Ανυπόστατοι εκπαιδευτές...

Kira Blanco

Active Member
27 Νοεμβρίου 2009
29
0
Καλημέρα, σαν καινούριο μέλος του forum θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου όσον αφορά την έλλειψη ενημέρωσης όλων των ιδιοκτητών σκύλων για την πραγματική επαγγελματική υπόσταση των αυτοαποκαλούμενων εκπαιδευτών.

Κατ'αρχήν θα πρέπει να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχολή φοίτησης για εκπαιδευτές (ασχέτως από το τί δηλώνουν μερικές) εκτός από τα σεμινάρια που γίνονται στο στρατό, που ουσιαστικά αφορούν μονάχα τις ανάγκες αυτού του χώρου και της αστυνομίας (φύλαξη, ανίχνευση ναρκωτικών & βομβών). Επιπλέον κυριολεκτικά κανένας δεν είναι αρκετά ειλικρινής να το αναφέρει. Το μόνο πράγμα που με ικανοποιεί είναι ότι μετά από ενέργειες της φιλοζωϊκής πλέον έχουν αρχίσει να ελέγχονται οι διάφορες σχολές, τα εκτροφεία & οι πανσιόν και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και να τους απαγορεύεται η συνέχιση της λειτουργίας τους.

Επιπρόσθετα θα ήθελα να σχολιάσω για τους ανεξάρτητους "επαγγελματίες" που στην ουσία μας επιβάλλουν τον μοναδικό τρόπο εκπαίδευσης που γνωρίζουν σαν τον καλύτερο. Το τελευταίο "trend" που κυκλοφορεί και ακούγεται πολύ ωραία είναι αυτό της θετικής εκπαίδευσης-χωρίς βια, που με απλά λόγια είναι η εκμάθηση του σκύλου μας να πεινάει και να εκτελεί εντολές μόνο όταν περιμένει το μεζεδάκι του!!! Πολλές φορές έχω ακούσει τη φράση "απαγορεύεται να διορθώνεις το σκύλο σου". Πώς λοιπόν θα του δώσεις να καταλάβει τι είναι σωστό και τί λάθος? Δεν συζητάω βεβαίως για ξύλο ή οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας, αλλά μονάχα για τον τρόπο που χρησιμοποιεί και η ίδια η μάνα του κουταβιού για να το διορθώσει.

Τέλος θα ήθελα σχολιάσω την ίδια τη
συγκατάθεση μας σαν ιδιοκτήτες να παραδώσουμε το σύντροφό μας σε έναν άγνωστο ώστε να μας το μεταμορφώσουν ως εκ δια μαγείας στο σκυλί των ονείρων μας χωρίς εμείς να κουνήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι. Βεβαίως είμαστε πρόθυμοι να φαντασιωθούμε ότι το ζώο δεν θα κακοποιηθεί (ηλεκτρ.κολλάρο, ξύλο ...) γιατί έτσι μας είπαν αυτοί!! Τότε είμαστε κυριολεκτικά άξιοι της μοίρας μας, το κακόμοιρο το ζώο όμως τί φταίει?

Όλα τα παραπάνω δεν τα αναφέρω γιατί είμαι εναντίον της εκπαίδευσης του κατοικιδίου μας! Αντιθέτως είναι ο μοναδικός τρόπος για μια καλύτερη συμβιώση και για την δημιουργία μιας καλά ισορροπημένης σχέσης που οφελεί και τις δυο πλευρές. Απλά θα ήταν καλό κάποια στιγμή να ανοίξουμε τα μάτια μας και να απαιτήσουμε κάτι καλύτερο για τους πιστούς μας συντρόφους από αυτό που μας τάζουν μερικοί που εκπαίδευσαν το σκυλί του γείτονα και μετά ξαφνικά ξεκίνησαν να δηλώνουν επαγγελματίες εκπαιδευτές!!!!

Φιλικά,

Kira

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Nα υποθεσω οτι το να διαβασεις το οτι εχει συζητηθει θα ηταν ξεπεσμος για ενα ατομο του δικου σου διαμετρηματος.

να υποθεσω οτι ξερεις ποιοι γραφουν εδω μεσα, τις σπουδες τους και για αυτο εκρινες σκοπημο να μας διαφωτισεις τους ιθαγενεις. ο υπερτατο φως καλως ηρθες.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Kira, εχεις μεινει νομιζω λιγο πισω.

Σημερα υπαρχουν στο χωρο επωνυμοι εκπαιδευτες με αναγνωρισμενα πτυχια, κυριως από Αμερικη. Και όχι, δεν είναι ψεύτικα!
Γνωριζουν, πέρα από εκπαιδευση, παρα πολλα για την ψυχολογια του σκυλου.

Το trend της υπερ-θετικης καταρρέει και εμφανιζεται και παλι η διορθωση αλλά όχι με το αρχαιο μοτιβο του τσακισματος. Η ωμη βια τελειωσε, το ιδιο όμως και η δωροδοκία του σκυλου και το παρακαλετό. Σημερα υπαρχει ανταμοιβη, παρακινηση, διορθωση.

Το γεγονος ότι ακομα και σημερα υπαρχουν πολλοι απατεωνες στον χώρο, δεν σημαινει ότι θα βαλουμε ολους τους εκπαιδευτες στο ιδιο τσουβαλι.

Η τελευταια μοδα είναι να πηγαινει ο ιδιοκτητης μαζι με τον σκυλο στο εκπαιδευτηριο και ο εκπαιδευτης εκπαιδευει τον ιδιοκτητη, ο οποιος στη συνεχεια εκπαιδευει τον σκυλο του με επιβλεψη. Μαλλον αυτό σου διαφευγει.

Σε περιπτωσεις σοβαρων προβληματων συμπεριφορας, η διορθωση τύπου μαμάς δεν φτανει και ερχεται η διορθωση τύπου αρχηγού της αγελης.

Το ηλ. κολαρο δεν είναι εργαλειο βασανιστηριων.

Σε ευχαριστουμε για την προσπαθεια ενημερωσης και σωτηρίας, αλλά εισαι εκτος τοπου και χρονου και εγω προσωπικα αμφιβαλλω για τις καλες σου προθεσεις. Ή ζεις μεσα στην πλάνη ή προσπαθεις να σπείρεις την αμφιβολια και τον πανικό.
Η προσπαθεια σου να μας σωσεις δεν φερνει την προοδο, αντιθετα μας παει πολλα χρονια πισω.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τι πάθατε καλέ? Πότε γίναμε ΤΟΣΟ αφιλόξενοι και δεν το πήρα χαμπάρι? :confused:

Άρη:
Το ηλ. κολαρο δεν είναι εργαλειο βασανιστηριων.
Νομίζω ότι δεν είπε κάτι τέτοιο... ή τουλάχιστον δεν άφησε να εννοηθεί κάτι τέτοιο.
εγω προσωπικα αμφιβαλλω για τις καλες σου προθεσεις
Κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου...

Λεωνίδα

Νομίζεις ότι δεν υπάρχουν νέα μέλη που έχουν μείνει με την ιδέα της "εκπαίδευσης με το μεζεδάκι" ή ότι ένα νέο κείμενο δεν έχει να προσφέρει ποτέ και σε κανέναν τίποτα? Για παράδειγμα:

Kira
Το μόνο πράγμα που με ικανοποιεί είναι ότι μετά από ενέργειες της φιλοζωϊκής πλέον έχουν αρχίσει να ελέγχονται οι διάφορες σχολές, τα εκτροφεία & οι πανσιόν και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και να τους απαγορεύεται η συνέχιση της λειτουργίας τους.
Σοβαρά? Έχουν γίνει τέτοια πράγματα? Δεν το ήξερα... Για πες περιπτώσεις... (δεν απαγορεύεται από τους κανονισμούς του forum να αναφερθείς ονομαστικά).

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Τι πάθατε καλέ? Πότε γίναμε ΤΟΣΟ αφιλόξενοι και δεν το πήρα χαμπάρι? :confused:
οταν καποιος θεωρει οτι ειναι ο χριστοφορος κολομβος και εγω ο ιθαγενης. οταν καποιος δεν σεβεται κανεναν και τιποτα εκτος απο την μεγαλωσυνη του. ε αυτον τον παιρνω απο τα μουτρα. το υφος 40 καρδηναλιων μου την καρφωνει αφανταστος

Chloe;171400 [B said:
Λεωνίδα[/B]
Νομίζεις ότι δεν υπάρχουν νέα μέλη που έχουν μείνει με την ιδέα της "εκπαίδευσης με το μεζεδάκι" ή ότι ένα νέο κείμενο δεν έχει να προσφέρει ποτέ και σε κανέναν τίποτα? Για παράδειγμα:
χλοη τπτ απ αυτα που γραφει δεν ειναι καινουργιο. οπως ειπε και ο χαρης ειναι καμια 4ρα χρονια πισω.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
μου την καρφωνει αφανταστος
:D
Δεν πειράζει βρε Λεωνίδα!!! Να εκφράσει δυσαρέσκεια ήρθε! Όχι να ενημερώσει! (Αυτό είπε άλλωστε :) ).
Τουλάχιστον στο κείμενό του/της βρήκα κάτι ενδιαφέρον που θα ήθελα να μας το αναλύσει.
Λοιπόν για πες Kira ποια λαμόγια έκλεισαν? :D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ θα έλεγα αν έχει τέτοιο προβλημα και ισοπεδώνει τα πάντα και τους πάντες ..αν θέλει να αναφερθεί ονομαστικά σε ποίους και με ποίους τρόπους διαφωνεί.., το να κηρύσσει τις "σωστές" οδούς κατά αυτών δεν λέει κάτι..
Ας μιλήσει ονομαστικά και δηκτικά..
Τι θέλει να πει άλλωστε πως δεν υπάρχουν καλοί εκπαιδευτές στην Ελλάδα?
Η είναι όλοι λαμόγια?
Δεν κατάλαβα..

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Το τελευταίο "trend" που κυκλοφορεί και ακούγεται πολύ ωραία είναι αυτό της θετικής εκπαίδευσης-χωρίς βια, που με απλά λόγια είναι η εκμάθηση του σκύλου μας να πεινάει και να εκτελεί εντολές μόνο όταν περιμένει το μεζεδάκι του!!! Πολλές φορές έχω ακούσει τη φράση "απαγορεύεται να διορθώνεις το σκύλο σου". Πώς λοιπόν θα του δώσεις να καταλάβει τι είναι σωστό και τί λάθος? Δεν συζητάω βεβαίως για ξύλο ή οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας, αλλά μονάχα για τον τρόπο που χρησιμοποιεί και η ίδια η μάνα του κουταβιού για να το διορθώσει.

Πάντως πέρα από όλα τα άλλα εμένα το συγκεκριμένο σημείο μου φάνηκε ενδιαφέρον.

Μήπως εννοεί ότι το να σπρώχνεις το σκυλί ή να το τραβάς, όχι με το λουρί αλλά με το χέρι σου στο σώμα του χωρίς να το πονάς, αποτελεί μια σωστή και αποδεκτή διόρθωση;
Το επιασα σωστά;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Λιζα, δεν το υπονόησε. Το ειπε ξεκαθαρα:

Βεβαίως είμαστε πρόθυμοι να φαντασιωθούμε ότι το ζώο δεν θα κακοποιηθεί (ηλεκτρ.κολλάρο, ξύλο ...)
Οσο για τις προθεσεις ή την ενοχη όπως ειπες, Guilty men see guilt written on the faces of saints.
Αυτο ακριβως κανει ο χρηστης Kira.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ειρήνη ημιν ωρε! :D

Καλώς ηρθες στο φόρουμ Kira! Έχω κι εγω την ίδια απορία με την Chloe.

Αρχικά σε ποια φιλοζωική αναφέρεσαι?
Δεύτερον, με ποια ιδιότητα ένα φιλοζωικό σωματείο κάνει ελέγχους σε εκπαιδευτές, εκπαιδευτήρια και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως οι πανσιον μικρών ζώων? Τα φιλοζωικά σωματεία δεν είναι κρατικοί ελεγκτικοί οργανισμοί, ούτε υποκαθιστούν το υγειονομείο. Συνεπώς ούτε ελέγχους νομιμοποιούνται να κάνουν, ούτε άδειες λειτουργίας να εκδώσουν, ούτε να άδειες λειτουργίας να αφαιρεσουν.

Μήπως κάτι δεν κατάλαβες καλά?

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Εγω που είμαι νέα ιδιοκτήτρια σκύλου, που δεν γνωρίζω τι γινόταν ή τι συζητούσατε πριν 4 χρόνια, που δεν έτυχε ακόμα και τωρα που διαβαζω οτι βρισκω μπροστα μου να πέσω σε ενα τέτοιο θέμα, θα ήθελα να παρακολουθησω τη συζητηση. Την βρίσκω ενδιαφέρουσα.
Εχω ακριβως την ιδια απορία με τη ROTTIE. Πως ενα φιλοζωικο σωματειο θα μπορουσε να εχει αρμοδιοτητα ελεγχου ενός εκπαιδευτή, εφόσον δεν είναι κρατικός φορέας.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ειρήνη ημιν ωρε! :D

Καλώς ηρθες στο φόρουμ Kira! Έχω κι εγω την ίδια απορία με την Chloe.

Αρχικά σε ποια φιλοζωική αναφέρεσαι?
Δεύτερον, με ποια ιδιότητα ένα φιλοζωικό σωματείο κάνει ελέγχους σε εκπαιδευτές, εκπαιδευτήρια και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως οι πανσιον μικρών ζώων? Τα φιλοζωικά σωματεία δεν είναι κρατικοί ελεγκτικοί οργανισμοί, ούτε υποκαθιστούν το υγειονομείο. Συνεπώς ούτε ελέγχους νομιμοποιούνται να κάνουν, ούτε άδειες λειτουργίας να εκδώσουν, ούτε να άδειες λειτουργίας να αφαιρεσουν.

Μήπως κάτι δεν κατάλαβες καλά?
Καλως ή κακώς, συχνά τα φιλοζωϊκά σωματεία (και ελλείψει άλλων ενεργών κρατικών φορέων) αναλαμβάνουν και τέτοιους ρόλους, δηλαδή να φέρνουν στη δικαιοσύνη περιπτώσεις κακοποίησης ζώων πάσης φύσεως. Ειδικά σε περιπτώσεις που το κράτος είναι ανύπαρκτο και ότι γίνεται γίνεται μόνο απο την κινητοποιηση πολιτών, τα σωματεία αναλαμβάνουν συχνά χρέη "οργανωτή".

Δείτε για παράδειγμα την τελευταία περίπτωση του puppy mill στο Αλεποχώρι. Χωρίς την παρέμβαση των σωματείων, τα ζώα θα ήταν ακόμα με την "εκτροφέα".

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι αλλα με ποια ιδιότητα αναλαμβάνει ελέγγχους και σε επαγγελματιες?
Δηλαδή άλλο αναλαμβάνει κινητοποίηση για να έρθει μια κατάσταση στην επιφάνεια.., άλλο αναλαμβάνει να πιστοποιεί την ποιότητα..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι αλλα με ποια ιδιότητα αναλαμβάνει ελέγγχους και σε επαγγελματιες?
Δηλαδή άλλο αναλαμβάνει κινητοποίηση για να έρθει μια κατάσταση στην επιφάνεια.., άλλο αναλαμβάνει να πιστοποιεί την ποιότητα..
Δε νομίζω ότι είπε οτι αναλαμβάνουν ελέγχους.... είπε
μετά από ενέργειες της φιλοζωϊκής πλέον έχουν αρχίσει να ελέγχονται οι διάφορες σχολές, τα εκτροφεία & οι πανσιόν και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και να τους απαγορεύεται η συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δε μου φαίνεται παράξενο να έχει υποπέσει στην αντίληψη κάποιας φιλοζωικής ότι γίνεται κακοποίηση σε συγκεκριμένο μέρος (ακόμα και επαγγελματία) και να έχει κινητοποιήσει τις διαδικασίες του νόμου προκειμένου να ελεγχθεί και να έχει τις ανάλογες επιπτώσεις.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι απλά δεν διευκρίνισε ποιος κάνει τους ελέγγχους.., γιατί έτσι όπως το είπε..εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα..

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul