Ανυπόστατοι εκπαιδευτές...

Kira Blanco

Active Member
27 Νοεμβρίου 2009
29
0
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΑ.
Οταν λεω καμμενη απο εκπαιδεθτες εχω τρια σκυλια ενα DOGO ARGENTINO, JACK RUSSEL,Kαι ενα AMERICAN BULL DOG.Τα πρωτα 2 τα εχω εκπαιδευση στην Η.Π.Α οπου εμενα Το American Bull Dog εκανα μια προσπαθια να το εκπαιδευσο εδω. Εχω βρεθει με καμια δεκαρια εκπαιδευτες χωρεις αποτελεσμα. Εχω δωση πανω απο 2500 ευρω και τιποτα. Στον τελευταιο εκπιαδευτη που ηταν του στρατου, εκανε μια διορθωση και γυρισε ο μικρος και τον δαγκωσε μου ειπαι να παω το σκυλι για ευθανασια. Τι αλλο να σας πω. Εχεται να μου προτινεται καπιον

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Xρόνια πολλά!
Γιατί δεν μπορείς να το εκπαιδεύσεις;
Σε ποιά ζητήματα δεν σε κάλυψε η εκπαίδευση που έκανε ο σκύλος και τι δυσκολίες αντιμετώπισες με τους εκπαιδευτές που απευθύνθηκες;
Τι διαφορετικό έκανα οι εκπαιδευτές που εκπαίδευσαν τα άλλα σου σκυλια στην Αμερική;

Kira Blanco

Active Member
27 Νοεμβρίου 2009
29
0
Συγνωμη για τα ελλινικα μου. Ηθελα ΟΝ και OFF LEASH OBEDIENCE και πολυ απλα δεν τα καταφεραν. Και επισης ειναι επιθετικος

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ενα κομματι της συμπεριφορας του σκυλου, η κατα πολλους η ενωση των δυο ανωτερων ενστικτων (αμυνας και αρπαγης), ειναι η επιθετικοτητα. Ενα ζωο ειναι επιθετικο οταν απειλειται η ζωη του η τα ζωτικα του συμφεροντα (αμυνα) ή οταν δεν εχει τιποτα να χασει απο αυτη τη συμπεριφορα, αλλα μονο να κερδισει (κοινωνικη επιθετικοτητα). Οι δυο πρωτες εκδηλωνονται απο αντιδραση σε ενα ερεθισμα (αντιδραστικη επιθετικοτητα).

Ο ορος επιθετικοτητα αναφερεται σε πραξεις που κανει ο σκυλος προς τα ατομα που θεορει οτι εχουν τα ιδια συμφεροντα κ(τα ατομα της αγελης του, δλδ εμας).
Υπαρχουν τουλαχιστον 3 θεοριες.
1. η επιθετικοτητα μαθενεται μεσω των εμπειριων απο το περιβαλλον και επιτυχημενων ενεργειων στο παρελθον.
2. προερχαιται απο τραυματικη παιδικη ηλικια και ελλειψη εμπειριων που κανει το ατομο (σκυλο) ανασφαλες ραρ επιθετικο
3. η επιθετικοτητα ειναι γραμμενη στο DNA και αρα ειναι εμφυτη.

Αποσπασματα απο το βιβλιο "Ψυχολογια και Προβληματα συμπεριφορας" του Ιωαννη Παπαιωαννου(εκπαιδευτης του Ε.Σ) και Δρ Σταυρου Τσελεπιδη

Η επιθετικοτητα επιδεχεται εκπαιδευση και η ευθανασια ειναι out of question που λετε εκει στην Αμερικανια. Αν θες πες μας ποιος ειναι ο κυριος που σου προτεινε να κανεις ευθανασια στο σκυλο σου.
Μη το βαζεις κατω...

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Δεν μας λες ποιος κυριος ηταν εκεινος που σου συστησε ευθανασια; Μηπως δεν ηταν εκπαιδευτης αλλα χειριστης σκυλου των Ε.Δ; Δηλαδη εμεις που κατα καιρους εχουμε περιστατικα με επιθεσεις σκυλων θα επρεπε να ξεπαστρεψουμε το μισο στρατευμα!:):):)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Kira, παλι τα εβαλες με τους εκπαιδευτές? Δυο θεματα εχεις ανοιξει μεχρι τωρα με σκοπο να τους κατηγορησεις.
Πηγες σε 10 και ολοι ηταν αχρηστοι? Αυτό ή είναι ψεμα ή ατυχια ή κακη ερευνα από μερους σου.
Στην Αθηνα οπου μενεις, εχει αρκετους πολύ αξιολογους.
Εγω από την Ξάνθη θα μπορουσα να σε στειλω σε δυο τρεις αλλά διαφημιση δεν κανω.

Kirki - Amirah, πολύ ενδιαφερον το αρθρο περι επιθετικοτητας.
Θα σε διορθωσω λιγο όμως. Η επιθετικοτητα δεν επιδεχεται ακριβως εκπαιδευση. Επιδέχεται ελεγχο.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Εκπαιδευση αυτο σημαινει για εμενα, ελεγχομενη συμπεριφορα. Ενας σκυλος δειχνει απο κουταβι τι ειναι ικανος να κανει, και κατα ποσο ειναι εκπαιδευσιμος. Δηλαδι κατα ποσο μπορει να ελεγχθει η συμπεριφορα του. Ο σκυλος ειναι αγελεο ζωο, και τα παντα ειναι ενα τεραστιο παιχνιδι ιεραρχειας και κυριαρχικοτητας. Αμα μαθεις να το παιζεις σωστα, και εχεις κανει φυσικα και τη σωστη επιλογη σκυλου (απο ρατσα και προσωπικοτητα), εχεις ενα χαρουμενο σκυλο και εναν ακομα πιο χαρουμενο ανθρωπο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο σκυλος ειναι αγελεο ζωο, και τα παντα ειναι ενα τεραστιο παιχνιδι ιεραρχειας και κυριαρχικοτητας.
Τωρα εγραψες! :)
Εγω αρχισα να προοδευω οταν συνειδητοποιησα ακριβως αυτο που ειπες. Και οταν καταλαβα πώς σκεφτεται και αντιλαμβανεται τα πραγματα.

Το παν ειναι να τοποθετησεις τον εαυτο σου στην κορυφη. Ολα τα άλλα, που αφορουν στον ελεγχο της συμπεριφορας και στις εντολες, ερχοναι μετα πολυ ευκολα, αρκει να μαθεις οσο γινεται να μιλας την γλωσσα του.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Επισης ο σκυλος σου να ξερεις ειναι ιδιαιτερα φιλικος αν κοινονικοποιηθει σωστα και νωρις. Απο USA τον εφερες; Ποσο καιρο εμεινε σες καραντινες κλπ;;; Στην κρισιμη ηλικια 12η-24η εβδομαδα πως τα πηγαινε ο σκυλος; Που βρισκοταν και ποιες ηταν οι συνηθειες του; Και πανω απολα, η σχεση σου μαζι του πως ειναι;

Kira Blanco

Active Member
27 Νοεμβρίου 2009
29
0
Επισης ο σκυλος σου να ξερεις ειναι ιδιαιτερα φιλικος αν κοινονικοποιηθει σωστα και νωρις. Απο USA τον εφερες; Ποσο καιρο εμεινε σες καραντινες κλπ;;; Στην κρισιμη ηλικια 12η-24η εβδομαδα πως τα πηγαινε ο σκυλος; Που βρισκοταν και ποιες ηταν οι συνηθειες του; Και πανω απολα, η σχεση σου μαζι του πως ειναι;
17 χρονια εμενα στην Η.Π.Α δεν εμειναι κανε σκυλι στην καραντινα.Ξερεις καθολου απο τα Αmerican Bull ειναι ο 4 ος που εχω και ειναι BLUE BLOOD SCOTT TYPE τα αλλα που ειχα ηταν JONSONS TYPE

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
kira θελω φωτος από όλα τα σκυλιά σου...
sir erlic που είσαι ναδεις τι έχει το φόρουμ...

τι ηλικία έχει το μπουλντγκ που χρήζει εκπαιδευσης....?
τόσο αγριο είναι...?
δεν θελω να επαναλαμβανομαι αλλα οι συνθηκες το απαιτούν φωτος!!!!!!!!......

χρόνια πολλά!!!!! ( ξεχαστηκα....)

Kira Blanco

Active Member
27 Νοεμβρίου 2009
29
0
Kira, παλι τα εβαλες με τους εκπαιδευτές? Δυο θεματα εχεις ανοιξει μεχρι τωρα με σκοπο να τους κατηγορησεις.
Πηγες σε 10 και ολοι ηταν αχρηστοι? Αυτό ή είναι ψεμα ή ατυχια ή κακη ερευνα από μερους σου.
Στην Αθηνα οπου μενεις, εχει αρκετους πολύ αξιολογους.
Εγω από την Ξάνθη θα μπορουσα να σε στειλω σε δυο τρεις αλλά διαφηση
Δεν κατηγορω σας ειπα τι εχω παθη. Ο ενας ειναι ενα πολυ γνοστω εκπαιδευτιριο που μεχρει και σεμιναπια κανε και βγαζει εκπαιδευτες. Αν εχεις να μου προτινιες καπιον καντο δεν ειναι διαφιμιση βοιθια ειναι. Εχω ακουση για καπιον Αμερικανο εκπαιδευτη που τον ειχαι φερει η πρεζβια για τα δικα τους σκυλια και εμειναι στην Ελλαδα εκπαιδευη και αγρια ζωα τον ξερεται

Kira Blanco

Active Member
27 Νοεμβρίου 2009
29
0
Δεν μας λες ποιος κυριος ηταν εκεινος που σου συστησε ευθανασια; Μηπως δεν ηταν εκπαιδευτης αλλα χειριστης σκυλου των Ε.Δ; Δηλαδη εμεις που κατα καιρους εχουμε περιστατικα με επιθεσεις σκυλων θα επρεπε να ξεπαστρεψουμε το μισο στρατευμα!:):):)
Αν σας πω τοτε κατιγωρο......:)

kira θελω φωτος από όλα τα σκυλιά σου...
sir erlic που είσαι ναδεις τι έχει το φόρουμ...

τι ηλικία έχει το μπουλντγκ που χρήζει εκπαιδευσης....?
τόσο αγριο είναι...?
δεν θελω να επαναλαμβανομαι αλλα οι συνθηκες το απαιτούν φωτος!!!!!!!!......

χρόνια πολλά!!!!! ( ξεχαστηκα....)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Ειναι 7 μηνον δεν σας ειπα οτι ειναι απω 50 χρονια σειρα φυλακες δεν ξερω αν πεζει ρολο

Φιλικος δεν ειναι με τιποτα και κανεναν εκτος απο εμενα και τα αλλα σκυλια μου

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ααααα...!!!
Και ένας εκπαιδευτής τι μπορεί να κάνει σε μία τέτοια περίπτωση?
Αν ο σκύλος δεν κοινωνικοποιήθηκε σωστά πχ, από κουτάβι..με άλλα σκυλιά και ανθρώπους...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Νομίζω ότι πολλά μπορούν να διορθωθούν, με θέληση και δουλειά, κι από κει και πέρα μπορείς να επιτύχεις τον καλυτερο δυνατό έλεγχο του σκύλου...
Τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει από τις αναφορές των εκπαιδευτών εδώ μέσα!;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul