Αγαπητοί κυνόφιλοι,
Ονομάζομαι Ανέστης και μένω στα Ιωάννινα. Όσοι από εσάς έχουν επισκεφθεί τηνπόλη μου θα παρατηρήσατε ότι είναι μια πόλη που με τα πάρκα της και το αρκετόπράσινο που έχει, μπορεί να προσφέρει μεγάλη χαρά στα αγαπημένα σκυλάκια μας όμωςδυστυχώς η αλήθεια απέχει παρασάγγας καθώς τις τελευταίες μέρες έχουν αρχίσεινα ξεπηδούν σε πολλά πάρκα πινακίδες απαγόρευσης σκυλιών. Παρατηρώντας δύοπεριπτώσεις είδα ότι στο στην πρώτη περίπτωση, στο Άλσος Ιωαννίνων, ένα υπέροχοαμφιθεατρικό αλσάκι όπου στεγάζονται και 3-4 κούνιες και τσουλήθρες, στο πίσω μέροςμιας πινακίδας αναγράφετε η κλασσική οδηγία περί ζημιών και φυλάκισης (τελείωςαναφορικά ο Larry μου ανακουφίστηκε σε αυτή την συγκεκριμένη πινακίδα, με έκανεπερήφανο το γουρουνάκι μου!) αλλά καμία αναφορά σε δήμο Ιωαννιτών ή κάτι αντίστοιχο.Στην δεύτερη περίπτωση στο πάρκο του Γηροκομείου, επίσης μεγάλο πάρκο με αρκετέςκούνιες κτλπ αλλά και πολύ χώρο να φιλοξενήσει σκυλάκια, η πινακίδα είναι εντελώςγυμνή από πίσω. Ήδη έχω ξεκινήσει έρευνα να ανακαλύψω αν και ποια αρχή τις έχει τοποθετήσει ή αν έχουντοποθετηθεί παράνομα αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βγάλω άκρη σε δήμο, υπηρεσίαπρασίνου και δημοτική αστυνομία.
Θα ήθελα να με συμβουλέψετε αν σε περίπτωση που είναι δημοτικές οι πινακίδες,αν αυτό είναι νόμιμη ενέργεια και αν όχι, τι μπορώ να πράξω?
Τώρα σε ποιο προσωπικό επίπεδο, αυτό που με έκανε να χάσω την ψυχραιμία μουείναι οι «κυρίες» που μου έκαναν παρατήρηση με φοβερό ύφος γιατί είχα τον Larry στοαλσάκι που προανέφερα, με την δικαιολογία ότι φοβόντουσαν για τα παιδιά τουςκαι την καθαριότητα του πάρκου πουπαίζανε, ο δε Larry ήταν πάντα δεμένος και στην άλλη άκρη του πάρκου όσο για τιςβρωμιές του, φροντίζω ΠΑΝΤΑ να τα καθαρίζω. Η δε κυρίες όμως που εμμέσως πληνσαφώς με απειλήσανε με καταγγελία δεν ανησύχησαν που τα παιδία τους παίζουνμέσα στα πλαστικά μπουκάλια και αποτσίγαρα που παράτησαν αυτές.
Αύριο θα κάνω μεγαλύτερη έρευνα και γύρα σε άλλα πάρκα να δω αν το κακό έφτασεμέχρι εκεί καθώς και θα προσφέρω και φωτογραφικό υλικό.
Αυτά, συγνώμη για το μέγεθος του post αλλά νιώθω ότι με πνίγει το δίκιομου.
Φιλικά,
Ανέστης.