"Απαγορεύονται οι σκύλοι" (πινακίδες)

efera_ta_psaria

Active Member
28 Ιουνίου 2011
44
0
Ιωαννινα

Αγαπητοί κυνόφιλοι,

Ονομάζομαι Ανέστης και μένω στα Ιωάννινα. Όσοι από εσάς έχουν επισκεφθεί τηνπόλη μου θα παρατηρήσατε ότι είναι μια πόλη που με τα πάρκα της και το αρκετόπράσινο που έχει, μπορεί να προσφέρει μεγάλη χαρά στα αγαπημένα σκυλάκια μας όμωςδυστυχώς η αλήθεια απέχει παρασάγγας καθώς τις τελευταίες μέρες έχουν αρχίσεινα ξεπηδούν σε πολλά πάρκα πινακίδες απαγόρευσης σκυλιών. Παρατηρώντας δύοπεριπτώσεις είδα ότι στο στην πρώτη περίπτωση, στο Άλσος Ιωαννίνων, ένα υπέροχοαμφιθεατρικό αλσάκι όπου στεγάζονται και 3-4 κούνιες και τσουλήθρες, στο πίσω μέροςμιας πινακίδας αναγράφετε η κλασσική οδηγία περί ζημιών και φυλάκισης (τελείωςαναφορικά ο Larry μου ανακουφίστηκε σε αυτή την συγκεκριμένη πινακίδα, με έκανεπερήφανο το γουρουνάκι μου!) αλλά καμία αναφορά σε δήμο Ιωαννιτών ή κάτι αντίστοιχο.Στην δεύτερη περίπτωση στο πάρκο του Γηροκομείου, επίσης μεγάλο πάρκο με αρκετέςκούνιες κτλπ αλλά και πολύ χώρο να φιλοξενήσει σκυλάκια, η πινακίδα είναι εντελώςγυμνή από πίσω. Ήδη έχω ξεκινήσει έρευνα να ανακαλύψω αν και ποια αρχή τις έχει τοποθετήσει ή αν έχουντοποθετηθεί παράνομα αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βγάλω άκρη σε δήμο, υπηρεσίαπρασίνου και δημοτική αστυνομία.

Θα ήθελα να με συμβουλέψετε αν σε περίπτωση που είναι δημοτικές οι πινακίδες,αν αυτό είναι νόμιμη ενέργεια και αν όχι, τι μπορώ να πράξω?

Τώρα σε ποιο προσωπικό επίπεδο, αυτό που με έκανε να χάσω την ψυχραιμία μουείναι οι «κυρίες» που μου έκαναν παρατήρηση με φοβερό ύφος γιατί είχα τον Larry στοαλσάκι που προανέφερα, με την δικαιολογία ότι φοβόντουσαν για τα παιδιά τουςκαι την καθαριότητα του πάρκου πουπαίζανε, ο δε Larry ήταν πάντα δεμένος και στην άλλη άκρη του πάρκου όσο για τιςβρωμιές του, φροντίζω ΠΑΝΤΑ να τα καθαρίζω. Η δε κυρίες όμως που εμμέσως πληνσαφώς με απειλήσανε με καταγγελία δεν ανησύχησαν που τα παιδία τους παίζουνμέσα στα πλαστικά μπουκάλια και αποτσίγαρα που παράτησαν αυτές.

Αύριο θα κάνω μεγαλύτερη έρευνα και γύρα σε άλλα πάρκα να δω αν το κακό έφτασεμέχρι εκεί καθώς και θα προσφέρω και φωτογραφικό υλικό.

Αυτά, συγνώμη για το μέγεθος του post αλλά νιώθω ότι με πνίγει το δίκιομου.

Φιλικά,

Ανέστης.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Απότι ξέρω δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση.
Καμία απόφαση δημοτικού συμβουλίου δεν είναι νομοθετικού χαρακτήρα ούτε υπερισχύει του νόμου που σου επιτρέπει να πας όπου θες αρκεί να έχεις λουράκι..
Είναι παράνομες..

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ανέστη πιστεύω ότι το ποιο πιθανό που δεν βρήκες άκρη είναι επειδή οι αρμόδιοι στο Δήμο γνωρίζουν ότι τέτοιες πινακίδες δεν συμβαδίζουν με όσα προβλέπει ο νόμος.
Εγώ αν έμενα στην πόλη θα πήγαινα το σκύλο μου κανονικά σε όλα τα πάρκα και αν κάποιος μου έλεγε κουβέντα απλά θα τον"έγραφα".

efera_ta_psaria

Active Member
28 Ιουνίου 2011
44
0
Ιωαννινα
Καλά δεν το συζητώ οτί θα τον πηγαίνω παντού,αυτό είναι δεδομένο απλά δεν μπορώ να βλέπω τέτοιες αυθαιρεσίες. το μόνο που φοβάμαι είναι ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν ΤΟΣΟ κακία μέσα τους που άμα τελικά βγάλω (με νόμιμο τρόπο) τις πινακίδες μπορεί να αρχίσουν να ρίχνουν φώλες.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλά δεν το συζητώ οτί θα τον πηγαίνω παντού,αυτό είναι δεδομένο απλά δεν μπορώ να βλέπω τέτοιες αυθαιρεσίες. το μόνο που φοβάμαι είναι ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν ΤΟΣΟ κακία μέσα τους που άμα τελικά βγάλω (με νόμιμο τρόπο) τις πινακίδες μπορεί να αρχίσουν να ρίχνουν φώλες.
Να τις αφήσεις εκεί που είναι να έχει και ο Λάρυ να κάνει τις ανάγκες του:D:D:D.

efera_ta_psaria

Active Member
28 Ιουνίου 2011
44
0
Ιωαννινα
χααχαχχα σωστό και αυτό,τώρα που έχει ψιλομάθει να σηκώνει και το πόδι του,χαμος!θα φτάνει και πιο ψηλά.
Παντως επειδη για ενα διαστημα ημουν υπευθυνος σημανσης&ασφαλειας μπορω να πω με 100% σιγουρια πως αυτες οι πινακιδες που μπηκαν τωρα ειναι τελειως προχειροτοποθετημενες,με ενα τραβηγμα βγηκαν....οχι οτι θα το εκανα ποτε αυτο,αλλα λεμε.....

efera_ta_psaria

Active Member
28 Ιουνίου 2011
44
0
Ιωαννινα
ευχαριστω,πολυ καλη επιστολη αυτη ,αυτο που "φοβαμαι" ομως ειναι οτι μπορει να χαρακτηρησουν τους χωρους παιδικες χαρες επειδη εχει 3κουνιες και 2 τσουληθρες.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53

efera_ta_psaria

Active Member
28 Ιουνίου 2011
44
0
Ιωαννινα
Παιδική χαρά είναι ο οριοθετημένος δημοτικός/κοινοτικός υπαίθριος χώρος που
προορίζεται για ψυχαγωγία νηπίων και παιδιών μέχρι δεκατεσσάρων ετών, χωρίς την
επίβλεψη προσωπικού.
.
.
.

- Πινακίδα εισόδου η οποία φέρει το σήμα πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας της
παιδικής χαράς και τις εξής τουλάχιστον πληροφορίες:
- Διάγραμμα διάταξης εξοπλισμού της παιδικής χαράς (στην περίπτωση που είναι μεγάλη).

Τους τσακώσαμε!ευχαριστώ πολυ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Εντυπωσιακή η βοήθεια του vaggelis_ras !
Ισως θα έπρεπε όμως Ανέστη, να κάνεις την εξής προσπάθεια...αν είναι εφικτό, να μην πηγαίνεις σε ώρες που έχει πολλά παιδάκια με τους συνοδούς τους. Γιατί το θέμα δεν είναι, όσο δίκιο να να έχεις, να έρθεις και σε ρήξη με όλους αυτούς. Θα χαλιέσαι κάθε φορά και αντί για χαλαρή βόλτα, θα καταλήξεις να σε πιάνει το στομάχι σου, όποτε θέλεις να βγάλεις έξω τον σκύλο σου. Μην τρελλαίνεσαι. Με τον καιρό, θα τους συνηθίσεις και θα σε συνηθίσουν να σε βλέπουν εκεί. Μια-δυό-τρεις, θα σταματήσει να τους κακοφαίνεται. Και εφόσον βέβαια έχεις και τον νόμο με το μέρος σου ;):)

efera_ta_psaria

Active Member
28 Ιουνίου 2011
44
0
Ιωαννινα
αχααχαχχα αυτη θα βαλω Γιωργο! οσο για τις ωρες βολτας, συνηθως τετοιες ωρες τον βγαζω και ποτε δεν τον αφηνω να παει σε μικρα παιδακια αν πρωτα δεν παρω εγκριση απο τους γονεις τους αλλα εμενα ,αλλα οντας ψειρας και τυπικος με τρελενει το γεγονος οτι υπαρχει αυτη η απαγορευση. Σκοπος μου δεν ειναι η αγνοηση,αυτο ηδη το κανω :p αλλα η αλλαγή!Viva la revolution!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
.......!Viva la revolution!
Πατριδα......
1. στο "Αλσος" ειναι πολλα τα σκυλια που "βγαινουν"...
2. στο "Γηροκομειο", θα πρεπει να ξερεις οτι επισης βγαινουν αρκετα ...,
(συν το οτι εκει συχναζει και μια αγελη αδεσποτων - περιπου τα 6) ...
αρα ,κατα την ταπεινη μου γνωμη , δεν θα επρεπε να τους πειραζει η παρουσια του σκυλιου σου ....
το προβλημα τους ειναι πιο βαθυ ....
θες πες το αγνοια ,
θες πεστο παραξενια
(για μενα ) θες πεστο ζηλεια .....
( χιουμορ..... αντε να πεισει η μαμα το παιδακι στο παρκο , οτι δενπρεπει να παρει σκυλο και οτι ειναι επικυνδυνος ... μετα την εμφανιση μας ....χαχαχα )
Μαζι ... και θα μας συνηθισουν ...θελουν δεν θελουν ....

efera_ta_psaria

Active Member
28 Ιουνίου 2011
44
0
Ιωαννινα
χαχααχχα Παγουριστας!ΝΑΙ!επειδη μενω κοντα στο γηροκομειο ξερω την αγελη με τα αδεσποτα ειναι πολυ καλα σκυλακια και ηταν και πολυ προσεκτικα με τον λαρυ μου οταν ηταν πιο μικρος,τωρα ειναι απλα ατσουμπαλος και δεν τον πολυ θελουν.Ο κοσμος στο γηροκομειο ειναι πολυ δεκτικος το μονο που θυμαμαι ηταν μια φορα μια κυρια που πολυ ευγενικα μου ρωτησε αμα μαζευω τις ακαθαρσιες του σκυλου μου,πραγμα πολυ λογικο και απολυτως θεμιτο. Αλλα οπως ειπα τις ωρες που εχει παιδακια δεν του δινω και πολυ ελευθερια και δεν τον αφηνω να πηγαινει αυτος αυθαιρετα στα παιδακια,οταν ερχονται απο μονα τους ομως ειναι καλοδεχουμενα και απολαμβανουν το παιχνιδι και αυτα και ο λαρρυ.
Αγωνιστικους χαιρετισμους!
che larry..jpg

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Να πω κι εγω τη δικη μου αποψη,επειδη τυγχανει να εχω και παιδια και σκυλο.
Εχω βιωσει παραδειγματα κακου συνοδου ενος σκυλου,ο οποιος επουδενι δεν φροντιζει να εχει λουρακι στον σκυλο του και εννοειται οταν του το λες ως δια μαγειας ειναι ο καλυτερος εκπαιδευτης και ολα ειναι "λεει αυτος"under control .Coolαρε....!Γνωστη περιπτωση...

Εχω βιωσει επισης την εικονα παιδιων που παιζουν στην παιδικη χαρα και διπλα ακριβως ο σκυλος να κανει τσισα του ή και κακα του και ο συνοδος να ειναι παντελως αδιαφορος ή στην καλυτερη να ντραπει λιγακι...αλλά να αφηνει τις ακαθαρσιες ως εχουν!

Εχω δει παιδακια να φοβουνται στη θέα ενος σκυλου και παρολο το αδικο για τον σκυλο που βολταρει εκει δεμενος και ελεγχομενος,δεν θα ηθελα προσωπικα να ειμαι ο συνοδος του και να προκαλεσω φοβο σε καποιο παιδακι.

Εχω δει παιδακια να παιζουν και να χαϊδευουν τα σκυλακια που βρισκονται σε μια παιδικη χαρα.Η καλη οψη ειναι αυτη αλλά σπανια,αφου συνηθως οι γονεις εχουν φοβιες με εναν ξενο σκυλο.

Εχω δει συνοδους με σκυλους,με λουρακι,με σακουλιτσα στο χερι αν χρειαστει να μαζεψουν ακαθαρσιες,αλλά και να προνοουν ωστε ο σκυλος να μην λερωσει(αφου απλα πηγαν νωριτερα για την αναγκη του).

Εχω νοιωσει ο ιδιος να ενοχλω με τον σκυλο μου καποιον ή καποιους που πιθανον να μην εχουν σηνηθησει σε μια εικονα μεγαλου σκυλου δίπλα τους.Ακομα και αν εχουν αδικο αποχωρησα διακριτικα.

Εχω παει σε παιδικη χαρα με τα παιδια μου,το σκυλο και ολα τα παιδακια εκει σταματησαν οτι εκαναν και ειχαν κανει ενα κυκλο γυρω απο το Φοιβο και τον επνιγαν στις αγκαλιες και στα χαδια και παιχνιδια κι αυτος ανταποκρινοταν.

Προσωπικα γενικοτερα,αποφευγω την βολτα με τον σκυλο στην παιδικη χαρα.Διοτι εχω ενα σωρο πραγματα να κοιταζω γυρω μου,πολλες παραμετρους και για ασφαλεια ολων,και εξαλλου κι ο σκυλος δεν μπορει να εκτονωθει με τρεξιμο ή παιχνιδι διοτι μπορει πχ απο λαθος και ενθουσιασμο να ριξει κατω καποιο παιδακι που του κινησε το ενδιαφερον το παιχνιδι και παιζει μαζι μας....

Τοσος λογος γιατι;Αφου και χωρος για σκυλο μπορει να βρεθει αλλά και χωρος για παιδακια μπορει επισης να υπαρχει.Και χρονικα να μην συμπιπτει ισως ο χρονος βολτας σκυλου με παιδια σε κοινο χωρο,ενα αλσος πχ,να μην χρειαζεται και να προκαλουμε εστω και τη λανθασμενη αντιδραση καποιων γονεων ή παιδιων.
Οταν θελω να παρω τα παιδια μου και το σκυλο μαζι για βολτα,εξηγω στα παιδια οτι θα παμε καπου πιο απομερα και πιο εξω ωστε να υπαρχει χωρος να παιξουν μαζι με τον σκυλο και να το χαρουν ολα τους,παιδια και σκυλος και μπαμπας,χωρις να εχω να σκεφτω "ποιον ενοχλω ποιος μας ενοχλει" και παντα περνάμε υπεροχα!

Δεν ξερω αν ειμαι λαθος,προσωπικα αυτη τη σταση ζωης επιλεγω οσον αφορα την βολτα του Φοιβου μου και των παιδιων μου.Δεν θελω να ενοχλω και δεν θελω να με ενοχλουν.Ουτε κανονισμους περιμενω ουτε Νόμους να μου επιβαλλουν ή επιτρεψουν ή απαγορευσουν κατι.Σκεφτομαι οσο πιο λογικα μπορω και εως σημερα δεν ειχα ποτέ θεμα!
Θελω μια βολτα να καταληγει το κατα δυναμιν,σε επιτυχες χαμογελο Φοιβου και παιδιων.Ποιος ο λογος να εχουμε εστω και απο λαθος μια κακη αντιδραση σκυλου ή παιδιου και να μην χαρει κανεις τη βολτα μας!

Last edited:

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
mAthosalas συμφωνώ μαζί σου. Εν ολίγοις κανείς να μην καταπιέζεται κ η ελευθερία του ενός να τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου. Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας κ το ότι δεν έχεις πάντα την επιλογή.
Εγώ στν περιοχή μου έχω μόνο ένα μέρος όπου πάνε πολλά σκυλάκια για βόλτα. Χωρίζεται από μια αρκετά μεγάλη παιδική χαρά με ένα πέτρινο δρομάκι κ το γκαζόν όπου παίζουν όλα τα σκυλάκια αρχίζει κάτω από μια πινακίδα που λέει "Απαγοεύονται οι σκύλοι". Δεν αποκλείω ότι κάποιος θα την θυμηθεί αν τον ενοχλήσουμε, αλλά μέχρι στιγμής όλα μια χαρά κ με τους γονείς κ με τους λιμενικούς που κάνουν περιπολία. Μας βλέπουν με τα σακουλάκια κ τα μπουκάλια νερού κ δν μιλάνε.

Πάμε αργά το βράδυ -μετά τις 8 το χειμώνα, μετά τις 10.30 το καλοκαίρι- που τα περισσότερα παιδάκια έχουν φύγει, μένουμε μόνο στο γκαζόν κ φροντίζουμε να καθαρίζουμε. Η Τσίλι μου δεν δίνει κ ιδιαίτερη σημασία στα παιδιά. Αν τις δώσουν εκείνα έχει καλώς, αν φέρονται ήρεμα. Αλλιώς την μαζεύω γτ αν τρέξουν θα γαυγίζει από την χαρά της κ μπορεί να τρομάξουν. Μπορεί να βοηθάει κ το μέγεθος της μικρής που δεν είναι απειλητικό ή το γεγονός ότι κάνει τσίρκα τρέχοντας με 1000, αλλά ευτυχώς δν έχω αντιμετωπίσει γονιό να λέει στο παιδί του "μη". Μου αρέσει πάρα πολύ η εικόνα παιδάκια να κυνηγάνε την Τσίλι κ αυτή να κάνει ελιγμούς για να μην την πιάνουν αλλά να είναι και κοντά τους. Κ τώρα που το σκέφτομαι μου έχει τύχει κ παιδάκι τόσο εξικειωμένο που την πήρε αγκαλιά κ ήθελε να την πάρει μαζί του φεύγοντας! Γκρρρρ...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ