"Απαγορεύονται οι σκύλοι" (πινακίδες)

efera_ta_psaria

Active Member
28 Ιουνίου 2011
44
0
Ιωαννινα
Κώστα καταρχάς ευχαριστώ για το ποστ και μου άρεσε πολύ που μου έδωσες και την οπτική γωνία των γωνιών. Συμφωνώ με όλα όσα έγραψες και κυρίως με την διακριτικοτιτα και σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύουμε, οχι τπτ άλλο,να κλείνουμε και στόματα!Αλλά αυτό που θέλω να επισημάνω όμως είναι πως δεν αναφέρομαι σε χώρους που είναι αποκλειστικά παιδικές χαρές αλλά σε μεγάλους χώρους όπου υπάρχει η πολυτέλεια χώρου να μην υπάρξει κάποια ανεπιθύμητη επαφή.

2 Οκτωβρίου 2011
14
0
Καλημερα Ανέστη και καλημερα σε όλους σας. Ονομάζομαι Ποπη και μένω κι εγώ στα Γιάννενα...Ενημερωθηκα κι εγω σχετικα με το θεμα με τις πινακιδες και ειδα και μια στο παρκο διπλα απ'το Ξενια, το οποιο εχει και μια παιδικη χαρα, αλλα ειναι μεγαλο παρκο, οπως τα υπολοιπα και χωριζεται σε διαφορετικους τομεις...επειδη ασχολουμαι αρκετα με τα δικαιωματα των ζωων πανω στα Γιαννενα κι επειδη τα'χω παρει αγριως με την ολιγωρια τοσο των πρωτοβουλιων της πολης (αυτη τη στιγμη εχουν τον πονο του καταφυγιου) οσο και με το οτι ξαφνικα αρχισαν να ξεφυτρωνουν αυτες οι πινακιδες (δεν ειναι τυχαιο που ξεφυτρωσαν μετα απο την παραχωρηση [δεν ξερω αν ισχυει 100%] του καταφυγιου σε εθελοντες-πραξη 1000% παρανομη, αλλα δε θα επεκταθω τωρα σε αυτο το θεμα) παντου κ κανεις δεν κανει τιποτα επισημα, ηθελα να σε ρωτησω, αν αυτες τις πινακιδες τις ειδες και σε χωρους που ειναι αποκλειστικα παρκα; εγω εμαθα οτι τοποθετηθηκαν απο το δημο αυθαιρετως...εαν ειναι ετσι και ο δημος συμπεριφερεται σαν απο παραλληλη διασταση, δυο ειναι τα τινα: α)ξεκιναμε διαμαρτυρια στο δημο βαζοντας τα τηλ του για να παιρνει ο κοσμος και να κραζει (ειναι πολυ ευκολο να γινει ) και β)ξηλωνονται οι πινακιδες, εφοσον δεν ανηκουν στην κατηγορια των παιδικων χαρων τα παρκα... Ειλικρινα, εχω κουραστει πολυ απο το επιπεδο φιλοζωιας σε αυτην την πολη, τις απαγορευσεις τους, τις φολες τους και ολα γενικα....αυτο ομως δν πρεπει σε καμια περιπτωση να περασει ετσι, γιατι δινουμε το δικαιωμα στο να γινονται πιο εχθρικοι οχι μονο με τους δικους μας σκυλους, αλλα και στους αδεσποτους ακομα περισσοτερο..γιατι οκ....καποιοι σκυλοι εχουν την προστασια τω ιδιοκτητων τους..τι θα γινει με τους αδεσποτους που μπαινουν εκει μεσα; θα φανε φολα επειδη απαγορευεται; αλλωστε ειναι νωπες οι μνημες απο τις μαζικες δηλητηριασεις απεναντι απο το δημαρχειο τρια χρονια πριν... και ενα καταφυγιο 44 θεσεων, το οποιο το εχουν τρεις δημοι και θα το λειτουργησουν φιλοζωοι βαζοντας ενδεχομενως δικους τους σκυλους που φροντιζουν (και ειναι πολλοι δυστυχως και αυτοι), δε λυνει σε καμια περιπτωση το θεμα αυτο... λυπαμαι πολυ που η νεα δημοτικη αρχη επελεξε αυτο το ειδος φιλοζωιας και λυπαμαι πολυ που μερικοι φιλοζωοι συνεργαζονται με μια τετοια δημοτικη αρχη... :( Σε καθε περιπτωση, πες μου αν υπαρχουν και σε αλλα παρκα αυτες οι πινακιδες...θα ψαξω κι εγω.... Ευχαριστω πολυ και συγγνωμη για το υφος....

2 Οκτωβρίου 2011
14
0
Επιπλέον, θέλω να σας ενημερώσω ότι υπήρξαν παράπονα από κοπέλλες που έχουν σκύλους ότι στα πάρκα αυτά με τις πινακίδες τις βρίζουν και οι μεγάλοι και τα παιδιά.... όταν είσαι κοπέλλα με σκύλο ή γάτα, σου σπάνε τα νεύρα...την έχουμε πάθει ουκ ολίγες φορές εδώ πέρα....γιατί εκεί νομίζουν ότι τους παίρνει να κάνουν το νταή...

efera_ta_psaria

Active Member
28 Ιουνίου 2011
44
0
Ιωαννινα
Πόπη μέχρι στιγμής γνωρίζω μόνο για το Άλσος και το Γηροκομείο, ήδη έχω στείλει επώνυμα email καταγγελίας στον Δήμο, απο αύριο θα ξαναρχίσω προσπάθειες να δω ποιός τοποθέτησε τις πινακίδες γιατί την Παρασκευή που ξεκίνησα δεν έβγαλα ΚΑΜΙΑ άκρη! Τουλάχιστον έτσι θα ξέρουμε σε ποιά υπηρεσία πρέπει να απευθυνθούμε...καλά αν είναι ιδιωτική πρωτοβουλία δεν το συζητώ,τις κατεβάζω ΑΜΕΣΑ η ακόμη καλύτερα να μαζευτούμε και να το κάνουμε event,θα είναι ευκαιρία να παίξουν και τα διαολάκια μας :p . Τώρα για το αν είναι πάρκα η παιδικές χαρές, σύμφωνα με τα πολυ χρήσιμα ποστ του βαγγέλη πρέπει να είναι πάρκα καθώς δεν πληρούν την προυπόθεση του Άρθρου 1 "Παιδική χαρά είναι ο οριοθετημένος δημοτικός/κοινοτικός υπαίθριος χώρος" βέβαια αυτό αφήνει χώρο για ελεύθερη ερμηνεία του καθενός. Χαίρομαι πολύ πάντως που βλέπω οτι υπάρχει διάθεση για οργάνωση και διαμαρτυρία.

edit : αυτό με τις κοπέλες δεν το ήξερα, ούτε καν μου θα μου πήγαινε το μυαλό! καλά αντι να βελτιωνόμαστε όσο πάμε γινόμαστε και περισσότερο Uruk Hai.

Last edited:

2 Οκτωβρίου 2011
14
0
Εννοείται ότι υπάρχει τέτοια διάθεση, γιατί κι εγώ μόλις το έμαθα, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι! δεν είναι ιδιωτική πρωτοβουλία, είναι του Δήμου σίγουρα...Υπάρχει και στο Ξενία και στην Αγ. Τριάδα από όσο έμαθα.... στην Αγ. Τριάδα όμως, υπάρχει κ ένας που πηγαίνει, κατεβάζει το παντελόνι του και τα κάνει μπροστά στα παιδιά που παίζουν μπάσκετ!!! και άλλα πολλά έκτροπα....Μέχρι αύριο θα χω φτιάξει κείμενο διαμαρτυρίας, μόλις συγκεντρώσω τα απαραίτητα στοιχεία... γκρ....

efera_ta_psaria

Active Member
28 Ιουνίου 2011
44
0
Ιωαννινα
και μέσα σε όλα τους πείραξαν τα σκυλάκια....τι να πείς...
εγώ Πόπη είμαι της άποψης να συνεργαστούμε όσοι το δυνατόν περισσότεροι και να κάνουμε στοχευμένες κινήσεις. Πολύ σημαντικό είναι να βρούμε και σε ποιά άλλα πάρκα έχουν βάλει πινακίδες. Μου κάνει εντύπωση πάντως που η πινακίδα στο Γηροκομείο δεν αναγράφει απολύτως τπτ απο πίσω,αυτή μάλλον θα φύγει πρώτη!

efera_ta_psaria

Active Member
28 Ιουνίου 2011
44
0
Ιωαννινα
α και στο Ιτς Καλέ που έχει,εκεί είναι 1000% παράνομη,δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μας κρατάν έξω από τον χώρο. εε εκεί ξεκάθαρα δεν είναι παιδική χαρά.Και αν ανησυχούν για τις ακαθαρσίες ε, ας βάλουν την δημοτική αστυνομία να γράφει πρόστημα σε όποιον ρυπαίνει,τι τους έχουμε,μόνο για κλήσεις σε παράνομα παρκαρισμένα αμάξια?

2 Οκτωβρίου 2011
14
0
Ουτε στο Ξενια γραφει η πινακιδα τπτ απο πισω ουτε καμια απο τις υπολοιπες... στο ιτς καλε σκεφτομουν να αντιπαραβαλω την εικονα των πινακιδων αυτων με την εικονα των αδεσποτων του δημου μεσα στην ακροπολη (αθηνα) που τα φροντιζουν οι υπαλληλοι-μεσα στην ακροπολη τονιζω, την επισκεπτομαι συχνα- και ολους τους τουριστες που μολις δουν σκυλο η γατα εκει, τρεχουν σαν τρελοι να τα χαιδεψουν και να φωτογραφηθουν μαζι τους! αυτες οι πινακιδες πρεπει να φωτογραφηθουν και να φτιαχτει κειμενο....μεσω φεισμπουκ θα'ταν καλη η δημοσιοποιηση του θεματος.. (ειμαι διαχειριστρια σε πολλες σελιδες) μαζι με τα τηλ του δημου....τηλ και φαξ να μην τους φτανει το χαρτι απο τις διαμαρτυριες..τα μεηλ τα διαγραφουν αν θελουν....τα φαξ ομως και τα τηλ δεν μπορουν!

ουτε για παρανομα παρκαρισμενα αμαξια την εχουν.... τιγκα ειναι η δωδωνης! οσο για ακαθαρσιες, ποσοι τα κανουν στα παρκα κ στους δρομους; ε; .... :(

efera_ta_psaria

Active Member
28 Ιουνίου 2011
44
0
Ιωαννινα
ε μην το λες και τα mail εχουν αναφορες ανάγνωσης. Πόπη φένετε οτι είσαι πιο έμπειρη και έχεις βαθύτερες γνώσεις απο εμένα στον τομέα οπότε αν δεν σε πειράζει, λέω να είσαι εσύ το "πρώτο βιολί" και εγώ θα ακολουθήσω/συνεισφέρω επώνυμα και υπεύθυνα όποια γραμμή αποφασίσουμε.
Η πινακίδα του Άλσους αναγράφει οτι η ζημιά τιμωρείται αλλά δεν αναγράφει σε ποια αρχή ανήκει. Ίσως στην "Εργοσήμανση"απο συνήθεια να κολήσαν το αυτοκόλητο, δεν γνωρίζω κατι παραπάνω.

2 Οκτωβρίου 2011
14
0
Οκ λοιπόν! Κάνω μια έρευνα λίγο ακόμα και το πολύ σε μια με δύο μέρες βγάζω κείμενο μαζί με περιγραφικότατες φωτογραφίες! Στο Ξενία δεν έγραφε τίποτα!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
α και στο Ιτς Καλέ που έχει,εκεί είναι 1000% παράνομη,δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μας κρατάν έξω από τον χώρο. εε εκεί ξεκάθαρα δεν είναι παιδική χαρά.Και αν ανησυχούν για τις ακαθαρσίες ε, ας βάλουν την δημοτική αστυνομία να γράφει πρόστημα σε όποιον ρυπαίνει,τι τους έχουμε,μόνο για κλήσεις σε παράνομα παρκαρισμένα αμάξια?
Μια μικρη διευκρινηση ...
Το Ιτς Καλε εχει χαρακτηρηστει αρχαιολογικος χωρος ( και σωστα εχει χαρακτηριστει ετσι ) και στους αρχαιολογικους χωρους δεν επιτρεπετε η εισοδος σκυλων για τους ευνοητους λογους.
Αυτος ειναι ο μοναδικος λογος που ισως δικαιολογειται (?) η υπαρξη πινακιδας απαγορευσης στον συγκεκριμενο χωρο (παροτι το να πεις καφε στον χωρο εχοντας το σκυλο διπλα σου ,το κανουν πολλοι ,οπως και εγω ,και μαλιστα χωρις προβλημα .
Θα μεινω στο γεγονος οτι δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο αλλα πρεπει να βρεθει η χρυση τομη ...
Οσο πιο "διακριτικοι" και "σωστοι " ειμαστε τοσο και περισσοτερο θα κερδιζουμε εδαφος και αποδοχη
οσο "επιθετικοι " και "αποτομοι" τοσο θα χασουμε το δικιο μας ...
Μαζι σας....

Last edited:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Πάντως στο Ίτς Καλέ το Πάσχα είχα πάρει την μικρή μαζί μου για καφέ και όχι πρόβλημα δεν υπήρξε το αντίθετο!!!

Σε ότι έχει να κάνει με αρχαιολογικούς χώρους ισχύει η απαγόρευση σκύλων βάσει νόμου!

2 Οκτωβρίου 2011
14
0
Αυτο το γνωριζω....στα υπολοιπα παρκα ομως δε δικαιολογουνται καθολου κ οχι μονο αυτο....δινουν δικαιωμα σε γερους και παιδια να βριζουν κοπελλες που περνανε με τους σκυλους τους... το ξαναλεω και επιμενω: αυτη η πολη ειναι αφιλοξενη για τους σκυλους εαν ειδικοτερα συνοδευονται απο ατομα του γυναικειου φιλου...τουλαχιστον σε εμενα ετσι εχει συμβει....
η διαμαρτυρια θα γινει...αυτο που κανουν ειναι παρανομο και απαραδεκτο....μας παει χρονια πισω....ειδικοτερα οταν ο δημαρχος ειχε ταξει λαγους με πετραχηλια στους φιλοζωους...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Αυτο το γνωριζω....στα υπολοιπα παρκα ομως δε δικαιολογουνται καθολου κ οχι μονο αυτο....δινουν δικαιωμα σε γερους και παιδια να βριζουν κοπελλες που περνανε με τους σκυλους τους... το ξαναλεω και επιμενω: αυτη η πολη ειναι αφιλοξενη για τους σκυλους εαν ειδικοτερα συνοδευονται απο ατομα του γυναικειου φιλου...τουλαχιστον σε εμενα ετσι εχει συμβει....
η διαμαρτυρια θα γινει...αυτο που κανουν ειναι παρανομο και απαραδεκτο....μας παει χρονια πισω....ειδικοτερα οταν ο δημαρχος ειχε ταξει λαγους με πετραχηλια στους φιλοζωους...
Πολύ καλά θα κάνετε! Δεν αντιλέγω σε κάτι! Απλά όταν είσαι νομότυπος έχεις και περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις!;) Είπαμε είμαι μαζί με τους pagouristas!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ