Απαραδεκτοι ιδιοκτήτες ροτ

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Στην περιοχή που βολταρουμε προστέθηκε πρόσφατα ένας υπέροχος κουταβος, εννιά μηνών πλέον... Το κακό είναι ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το σκυλί από το πολύ γούτσου γούτσου αντί διόρθωσης έχει ανέβει πάρα πολύ. Γενικά έχει ανεβασμένο το πρει που δεν είναι κατ αναγκην κακό, αλλά οταν μιλαμε για πάρκο με παιδιά και έναν σκύλο που δεν ανταποκρινεται στο κάλεσμα μιλάμε για θέμα σοβαρό. Κατ επανάληψη έχω σημάνει καμπανάκι αλλά δεν... Και ας φτάσω στο προχθεσινο που στοχοποιησε εμένα με το γιο μου. Ξεκίνησε μέσω της μπάλας του μικρού που μόλις είδα ότι ανεβάζει το ροτ, την αφήσαμε.εν συνέχεια ερχοταν συνεχώς ελεύθερο και προσπαθούσε να μας κυκλωσει. Δεν τον άφηνα αφού έπιασα τοίχο και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει τον κύκλο. Μετά πήγε και ουρησε στα τρία μέτρα από εμάς. Χθες έμαθα ότι κάποιος φίλος στην προσπάθεια του να βοηθήσει στο μαζεμα του από την τύπισσα, τσιμπηθηκε. Όπως έχει τσιμπηθει η τύπισσα στο χέρι, και ο πεθερος της... Εξακολουθεί να το βγάζει χωρίς λουρι λέγοντας ότι είναι δικαίωμα της. Φοβόμαστε γιατί μπορεί να πετάξουν φολες λόγω του ότι κυνηγάει παιδιά. Ζήτησα σήμερα τη συνεργασία ενός φίλου, εκτροφεα ροτ που δραστηριοποιειται στην περιοχή προκειμένου να συνετισουμε το ζεύγος. Δυστυχώς δε γνωρίζω τον εκτροφεα αφού κι αυτός με αφορμή το γεγονός της Κοζάνης δε θα ήθελε με τίποτα να ακουστεί κακός λόγος για κουτάβι του. Επισημα δε φταει σε τίποτα, ανεπίσημα όμως αρσενικό ροτ πρέπει να ψάξεις πολύ καλά που θα το δώσεις. Και οι άνθρωποι απλά δεν το έχουν... Αυτή η θέση είναι του εκτροφεα που μίλησα και ήρθε σε πλήρη συμφωνία με την δική μου.
Υγ.στο τελείωμα του περιστατικου που ανεφερα, είδα μια λασποπατημασια στον μηρο μου. Μέσα στην αναμπουμπουλα δεν την κατάλαβα έχοντας τον νου μου στην κάλυψη του μικρού μου. Αν την είχε δεχτεί ο μικρος θα είχε χτυπήσει. Τουλάχιστον.

• Like
Reactions: vasilis_mike

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους, «γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του». (ΝΟΜΟΣ 4235/2014ΦΕΚ Α 32 – 11.02.2014)

http://www.odigostoupoliti.eu/zoa-sintrofias-katikidia-adespota-zoa-sintrofias/

Αναθεμα και αν ισχυει στην πραξη τιποτα απο ολα αυτα που αναφερονται.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εξήγησε στην κοπέλα, οτι καθόλου δικαίωμά της δεν είναι να είναι λυτό το σκυλί εφόσον δεν έχει πλήρη έλεγχο πάνω του και ενοχλεί τους άλλους, ακόμα και 2κιλο να είχε, ποσο μάλλον ενα σκυλί στα κυβικά του ροτβαιλερ και δη όταν έχει τσιμπήσει κιόλας, όχι έναν αλλά δυο ανθρώπους στους 9 μήνες! Δηλαδή όταν φτάσει 2 ετών θα τρέχετε να κρυφτείτε...

• Like
Reactions: Kotzak

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Κοίτα, τα προβλήματα της τα έχω επισημάνει εδώ και δύο εβδομάδες... Μέχρι τότε δεν είχε κάνει κάτι στο πάρκο πέραν της γενικής ανυπακοης... Με αφορμή μια τέτοια στιγμή, κάποιος γονιος της μίλησε άσχημα.τοτε εψαξε το δίκιο της σε μένα που την ακυρωσα λέγοντας της ότι ο άνθρωπος έχει δίκιο για παραπάνω από έναν λόγους. Σχεδόν όλοι είμασταν για πρόστιμο, άλλος για λίγα και άλλος για περισσότερα... Δεν έβγαλα τον εαυτό μου από έξω και έτσι έδειξε να το καταλαβαίνει.
Απλά πλέον από ότι είπε σε άλλους έχει πιάσει σε κοντινό διάστημα πέντε φορές και μια προειδοποίηση σε μένα...
Νωρίτερα που πήγα με την ελπίδα να τους πετύχω μιας και της Κυριακές σκάει με τον άντρα, δυστυχώς είχαν φύγει δέκα λεπτά νωρίτερα. Μακάρι να τους πετύχω αύριο...

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Ο αριθμός αυξήθηκε κατόπιν ενημέρωσης δικής της στη σημερινή βόλτα...

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Μωρέ έχεις τα δικιά σου αλλά που να τα βρεις.
Όσο για τον εκτροφεα του ροτ που ψάχνεις, είσαι σίγουρος ότι υπάρχει; το σκυλί είναι από εκτροφειο; μεταξύ μας χλωμό το κόβω.
Πιάσε το αυγό και κουρευτο.

Στο είπα και αλλού. Κόψε τα σκυλοπαρκα.

• Like
Reactions: johnk and Kotzak

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Μου είχε πει τον εκτροφεα όταν τους γνώρισα αλλά δεν έδωσα σημασία. Αν πουλούσε παπά δε κατέχω πράμα...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Όσο για τον εκτροφεα του ροτ που ψάχνεις, είσαι σίγουρος ότι υπάρχει; το σκυλί είναι από εκτροφειο; μεταξύ μας χλωμό το κόβω.

Γιατι?
επειδη ειναι ανυπακουος κ "τσιμπαει"?
αμα ηταν εκτροφικος δεν θα τα κανε αυτα ε?

Φιλε μου θεματοθετη
1ον για να θες σεβασμο πρεπει κ να δινεις σεβασμο,τουτεστιν αμα εσυ πχ (ο καθε εσυ) ησουν σωστος (επειδη λες οτι ολοι ησασταν για προστιμο) θα χες τα ...κακαλα οχι να ζητησεις μα να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ το δικιο σου
2ον κ γω ροτ εχω (μπασταρδο,μη παρεξηγηθουμε κιολας...τωρα πως ειναι υπακουη κ δεν "τσιμπαει"...μονο ο Θεος ξερει...κ γω...) κ μεγαλη αδυναμια στα ροτ εχω (οπως εχει διαφανει απειρες φορες) αλλα εαν επεφτα μπροστα στους απαραδεκτους αυτους ιδιοκτητες (για μενα ειναι για κλωτσιες) κ εστω οτι στραβοικοιταγε το σκυλι τους ειτε εμενα ειτε την Ηρα θα γινοταν το ελα να δεις...το να βγαινεις για μια μαμωβολτα με το σκυλι σου να χαλαρωσεις να ηρεμησεις κ να ευχαριστηθει ο ενας τον αλλο αυτο ειναι δικαιωμα σου το να βγαινεις κ να αμολας το ανεκπαιδευετο ανυπακουο "επιθετικο" σκυλι για να πρηξει τα @@ του καθενος (βλεπε παραπανω) ειναι γαιδουρια κ ασεβεια!

επαναλαμβανω λοιπον...την επομενη φορα...παρτε τ/φ την αστυνομια!

• Like
Reactions: Beyond Wonderland

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Γιατι?
επειδη ειναι ανυπακουος κ "τσιμπαει"?
αμα ηταν εκτροφικος δεν θα τα κανε αυτα ε?

Φιλε μου θεματοθετη
1ον για να θες σεβασμο πρεπει κ να δινεις σεβασμο,τουτεστιν αμα εσυ πχ (ο καθε εσυ) ησουν σωστος (επειδη λες οτι ολοι ησασταν για προστιμο) θα χες τα ...κακαλα οχι να ζητησεις μα να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ το δικιο σου
2ον κ γω ροτ εχω (μπασταρδο,μη παρεξηγηθουμε κιολας...τωρα πως ειναι υπακουη κ δεν "τσιμπαει"...μονο ο Θεος ξερει...κ γω...) κ μεγαλη αδυναμια στα ροτ εχω (οπως εχει διαφανει απειρες φορες) αλλα εαν επεφτα μπροστα στους απαραδεκτους αυτους ιδιοκτητες (για μενα ειναι για κλωτσιες) κ εστω οτι στραβοικοιταγε το σκυλι τους ειτε εμενα ειτε την Ηρα θα γινοταν το ελα να δεις...το να βγαινεις για μια μαμωβολτα με το σκυλι σου να χαλαρωσεις να ηρεμησεις κ να ευχαριστηθει ο ενας τον αλλο αυτο ειναι δικαιωμα σου το να βγαινεις κ να αμολας το ανεκπαιδευετο ανυπακουο "επιθετικο" σκυλι για να πρηξει τα @@ του καθενος (βλεπε παραπανω) ειναι γαιδουρια κ ασεβεια!

επαναλαμβανω λοιπον...την επομενη φορα...παρτε τ/φ την αστυνομια!
τον εκτροφεα τον ενημερώνεις για συμπεριφοράς που εμπνέουν ανησυχία. Με τα γεγονότα της Κοζάνης πιστεύω ότι κανένας εκτροφέας δε θα ήθελε να χαρακτηριστει η γέννα του από έναν αμπαλο. Ήδη στο παρκο υπάρχει ροτ που έχει πιάσει το παιδί του στο πρόσωπο , γνωστή περίπτωση στα Χανιά και το έχει φίλος. Δεν το αφήνει ελεύθερο εννοείται. Όταν μιλάω για πρόστιμο εννοώ ότι κάνεις δε κουβαλάει φιμωτρο ως οφείλει, βιβλιαριο , ελεύθερο σκύλο σε ανοιχτή έκταση κλπ. Εγώ τα έχω όλα στην τσάντα μου συν νερά, λιχουδιές, μπαλάκια,εφεδρικα λουριά κλπ αλλά ατσιπαριστος. Στην περίπτωση του σκηνικού, λόγω του ότι είχα στην αγκαλιά μου τον γιο, δεν έπρεπε να δημιούργησω την παραμικρή ένταση αφού μόνο κακό θα γινόταν. Όταν επέστρεψα και έβγαλα τον δικό μου αυτή είχε φύγει και για ελάχιστο χρόνος δεν την έχω πετύχει από τοτε. Πιθανόν θα τη δω σήμερα... Μόλις έχω κάποια εξέλιξη θα σας τη δώσω.

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Χθες μετά από μια εβδομάδα ξαναφανηκε η κυρία. Πάλι τα ίδια. Περίμενα να τα πω στον άντρα της μιας και τον περίμενε αλλά μιας και είδα ότι πήγαινε ο σκύλος στα παιδιά για την μπάλα, την εκραξα. Μετά ήρθε ο άντρας της, του έκανα νόημα να κατέβει από τη μηχανή να του πω, αλλά κάτι του είπε η γυναίκα του και έφυγε. Τεσπα, της έκανα ολόκληρη ανάλυση του σκηνικού που εννοείται δεν κατάλαβε, ευτυχώς οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα μου. Και πάνω που πίστεψα ότι τα λόγια μου πιάνουν τόπο μας πετάει τη μπομπα... Βρήκε το ζεύγος εποχιακη δουλειά σε μέρος που δεν επιτρέπονται σκυλιά και σκέφτονται την επιλογή της πανσιόν για 4+ μήνες με μια εβδομαδιαια επίσκεψη.... Εκεί γύρισαν τα μάτια μου... Ρε χριστιανη μου έχεις θέματα αλυτα και θες να ανοίξεις κι άλλα; Τι να πω; 8μισή μηνών κουτάβι και σκέφτεται να το αφήσει εν μέσω τρικυμιας. Εννοείται σε κάποια φάση που τον μαλωσε, γύρισε προς το χέρι της για τσιμπημα... Out of order... Ευτυχώς πλέον τον έδεσε. Μακάρι να του πάρει ένα φλεξι για να μην τον φάει το κοντολουρι...