Απάντηση εκτροφέα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ένας εκτροφέας θα δεχθεί πολλές και ποικίλες προσεγγίσεις και πολλά "αρχικά μηνύματα". Το κάθε ένα έχει διαφορετικό ύφος, όγκο και ήθος ίσως.

Το ίδιο και οι απαντήσεις ενός εκτροφέα μπορεί να είναι μονολεκτικές, αναλυτικές, απότομες, ευγενικές, κλπ.

Πως αξιολογείτε την παρακάτω απάντηση σαν πρώτη απάντηση εκτροφέα (πρώτη εντύπωση ίσως) στα ποικίλα ερωτήματα (από το "Έχετε κουτάβια;" και το "Πόσο κάνει ένα...;" μέχρι το "Δώστε μου μερικές πληροφορίες για...").

* Τυχαία και λόγω συμπάθειας χρησιμοποιούμε την φυλή των Staffordshire Bull Terrier...:)

Καλησπέρα σας!

Eυχαρίστως να σας γράψω κάποια πράγματα για τα Staffords και να μου πείτε κι εσείς, αν θέλετε, κάποια πράγματα για εσάς και το τι θα θέλατε ή τι θα περιμένατε από τον μελλοντικό σας σκύλο, πως φαντάζεστε την ζωή σας με ένα Stafford και τι σας έκανε να στραφείτε σε αυτή την φυλή.

Θα αρχίσω τονίζοντας σας πως το «τρίπτυχο της επιτυχίας» που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας για την επιλογή του σκύλου σας είναι «Υγεία-Χαρακτήρας-Μορφολογία». Δηλαδή, να αποκτήσετε ένα κουταβάκι με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο να σας παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα (κυρίως γενετικό και πιθανόν «προβλέψιμο»), με χαρακτήρα τυπικό της φυλής και χωρίς επίκτητα προβλήματα συμπεριφοράς λόγω κακής εκτροφής. Τυπικής μορφολογίας και όχι «μοδάτης» που θα μπορεί να του εξασφαλίσει μια ποιοτική ζωή και θα είναι μέσα στα πρότυπα της φυλής.

Με το Stafford και ιδιαίτερα με ένα Stafford σωστής εκτροφής και με καλή διαβίωση (διατροφή και άσκηση) θα έχετε ένα σκύλο που δεν θα τον «μάθει καλά ο κτηνίατρος» και ένα σκυλάκο που κατά πάσα πιθανότητα θα τον πηγαίνετε βόλτα μέχρι τα 15 του χρόνια. Τόσο η L-2-hydroxyglutaric aciduria (L2HGA - μια μεταβολική διαταραχή που οδηγεί σε αλλαγές συμπεριφοράς και συμπτώματα όπως άνοια), όσο και ο κληρονομικός καταρράκτης (HC) είναι ασθένειες για τις οποίες εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει τεστ DNA και κάθε υπεύθυνος εκτροφέας έχει σκύλους ελεύθερους από αυτές τις ασθένειες (δηλ. σκύλους που έχουν εξεταστεί οι ίδιοι και έχουν καθαρά αποτελέσματα ή σκύλους που προέρχονται από γονείς «καθαρούς» και κατόπιν τούτου οι απόγονοι τους είναι κι αυτοί υγιείς μια που πρόκειται για κληρονομικές παθήσεις).

Οι δυσπλασίες ισχίου (HD) και αγκώνα (ED ή AD) δεν είναι κάτι (πολύ) σύνηθες στην φυλή αλλά παρόλα αυτά θα δείτε εκτροφείς που έχουν κάνει και για αυτό τις απαραίτητες ακτινογραφίες στα σκυλιά τους και θα πιστοποιούν ότι είναι «ελεύθερα δυσπλασίας»...αλλά θα (πρέπει να) βλέπετε και γονείς που δεν θα έχουν πρόβλημα, θα κινούνται αβίαστα, θα τρέχουν, θα πηδούν και γενικότερα δε θα σας αφήνουν υποψία για τέτοιου είδους πρόβλημα.

Δερματικά προβλήματα πάλι δεν βλέπουμε συχνά. Αν αποφύγετε και το μπλε χρώμα στα Staffords τότε περιορίζετε πολύ τις πιθανότητες να έχει ο σκύλος σας κληρονομικά/γενετικά δερματικά προβλήματα (το μπλε χρώμα οφείλεται σε μια γονιδιακή διαταραχή και είναι πιθανό να μεταφέρει και δερματικές παθήσεις).

Θα λέγαμε, πως έχουμε να κάνουμε με μία από τις πιο υγιείς φυλές σκύλων και από αυτές που τα σκυλιά συχνά φτάνουν τα 14-15 χρόνια και σε καλή κατάσταση.

Η φυλή είναι ανθρωποκεντρική και «ότι πρέπει» για συμβίωση με παιδιά (δεν είναι τυχαίο το παρατσούκλι nanny dog, δηλ. «σκύλος νταντά» που έχει). Έχει όρεξη για παιχνίδια οπότε και συντροφεύει τα παιδιά με χαρά, έχει υπομονή και αντέχει, οπότε ανέχεται το άγαρμπο παιχνίδι, δεν είναι κτητικό σκυλί για να σκεφθεί να φυλάξει (και να δαγκώσει) τα «δικά του» πράγματα και γενικότερα δεν του περνά από το μυαλό να δαγκώσει άνθρωπο.

Αυτά βέβαια δε σημαίνουν πως μπορείς να «παρατήσεις» παιδί και σκυλί στην αυλή ή σε ένα δωμάτιο και να φύγεις, ιδιαίτερα αν είναι και τα 2 ή ένας από τους 2 σε πολύ μικρή ηλικία. Ατυχήματα πάντα μπορεί να συμβούν, με πιο πιθανό το παιδάκι να τραυματίσει το σκυλάκι. Για αυτό πάντα να υπάρχει ένας ενήλικας να επιβλέπει.

Είναι σκύλος με ενέργεια και χαίρετε να την διοχετεύει. Καλό λοιπόν είναι να του δίνετε τις ευκαιρίες. Βόλτες και παιχνίδια (από μπαλάκι, tug of war, spring pole, flirt pole και πολλά άλλα). Δεν θα σας καταστρέψει το σπίτι αν δε βγει βόλτα μια φορά και είναι σκύλος που η θέληση του να σας ευχαριστήσει τον κάνει εύκολα εκπαιδεύσιμο...αυτό όμως δεν πάει να πει πως θα πρέπει να γίνει και αντικείμενο εκμετάλλευσης η καλοσύνη του και να γίνει συνήθεια η μη βόλτα.

Το μέγεθος αλλά και ο καλόβολος χαρακτήρας είναι κάποια από τα πολλά θετικά της φυλής για ζωή στην πόλη. Μεταφέρεται εύκολα (και φθηνά σε σχέση με άλλες φυλές, αν μιλάμε για αεροπλάνο π.χ.) και είναι σκύλος που δε «γκρινιάζει» και μαθαίνει εύκολα να μένει ήσυχος σε ένα box ή ένα crate.

Είναι σκύλος που αγαπά όλους τους ανθρώπους και δεν θα το συνιστούσα για σκύλο φύλαξης. Θα γαβγίσει ίσως ή θα γρυλίσει σε παράξενους θορύβους και σε παράξενες ώρες αλλά οτιδήποτε περισσότερο θα βγει με κόπο και εκπαίδευση. Με τα άλλα σκυλάκια είναι αρχικά καλοπροαίρετος αλλά δε θα πει όχι σε οποιαδήποτε πρόκληση, από όπου κι αν προέρχεται. Μπορεί να μάθει εύκολα να συμβιώνει με άλλα ζώα και άλλα σκυλιά.

Τώρα για την επιλογή του σκύλου σας και την «πηγή» απόκτησης του...Ίσως να γνωρίζεται πως είναι καλύτερο να αποφύγετε τα pet shops, τους πάσης φύσεως εισαγωγείς και προμηθευτές και τις γέννες ιδιωτών. Η διαφορά κόστους δεν είναι τεράστια ενώ η διαφορά ποιότητας και υγείας το πιθανότερο να είναι και όλο αυτό να σας στοιχίσει και σε χρήμα αλλά και συναισθηματικά πολύ περισσότερο από όσα «γλυτώσατε» από την φθηνή αγορά.

Ακόμα όμως και ο εκτροφέας δεν θα πρέπει να είναι μια επιλογή αβίαστη. Θα πρέπει κι εκείνον (όποιος κι αν είναι) να τον επιλέξετε με προσοχή. Πάντα πρώτο μέλημα σας να είναι η υγεία. Σκυλιά που είναι απαλλαγμένα ή ελεύθερα από κληρονομικές ασθένειες (έχουν εξεταστεί και οι 2 γονείς και δεν έχουν πρόβλημα ή/και έχουν εξεταστεί οι πρόγονοι), σκυλιά με σωστό δάγκωμα, καλή ράχη, καλή φυσική κατάσταση, σκυλιά που κάνουν «πράγματα» και δεν ζουν σε κλουβιά...είναι κάποια από αυτά που θα πρέπει να σημειώσετε.

Μετά είναι ο χαρακτήρας...Θα πρέπει να δείτε σκυλιά που ζουν μαζί με ανθρώπους, που έρχονται σε επαφή με διάφορα ερεθίσματα (αυτοκίνητα, πολυκοσμία, παιδιά, άλλα ζώα, κλπ)...Το να σας δείξει κάποιος έναν όμορφο σκύλο με «βραβεία» και διακρίσεις δεν πρέπει να είναι αρκετό.

Στην εποχή μας και με το internet στην διάθεση μας δεν θα πρέπει να περιοριζόμαστε στις επιλογές που είναι «δίπλα μας»...Εξίσου «δίπλα μας» είναι και χώρες του εξωτερικού με πολύ καλές επιλογές και πολύ περισσότερες. Το κόστος δεν είναι πολύ μεγαλύτερο, απλά ο «κόπος» είναι, μια που θα πρέπει να πας να το πάρεις και ίσως να έρθεις απευθείας (το έχω κάνει κάποιες φορές). Μπορεί ένας εκτροφέας του εξωτερικού να είναι περισσότερο «δίπλα σου» και να σε βοηθά από ότι ένας «ντόπιος»...Την διαφορά δεν την κάνει η απόσταση αλλά ο χαρακτήρας.

Η καλύτερη επικοινωνία και η «επαφή» έχει να κάνει πολύ περισσότερο με τον χαρακτήρα των ανθρώπων παρά με την απόσταση που τους χωρίζει ή την γλώσσα που μιλούν. Όπως κι εμείς τώρα ανταλλάσουμε μηνύματα και «μιλάμε» για κάτι που μας αρέσει και μας απασχολεί, το ίδιο μπορεί να γίνει και με έναν εκτροφέα που είναι στην Σουηδία π.χ. Όρεξη να υπάρχει για ενημέρωση και διάλογο, διαφορετικά και στη Λάρισα αν βρίσκεται ο εκτροφέας κι εσείς στην Αθήνα μπορεί κάλλιστα να αδιαφορεί και να μην απαντά σε mail ή και τηλεφωνήματα. Επίσης, σημαντικές είναι και οι γνώσεις που θα έχει ο άλλος για να σας μεταφέρει και η σωστή καθοδήγηση και όχι απλά να είναι κοντά για να πάτε επίσκεψη...και αυτά είναι πράγματα διαπιστωμένα και όχι απλά εικασίες.

Ένας εκτροφέας που θα σας διασφαλίσει κάποια από τα παραπάνω και θα έχετε ένα σκύλο, όσο το δυνατόν, τυπικό και με pedigree θα σας ζητήσει 800-1200 ευρώ (μέσος όρος)...Τώρα, τα κριτήρια σας τα ανέφερα πιο πάνω και οι «παροχές» ποικίλουν (πέρα από το κουτάβι, το pedigree, τα πρώτα εμβόλια, το microchip, τροφή για τις πρώτες μέρες, κλπ). Η σημαντικότερη «παροχή» του εκτροφέα είναι η συνεχείς και διαρκής παρουσία του δίπλα σας και η προσπάθεια του να ζήσει ο σκύλος του όσο το δυνατόν καλύτερα και αρμονικά στο νέο του σπίτι.

Θα πρέπει να έχετε υπομονή και να μη βιαστείτε στις επιλογές σας.

Θα πρέπει πέρα από τα χρήματα που θα δώσετε, να αφιερώσετε και λίγο χρόνο να μάθετε για την φυλή και να μπορείτε να κρίνετε αυτά που θα σας πουν εκτροφείς και άλλοι (ή και εγώ τώρα) και αυτά πριν την αγορά Καλό είναι να «ψάξετε το θέμα» (όπως βλέπω ότι ήδη κάνετε) αρκετά, να μαζέψετε τις πληροφορίες σας και να τις «ζυγίσετε» στο τέλος.

Όλα αυτά που σας λέω ισχύουν είτε επιθυμείτε ένα σκύλο σύντροφο για σας και την οικογένεια σας και μόνο, είτε θέλετε να ασχοληθείτε με κάποιο σπορ (frisbee, agility, τρέξιμο, κ.α.) ή τις εκθέσεις σκύλων. Δεν είναι «πολυτέλειες». Η πιο σημαντική δουλειά του σκύλου είναι η συντροφιά και δεν πρέπει να γίνεται η απόκτηση του μια ταλαιπωρία διαρκείας λόγω προβλημάτων υγείας, χαρακτήρα, κλπ. που θα μπορούσαν να αποφευχθούν με καλύτερο ψάξιμο και δίνοντας 200-300 ευρώ παραπάνω (και τώρα να έχετε βρεθεί με κτηνιατρικά έξοδα ή έξοδα σε ζημιές και εκπαιδευτές που μπορεί να είναι της τάξεως των κάποιων χιλιάδων ευρώ ή ακόμα και να έχετε χάσει τον σκύλο σας από κάποια πάθηση λόγω κακής εκτροφής).

Τα ετήσια έξοδα ενός Stafford (με μια σωστή διατροφή, κτηνιατρική φροντίδα, κλπ.) ανέρχονται στα 500-800 ευρώ και βέβαια μιλώ για μέσους όρους που όμως βάση εμπειρίας δεν θα ξεφύγουν ιδιαίτερα (μιλώντας για «σωστές περιπτώσεις»).

Ελπίζω να απάντησα σε όλες σας τις αρχικές ερωτήσεις/απορίες. Για οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε ή χρειαστείτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε.

Ευχαριστώ πολύ,

...
Πως αξιολογείτε την απάντηση σε όλα τα επίπεδα;...Ποιες οι παρατηρήσεις σας;...Τι θέλετε και τι περιμένετε εσείς από την "πρώτη επαφή" ;...και πως θα αντιδρούσατε/απαντούσατε;

Αν τώρα διαβάσει και θελήσει να γράψει κάποιος εκτροφέας, ας μας πει πως εκείνος απαντά και γιατί, μαζί με τις δικές του εμπειρίες.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
με χαρακτήρα τυπικό της φυλής και χωρίς επίκτητα προβλήματα συμπεριφοράς λόγω κακής εκτροφής.
Σωστότερο: Χαρακτήρα τυπικό της φυλής και χωρίς προβλήματα συμπεριφοράς είτε κληρονομημένα λόγω κακής εκτροφής, είτε επίκτητα λόγω κακής ανατροφής κατά την διαμονή στο εκτροφείο.

Επίσης ένα δύο ορθογραφικά λαθάκια (ευκολάκι)

Και δεν ξέρω αν εντυπώνονται πράγματα (ακόμα και αν επαναλαμβάνονται όπως πχ για την διαφορά σε ποιότητα και τιμή εκτροφικού και πετσοπάδικου) με τόσο μακροσκελές κείμενο.

Κατά τα άλλα...σούπερ είναι!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Ωραίο κείμενο και κατατοπιστικότατο, παρόλο που δε μου φαίνεται σαν απάντηση σε συγκεκριμένο email αλλά περισσότερο σαν standard ενημερωτικό κείμενο που στέλνει κανείς (δεν ξέρω αν το σχόλιό μου απαντάει στην ουσία της ερώτησής σου...) Δεν ξέρω παιδιά, εμένα μου ακούγεται περισσότερο σαν 'μάθημα' - ΚΑΛΟ μάθημα, σίγουρα - αλλά όχι σαν απάντηση. Θα προτιμούσα κάτι λίγο πιο σύντομο σχετικά με τα πολύ σημαντικά θέματα που πραγματεύεται και μετά κάτι πιο προσωπικό, όπως 'περιμένουμε γέννες τότε', 'η διαδικασία είναι η τάδε', 'μπορείτε να μας επισκεφθείτε σε αυτό το μέρος κατόπιν της τάδε συνεννόησης', 'ο τρόπος που επιλέγουμε εμείς πού θα δώσουμε τα σκυλιά μας είναι ο δείνα', 'οι δικές μας τιμές κυμαίνονται στα πλαίσια xx', κτλ. Γενικά, θα ήθελα κάτι λίγο πιο προσωπικό που ν' απαντάει σ' εμένα και όχι να δίνει την εντύπωση πως πάει σε όλους.

Όμως, όπως είπα και παραπάνω, δεν έχω καταλάβει αν αυτό είναι μια απάντηση που έλαβες εσύ ή κάποιος γνωστός σου σε σχετικό μήνυμα που έστειλες ή αν είναι σχέδιο απάντησης που θα σκέφτεσαι να στείλεις/να στείλει κάποιος άλλος σε πιθανά email 'επίδοξων' (!) γονιών. Ακόμα και αν είναι για το δεύτερο, και πάλι - από πλευράς marketing αν θες - θα μιλούσα σε πιο προσωπικό τόνο για το δικό μου εκτροφείο, πχ 'είναι σημαντικό να γίνεται μια σειρά εξετάσεων όπως οι χ,ψ,ζ και στο εκτροφείο μας φροντίζουμε όλες αυτές να ολοκληρώνονται/ενημερώνουμε/μπλα μπλα.'

Just my penny's worth :)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ωραίο κείμενο και κατατοπιστικότατο, παρόλο που δε μου φαίνεται σαν απάντηση σε συγκεκριμένο email αλλά περισσότερο σαν standard ενημερωτικό κείμενο που στέλνει κανείς
Κι εγω το ιδιο σκεφτηκα κατευθειαν.
Παρολα αυτα ειναι ενα πολυ ενημετωτικο μηνυμα που θα περιμενει να απαντησεις γιατι θελεις ενα stafford και μετα θα σου απαντησει σε προσωπικο μηνυμα που θα αναφερεται σε εσενα για τιμες κλπ και να πας απο εκει να συζητησετε και να δεις τα σκυλια του.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Άφησα λίγο το θέμα μήπως μπουν και άλλα σχόλια και παρατηρήσεις, αλλά δεν φαίνεται να μπαίνουν...

Απαντώντας σε κάποιες παρατηρήσεις να πω πως θεώρησα αυτονόητο πως αυτός που απαντά σε ένα μήνυμα ή σε ένα τηλεφώνημα με τα παραπάνω, δε το κάνει "ρομποτικά"...και βέβαια απαντά σε όποιες άλλες ερωτήσεις και ενσωματώνει τα παραπάνω στην απάντηση του.

Μη μείνετε σε γραπτό...Πείτε πως παίρνετε και τηλέφωνο κάποιον εκτροφέα και αρχίζει να σας λέει αυτά ανάμεσα στα άλλα.

...και ξανά θέτω τα παρακάτω:

Πως αξιολογείτε την απάντηση σε όλα τα επίπεδα;...Ποιες οι παρατηρήσεις σας;...Τι θέλετε και τι περιμένετε εσείς από την "πρώτη επαφή" ;...και πως θα αντιδρούσατε/απαντούσατε;

Αν τώρα διαβάσει και θελήσει να γράψει κάποιος εκτροφέας, ας μας πει πως εκείνος απαντά και γιατί, μαζί με τις δικές του εμπειρίες.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Πως αξιολογείτε την παρακάτω απάντηση σαν πρώτη απάντηση εκτροφέα (πρώτη εντύπωση ίσως) στα ποικίλα ερωτήματα (από το "Έχετε κουτάβια;" και το "Πόσο κάνει ένα...;" μέχρι το "Δώστε μου μερικές πληροφορίες για...").

* Τυχαία και λόγω συμπάθειας χρησιμοποιούμε την φυλή των Staffordshire Bull Terrier...:)

Aν ήμουν κατά στην διαδικασία επιλογής εκτροφέα και συναντούσα τον φανταστικό :p εκτροφέα της απάντησης ειλικρινά θα ενθουσιαζόμουν.

Από την πρώτη επαφή περιμένω από τον εκτροφέα να με παραπέμψει και σε άλλους εκτροφείς, να με καλέσει να δω τα σκυλιά του , να δω πως ζούν οι γονείς του κουταβιού και τον χαρακτήρα τους, περιμένω να είναι ιδιαίτερα αυστηρός ως προς τις συνθήκες ζωής του σκύλου του όταν θα έρθει σε μένα, και περιμένω να μου δείξει μόνος του τις εξετάσεις για κληρονομικές ασθένειες που έχουν γίνει στους γονείς για να μην με φέρει στην άβολη θέση να τις ζητήσω εγώ.
Επίσης περιμένω μια λεπτομερέστατη ανάλυση για την φυλή, το χαρακτήρα των σκύλων αυτών, και γενικά να ακούσω πράγματα που δεν γνωρίζω αν και υποτίθεται ότι έχω ψάξει πολύ την φυλή μου πριν φτάσω σε εκτροφέα.
Το μόνο που δεν είδα στην απάντηση είναι τα αρνητικά της φυλής αυτής, θα ήθελα να τονιστούν και αυτά από τον φανταστικό εκτροφέα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Συμφωνώ με l.Kyveli για λεπτομερέστερη ανάλυση της φυλής και για την παρουσίαση και των αρνητικών της, ή μάλλον, με ποιον τρόπο ζωής ΔΕΝ ταιριάζει η φυλή. Ίσως η αναφορά στα ετήσια έξοδα, αλλά και στο ποσό που πιθανόν ζητηθεί για την απόκτηση είναι κάτι που περιμένω σε επόμενη επικοινωνία με τον εκτροφέα. Είναι κάτι που θα περίμενα να μάθω από κάποιον φίλο/γνωστό που με προετοιμάζει, ίσως και με την πρώτη, αλλά από τον εκτροφέα δεν ξέρω αν το περιμένω σε αρχική επικοινωνία. Προσπαθώ από τη σκοπιά κάποιου που δεν εχει διαβάσει τα άπειρα εδώ μέσα, και τότε η τιμή ίσως μου φανεί υπερβολική. Από τη σκοπιά όποιου έχει μπει κι εδώ μέσα κι έχει διαβάσει και κάτιτις παραπάνω, η τιμή υποτίθεται ότι είναι μια do not touch περιοχή, τουλάχιστον στην αρχική επικοινωνία.

Κάτι που πιθανόν να ζητούσα, αλλά μάλλον κι αυτό σε επόμενη επικοινωνία, είναι οι προσδοκίες του εκτροφέα από το συγκεκριμένο ζευγάρωμα, για να δω αν ταιριάζουν με τις δικές μου.

Φυσικά όλα τα παραπάνω που γράφω το θεωρώ ξεψείρισμα και εντελώς σε θεωρητικό/αμπελοφιλοσοφικό επίπεδο. Σε πρακτικό επίπεδο, όταν (κι αν), με το καλό, ψάξω για τον καθαρόαιμο σύντροφό μου, μια τέτοια απάντηση θα είναι πολύ ευχάριστη έκπληξη και πολύ πολύ πολύύύύ πάνω από τις προσδοκίες μου!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εξαρτάται όμως και ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος. Αλλιώς θα αντιμετωπίσεις κάποιον που δεν είχε ποτέ σκύλο και αλλιώς αυτόν που έχει μεγαλωσει με σκυλιά και ακόμα διαφορετικά αυτόν που είχε ήδη σκύλο της φυλής που εκτρέφεις.

Επίσης παίζει ρόλο και ο τρόπος που σου κάνει την ερώτηση. Αν είναι στο στυλ "subject: επείγον" και μήνυμα "έχετε κουτάβια διαθέσιμα και πόσο κοστίζει ένα" θα πρέπει να έχω πολύ καιρό και κέφι για να του απαντήσω.

Συνήθως στο πρώτο mail, αν δεν το έχουν κάνει από μόνοι τους, τους ρωτάω για ποιο λόγο επέλεξαν την φυλή και να μου πουν 2 λόγια για το τρόπο ζωής τους.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
geia sas

καλησπέρα…..

exete koutavia?

υπάρχει προγραμματισμένο ζευγάρωμα για το επόμενο δίμηνο....για τι ακριβώς ενδιαφέρεστε;

ena thiliko
poso peripou?

Θέλετε να ασχοληθείτε με εργασία, με εκθέσεις ή για πετ.....(η ερώτησή μου δεν έχει να κάνει με την τιμή....)

gia aplo kai mporei gia ektheseis?
mporeitai na m peite timh?

αν θέλετε πείτε μου ποια είναι η προηγούμενη εμπειρία σας με σκυλιά ……Σας ρωτάω γιατί η συγκεκριμένη φυλή έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και όλοι μας (εκτροφείς και ιδιοκτήτες...) οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο γι αυτή...

eixa 3 doberman kai ena velgiko grenedal
twra exw ena rottweiler

ayto htan to kamari m
(ακολουθεί φωτογραφία….)
kai twra thelw ena koutavaki

ti lete?

όμορφος.... απο που τον είχατε πάρει; απο τι πέθανε και πόσο χρονών; είχατε αντιμετωπίσει προβλήματα (χαρακτήρα, υγείας ή κάποιο άλλο με τον σκύλο σας; είχε εκπαιδευτεί Β/Υ ή άλλο;

Όσον αφορά το κουτάβι για το οποίο ενδιαφέρεστε θα ήταν πολύ σημαντικό αν μπορούσατε να μου περιγράψετε με λίγα λόγια το πως φαντάζεστε μια καθημερινή μέρα με την σκυλίτσα σας.......

Να ξέρετε πάντως ότι δεν σας ρωτάω για άλλο λόγο παρά μόνο να προστατέψω εσάς και το κουτάβι απο μελλοντικά προβλήματα συμβίωσης....( όσον αφορά την τιμή ...ειλικρινά εύχομαι να υπάρχουν ιδιοκτήτες που το μοναδικό πρόβλημα τους να είναι η τιμή αγοράς του κουταβιού...)

(εδώ τελείωσε η συζήτηση, καθώς δεν υπήρξε ποτέ απάντηση...):) :cool:

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Κλασσικά οι πρώτες ερωτήσεις που περνει ένας εκτροφεας στην Ελλάδα ειναι:1) Εχετε προγραμματισμένη γέννα ή διαθεσιμα κουτάβια; (Και χτες αν γίνεται) 2) Ποσο κοστίζει ενα κουταβι; Αυτές ειναι σχεδόν πάντα οι απορίες...

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
η ταρα εχει απολυτο δικιο
συνηθως προσπαθεις να απαντησεις οσο τοπ δυνατον συνοπτικα κι επι της ουσδιας ετσι ωστε να παρατεινεις την συζητηση και να μαθεις κι εσυ ορισμενα πραματα... παντα ομως εξαρταται απο το πως σε εχουν πλησιασει και τι ρωτανε...

παραδειγμα...
17 οκτ. 2011
Quoting g m <.........................>:
gia sas legomai giorgos kai eimai apo trikala endiaferomai na apoktiso ena
dogo argentino koutabi kai tha ithela na matho tin timi tou

γιωργο,
κουταβια θα εχω περιπου τον απριλιο - μαιο του 2012 προς διαθεση
αν ενδιαφερεσαι σοβαρα για κουταβι απο τα δικα μου σκυλια ωστε να περιμενεις μεχρι τοτε
ξανασυζηταμε το θεμα...
με εκτιμηση
πετρος.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Μια που "ανακινήθηκε" το θέμα, να δώσω και κάποια συμπληρωματικά στοιχεία για την απάντηση του πρώτου post.

Αυτή η απάντηση (λίγο-πολύ, με μικρές προσαρμογές ανάλογα τις ερωτήσεις) δόθηκε σε 14 emails, 8 π.μ. στο Facebook και 3 τηλεφωνήματα (στην ροή της κουβέντας δόθηκαν όλα αυτά τα στοιχεία και η πληροφορίες).

Από τα 14 emails 2 ξαναέστειλαν (ένας για "Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες" και μία κοπέλα που συνέχισε λίγο περισσότερο τον διάλογο αλλά από το 2ο μήνυμα της φάνηκε πως δεν είχε διαβάσει καν το μήνυμα ή απλά αδιαφόρησε)...Από τα 8 π.μ. στο Facebook κανείς δεν απάντησε και από τα 3 τηλεφωνήματα κανείς δεν ξαναπήρε...Άρα, ή η απάντηση είναι αποτυχημένη και αποτρέπει και κουράζει τον μελλοντικό ιδιοκτήτη...ή είναι τόσο επιτυχημένη που λύνει όλες τις απορίες, φωτίζει κάθε σκοτεινή πλευρά της απόκτησης σκύλου και αφήνει άφωνο τον παραλήπτη που δεν μπορεί καν να πει "Ευχαριστώ"...:D

...και το ταξίδι συνεχίζεται...:)

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ντιτζει σουκη...
ναι ... αν ολα αυτα γραφτηκαν στο πρωτο μειλ...
που συνηθως ρωτανε σε μια σειρα τα παντα και με κυριοτερο την τιμη ειναι αποτυχημενο..
αν σε ενδιαφερει η ενημερωση του ανθρωπου που απευθυνεται σε εσενα ολα καλα... αν ομως θελεις να ξεχωρισεις κι αυτον που θα του δωσεις κουταβι... ολα αυτα πεστα σε πολλα διαφορετικα μυνηματα...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Με ενδιαφέρει η ενημέρωση του ανθρώπου που απευθύνεται σε εμένα έτσι ώστε η 2η "επαφή" να είναι σε καλύτερες βάσεις και πιο συγκεκριμένη...αλλά δεν υπάρχει 2η...:D

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Άρα, ή η απάντηση είναι αποτυχημένη και αποτρέπει και κουράζει τον μελλοντικό ιδιοκτήτη...
αυτό είναι απλά τραγικό.....

ή είναι τόσο επιτυχημένη που λύνει όλες τις απορίες, φωτίζει κάθε σκοτεινή πλευρά της απόκτησης σκύλου και αφήνει άφωνο τον παραλήπτη που δεν μπορεί καν να πει "Ευχαριστώ"...
και αυτό είναι αστείο....:rolleyes:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ο ντιτζει εχει χιουμορ αυτο ειναι γνωστο...
επισης περισσοτερο ολοκληρωμενη και στοχευμενη αποψη απο το μεσο ορο...
αρα... ?