Μερικές από τις μεγαλύτερες χώρες εισαγωγής ζώων από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είναι η Γερμανία και η Ιταλία. Και λόγω πληθυσμού βέβαια αλλά μην ανησυχειτε, ακολουθούν κι άλλες ΥΠΕΡχώρες σε θέματα κυνολογικής παιδείας. Η Ουγγαρία (όπως είχε πεί και ο Gaia Lykaia) κάποτε , είναι μία χώρα με τεράστια κυνολογική παράδοση και παιδεία επίσης.
Αυτά τί μας δείχνουν ? Μας δείχνουν ότι μπροστά στο ΧΡΗΜΑ δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ.
Είναι θλιβερό ο ίδιος κυνολογικός όμιλος της Ουγγαρίας πχ να διοργανώνει Ευρωπαικά πρωταθλήματα και να δαχειρίζεται πολύ καλά εθνικές φυλές, και το διπλανό κομπιούτερ να βγάζει χαρτιά για τα puppy mills, και -άποψή μου- χειρότερο από το να έβγαζε μόνο για puppy mills. Αλλά τέλοσπάντων αυτό είναι άλλο θέμα. Το θέμα είναι ότι αφού αυτά γίνονται αλλού, τότε στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο και ξανά ...
... το χρήμα είναι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.
Η απαγόρευση της πώλησης ζώων από το πετ-σοπ
Η "ενημέρωση" του κόσμου σε μορφή όχλου να μην ψωνίζει από εκεί, ώς να μιλάγαμε για ληγμένες παρτίδες γάλατος ή ελαττωματικά παιχνίδια για παιδιά, και η έλλειψη γενικής και ουσιαστικής κυνοφιλικής παιδείας, οδηγεί στην χώρα μας μαθηματικά σε
- εκτροφεία τύπου puppy mills τα οποία ο ΚΟΕ τουλάχιστον δεν μπορεί να ελέγξει, και ίσως δεν θέλει. Τρανό παράδειγμα τα maltez όπου οι περισσότεροι ξέρετε τί γίνεται, και κάποιοι έχουν και σκυλάκια.
- εκτροφεία που αδυνατεί και δεν θέλει να ελέγξει ούτε η πολιτεία , κανένα υπουργείο και καμία υπηρεσία.
- παρανομες εισαγωγές και "βάφτιση" ζώων ώς ελληνικά
- και το χειρότερο, σύγχηση του τί είναι εκτροφέας, τί είναι σκυλί ράτσας, σκυλί ράτσας εκθεσιακό και σκυλί ράτσας τυπικό, όλα θα γίνουν αχταρμάς με λίγα λόγια με συνέπεια ΠΑΝΤΑ την υποβάθμιση της ποιότητας των καλών εκτροφέων, επίσης με μαθηματική ακρίβεια.
ΠΟΛΥ γενικά είμαι υπέρ της εισαγωγής ζώων αν γίνεται νόμιμα και υπεύθυνα, όπως έχει η κατάσταση τώρα, και σαν άνθρωπος φυσικά θα ήθελα να αλλάξει (ίσως να ήθελε και ένας εισαγωγέας δεν το ξέρουμε, σίγουρα δεν υπάρχει κάποιος που να χαίρεται να κουβαλάει ζώα και όταν φτάσει στον προορισμό του να πετάει κάποια από αυτά που ψόφησαν) αλλά σαν άνθρωπος που μπορεί να διακρίνει κάποια πράγματα ΤΩΡΑ όχι, δεν νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο. ΘΕΛΩ ο κόσμος να μάθει, αλλά ξέρω ότι δεν μπορεί να μάθει, και προς το παρόν δεν βλέπω τρόπο, άρα η απάντηση είναι η αρχική: Οχι ακριβώς ...