σοβαρευτώ πρωί - πρωί και κουράστηκα!)

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Η ανησυχια και ο προβληματισμος καθε νεου στο χωρο με αυτα που βλεπει και διαβαζει ειναι απολυτως κατανοητη. Βεβαιως και δεν μπορουμε να τους βαζουμε ολους σε ενα τσουβαλι και ειναι τρομερα αδικο αλλα δυστυχως πολλες φορες μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα. Σε καθε χωρο υπαρχει συναγωνισμος και ανταγωνισμος και πισωπλατα αλλα και face to face μαχαιρωματα. Η ευγενης αμιλλα ειναι αγαθο που σπανια συμβαινει λογω της ανθρωπινης φυσης. Τα παραπανω ομως δεν πρεπει να αποτελεσουν επ ουδενι παραγοντες που θα κρινουν τη συμμετοχη μας στην κυνολογια αλλα και τη συνεχη μας ενημερωση. Μπορεις ανετα να παρεβρεθεις σε μια εκθεση ειτε για νατη δεις και να συναντησεις καποιους ανθρωπους ειτε για να συμμετασχεις και να περασεις πολυ καλα. Ολα εξαρτωνται απο τη θετικη μας διαθεση. Ακομη και αν πιστεψουμε οτι μας αδικουν δεν πρεπει να χαλαστουμε και να δηλητηριασουμε το στομα μας με πραγματα και φρασεις της στιγμης. Οποιος εχει ορεξη να ασχοληθει καο καλο κουταβι μπορει να παρει και σε εκθεσεις να παει και να περασει καλα και εκπαιδευτη αριστο να βρει και τα παντα. Απλως θελει πολλη υπομονη και επιμονη οπως ολα τα καλα στη ζωη (τα αγαθα κοποις κτωνται). Μην αποθαρυννεστε λοιπον με τιποτα και στο forum αλλα ακομα περισσοτερο εξω υπαρχουν πολλα αξιολογα ατομα που μπορουν να βοηθησουν και να εισαγουν και μαλιστα με μεγαλη τους χαρα καθε νεοεισερχομενο στο μαγευτικο χωρο της κυνολογιας.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Παιδιά, ας είμαστε ειλικρινείς...δεν έχει και τόσο άδικο ο φίλος μας.
Όποιος έχει ασχοληθεί με τις εκθέσεις γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν όλα αυτά που περιγράφει , σε μεγάλο βαθμό.
Από κατινιά...άλλο τίποτα.
Ιδίως στις δημοφιλείς φυλές...ξέρετε ότι γίνεται της "π...το κάγκελο"...
Εκτροφείς, εκπαιδευτές, όμιλοι....όλοι σφάζονται μεταξύ τους.
Και κλίκες υπάρχουν και "παρεάκια" υπάρχουν και πισ ώπλατα μαχαιρώματα...από όλα έχει ο μπαξές..
Είναι λογικό για κάποιον που τα βιώνει πρώτη φορά....να μένει με το στόμα ανοιχτό...
Όταν δε, κατεβάσεις ένα σκύλο για πρώτη φορά σε έκθεση...είναι εύκολο να παρασυρθείς και να φανατιστείς επειδή ο εκτροφέας σου, (που στη παρούσα φάση, του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη), αρχίσει και σου λέει ότι "ήταν αδικία, που έχασε ο σκύλος σου", "ότι οι κριτές είναι μιλημένοι", ότι " ο σκύλος που βγήκε πρώτος ήταν απαράδεκτος " κλπ, κλπ.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Δεν τους βαζουμε ολους τους εκτροφεις σε ενα καζανη..επειδη ειχαμε καποιες διαφορες σε ενα φορουμ..

πολυ σωστα ....

απειρες φορες μεσα στο forum ειχαμε διαπληκτισμους,καποιες εντονες κοντρες κτλ.

και τι εγινε?ειναι ενα δημοσιο βημα που συμμετεχουν κουτσοι-στραβοι,καλοι-κακοι,εκμεταλλευτες και μη...κοκ.

αυτο που γινεται τωρα ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ............

Προφανως δεν λυπηθηκατε,πληγωθηκατε,συγκινηθηκατε...απλα χαλαστηκατε που κλειδωθηκαν τα θεματα και δεν μπορειτε να παρακολουθησετε το υπολοιπο ματς και συνεχιζετε να το συζητατε,να το αναλυετε κτλ.

Αρπαχτηκαν καποιοι σε ενα δημοσιο βημα του διαδικτυου:eek:

θα κανω σαν την galazio τωρα:

αρ-πα-χτη-καν κα-ποιοι σε δη-μο-σιο- βημα του δια-δυ-κτιου:eek:

και συγκινηθηκαν ολοι οι υπολοιποι κυ-νο-φι-λοι και βγηκαν να πουνε εν ολιγης σε απλη γλωσσα οτι επειδη αρπαχτηκαν καποιοι σε δημοσιο βημα στο διαδυκτιο που ειναι εκτροφεις ροτβαιλερ και τους αρεσουν τα ροτβαιλερ πολυ και τα αγαπανε γουτσου γουτσου......τους εκοψαν τα φτερα και δυστυχισαν και απογοητευτηκαν και μπλα μπλα μπλα ολα συγκινητικα.....

και τωρα δεν θα κανουνε κυνοαθλητισμους και θα ειναι πληγωμενοι και δεν θα πανε σε εκθεσεις ........:paja1:

αντι να κοιταει ο καθενας τον κ...ο του κοιταει του αλλουνου,μην πεσει κατι στο κενο και μεινει ασχολιαστο....βρηκαν ευκαιρια να πεταχτουν και μερικοι να πουν τους εκτροφεις ολους απατεωνες και εδεσε το σιροπι......

προς τι τοση απογοητευση ???

απορω:confused:

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Σιγουρα δε λυπηθηκαμε η ανοησια ειναι προς αποφυγη και οχι προς λυπηση σιγουρα χαρηκαμε ομως οχι που διαπληκτιζοσασταν με τροπο που παραπεμπει αλλου αλλα επειδη προς το παρον δε θα διαβαζονται. Συγκινουμαστε με αλλα θεματα πιο ευαισθητα οπως τα παρατημενα σκυλια που βρισκονται καθημερινα

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εδω φυσικα αν πει καποιος κατι αντιθετο η κατινια το λενε η ρουφιανια.
Και?καθαρισαμε?ολα κατω απο το χαλι?
Εχω πετυχει πολλες φορες καποιους ειδικους απο φορουμ εδω μεσα να βριζουν παρακαλωντας να κλειση ετσι ο Αντμιν ενα θεμα για να μεινει οπως εχει.
Αυτο τι ειναι?
Θα σας πω αλλη μια εμπειρια μου απο τον χωρο,περιπου το 94-95 πηγα σε μια μεγαλη εκθεση στην Γερμανια(περ.10.000 σκυλοι,διπλα Ερωτικη εκθεση,και πιο διπλα οι Take That tour(με Ρομπι Γουιλιαμς τοτε αποχαιρετιστηρια συναυλια)χαμος,στο ενα παρκιγκ περιπου 100 αυτοκινουμενα εκτροφεων.
Εκει γνωρισα το κυριο Πεντρο Βαν Νταμ ο οποιος ειναι τεραστιος εκτροφεας Φιλα στην Ισπανια(δεν ξερω αν ζει ακομη τοτε ηταν πανω απο 70)μαζι με την συζυγο του Ινες Βαν Νταμ,ειχαν τοτε 30 Φιλα,αυτος ηταν μονος με τα σκυλια 3-4 εκει,3αξονικο,σολαρ επανω,δορυφορικη,και γενικα ολα τα κομφορ,εκεινη την εποχη ηταν η απολυτη χλιδη.
Μιλησαμε μου εδωσε τηλεφωνα και μου ειπε παρε μιλα με την γυναικα μου και κανονισε για κουταβι.
Εγω τοτε αρχαριος στα Φιλα,μετα απο μερικους μηνες οπως μου ειπε για την γεννα πηρα τηλ.,μου λεει η γυναικα του σε ενα μηνα,της ειπα οτι θελω ενα αρσενικο και ποτε μπορω να παω Ισπανια να διαλεξω,και μου λεει τι να διαλεξεις?αφου ετσι και αλλιως δεν εχεις ιδεα απο Φιλα,τι να δεις και τι να πεις?
Ουπς!!! θα σου στειλω μου λεει ενα καλο και τελειωσε,εκει μειναμε,παιρνω αργοτερα τηλ. μου λεει εφυγαν ολα,στην αλλη γεννα τωρα,και μαθε περισσοτερα πραγματα για την ρατσα,τοτε δεν το καταλαβα,και παρεξηγηθηκα μπορω να πω,τωρα την ευχαριστω.
Θα μου πειτε,καλα τωρα αυτο που κολλαει?σε πολλα,υπαρχουν εκτροφεις η οποιοι το χομπυ το κανουν επικερδες και με επιτυχια,και γραφουν βιβλια,ενημερωνουν,τρεχουν για την ρατσα που εκτρφουν και την σηκωνουν ψηλα,δεν βαζουν τα λεφτα στην ακρη,αλλα τα ριχνουν παλι στα σκυλια,για να μπορουν καποιοι ιδιοκτητες αργοτερα να ειναι υπερηφανοι,αυτο για να γινει δεν χρειαζεται να μαλωσει καποιος,αλλα να συνεργαστει.
Πιο πανω ειπε καποιος οτι αν δουλευεις με καποιον θα μαλωσεις κιολας,ενταξει κατανοητο,αλλα πως μετα περιμενεις να δουλεψει ο σκυλος σου?και τον φτανεις στα ορια εργασιας και εχεις την απαιτηση να δουλευει με αλλους σκυλους χωρις να κανει γκικ?ενω εσυ με την λογικη δεν μπορεις?

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
......τι λες κανουμε μια αιτηση για κτηνοτροφειο newfoundland και bullmastiff και λυκοσκυλα?.......;)
εγω μεσα ειμαι αλλα τι θα πουν και οι''μεγαλες δυναμεις''..... :D.

και δεν αντεχω την παντοφλα.............

φαντασου ταμπελα ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ BULLMASTIFF and NEWFIES ''ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧάΛΙ''

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
εγω μεσα ειμαι αλλα τι θα πουν και οι''μεγαλες δυναμεις''..... :D.

και δεν αντεχω την παντοφλα.............

φαντασου ταμπελα ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ BULLMASTIFF and NEWFIES ''ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧάΛΙ''
Τα δε pedigree θα γράφουν πχ :

"Rocky of Οur Black Mess"

Μου αρέσει!!!!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Luna07 τωρα σοβαρολογεις με αυτα που γραφεις?

εμεις τωρα γραφουμε τις απολυτες κατινιες?

ας μην το ανοιξω καλυτερα γιατι οπως ειπε και ο "Χαλιας" στην ταινια "ροδα,τσαντα και κοπανα"....-παραφρασμενο για τις αναγκες του φορουμ..."εγω με αυτα που θα πω καλυτερα να φυγω φετος και να ερθω του Χρονου!..."

ασε μας σε παρακαλω πολυ...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Luna07 τωρα σοβαρολογεις με αυτα που γραφεις?

εμεις τωρα γραφουμε τις απολυτες κατινιες?

ας μην το ανοιξω καλυτερα γιατι οπως ειπε και ο "Χαλιας" στην ταινια "ροδα,τσαντα και κοπανα"....-παραφρασμενο για τις αναγκες του φορουμ..."εγω με αυτα που θα πω καλυτερα να φυγω φετος και να ερθω του Χρονου!..."

ασε μας σε παρακαλω πολυ...
Ροδα τσαντα και κοπανα τι ειπες ρε φιλε τωρα:paja1::paja1::paja1::paja1::paja1::paja1::paja1:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog