Θα κάνω μία παρομοίωση
Συναντιέσαι με κάποιον γνωστό και σου λέει "Γειά"
κι εσύ απαντάς
"Γειά σου φίλε μου,εύχομαι να είσαι καλά κι εσύ και οι πρώτου βαθμού συγγενείς σου και οι δεύτερου και οι τρίτου.
Εμείς είμαστε όλοι καλά ,τέλεια θα έλεγα και πιο συγκεκριμένα ο ένας γιός μου που πάει πρώτη γυμνασίου είναι πολύ ενθουσιασμένος με το γυμνάσιο.Βέβαια και ο παππούς του που πήρε το όνομά του ήταν κι αυτός πολύ καλός μαθητής.Θυμάμαι μία ιστορία που μου έλεγαν μικρό ότι μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα......
και πέντε λεπτά αργότερα αυτά που λές φίλε μου"
δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός περί της αποτελεσματικότητας της απάντησης στο να απορήσει ο συνομιλητής τι πίνεις και δεν μας δίνεις.....
Δεν μειώνω την αξία της απάντησης η οποία είναι πολύ
πλήρης (τα italics θα τα αναλύσω πιο κάτω) βέβαια ,απλά σχολιάζω ότι παραείναι πλήρης για πρώτη επαφή και ίσως αυτό(όπως στο αστείο παράδειγμα πιο πάνω) "τρομάζει"
Θα μου πείς
απευθύνεται σε σοβαρούς κυνόφιλους που αναζητούν σοβαρό εκτροφέα και ίσως έχεις δικιο ,άλλωστε αυτούς αναζητούμε όλοι
και σε αυτήν την περίπτωση όμως πιστεύω ότι υπάρχει υπερβολή
η απάντηση μοιάζει με την διαφήμιση της έξυπνης σίτας :eye: (αστείο είναι αυτό κυρίως) που είναι το τέλειο για όλους και δεν έχει ούτε ένα μειονέκτημα και είναι να απορείς γιατί δεν έχουν όλοι μα όλοι από μία ήδη (τι από μία??? από δύο τρείς καλύτερα)
τα παρουσιάζει όλα τέλεια σε βαθμό να μοιάζει με διαφήμιση που για έναν σοβαρό κυνόφιλο πιστεύω πως απωθεί ελαφρά(εμένα πολύ)
ο υποτιθέμενος αυτός εκτροφέας που αναλύουμε την απάντησή του αφήνει έξω εντελώς την κυνομαχική ιστορία της φυλής,δεν κάνει μνεία σε θέματα επιθετικότητας προς άλλα ζώα/σκύλους που λογικα την ακολουθουν,με προκαλεί να ψάξω πρόχειρα για αυτήν την τέλεια φυλή που είναι να απορείς πως δεν την ήξερα και να δώ τελικά ότι αφήνει έξω αναφορά σε καταρράκτη ,ρήξη συνδέσμων και αλλεργίες και τελικά μου φέρνει μία γεύση απωθητική στο στόμα ,αυτήν του "
"
πωλήσεις" κάνει το άτομο" ....
Προσωπικά απαντώ σε ερωτήσεις που μου γίνονται ,αν μου γίνονται...
Αν με ρωτήσουν "πληροφορίες για την φυλή" απαντώ συνοπτικά και περιεκτικά αφήνοντας περιθώρια για περαιτέρω ερωτήσεις που θα μου δείξουν καλύτερα το "ποιόν" του ενδιαφερόμενου
κάνω μνεία σε δυνητικά αρνητικά θέματα (στα οποία υπερβάλλω και ελαφρώς) προκειμένου να δώ αντιδράσεις
πχ "ένα σκούπισμα περισσότερο θα το χρειαστείτε μέσα στο σπίτι σας όπως και με κάθε σκύλο",οπότε θα καρφωθεί αν τον θέλει για έξω ή αν είναι κάνας μικροφοβικός ,δεν καρφώνομαι από μόνος μου ότι τον δίνω μόνο για μέσα ώστε να μου πεί αυτό που θέλω να ακούσω
ή "συνήθως γίνομαι απαιτητικός προς τους αναδόχους μου γιατί με ανησυχεί πολύ πως περνάνε τα κουτάβια μου"
ή "αν δεν είστε έτοιμοι να δουλέψετε πολύ τους πρώτους μήνες μαζί του που είναι οι σημαντικότεροι και επιβάλλεται να κοινωνικοποιηθεί και να δεθεί μαζί σας καλύτερα να μην πάρετε κουτάβι μου"
κλπ
προς το παρών δεν είχα ποτέ έλλειψη απάντησης σε δικιά μου απάντηση
πάντα καταλήγουν να με ευχαριστούν για τον χρόνο μου
και δόξα σοι ο θεός όλα μου τα κουτάβια είναι σε καλά χέρια