Απάντηση εκτροφέα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Άρα...Περιμένω τα δικά σας συμπεράσματα μια που τα δικά μου ίσως είναι πιο υποκειμενικά...:)

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Όλα εξαρτώνται από το αρχικό e-mail - ερώτηση.

Σήμερα έλαβα ένα e-mail από την Κύπρο:
" ΜΙΧΑΗΛ .............. .ΤΗΛ.0035................. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΕΝΑ ΣΚΥΛΛΟ.ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΣΟΝ ΧΑΒΑΝΕΖ .ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ,ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ. ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΙΧΑΛΗΣ."

Τι θα απαντήσεις στον άνθρωπο για τον οποίον οι απαραίτητες πληροφορίες είναι: ΠΟΤΕ θα έχω διαθέσιμο κουτάβι, ΠΟΣΟ θα τον κοστίζει και ΠΩΣ θα του το στείλω. Το ότι δεν θέλει καν να το παραλάβει μόνος του, να δει τη μάνα, εμένα και τις συνθήκες που διαμένουν τα σκυλιά με κάνει να μη ασχοληθώ καν.

Ενώ σε ένα άλλο e-mail που μεταξύ άλλων είχε αυτά: "Τα θετικά τους τα μάθαμε. Αυτό που θα ήθελα, παρόλο που ξέρω οτι θα είναι δύσκολο για έναν λάτρη της φυλής να βρεί ένα, είναι να μάθω τα ελαττώματα της φυλής. Για να ξέρουμε και τί θα αντιμετωπίσουμε.π.χ,μαδάει πολύ? είναι σκυλιά που γαβγίζουν πολύ? νευρικά ή περισσότερο ήρεμα? τίθεται θέμα επιθετικότητας προς τον άνθρωπο ή άλλα ζώα? παρουσιαζουν κάποιο χαρακτηριστικό πρόβλημα υγείας?" - απάντησα περίπου όπως το πρώτο post εδώ.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Όλα εξαρτώνται από το αρχικό e-mail - ερώτηση.

Σήμερα έλαβα ένα e-mail από την Κύπρο:
" ΜΙΧΑΗΛ .............. .ΤΗΛ.0035................. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΕΝΑ ΣΚΥΛΛΟ.ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΣΟΝ ΧΑΒΑΝΕΖ .ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ,ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ. ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΙΧΑΛΗΣ."

Τι θα απαντήσεις στον άνθρωπο για τον οποίον οι απαραίτητες πληροφορίες είναι: ΠΟΤΕ θα έχω διαθέσιμο κουτάβι, ΠΟΣΟ θα τον κοστίζει και ΠΩΣ θα του το στείλω. Το ότι δεν θέλει καν να το παραλάβει μόνος του, να δει τη μάνα, εμένα και τις συνθήκες που διαμένουν τα σκυλιά με κάνει να μη ασχοληθώ καν.

Ενώ σε ένα άλλο e-mail που μεταξύ άλλων είχε αυτά: "Τα θετικά τους τα μάθαμε. Αυτό που θα ήθελα, παρόλο που ξέρω οτι θα είναι δύσκολο για έναν λάτρη της φυλής να βρεί ένα, είναι να μάθω τα ελαττώματα της φυλής. Για να ξέρουμε και τί θα αντιμετωπίσουμε.π.χ,μαδάει πολύ? είναι σκυλιά που γαβγίζουν πολύ? νευρικά ή περισσότερο ήρεμα? τίθεται θέμα επιθετικότητας προς τον άνθρωπο ή άλλα ζώα? παρουσιαζουν κάποιο χαρακτηριστικό πρόβλημα υγείας?" - απάντησα περίπου όπως το πρώτο post εδώ.
Βέβαια να σχολιάσω ότι ο ιδιοκτήτης του 2ου email δεν έχει ιδέα από τη φυλή και ρωτάει τα στοιχειώδη τον εκτροφέα. Τι γίνεται αν ο υποψήφιος ιδιοκτήτης έχει ξεσκονίσει τα πάντα συμπεριλαμβανομένων και των γεναολογικών δέντρων και μένει απλώς να μάθει πότε θα είναι η γέννα και ποιες οι τιμές των κουταβιών;

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Βέβαια να σχολιάσω ότι ο ιδιοκτήτης του 2ου email δεν έχει ιδέα από τη φυλή και ρωτάει τα στοιχειώδη τον εκτροφέα. Τι γίνεται αν ο υποψήφιος ιδιοκτήτης έχει ξεσκονίσει τα πάντα συμπεριλαμβανομένων και των γεναολογικών δέντρων και μένει απλώς να μάθει πότε θα είναι η γέννα και ποιες οι τιμές των κουταβιών;
Ε, τότε μπορεί να πει για ποιο λόγο διάλεξε αυτή τη φυλή, και αν ξέρει απο γενεολογικά δέντρα - ας ρωτήσει τουλάχιστον ποιοι θα είναι οι γονείς. Πιο πολύ απ' όλα όμως με ξίνισε το θέμα της μεταφοράς.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Θα κάνω μία παρομοίωση

Συναντιέσαι με κάποιον γνωστό και σου λέει "Γειά"
κι εσύ απαντάς
"Γειά σου φίλε μου,εύχομαι να είσαι καλά κι εσύ και οι πρώτου βαθμού συγγενείς σου και οι δεύτερου και οι τρίτου.
Εμείς είμαστε όλοι καλά ,τέλεια θα έλεγα και πιο συγκεκριμένα ο ένας γιός μου που πάει πρώτη γυμνασίου είναι πολύ ενθουσιασμένος με το γυμνάσιο.Βέβαια και ο παππούς του που πήρε το όνομά του ήταν κι αυτός πολύ καλός μαθητής.Θυμάμαι μία ιστορία που μου έλεγαν μικρό ότι μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα...... και πέντε λεπτά αργότερα αυτά που λές φίλε μου"
δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός περί της αποτελεσματικότητας της απάντησης στο να απορήσει ο συνομιλητής τι πίνεις και δεν μας δίνεις.....

Δεν μειώνω την αξία της απάντησης η οποία είναι πολύ πλήρης (τα italics θα τα αναλύσω πιο κάτω) βέβαια ,απλά σχολιάζω ότι παραείναι πλήρης για πρώτη επαφή και ίσως αυτό(όπως στο αστείο παράδειγμα πιο πάνω) "τρομάζει"

Θα μου πείς
απευθύνεται σε σοβαρούς κυνόφιλους που αναζητούν σοβαρό εκτροφέα και ίσως έχεις δικιο ,άλλωστε αυτούς αναζητούμε όλοι
και σε αυτήν την περίπτωση όμως πιστεύω ότι υπάρχει υπερβολή
η απάντηση μοιάζει με την διαφήμιση της έξυπνης σίτας :eye: (αστείο είναι αυτό κυρίως) που είναι το τέλειο για όλους και δεν έχει ούτε ένα μειονέκτημα και είναι να απορείς γιατί δεν έχουν όλοι μα όλοι από μία ήδη (τι από μία??? από δύο τρείς καλύτερα)
τα παρουσιάζει όλα τέλεια σε βαθμό να μοιάζει με διαφήμιση που για έναν σοβαρό κυνόφιλο πιστεύω πως απωθεί ελαφρά(εμένα πολύ)
ο υποτιθέμενος αυτός εκτροφέας που αναλύουμε την απάντησή του αφήνει έξω εντελώς την κυνομαχική ιστορία της φυλής,δεν κάνει μνεία σε θέματα επιθετικότητας προς άλλα ζώα/σκύλους που λογικα την ακολουθουν,με προκαλεί να ψάξω πρόχειρα για αυτήν την τέλεια φυλή που είναι να απορείς πως δεν την ήξερα και να δώ τελικά ότι αφήνει έξω αναφορά σε καταρράκτη ,ρήξη συνδέσμων και αλλεργίες και τελικά μου φέρνει μία γεύση απωθητική στο στόμα ,αυτήν του " :confused: "πωλήσεις" κάνει το άτομο" ....

Προσωπικά απαντώ σε ερωτήσεις που μου γίνονται ,αν μου γίνονται...
Αν με ρωτήσουν "πληροφορίες για την φυλή" απαντώ συνοπτικά και περιεκτικά αφήνοντας περιθώρια για περαιτέρω ερωτήσεις που θα μου δείξουν καλύτερα το "ποιόν" του ενδιαφερόμενου
κάνω μνεία σε δυνητικά αρνητικά θέματα (στα οποία υπερβάλλω και ελαφρώς) προκειμένου να δώ αντιδράσεις
πχ "ένα σκούπισμα περισσότερο θα το χρειαστείτε μέσα στο σπίτι σας όπως και με κάθε σκύλο",οπότε θα καρφωθεί αν τον θέλει για έξω ή αν είναι κάνας μικροφοβικός ,δεν καρφώνομαι από μόνος μου ότι τον δίνω μόνο για μέσα ώστε να μου πεί αυτό που θέλω να ακούσω
ή "συνήθως γίνομαι απαιτητικός προς τους αναδόχους μου γιατί με ανησυχεί πολύ πως περνάνε τα κουτάβια μου"
ή "αν δεν είστε έτοιμοι να δουλέψετε πολύ τους πρώτους μήνες μαζί του που είναι οι σημαντικότεροι και επιβάλλεται να κοινωνικοποιηθεί και να δεθεί μαζί σας καλύτερα να μην πάρετε κουτάβι μου"

κλπ

προς το παρών δεν είχα ποτέ έλλειψη απάντησης σε δικιά μου απάντηση
πάντα καταλήγουν να με ευχαριστούν για τον χρόνο μου
και δόξα σοι ο θεός όλα μου τα κουτάβια είναι σε καλά χέρια

• Like
Reactions: GRDANE

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
αυτο που κανεις εσυ κοκονι ουσιαστικα ειναι το ιδιο απλα το δινεις σε δοσεις,πονηρα θα ελεγα για να εκμαιευσεις πληροφοριες,ειναι ελληνικο χαρακτηριστικο και νομιζω ο ιδιοκτητης του παραπανω δεν ειναι ελλην:cool:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αυτο που κανεις εσυ κοκονι ουσιαστικα ειναι το ιδιο απλα το δινεις σε δοσεις,πονηρα θα ελεγα για να εκμαιευσεις πληροφοριες,ειναι ελληνικο χαρακτηριστικο και νομιζω ο ιδιοκτητης του παραπανω δεν ειναι ελλην:cool:

μπα όχι
εγώ αποτρέπω παράλληλα
επιδιώκω να θέλει πολύ ο άλλος
όχι να τον κάνω να θέλει
να θέλει τόσο που να φτάνει στα όρια της τρέλας αυτό που θα κάνει :p

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αυτή η απάντηση (λίγο-πολύ, με μικρές προσαρμογές ανάλογα τις ερωτήσεις) δόθηκε σε 14 emails, 8 π.μ. στο Facebook και 3 τηλεφωνήματα (στην ροή της κουβέντας δόθηκαν όλα αυτά τα στοιχεία και η πληροφορίες).

Από τα 14 emails 2 ξαναέστειλαν (ένας για "Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες" και μία κοπέλα που συνέχισε λίγο περισσότερο τον διάλογο αλλά από το 2ο μήνυμα της φάνηκε πως δεν είχε διαβάσει καν το μήνυμα ή απλά αδιαφόρησε)...Από τα 8 π.μ. στο Facebook κανείς δεν απάντησε και από τα 3 τηλεφωνήματα κανείς δεν ξαναπήρε...Άρα, ή η απάντηση είναι αποτυχημένη και αποτρέπει και κουράζει τον μελλοντικό ιδιοκτήτη...ή είναι τόσο επιτυχημένη που λύνει όλες τις απορίες, φωτίζει κάθε σκοτεινή πλευρά της απόκτησης σκύλου και αφήνει άφωνο τον παραλήπτη που δεν μπορεί καν να πει "Ευχαριστώ"...:D

...και το ταξίδι συνεχίζεται...:)
Φίλε περιγράφεις το MATRIX...:cool: