Απαγόρευση των πιτ μπουλ;

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
Στα σχόλια εδώ, μια εκτροφέας (ίσως puppy mill?), προτείνει την απαγόρευση της φυλής των πιτμπουλ. Σας παρακαλώ πατήστε αρνητική ψήφο στην «κυρία» που θεωρεί εαυτόν ζωόφιλη (λέγεται Μαρία Δεκαρίστου) και αν θέλετε, πατήστε θετική ψήφο στο άρθρο μου που εξηγεί τους μύθους που έχουν δημιουργηθεί παγκοσμίως για τη φυλή από κάτι τέτοιους εκτροφείς.

Η επιλεκτική ζωοφιλία στην Ελλάδα δεν έχει θέση.

http://www.opengov.gr/ypaat/?p=116&cpage=1#comment-764

Ευχαριστώ!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Για πες μας αν θέλεις για ποιους μύθους μιλάς ακριβώς; Και αν θέλεις πες μας και γιατί είναι μύθοι..;

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Για πες μας αν θέλεις για ποιους μύθους μιλάς ακριβώς; Και αν θέλεις πες μας και γιατί είναι μύθοι..;
Ότι είναι σκυλιά δολοφόνοι,επικίνδυνα κλπ Το έχουμε αναλύσει αρκετές φορές σε πολλά τόπικ του φόρουμ..θα ήθελες να το αναλύσουμε πάλι?

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Η Μαρία Δεκαρίστου είναι εκτροφέας και κριτής
βρε ας ειναι και ο Παπας ιδιος...η απαγορευση μιας ρατσας ειναι μια ανοησια και σιγουρα οχι η λυση στα προβληματα.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Να ρωτησω κατι ,μιας κ δε τα κατεχω καλα αυτα ...αφου δεν αναγνωριζεται ως ρατσα επιτρεπεται η αναπαραγωγη της ; Και αν ναι βασει ποιων κριτηριων επιλεγονται οι γεννητορες ,αφου δε περνουν μερος σε εκθεσεις ;

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Θελω να πιστευω οτι αυτο που ειπε η κυρια για απαγορευση των πιτμπουλ, ηταν πρωταπριλιατικη κοτσάνα...:rolleyes:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Η Μαρία Δεκαρίστου είναι εκτροφέας και κριτής
Είναι απαράδεκτη, κάποια η οποία ασχολείται, εκτρέφει και ζει με σκυλιά να υποστηρίζει κάτι τέτοιο!!!!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ότι είναι σκυλιά δολοφόνοι,επικίνδυνα κλπ Το έχουμε αναλύσει αρκετές φορές σε πολλά τόπικ του φόρουμ..θα ήθελες να το αναλύσουμε πάλι?
Ναι θα ήθελα. Κάνουμε μια συζήτηση, και δεν την κάνουμε βάση των άλλων συζητήσεων. Ας το αναλύσουμε εδώ, αφού τέθηκε το θέμα 1ον της απαγόρευσης και 2ον του μύθου... Ποιου μύθου;; Της επί σειρά ετών επιλεκτικής εκτροφής με μοναδικό κριτήριο την φονική ικανότητα μέσα στο λάκκο; Γιατί αν έχουν ένα πρόβλημα τα πιτ, που κατά τα άλλα μου είναι εξίσου συμπαθή όπως κάθε τετράποδο που γαβγίζει, είναι αυτό. Οι άνθρωποι φταίνε και όχι τα σκυλιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πιτ το έχουν το γονίδιο - και το γονίδιο τους δεν τσακώνεται απλά - σκοτώνει.
Πρέπει να γίνουν σοβαρές εκτροφές, για πολλά πολλά χρόνια ώστε να μην είναι απρόβλεπτα σε αυτό το θέμα. Από εκεί και πέρα, απαγορεύσεις κλπ , δεν είμαι σε θέση να κρίνω - που και να το κάνω, ποιος θα με ακούσει - αλλά ξέρω ότι όταν βλέπω λυτό πιτ στο δάσος και είμαι με το σκύλο μου τρέμει η ψυχούλα μου για το τι θα επακολουθήσει. Συνήθως προλαβαίνουν και τα μαζεύουν γιατί απειλώ με πολύ ξύλο ιδιοκτήτη και σκυλί, αλλά ούτε αυτό μπορεί να συμβαίνει συνέχεια.. Άσε που καμιά μέρα θα βρεθεί και κανένας πιο μπόλικος από εμένα και θα τις φάω και από πάνω.Όποτε κάτι πρέπει να γίνει!
Λουριά δε θέτε. Φίμωτρα δε θέτε. Pedrigree δε θέτε. Ε τι θέτε τέλος πάντων?? Και κάτι ακόμα, και ας με χαρακτηρίσετε όπως νομίζεται -δεν είμαι καθόλου ρατσιστής, και δεν κάνω πλάκα- έχουν γεμίσει pitbull οι Αλβανοί και οι μικρές αγγελίες. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Και λύνονται όλα αυτά με απαγόρευση φυλής?!Και για τα ρότ λένε οτι είναι επικίνδυνα να τα απαγορεύσουμε και αυτά?!Υπάρχουν λύσεις καλύτερες...

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Ναι θα ήθελα. Κάνουμε μια συζήτηση, και δεν την κάνουμε βάση των άλλων συζητήσεων. Ας το αναλύσουμε εδώ, αφού τέθηκε το θέμα 1ον της απαγόρευσης και 2ον του μύθου... Ποιου μύθου;; Της επί σειρά ετών επιλεκτικής εκτροφής με μοναδικό κριτήριο την φονική ικανότητα μέσα στο λάκκο; Γιατί αν έχουν ένα πρόβλημα τα πιτ, που κατά τα άλλα μου είναι εξίσου συμπαθή όπως κάθε τετράποδο που γαβγίζει, είναι αυτό. Οι άνθρωποι φταίνε και όχι τα σκυλιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πιτ το έχουν το γονίδιο - και το γονίδιο τους δεν τσακώνεται απλά - σκοτώνει.
Πρέπει να γίνουν σοβαρές εκτροφές, για πολλά πολλά χρόνια ώστε να μην είναι απρόβλεπτα σε αυτό το θέμα. Από εκεί και πέρα, απαγορεύσεις κλπ , δεν είμαι σε θέση να κρίνω - που και να το κάνω, ποιος θα με ακούσει - αλλά ξέρω ότι όταν βλέπω λυτό πιτ στο δάσος και είμαι με το σκύλο μου τρέμει η ψυχούλα μου για το τι θα επακολουθήσει. Συνήθως προλαβαίνουν και τα μαζεύουν γιατί απειλώ με πολύ ξύλο ιδιοκτήτη και σκυλί, αλλά ούτε αυτό μπορεί να συμβαίνει συνέχεια.. Άσε που καμιά μέρα θα βρεθεί και κανένας πιο μπόλικος από εμένα και θα τις φάω και από πάνω.Όποτε κάτι πρέπει να γίνει!
Λουριά δε θέτε. Φίμωτρα δε θέτε. Pedrigree δε θέτε. Ε τι θέτε τέλος πάντων?? Και κάτι ακόμα, και ας με χαρακτηρίσετε όπως νομίζεται -δεν είμαι καθόλου ρατσιστής, και δεν κάνω πλάκα- έχουν γεμίσει pitbull οι Αλβανοί και οι μικρές αγγελίες. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Γιατι δεν θεμε και ποιοι δεν τα θεμε? μια χαρα ειναι τα λουρια και σε μερικες περιπτωσεις και τα φιμωτρα.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Η απαγόρευση δεν είναι λύση..λύση είναι ο έλεγχος των ιδιοκτητών,η καταγραφή των σκύλων κ.α
Αν αρχίσουν οι απαγορεύσεις να είστε σίγουροι δε θα μείνουν μόνο στα πίτ...θα πάρει και άλλες φυλές η μπάλα...

rottweilerman

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2011
64
0
Και κάτι ακόμα, και ας με χαρακτηρίσετε όπως νομίζεται -δεν είμαι καθόλου ρατσιστής, και δεν κάνω πλάκα- έχουν γεμίσει pitbull οι Αλβανοί και οι μικρές αγγελίες. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Eνω τα εγραφες τοσο ωραια , με επιχειρηματα απο τα οποια σε μερικα θα με εβρισκες συμφωνω... εβγαλες την γλωσσα του ελληνα ρατσιστη και με ξενερωσες....
τι σχεση εχει εαν οι αλβανοι θελουν ή δεν θελουν πιτμπουλ...? Μείνε σε παρακαλώ στα κυνογικα μονο και μην επεκτεινεσε σε κοινωνικα-ρατσιστικα φαινομενα γιατι πραγματικα ( ειλικρινα στο λεω ) κατι τετοια με κανουν και ανακατευομαι...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Και λύνονται όλα αυτά με απαγόρευση φυλής?!Και για τα ρότ λένε οτι είναι επικίνδυνα να τα απαγορεύσουμε και αυτά?!Υπάρχουν λύσεις καλύτερες...
Αυτό όπως είπα και πριν, δεν είμαι σε θέση να το κρίνω. Μπορώ να σου πω ότι όχι - δεν είναι λύση. Μπορώ επίσης να σου πω, ότι αν ισχύσει κάτι τέτοιο δεν θα στενοχωρηθώ καθόλου. Το ίδιο ισχύει και για τα pressa. Μιλάμε για ζώα που εκτρέφονταν για κυνομαχίες και όχι για κάποια rott, ή για κάποια dogo που βρέθηκαν εκεί κατά τύχη. Και Γ.Π υπάρχουν που τσακώνονται, και κόκερ και τζακράσελ. Άλλο το ένα όμως και άλλο το 2.. Λύσεις να κάτσουμε να βρούμε όσες θέλεις. Υποχρεωτική εκπαίδευση; Πιστοποιητικά από επίσημα εκπαιδευτήρια; Ασφαλιστικά μέτρα ;; ότι θέλεις - αν θα αλλάξει κάτι θα το μάθουμε κατόπιν εορτής. Έχω πολλούς γνωστούς - φίλους με πιτ, και όλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Κυκλοφορούν σαν αποφυλακισμένοι βαρυποινίτες, με διάφορα εργαλεία ανοίγματος σαγονιού στην τσέπη - γιατί βλέπεις αυτοί έχουν την σοβαρότητα να μην λύνουν ποτέ τα σκυλιά τους , αλλά δεν την έχουν άλλοι...

Γιατι δεν θεμε και ποιοι δεν τα θεμε? μια χαρα ειναι τα λουρια και σε μερικες περιπτωσεις και τα φιμωτρα.
Είπα samsok δεν θες, και δεν το θυμάμαι;

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
. Έχω πολλούς γνωστούς - φίλους με πιτ, και όλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Κυκλοφορούν σαν αποφυλακισμένοι βαρυποινίτες, με διάφορα εργαλεία ανοίγματος σαγονιού στην τσέπη - γιατί βλέπεις αυτοί έχουν την σοβαρότητα να μην λύνουν ποτέ τα σκυλιά τους , αλλά δεν την έχουν άλλοι...
;
ρε φιλε φερε μου τους φιλους σου να τους γνωρισω, ασχολουμαι με πιτ και αυτα που λες - αν δεν εχει βαλει το χερι του ο ανθρωπος- πραγματικα δεν υπαρχει

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Eνω τα εγραφες τοσο ωραια , με επιχειρηματα απο τα οποια σε μερικα θα με εβρισκες συμφωνω... εβγαλες την γλωσσα του ελληνα ρατσιστη και με ξενερωσες....
τι σχεση εχει εαν οι αλβανοι θελουν ή δεν θελουν πιτμπουλ...? Μείνε σε παρακαλώ στα κυνογικα μονο και μην επεκτεινεσε σε κοινωνικα-ρατσιστικα φαινομενα γιατι πραγματικα ( ειλικρινα στο λεω ) κατι τετοια με κανουν και ανακατευομαι...
Το ήξερα ότι θα γίνει αυτό, αλλά δυστυχώς είναι ενδεικτικό του ότι άτομα με λίαν παραβατική συμπεριφορά, έχουν ΜΟΝΟ τέτοια σκυλιά και ποιος ξέρει τι κάνουν.. Δεν θα ακουστεί ωραία όπως και να το πω, αλλά αν σε βοηθάει αυτό , κολλητός μου Αλβανός συμφωνεί απόλυτα μαζί μου σε αυτό και σε άλλα θέματα σχετικά με κάποιους συμπατριώτες του.

rottweilerman

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2011
64
0
Το ήξερα ότι θα γίνει αυτό, αλλά δυστυχώς είναι ενδεικτικό του ότι άτομα με λίαν παραβατική συμπεριφορά, έχουν ΜΟΝΟ τέτοια σκυλιά και ποιος ξέρει τι κάνουν.. Δεν θα ακουστεί ωραία όπως και να το πω, αλλά αν σε βοηθάει αυτό , κολλητός μου Αλβανός συμφωνεί απόλυτα μαζί μου σε αυτό και σε άλλα θέματα σχετικά με κάποιους συμπατριώτες του.
Δεν αντιλεγω στο αν οντως συμβαινει 'ή οχι κατι τετοιο αλλα δεν μου αρεσει για διαφορα παραδειγματα να επικεντρωνομαστε σε καποιους λαους οι οποιοι αντιμετωπιζονται για διαφορα αλλα ρατσιστικα....

Ας το ελεγες πιο γενικα , οτι καποιοι για τους χ , ψ λογους επιλεουν πιτμπουλ...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Στο τελος θα γινει σαν την ''καραμελα'' στα δελτια ειδησεων: <<Οι δραστες διεφυγαν με μοτοσυκλετα μεγαλου κυβισμου...>>
Οταν καποιοι το ακουνε αυτο 30 χρονια, βλεπουν καποιον με μεγαλο μηχανακι διπλα τους και τρεμουν...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Αντιμετωπίζω λίγο ποιο ευθέως μερικά πράγματα, απλά αυτό. Δεν έχω τίποτα εναντίων τους, ούτε εναντίων των σκύλων τους. Μην το γυρίσουμε σε κοινωνικοπολιτικό, γιατί θα γίνει της υποκρισίας το κάγκελο. Όλοι έχουν πει, ή έστω σκεφτεί - οι αλβανοί το ένα, οι αλβανοί το άλλο... οπότε δεν έχει νόημα.. Σου το είπα και σε π.μ.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
... Λες και μετα θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν σκυλιά να τσακώνονται. Δεν θα πάρουν αλλα την θέση των πιτ; Θα εξαφανιστούν τα πιτ και θα λυθεί το πρόβλημα;
Θα γεμίσει ο τόπος πρεσα, τόσα, ντογκο, και ένα σωρό αλλα, σε χρόνο μηδέν! Και μετα θα ζητάνε να θανατωθουν και να εξαφανιστούν και αυτά με την σειρά τους!
Δεν μπορω να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που μπαίνει σε ένα φόρουμ όπως αυτο εδω και υποστηρίζει κάτι τέτοιο!

Last edited by a moderator: