Απίστευτος ρατσισμός και παραπληροφόρηση.....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Για μένα κάποιος που αφορίζει μια κατηγορία ζώων, είτε καθαρόαιμα, είτε ημίαιμα, μόνο κατ'εφημισμόν είναι φιλόζωος. Δεν αγαπάμε/φροντίζουμε/εκπαιδεύουμε επιλεκτικά. Όλα τα ζώα-ανεξαρτήτως εμπορικής ή αναπαραγωγικής αξίας, είναι έμψυχα όντα κ αυτό τα κάνει αξία ανεκτίμητη
Συμφωνώ με αυτή την τοποθέτηση. Εάν μαζέψω έναν σκύλο από τον δρόμο δεν το βλέπω ότι μάζεψα κάτι που κάποιος άλλος πέταξε. Μάζεψα ένα υπέροχο ζώο και του έδωσα την δυνατότητα να ανθίσει.
Το ίδιο και όταν πήρα έναν εκτροφικό σκύλο. Δεν αισθάνομαι ότι προβάλλομαι μέσω του pedigree του, δεν έχω τέτοια κόμπλεξ. Μου έχει τύχει άσχετος να μου πει για τον έλβις ότι δεν είναι γνήσιο λαμπ και απλά χαμογέλασα και είπα καλά λέτε δεν θα είναι.. Η αξία των σκύλων μου είναι ανεκτίμητη και την ξέρω μόνο εγώ και αυτά.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Δεν σας έχω πει, να μην ασχολείστε μ'αυτή την μπούρδα, το fb; ;)
Δεν ειναι καλος ο μαστορας του φταινε τα εργαλεια...
Ειτε ειναι fb Ειτε φορουμ Ειτε ο,τι αλλο.. Δεν εχει να κανει...
Το θεμα δεν ειναι το προγραμα..
Το θεμα ειναι αυτοι που γραφουν και κανουν οτι κανουν τελος παντων εκει..
Ουτε εμενα μου αρεσει τρελα το fb αν κ εχω, απλα το εχω για αλλους λογους.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν κάποιος εχει τετοια μυαλά και νομιζει πως καθενας που παίρνει σκυλι από εκτροφείο, το κάνει για να πουλήσει μουρη, μάλλον εχει περιορισμένη νοημοσύνη. Για ποιο λόγο λοιπόν να χασω χρόνο προσπαθώντας να δειξω το λάθος του? Μου αρκει να ξέρω εγώ τι είμαι και τι κάνω με το σκύλο μου.
Οι υπόλοιποι "φιλόζωοι" στην τρύπα τους...

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
"Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσο πολλοί ηλίθιοι στον κόσμο, μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ το ιντερνετ"
Στανισλάβ Λέμ / Πολωνός συγγραφέας

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
"Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσο πολλοί ηλίθιοι στον κόσμο, μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ το ιντερνετ"
Στανισλάβ Λέμ / Πολωνός συγγραφέας
Xαχαχαχα, καλό!

Τωρα για το θεμα, τι να πω; τα ειπαν ολα οι προηγουμενοι. Εδω υπαρχει μεγαλη καφριλα σε ολο το φασμα της κυνοφιλιας-φιλοζωϊας κλπ. Πολλοι ειναι πλεον γραφικοι, αλλοι ειναι εμμονικοι, αλλοι φιλοσοφοι, και παει λεγοντας...

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Χρυσούλα σε καταλαβαίνω, επειδή έχω δεχθεί και εγώ ρατσισμό και αρνητικά σχόλια για την επιλογή μου, ακόμα και από ''δικά'' μου πρόσωπα....

Τους καταλαβαίνω, εν μέρει.. γιατί και εγώ υπεράσπιζα κάποιες από τις αντιλείψεις τους, πριν ενημερωθώ...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Σαφως ο καθενας κανει οτι θελει τα χρηματα του.
Θα κραξω την ψωναρα που ζηταει απο καταφυγιο καθαροαιμα, το βουρλο που θεωρει το σκυλι του ανωτερο απο το δικο μου που ειναι ημιαιμο,τον γυφτο(δεν εχω κατι με τους γυφτους,ο λαος βλεπετε το περασε ετσι) που κυκλοφορει με φιρματα ρουχα κ αυτοκινητα αλλα δεν βαζει μια αμπουλα στο σκυλι του ή αγοραζει τα φαρμακα του,αυτον που θελει σκυλι καθαροαιμο απο πετσοπ/ιδιωτη για να το πληρωσει 100ευρω ενω του εξηγεις 5 πραγματα,τον "φιλοζωο" που "αγαπαει" μονο τα ρατσατα ή μη και μονο τα δικα του.
Θα μου πειτε γιατι να τον κραξω?Τυχαινει να πεφτουν στο διαβα μας τετοιοι καθημερινα,δυστηχως.
Και αφου προκαλουν,τα ακουνε.

Επισης τα αδεσποτα δεν ειναι "σκουπιδια" που πεταξε καποιος στον δρομο.Ο χ,ψ "γραφικος" δεν μαζευει οτι πεταξε ο ταδε -γιατι τον ταδε τον εχει χεσμενο- αλλα ψυχες που πονανε,πεινανε,αρρωσταινουν και ειναι ευθυνη ολων μας.Εξω απο τον χορο ολοι χορευουν.

zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
FrenchieFan ............"αλλα ρε φιλε δεν γουσταρω!! Δεν μαρεσει να μαζευω αυτα που πετανε οι αλλοι "
Mην μου πεις οτι εννοεις αυτο που καταλαβα γιατι θα αρχισω να αφριζω, θα παθω 5 εγκεφαλικα στην σειρα κι οταν αναστηθω θα βγαλω δοντια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Χωρίς να θέλω να γίνω (ή να χρειάζεται η Frenchiefan) δικηγόρος...

"Δεν γουστάρω να καθαρίζω τις βρωμιές των άλλων..."

Όπου "βρωμιές" δεν είναι τα σκυλάκια και τα γατάκια που πετάγονται στους δρόμους (ακόμα και σε κάδους), αλλά οι πράξεις, οι πρακτικές και οι συνήθειες μιας μερίδας ανθρώπων που ΚΑΙ αυτοί δηλώνουν "φιλόζωοι".

Μπορεί να ακουστεί πολύ "σκληρό", αλλά όσο υπάρχουν άνθρωποι που θα φροντίζουν τα αδέσποτα, θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα τα δημιουργούν...και το αντίθετο βέβαια.

Τώρα αν με ρωτήσετε αν θεωρώ "λύση" να τα αφήσουμε στην τύχη τους, χωρίς καμία μέριμνα...θα έλεγα όχι.

Χρειάζεται ένας συνολικός σχεδιασμός (και φυσικά δεν πλησιάζει σε κάτι τέτοιο το πρόσφατο νομοσχέδιο) όπου Κυνοφιλικά Σωματεία και Οργανώσεις θα πρέπει να συνεργαστούν με Κυνολογικούς Ομίλους και φορείς (και κρατικούς φυσικά) για μια προσπάθεια συντονισμένη και επικεντρωμένη στο αίτιο και όχι τα "συμπτώματα".

Για να φτάσουμε και στο θέμα του νήματος...Χρειάζεται να ψάξουμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν (και υπάρχουν αρκετά...Πολλοί δεν ανήκουν καν σε "μια μεριά") και να πάψουμε να ασχολούμαστε και να τροφοδοτούμε τα όσα μας "χωρίζουν" (που δεν έχουν και καμία λογική βάση).

...και η άποψη μου είναι πως πρέπει να ξεφύγουμε από την "αγάπη" για τα αδέσποτα, τα καθαρόαιμα, τα μεγαλόσωμα, τα μικρόσωμα, τα μαύρα, τα άσπρα, τα εργασιακά, του καναπέ...και να επικεντρώσουμε στον Σεβασμό.

Σεβασμό στον διπλανό και τον απέναντι μας και κατ'επέκταση στα ζώα και το περιβάλλον μας...:)

zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
η FrenchieFan ομως δεν ειπε τιποτα για "βρωμιες" εννοωντας τις πραξεις των ανθρωπων αλλα ειπε επ'ακριβως αυτο που εγραψα "Δεν μαρεσει να μαζευω αυτα που πετανε οι αλλοι " !!! Οποτε μαλλον εννοει αυτο που καταλαβα εγω -οτι τα ζωα αφου ανηκαν καποτε αλλου και τα πεταξαν στο δρομο ειναι "χαλασμενα" ενω εγω αξιζω ενα καθαροαιμο κουταβι "απο την παραγωγη στην καταναλωση" - και σηκωθηκε η τριχα μου μεχρι το ταβανι.
Τα αδεσποτα υπαρχουν ανθρωποι που τα φροντιζουν γιατι καποιοι τα εφεραν σε αυτην την κατασταση κι οχι τουμπαλιν.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920

Όπου "βρωμιές" δεν είναι τα σκυλάκια και τα γατάκια που πετάγονται στους δρόμους (ακόμα και σε κάδους), αλλά οι πράξεις, οι πρακτικές και οι συνήθειες μιας μερίδας ανθρώπων που ΚΑΙ αυτοί δηλώνουν "φιλόζωοι".

Μπορεί να ακουστεί πολύ "σκληρό", αλλά όσο υπάρχουν άνθρωποι που θα φροντίζουν τα αδέσποτα, θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα τα δημιουργούν...και το αντίθετο βέβαια.
Δεν ξέρω αν η Ανδριάννα εννοούσε αυτό, αλλά και αν δεν το εννοούσε έτσι δεν έχει σημασία γιατί κάθε άποψη είναι σεβαστή.
Συμφωνώ όμως με την προσέγγιση σου και το έχω σκεφτεί κι εγώ...Όσο θα υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται θα υπάρχουν οι μάγκες που θα τους πετάνε κουτάβια στον κήπο τους και θα αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους..
Επειδή όμως αυτός ο συνολικός σχεδιασμός που αναφέρεις θα αργήσει πολύ να χτυπήσει την πόρτα μας για κάποιους που δεν μπορούν να κοιτάξουν αλλού η δράση αυτού του είδους είναι μονόδρομος.

zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
Συγνωμη... αλλα αν καταλαβα καλα.. για να λυθει το μαρτυριο των αμοιρων αδεσποτων προτεινετε να μην τα περιποιουμαστε και τα φροντιζουμε????? Νομιζα οτι λαμβανα μερος σε ενα φιλοζωικο φορουμ.............. Ειληκρινα δεν μπορω να πιστεψω οτι πραγματικα αυτο υποστηριζετε!!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το πρωτο μου σκυλι ηταν ημιαιμο. Το δευτερο pitbull. Το τριτο Staffordshire Bull Terrier. Πρεπει να απολογηθω καπου; Δεν εχω ιδεα και για ποιο κειμενο και ποια ομαδα μιλαει η Χρυσουλα.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι καποιοι χανουν το ''όριο'' και δυστυχως γινονται(και) γραφικοι...

Πιστευω οτι αυτος που πεταει εναν σκυλο στο δρομο, στην συντριπτικη πλειονοτητα θα το εκανε ειτε υπηρχαν αυτοι που τα μαζευουν, ειτε οχι. Απο τη στιγμη που αποφασιζει να το διωξει μακρια του πετωντας το στο δρομο, λιγο τον νοιαζει...

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δε νομίζω μωρέ πως εννοεί αυτό που εσύ νομίζεις, αλλά γιατί κι εσύ να "ψάχνεις" κάτι τόσο αρνητικό σε μια πρόταση 6-7 λέξεων;

Δώσε, τουλάχιστον, το ελαφρυντικό της αμφιβολίας...:)

Τα αδεσποτα υπαρχουν ανθρωποι που τα φροντιζουν γιατι καποιοι τα εφεραν σε αυτην την κατασταση κι οχι τουμπαλιν.
Δε θα διαφωνήσω...αλλά τον "κάφρο" τον βοηθά να κοιμάται το γεγονός ότι αυτό που "πέταξε" κάποιος θα το "περιμαζέψει".

"Κάποιος θα το πάρει μωρέ..." "Θα βρεί να φάει...Τόσοι τα ταϊζουνε!"

...και αυτόματα παίρνει μόνος του ένα "άλλοθι"...μια "συγχώρεση"...

Τέλος πάντων, σκέψεις είναι...Το σημαντικό είναι να μη μένουμε σε όσα μας "χωρίζουν"...:)

Συγνωμη... αλλα αν καταλαβα καλα.. για να λυθει το μαρτυριο των αμοιρων αδεσποτων προτεινετε να μην τα περιποιουμαστε και τα φροντιζουμε????? Νομιζα οτι λαμβανα μερος σε ενα φιλοζωικο φορουμ.............. Ειληκρινα δεν μπορω να πιστεψω οτι πραγματικα αυτο υποστηριζετε!!!
Δε ξέρω για το φόρουμ...αλλά εγώ ουδέποτε έχω δηλώσει φιλόζωος!

Για διάφορους λόγους...

"Νομίζεις" πολλά πράγματα και πολύ γρήγορα...Τόσο γρήγορα που το "νομίζω" χάνει την σημασία του...:)

Δώσε λίγο χρόνο στις σκέψεις...

Last edited:

zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
Οταν ποναει δοντι δεν κοβεις κεφαλι.
Υπαρχουν καφροι που παιρνουν το σκυλι τους και το αφηνουν στο βουνο. Η συντριπτικη πλεοιψηφια των ηλιθιων που παρατανε τα ζωα τους ουτε που τους ενδιαφερει τι θα απογινουν γιατι διαφορετικα δεν θα τα εγκατελειπαν. Δεν ειναι λυση αυτη. Διαφορετικα θα πρεπει να κλεισουν και τα καταφυγια γιατι υπαρχουν χοντροπετσοι που πανε και παρατανε τα ζωακια τους εξω απο αυτα η' τα πετανε μεσα απο την μαντρα τους. η' την επομενη φορα που θα δουμε αδεσποτο με καλαζαρ στο κοκκινο να τρεχει το αιμα ποταμι απο το δερμα του και να ειναι σκελετωμενο να μην το βοηθησουμε.. ετσι.. προς παραδειγματισμο αυτων που παρατανε τα σκυλια τους!!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν ξέρω αν η Ανδριάννα εννοούσε αυτό, αλλά και αν δεν το εννοούσε έτσι δεν έχει σημασία γιατί κάθε άποψη είναι σεβαστή.
Συμφωνώ όμως με την προσέγγιση σου και το έχω σκεφτεί κι εγώ...Όσο θα υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται θα υπάρχουν οι μάγκες που θα τους πετάνε κουτάβια στον κήπο τους και θα αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους..
Επειδή όμως αυτός ο συνολικός σχεδιασμός που αναφέρεις θα αργήσει πολύ να χτυπήσει την πόρτα μας για κάποιους που δεν μπορούν να κοιτάξουν αλλού η δράση αυτού του είδους είναι μονόδρομος.
Πού ακριβως λοξοδρόμησες? Απαντά σαφέστατα η Κυβέλη ότι δεν υπάρχει επι του παρόντος αλλη λυση.
Μην προσπαθείς να βγάλεις λάθος συμπεράσματα με το ζόρι.
Κανεις δεν μιλησε για χαλασμένα ζώα επειδη καποιος εγκατέλειψε το σκυλι του.
Μην προτρέχεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Οταν ποναει δοντι δεν κοβεις κεφαλι.
Υπαρχουν καφροι που παιρνουν το σκυλι τους και το αφηνουν στο βουνο. Η συντριπτικη πλεοιψηφια των ηλιθιων που παρατανε τα ζωα τους ουτε που τους ενδιαφερει τι θα απογινουν γιατι διαφορετικα δεν θα τα εγκατελειπαν. Δεν ειναι λυση αυτη. Διαφορετικα θα πρεπει να κλεισουν και τα καταφυγια γιατι υπαρχουν χοντροπετσοι που πανε και παρατανε τα ζωακια τους εξω απο αυτα η' τα πετανε μεσα απο την μαντρα τους. η' την επομενη φορα που θα δουμε αδεσποτο με καλαζαρ στο κοκκινο να τρεχει το αιμα ποταμι απο το δερμα του και να ειναι σκελετωμενο να μην το βοηθησουμε.. ετσι.. προς παραδειγματισμο αυτων που παρατανε τα σκυλια τους!!!!
Από την πρώτο σου ποστ στο φόρουμ αυτό εξ απολύεις κατηγόριες και παθιάζεσαι για λάθους λόγους. :)
Αυτά που γράφεις στο τελευταίο σου ποστ δεν τα υποστηρίζει ούτε τα προτείνει κανείς. Σκέψεις εκφράστηκαν και προβληματισμοί, δεν χαράχτηκε πορεία δράσης. Βιάζεσαι υπερβολικά να κρίνεις.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Χωρίς να θέλω να γίνω (ή να χρειάζεται η Frenchiefan) δικηγόρος...

Τώρα αν με ρωτήσετε αν θεωρώ "λύση" να τα αφήσουμε στην τύχη τους, χωρίς καμία μέριμνα...θα έλεγα όχι.
Dj Souki κ εγώ λέω όχι. Όχι επειδή ακούγεται σκληρό, αλλά επειδή είναι σκληρό. Οι άνθρωποι που δημιουργούν αδέσποτα, δεν το κάνουν επειδή ποντάρουν στους ανθρώπους που θα τα φροντίσουν.
Θα το κάνουν έτσι κ αλλιώς.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ