Απαγόρευση πώλησης σκύλων από pet shops?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Chloe: Το θέμα είναι μεταφορά από δω http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4093&page=8

Τα "καθαρόαιμα" κατά 99% έχουν αποκτηθεί από "εκτροφεία" του εξωτερικού με τα οποία συνεργάζονται τα διάφορα πετ σοπς.Δεν θέλετε εσείς οι εκτροφείς αυτό να αλλάξει?

αυτο ειναι καλο ερωτημα της Γεωργιας και δεν νομιζω οτι απαντηθηκε

Last edited by a moderator:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Κατ'αρχάς δεν μπορώ να μιλήσω για "εμάς τους εκτροφείς" :)
Μιλώντας λοιπόν μόνο για τον εαυτό μου, θα πώ ... ΟΧΙ ακριβώς ...

Θέλω να ενημερώνω όχι ώς εκτροφέας αλλά ώς άτομο που κάποια πράγματα παραπάνω ξέρει, αλλά μέχρι εκεί ... δεν θα ήθελα δηλαδή με ένα μαγικό ραβδί να απαγορευτεί η πώληση ζώων από πετ-σοπ , ή όλοι να ξέρουν έτσι γενικά ότι δεν πάμε να αγοράσουμε από κεί, και τέλος ...

Η εξήγηση είναι πολύ σύνθετη, αν θέλετε την παραθέτω ...

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Κατ'αρχάς δεν μπορώ να μιλήσω για "εμάς τους εκτροφείς" :)
λογικο αν και πρεπει να εχεις συνηθισει αφου δεν μιλαει και κανενας αλλος;)

Θέλω να ενημερώνω όχι ώς εκτροφέας αλλά ώς άτομο που κάποια πράγματα παραπάνω ξέρει, αλλά μέχρι εκεί ... δεν θα ήθελα δηλαδή με ένα μαγικό ραβδί να απαγορευτεί η πώληση ζώων από πετ-σοπ , ή όλοι να ξέρουν έτσι γενικά ότι δεν πάμε να αγοράσουμε από κεί, και τέλος ...
λογικο.......

Η εξήγηση είναι πολύ σύνθετη, αν θέλετε την παραθέτω ...
εαν εχεις ορεξη και χρονο παραθετεις ειναι ενδιαφερον:)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Μερικές από τις μεγαλύτερες χώρες εισαγωγής ζώων από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είναι η Γερμανία και η Ιταλία. Και λόγω πληθυσμού βέβαια αλλά μην ανησυχειτε, ακολουθούν κι άλλες ΥΠΕΡχώρες σε θέματα κυνολογικής παιδείας. Η Ουγγαρία (όπως είχε πεί και ο Gaia Lykaia) κάποτε , είναι μία χώρα με τεράστια κυνολογική παράδοση και παιδεία επίσης.

Αυτά τί μας δείχνουν ? Μας δείχνουν ότι μπροστά στο ΧΡΗΜΑ δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ.

Είναι θλιβερό ο ίδιος κυνολογικός όμιλος της Ουγγαρίας πχ να διοργανώνει Ευρωπαικά πρωταθλήματα και να δαχειρίζεται πολύ καλά εθνικές φυλές, και το διπλανό κομπιούτερ να βγάζει χαρτιά για τα puppy mills, και -άποψή μου- χειρότερο από το να έβγαζε μόνο για puppy mills. Αλλά τέλοσπάντων αυτό είναι άλλο θέμα. Το θέμα είναι ότι αφού αυτά γίνονται αλλού, τότε στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο και ξανά ...

... το χρήμα είναι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.

Η απαγόρευση της πώλησης ζώων από το πετ-σοπ

Η "ενημέρωση" του κόσμου σε μορφή όχλου να μην ψωνίζει από εκεί, ώς να μιλάγαμε για ληγμένες παρτίδες γάλατος ή ελαττωματικά παιχνίδια για παιδιά, και η έλλειψη γενικής και ουσιαστικής κυνοφιλικής παιδείας, οδηγεί στην χώρα μας μαθηματικά σε

- εκτροφεία τύπου puppy mills τα οποία ο ΚΟΕ τουλάχιστον δεν μπορεί να ελέγξει, και ίσως δεν θέλει. Τρανό παράδειγμα τα maltez όπου οι περισσότεροι ξέρετε τί γίνεται, και κάποιοι έχουν και σκυλάκια.

- εκτροφεία που αδυνατεί και δεν θέλει να ελέγξει ούτε η πολιτεία , κανένα υπουργείο και καμία υπηρεσία.

- παρανομες εισαγωγές και "βάφτιση" ζώων ώς ελληνικά

- και το χειρότερο, σύγχηση του τί είναι εκτροφέας, τί είναι σκυλί ράτσας, σκυλί ράτσας εκθεσιακό και σκυλί ράτσας τυπικό, όλα θα γίνουν αχταρμάς με λίγα λόγια με συνέπεια ΠΑΝΤΑ την υποβάθμιση της ποιότητας των καλών εκτροφέων, επίσης με μαθηματική ακρίβεια.

ΠΟΛΥ γενικά είμαι υπέρ της εισαγωγής ζώων αν γίνεται νόμιμα και υπεύθυνα, όπως έχει η κατάσταση τώρα, και σαν άνθρωπος φυσικά θα ήθελα να αλλάξει (ίσως να ήθελε και ένας εισαγωγέας δεν το ξέρουμε, σίγουρα δεν υπάρχει κάποιος που να χαίρεται να κουβαλάει ζώα και όταν φτάσει στον προορισμό του να πετάει κάποια από αυτά που ψόφησαν) αλλά σαν άνθρωπος που μπορεί να διακρίνει κάποια πράγματα ΤΩΡΑ όχι, δεν νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο. ΘΕΛΩ ο κόσμος να μάθει, αλλά ξέρω ότι δεν μπορεί να μάθει, και προς το παρόν δεν βλέπω τρόπο, άρα η απάντηση είναι η αρχική: Οχι ακριβώς ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Φυσικά. Ετσι είναι. Και δεν περιγράφω κυνολογική αλλά γενική κατάσταση στην οποία δεν χωράει αμφιβολία.

Δεν υπάρχει καμία οπτική που να βγάζει ασφαλές συμπέρασμα ...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Να ρωτησω? Γερμανια δεν πουλανε πετσοπς σκυλια. Τουλαχιστον εδω δεν εχω δει κανενα. Πως γινεται η εισαγωγη απο παπι μιλσ? Υπαρχουν και αλλοι τροποι?
Αυτο με τις ληγμενες παρτιδες γαλακτος δεν ξερεισ ποσο πολυ με καλυπτει
Η μαλλον αν καταλαβα καλα.. υπαρχουν εισαγωγεις απο παπι μιλς που αυτοβαφτιζονατι εκτροφεις?

Last edited:

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
- εκτροφεία τύπου puppy mills τα οποία ο ΚΟΕ τουλάχιστον δεν μπορεί να ελέγξει, και ίσως δεν θέλει. Τρανό παράδειγμα τα maltez όπου οι περισσότεροι ξέρετε τί γίνεται, και κάποιοι έχουν και σκυλάκια.
για πιο λογο να θελησει να ελεγξει,απο την εμπειρια σου εχει ελεχθει ποτε κανενας?το δεν μπορει δεν μου λεει κατι.........

- εκτροφεία που αδυνατεί και δεν θέλει να ελέγξει ούτε η πολιτεία , κανένα υπουργείο και καμία υπηρεσία.
δεν νομιζω οτι ακομη παρουσιαζουμε τετοια εντονη εικονα-σαν χωρα- ωστε να φτασουν και στο σημειο ελεγχου απο την πολιτεια,αλλωστε ανεφερες τις χωρες που εχουν εξαρση παραπανω.......εκει τι γινεται?

- και το χειρότερο, σύγχηση του τί είναι εκτροφέας, τί είναι σκυλί ράτσας, σκυλί ράτσας εκθεσιακό και σκυλί ράτσας τυπικό, όλα θα γίνουν αχταρμάς με λίγα λόγια με συνέπεια ΠΑΝΤΑ την υποβάθμιση της ποιότητας των καλών εκτροφέων, επίσης με μαθηματική ακρίβεια.
αυτο νομιζω ειναι το πιο βασικο,η γενικη συγχιση που επικρατει σε ολους κατι που δεν βοηθαει ωστε να γινουν αντιληπτα τα αυτονοητα......

ΠΟΛΥ γενικά είμαι υπέρ της εισαγωγής ζώων αν γίνεται νόμιμα και υπεύθυνα,
με το ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ δυστυχως ομως δεν μπορει να υφιστανται το νομιμα και υπευθυνα....λοξοδρομουν.........

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Φυσικά. Ετσι είναι. Και δεν περιγράφω κυνολογική αλλά γενική κατάσταση στην οποία δεν χωράει αμφιβολία.

Δεν υπάρχει καμία οπτική που να βγάζει ασφαλές συμπέρασμα ...
Το μη χείρον βέλτιστον.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog