Ο σωστός κυνηγός τις περισσότερες φορές κυνηγά με τα σκυλιά του και για τα σκυλιά του.
Δεν τον ενδιαφέρει να φάει κρέας!
Aκόμα χειρότερα λοιπόν.
Όπως και ο σκοπός της κυνοφιλίας ΔΕΝ είναι η διάσωση του σκύλου,έτσι και το κυνήγι ΔΕΝ έχει σκοπό να εμπλουτίσει την πανίδα.
Eνας κυνόφιλος δεν θα σκότωνε ποτε ένα σκύλο και παρα πολλοί από αυτούς γενικά ζώο.
Στο κυνήγι όχι μονο καταστρέφουν την πανίδα..
Είναι και ένα χόμπι εντελώς ανήθικο.
Παρόλα αυτά ο σωστός κυνόφιλος όπως και ο σωστός κυνηγός,θα κάνουν ότι περνά απ'το χέρι τους για να διαφυλλάξουν το περιβάλλον,την πανίδα,τα σκυλιά.
Ξέρεις πολλούς που θα κάναν ότι περνα από το χέρι τους για να διαφυλάξουν την πανίδα και τα σκυλιά?
Γιατί εγώ ξέρω ότι οι περισσότεροι κυνηγοί ούτε καλά καλά δεν κρατάνε ασφαλισμένα τα όπλα τους σπίτι.
Ξέρω ότι βάζουν πολλοί από μικρή ηλικία παιδιά να κρατάνε όπλο.
Ξέρω ότι πολλοί σκοτώνουν η παρατάνε ένα σκυλί που δεν κάνει για κυνήγι.
Ξέρω ότι πολλοί δεν σέβονται καν το περιβάλλον και την πανίδα.
Ξέρω ότι αρκετοί δεν έχουν καν παιδεία για το πως μπορεί να γίνει ένα ασφαλές κυνήγι για αυτούς και το περιβάλλον.
Όπως είπα και πιο πάνω,δεν θέλω να κάνω εσάς,τους συνομιλητές μου,κυνηγούς απλά έστω να συμφωνήσουμε πως δεν μπορεί να κρίνετε μια ομάδα ανθρώπων από τον χειρότερο "αντιπρόσωπο" της.
Ξέρεις τι μου θυμίζεις τώρα?..
Το κάθε βενζινάδικο έχει από την εταιρία του συγκεκριμένους κανόνες ασφάλειες.
Κάποιους από αυτούς (που όλοι μας γνωρίζουμε και είναι από τους πιο ζωτικές σημασίας) είναι να έχουν ειδικά παπούτσια τη ώρα που βάζουν βενζίνη, να μην μιλάνε σε κινητό, να μην ανάβουν τσιγάρο κλπ..
Εχω πάει και όλοι μας, σε άπειρα βενζινάδικα στην Αθηνα..
Εχω δει άπειρα τσιγάρα αναμμένα την ώρα που μου βάζουνε βενζίνη..
Κάτι που μπορεί να κοστίσει την ζωή όλων που θα βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον εκεινη την ωρα.
και όμως συνεχίζουν και το κάνουν..
Είναι απίστευτο.
Θεωρείς ότι οι κυνηγοί (Ελληνες και αυτοί στο μυαλό) είναι πολλοί οι σωστοί τόσο ώστε να μην μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε από τους "άλλους"?
Αν ισχύει αυτό τότε όλοι είμαστε οι χειρότεροι.
Eίμαστε χειρότεροι γιατί όλοι μας καθημερινά με τον A η B λόγο βιάζουμε την φύση ακόμα και αυτήν την στιγμή που γράφουμε σε αυτόν εδώ τον υπολογιστή.
Oι κυνηγοί περνούν ένα όπλο (που ανάθεμα και αν κάνουν ψυχολογικό έλεγχο για να το πάρουν).
και κάνουν το χόμπι τους κόντρα στην φύση, κόντρα στην πανίδα, κόντρα σε εμάς που θέλουμε να χαρούμε έναν περίπατο.
Kόντρα στα σκυλιά μας επίσης που θελουν το ιδιο και αυτα.
Το ίδιο χόμπι λοιπόν θα μπορούσε να έχει και ο οικοπεδοφάγος που καίει τα δαση για να κάνει ξενοδοχεία, σπίτια κλπ..γιατι ισως του την "σπαει" η φυση..