Αν θέλει νύφη κ γαμπρός..τι κάνουμε οι συμπέθεροι;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εχω δει και θηλυκια να το κανει σε αρσενικα!
Ξερω πως συμβαινει συχνα για λογους επιβολης της κυριαρχιας... Το εχω δει, μεγαλωσα με πολλα σκυλια αλλα ποτε δε φροντισα ενα μονη μου ως τωρα. Και τωρα με τον Μπρούνο, χωρις να ειμαι απολυτα βεβαιη, φαινοταν καθαρα σεξουαλικη επιθυμια.

Βασικα τον αρπάζει μακρια της με πολλα "μη" και συνήθως κάθομαι μονίμως με τη Ρέα στην αγκαλιά μου (στα ποδια μου), με ένα Μπρούνο να μη μπορεί να την πλησιάσει και να χοροπηδάει τριγύρω μου, με διαλείμματα απ' το χοροπήδημα για να με κοιτάξει ικετευτικά σαν να μου ζητάει την άδεια, "Μπορώ να βγω ραντεβού με την κόρη σας;"
Γενικώς είναι εξαιρετικά υπάκουος αλλά στην προκειμένη περίπτωση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Είναι δε και παλικαράς και αργεί πολύ να κουραστεί απ' το χοροπήδημα, αν ποτέ συμβεί, οπότε με βαριά καρδιά τα παρατάει και κάνει απεργία πείνας.
Δεν έχει σημασία αν είναι κυριαρχική ή σεξουαλική η συμπεριφορά του. Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι αποδεκτή με ένα "μη". Το εξαιρετικά υπάκουος και να συνεχίζει να χοροπηδάει με πολλά "μη" δεν συμβαδίζουν. Εκπαίδευση χρειάζεται ο μικρός και η φίλη σου.

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Αγαπητη Alexia,

Προφανως χρειαζεται εκπαιδευση, γι' αυτο και εβαλα το θεμα σ' αυτη την ενοτητα... :)
Αν πιστευα οτι εφταιγε κατι υπερφυσικό δε θα ξεκινουσα καν το θεμα... Γι' αυτο μπηκα να ρωτησω, σε ποια κατεύθυνση και με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτη η εκπαιδευση, για το συγκεκριμένο θέμα.

Το να τα αφήσω να τα βρουν μόνα τους (με επιβλεψη εννοειται) όταν δεν θα τίθεται ζήτημα ζευγαρώματος με ενδεχομενη εγκυμοσύνη, είναι μια δόκιμη λύση;

Συμφωνώ ότι δεν έχει σημασία το είδος της συμπεριφοράς, παρά μόνο οτι δεν είναι αποδεκτή και πρέπει να σταματήσει. Εχει ομως ισως ταυτοχρονα σημασια, για να γνωριζουμε πώς να την αντιμετωπίσουμε.

Να τονισω και παλι, προς αποκατάσταση του ονόματός του (γιατι πολυ το διέσυρα... :p ), πως οντως γενικώς όπως τόνισα είναι εξαιρετικά υπάκουος, και μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει ανυπακοή.

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Α και κάτι ακόμα, κακώς που δεν αφήνεται την μικρή να τον διορθώσει.
Με πρόλαβες!! :)

Προσωπικά ίσως να το θεωρώ και την καλύτερη λύση, αλλά έλα μου που δεν πείθεται η φίλη... "Κι αν του βγάλει κανένα μάτι δαγκώνοντάς τον;"

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εκπαίδευση του αρσενικού!

Εφόσον η δικιά σου αντιδράει, άστην να αντιδράει!Αυτό θέλουμε, να βάζει στην θέση του τον άλλον!Μην φοβάσαι δεν βγαίνει κανένα μάτι!Ξέρουν να προστατεύονται!

Η σωστή εκπαίδευση του αρσενικού αν είχε προνοήσει η φίλη σου θα ήταν από μικρός ακόμη, μηνών, η σωστή κοινωνικοποιήση του και σε περίπτωση επιβολής του πάνω σε άλλο σκύλο θα κοβόταν από ένα σωστό αρσενικό ή θηλυκό αντίστοιχα και θα τελείωνε εκεί το πράγμα!1,2,3 φορές και θα το έκοβε!

Όταν υπάρχει οίστρος είναι θέμα αναπαραγωγής, όταν δεν υπάρχει οίστρος είναι θέμα κυριαρχίας ή απλά...παιχνιδιού!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εάν από το όλα σκηνικό βγάζαμε τη μικρή σου και βάζαμε στη θέση της έναν άνθρωπο (πράγμα που ουκ ολίγες φορές συμβαίνει με κάθε διάθεση κυριαρχική ή "ερωτική") τότε το σκηνικό θα άλλαζε ως προς τη διόρθωση?? Μάλλον όχι. Η ευθύνη για τη συμπεριφορά του μικρού είναι της φίλης σου και μόνο αυτής...!!
Στην γενικότερη έννοια της εκπαίδευσης δεν είναι μόνο η εκτέλεση σωστών εντολών αλλά και η σωστή συμπεριφορά του σκύλου μας απέναντι σε όλα τα έμβια όντα (ανθρώπους και ζώα), εάν για κάποιο λόγο ο σκύλος μας δεν συμπεριφέρεται σωστά τότε η εκπαίδευσή του είναι ελλειπής.
Διαφωνώ κάθετα καιθα συμφωνήσω με την αντίθεση του sofouli για την στείρωση ενός ζώου γενικότερα (με αρκετές εξαιρέσεις όπως στα αδέσποτα για προφανείς λόγους) εφόσοναυτό είναι υγιές και πόσο μάλλον για λόγους κακής συμπεριφοράς άλλου σκύλου, εφόσον είμαστε σε θέση να ελέγξουμε το θέμα αναπαραγωγής (ήτοι καθόλου αναπαραγωγή!!). Από και και πέρα ειδικότερα σε εμάς με μικρόσωμες φυλές και συγκεκριμένα Yorkie το ζήτημα νάρκωση είναι πολύ σοβαρό διότι η φυλή έχει ευαισθησία στον συγκεκριμένο τομέα.
Η μικρή σου ΠΡΕΠΕΙ να αφεθεί να τον διορθώσει, διότι τα δαγκώματα διόρθωσης συνήθως δεν έχουν σκοπό τον τραυματισμό του άλλου ζώου και δεν προκαλούν ζημιά. Θα του κάνει καλό και τόνισε στη φίλη σου πως καλύτερα να τον διορθώσει ένα Yorkie παρά ένα μεγαλύτερο σκυλί (και δεν έχει να κάνει με το αν είναι υπερπροστατευτική η όχι, δεν μπορεί να προλάβει πάντα όλες τις καταστάσεις...)
Τελευταία συμβουλή: Ποτέ μα ποτέ δεν διορθώνει ή μαζεύεις στην αγκαλιά σου το σκυλάκι σου όταν τα παίρνει γιατί ζορίζεται από ένα άλλο σκύλο που δεν συμπεριφέρεται σωστά. Το έκανα κι εγώ και μου το έκοψε μαχαίρι ο εκπαιδευτής με δεδομένο ότι δεν διορθώνουμε το σκύλο που θέτει τα όριά του όποια και αν είναι αυτά. Φροντίζεις να απομακρίνεις είτε εσύ είτε η φύλη σου τον ερωτίλο και όχι η μικρή στην αγκαλιά, που στο κάτω κάτω αντιδρά δικαίως για να παίρνουν και τα δύο τα σωστά μηνύματα.

Η μικρή μου διόρθωσε με τις ευλογίες της ιδιοκτήτριας ένα κουτάβι τελείως μη κοινωνικοποιημένο το οποίο την κυνήγαγε, προσπαθούσε να την αρπάξει με τσαντίλα στο πρόσωπο και της γαύγιζε σαν παλαβό, δεν του έκανε ούτε αμιχή με το γρήγορο άρπαγμα που του έκανε,μάλλον πιο πολύ το ξάφνιασε, και το μικρό όχι μόνο ήρθε στα ίσια του, αλλά έπαιζαν μετά σαν τους καλύτερους φίλους!!

Όσο για τα ... "σημάδια" που δείχνει ο σκύλος της φίλης σου, έχε υπόψη σου ότι ακόμη και στο έντονο παιχνίδι ή τις κινήσεις κυριαρχίας σε έναν αρσενικό σκύλο η έξαψη και η ένταση έχουν παρόμοια αποτελέσματα. ;)

Last edited:

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Στέλιο, προφανώς έχεις δίκιο, πρέπει να την αφήσω να θέσει τα όρια. Πάντα υπό επίβλεψη και με λουρί. Εγω ειμαι σιγουρη πως δεν προκειται να του κανει τιποτε η δικια μου, αλλά έλα που δε της βαζεις μυαλο της φιλης μου!! Βαζω ηδη τα δυνατα μου...

Παντως εαν ειναι κυριαρχικο το θεμα, το να στειρωσω τη Ρεα δεν επηρεαζει καθολου το συγκεκριμένο ζητημα... Τώρα για να στειρωθει ο Μπρουνο δε μπορω να της πω και πολλά, εχουν λογο και ο αδερφος της και οι γονεις της που ολοι μαζι τον "μεγαλωνουν". Μπορω βεβαια να ενημερωσω.

Χρυσούλα μου, θα έχω υπόψη μου όλες τις συμβουλές! Κατατοπιστικότατη ήσουν, για κάποια απ' αυτά δεν είχα ιδέα...
Και μπράβο στο Κλαιράκι που τον έβαλε στη θέση του τον κύριο κούταβο! Αντε να παίρνει κι η Ρέα γραμμή.... Εαν επιτρέπεται την έχεις στειρώσει;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97