Αντιπετώπιση φόβου σε κουτάβι

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλησπέρα, να σας ρωτήσω κάτι. Οταν το κουτάβι περνάει τη δεύτερη περίοδο φόβου τότε πώς αντιμετωπίζεις τη φοβία του? Με το να μην το φέρνεις σε επαφή με αυτή ή με το να το φέρνεις? Για να γίνω πιο σαφής αμα δεν θέλει με τίποτα να βγαίνει βόλτα όταν σκοτεινιάζει και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τι κάνουμε? Το βγάζουμε με το ζόρι ώστε να μάθει με τον καιρό πως δεν υπάρχει κάτι άξιο φόβου ή απλά δεν το βγάζουμε το βράδυ?

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Δεν είχα απολύτως στάνταρ ωράριο για την τελευταία βόλτα. Μπορεί να ήταν 8 μπορεί 11. Γενικώς όμως δεν θέλει το βράδυ. Ισα ισα κατουράει και μετά θέλει να γυρίσει. Σημερα που τον πήγα να γυρίσω ένα ντιβιντι εδώ κοντά και τον πήρα μαζί δεν ήθελε με τίποτα. Συρτό τον πήγα μέχρι που με κούρασε πολύ και του φώναξα έντονα. Μετά ακολούθησε. Αλλά όταν γυρίσαμε σπίτι με απέφευγε. Σαν να παρεξηγήθηκε (!)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μιλα του την ωρα που φοβαται και καντον να θυμηθει οτι ειστε μαζι και πατε βολτα. Καντε και καμια σταση στο δρομο για κανα χαϊδεμα και κανα μπραβο που ερχεται μαζι σου στα ''νυχτοπερπατήματα''......:p

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μη του φωναζεις οταν φοβαται.Θελει να γυρισει;Καντο να φαινεται δικη σου επιλογη.Ξεγελασε το με λιχουδιες και παιχνιδι να κατεβειτε κατω και γυριστε πριν το επιθυμησει αυτο.Δεν παρεξηγουν καλε τα σκυλια!Στρεσαρισμενο ηταν.Χαλαρα να περασει η περιοδος,αλλα χωρις να αλλαξουν αυτα που κανετε.Μπορει απο το αποψινο,να σου "κραταει μουτρακια" 2-3 μερες ακομα.Το στρες στα σκυλια δε φευγει αμεσως.Εξαρταται...

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε κάτι με το ζόρι γιατί θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα!!Θα έρθω πάντως και θα συμφωνήσω με τον ice!Καθ όλη την διάρκεια της βόλτας το κάνεις να αισθάνεται άνετα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει,και όσο είναι αυτό εφικτό απο μέρους σου!Βάλε τα δυνατά σου :)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Επίσης παρατηρώ πώς το βράδυ με τραβάει έντονα προς το σπίτι. Πολύ έντονα. Από την άλλη όταν τον λύσω δεν φεύγει από κοντά μου. Δηλαδή ενώ θα περίμενε κανείς να πεταχτεί σφαίρα από τη στιγμή που θα τον λύσω, αυτός περιφέρεται γύρω μου σε απόσταση μισού μέτρου και αν. Και με ακούει όσο ποτέ. Δλδ σήμερα στην επιστροφή από το ντιβιντάδικο 3-4 στενά παρακάτω τραβαγε,τράβαγε(προς το σπίτι) με έπρηξε. Οπότε τον λύνω. (ξέροντας βέβαια ότι δεν απομακρύνεται...) και του λέω αντε ρε τρέξε τώρα να δώ που θα πας....ε αυτομάτως ήρθε κοντα μου.Και του ξαναέβαλα λουρι οταν ηταν να περάσουμε ενα δρομο..Εμ τραβάει με το λουρί εμ δεν απομακρύνεται όταν δεν εχει λουρί. Και δεν δυσφορεί με το λουρί. Τη μέρα δεν έχει πρόβλημα. Απλά νομίζω ότι τη νύχτα φοβάται, αυτό πρέπει να δουλέψουμε λιγάκι

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εχε υπ οψη σου οτι τη νυχτα τα σκυλια δεν βλεπουν τοσο καλα οσο οι γατες και νιωθουν καπως αβολα. Βαλε καμια φωτογραφια να τον δουμε τον τυπο. Πως τον λενε?

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Επίσης παρατηρώ πώς το βράδυ με τραβάει έντονα προς το σπίτι. Πολύ έντονα. Από την άλλη όταν τον λύσω δεν φεύγει από κοντά μου. Δηλαδή ενώ θα περίμενε κανείς να πεταχτεί σφαίρα από τη στιγμή που θα τον λύσω, αυτός περιφέρεται γύρω μου σε απόσταση μισού μέτρου και αν. Και με ακούει όσο ποτέ. Δλδ σήμερα στην επιστροφή από το ντιβιντάδικο 3-4 στενά παρακάτω τραβαγε,τράβαγε(προς το σπίτι) με έπρηξε. Οπότε τον λύνω. (ξέροντας βέβαια ότι δεν απομακρύνεται...) και του λέω αντε ρε τρέξε τώρα να δώ που θα πας....ε αυτομάτως ήρθε κοντα μου.Και του ξαναέβαλα λουρι οταν ηταν να περάσουμε ενα δρομο..Εμ τραβάει με το λουρί εμ δεν απομακρύνεται όταν δεν εχει λουρί. Και δεν δυσφορεί με το λουρί. Τη μέρα δεν έχει πρόβλημα. Απλά νομίζω ότι τη νύχτα φοβάται, αυτό πρέπει να δουλέψουμε λιγάκι
Με αυτόν τον τρόπο δίνεις στο κουτάβι αυτό που θέλει,να τραβάει!
Κάθε επόμενη φορά θα τραβάει για να το λύνεις!Λάθος!
Για να μην τραβάει δεν θα πρέπει να το κάνεις αυτό!

Γιατί να φεύγει σφαίρα όταν τον λύνεις?Για ποιο λόγο?
Αν δεν φεύγει ενίσχυσε πιο πολύ το "κοντά" τότε,ευκαιρία είναι!

Αδιαφορία στον φόβο και συνεχίζεις την δουλειά σου!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ρε τον Zoro, ειναι στη φαση των ''αυτιων'' τωρα ε? Μετα θα φτιαξουνε...Πεντιγκρι εχεις προχειρο?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το σκυλι φοβαται (όπως λες) τη νυχτα και σε τραβαει για να γυρισει πισω.
Όταν το ελυσες (πολύ κακως και μην το ξανακανεις) εχασε την επαφη και ασφαλεια που ειχε μαζι σου μεσω του λουριου και εμεινε κοντα σου.
Τα δυο παραπανω ακουγονται ασυμβατα αλλά δεν είναι.

Μην προσπαθεις να τον ηρεμησεις. Ασε την δικια σου ηρεμια να τον ηρεμησει και να τον οδηγησει.
Αν στρεσσαρεσαι και εκνευριζεσαι, απλά κάνεις τα πραγματα χειροτερα. Πολλοι καινουριοι χειριστες το εχουμε αυτό το προβλημα και μεταδιδουμε στρες και ανασφαλεια στον σκυλο. Το χειροτερο, ο σκυλος χανει την εμπιστοσυνη του σε μας.

Θυμηθηκα το προσφατο θεμα του αποχυμωτη.
Μπορεις να δουλεψεις με το φαγητο και το σκοταδι ή ημιφως. Δοκιμασε να τον ταίσεις σε σκοτεινο μερος ή να τον παρασυρεις σε σκοτεινο σημειο για να του δωσεις πολυ καλες λιχουδιες. Ή, ακομα καλυτερα, πέτα ένα καλο μεζε στο σκοταδι και ασ’τον να παει να τον βρει μονος του.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Οπς αλλού πήγαινε το όχι.Ξέρεις τι Αρη? στιλώνει τα πόδια. Εκεί να τον περιμένω ή να τον τραβήξω? Μουλαρώνει ο σκύλος. Δεν τον χαιδολογώ για να μην ενθαρύνω τη συμπεριφορά του. Αλλα τι να κάνω?Να περιμένω εκεί μπαστακας πότε θα θυμηθεί να με ακολουθήσει? Σημερα το παρατράβηξε και το κατσάδιασα....Ισως ήταν λάθος μου

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ειχα γραψει την μεθοδο παλια αλλά πού να το βρω τωρα. Την εφαρμοσα στην πινσερινα μου με αρκετη επιτυχια. Εκανε ακριβως τα ιδια.
Δεν κάνεις τραβηγμα αλλά ελαφρια διορθωση με τιναγμα. Θελει πολυ προσοχη.
Ή, ακομα καλυτερα, τον παρακινεις με μεζε ή παιχνιδι.
Θελουν δουλιτσα τα παραπανω και μια σελιδα αναλυση για να γινουν σωστα.
Θα σου πω αυριο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97