Ανησυχώ

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Αρχές Οκτωβρίου, είχαμε τις κάψες μας, και είχαμε και 2-3 αδέσποτους γαμπρούς έξω από την αυλή, ελπίζοντας να βρουν την ευκαιρία να διαιωνίσουν το είδος τους...

Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, ή έστω έτσι νομίζαμε.

Η σκύλα μου, έχει ξεκινήσει μια παράξενη συμπεριφορά, κάνει του κεφαλιού της, τρώει τις κάλτσες μου (!!!), σκάβει στον κήπο σαν τρελή, είναι πιο τρυφερή από ότι συνήθως και παραπονιάρα για περισσότερα χάδια.

Συζητώντας τι μπορεί να συμβαίνει, έμαθα από την μέλλουσα "πρωην σύζυγο μου" ότι ένα πρωινό, ένας γαμπρος είχε καταφέρει να εισβάλει στην αυλή!!! Ο κερατάς, είχε προφανώς μπει στην διπλανή αυλή, υποθέτουμε ότι περπάτησε στο περβάζι σαν γάτος, και πήδηξε από εκεί στην δικιά μου αυλή... Ο λόγος που υποθέτουμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, είναι γιατί όταν τον κυνήγησε η συζυγός μου, τρομαγμένη που είδε τον σκύλο μέσα σην αυλή, ο γαμπρός προσπάθησε να σκαρφαλώσει από εκεί, που προφανώς μπήκε.

Η παραμονή του στην αυλή δεν πρέπει να ήταν περισσότερη από 10-15 λεπτά σύμφωνα με την μέλλουσα μακαρίτισα, την σύζυγο μου.

Επειδή δεν κρατήσαμε ημερομηνίες, δεν είμαι βέβαιος για τον χρόνο, αλλά... το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό συνέβη πριν τις 25 του Οκτώβρη.

Βέβαια μπορεί να συνέβη και πριν τις 15 του Οκτώβρη, οπότε ίσως τζάμπα ανησυχώ.

Παρατηρώντας την σκύλα, δεν βλέπω σημάδια εγκυμοσύνης, ίσως να έχει βάλει 1-2 κιλά, αλλά πάντα τον χειμώνα παίρνει λίγο...

Τι να κάνω? Σκέφτομαι τα εξής ενδεχόμενα:
  • Να χωρίσω την γυναίκα μου?
  • Να την σκοτώσω αφού την βασανίσω?
  • Να της κάνω ευθανασία?
Εαν έχουμε εγκυμοσύνη, τι να κάνω τα κουτάβια?
  • Να τα πνίξω με τα ίδια μου τα χέρια?
  • Να βάλω την συζυγο μου να το κάνει, για να έχει το κρίμα στον λεμό της?
  • Να σηκωθώ να φύγω, να πάω στην Ουκρανία να βρω μια 18χρονη καλονή, και άστους αυτούς εδώ να κουρεύονται με τα σκυλάκια?
Λέτε να μπορέσω να ξεφορτωθώ τα κουτάβια (εαν μου προκύψουν τέτοια, και δεν είναι απλοί φόβοι) της ειδικής ράτσας ζογκλέρ-φύλακα?

Φαντάζεστε τι σπουδαία κουτάβια θα βγάλει μια τέτοια γέννα?
Από τον μπαμπά ζογκλέρ-διαρήκτης-μπουκαδόρος, και από την μαμά ξεκολιάρα μεν, αλλά φύλακας κατά τα άλλα!!!

Ε ρε που έχω μπλέξει πάλι, ο μ@λ@κ@ς!!!

Last edited:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν νομίζω οτι ειναι σωστο να κανεις εκτρωση τώρα αν και νομίζω οτι ακόμη μπορείς....

κανε υπέρηχο το συντομοτερο δυνατο και μιλάς με τον κτηνίατρο σου

μπορει να ειναι και ψευδοκύηση

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Άλλα πράγματα ρώτησε ο άνθρωπος :D

Τέλος πάντων διαπίστωσε amangos αν υπάρχει εγκυμοσύνη κι αν είναι ασφαλές να τη διακόψεις. Αν όχι... ξέρεις: "Χαρίζονται κουτάβια ζογκλέρ χαριτωμένα και μια σύζυγος".

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Συμφωνώ με τους από πάνω και να προσθέσω το ηθικόν δίδαγμα... :D

Πως αφού και στις "καλύτερες οικογένειες" , με όλες τις "προφυλάξεις" μπορεί να συμβεί το "μοιραίο" , η στείρωση παραμένει η καλύτερη λύση για τον ιδιώτη ιδιοκτήτη σκύλου. ;)

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ρε παιδιά......

Αν μέσα Οκτώβρη έγινε το μοιραίο, η σκύλα θα έπρεπε να γεννάει σήμερα αύριο................

Ή κάτι δεν κατάλαβα καλά???? :confused::confused::confused::confused::confused:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Η σκύλα είναι πολύ μεγαλόσωμη.
Αν έχει πιάσει 2-3 κουταβια απο κανέναν κοπρίτη 20 κιλά, και γεννάει σε 5-6 μερες άνετα δεν θα φαίνεται τιποτα ...

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Α, οκ, δεν την ξέρω τη σκύλα....

Τότε ο υπέρηχος απλά θα επιβεβαιώσει το συμβάν, δε νομίζω ότι μπορεί να διακόψει τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη, ουσιαστικά λέμε ότι από ώρα σε ώρα (άντε από μέρα σε μέρα) θα γεννήσει......

Πάντως -κι amangos εύχομαι πραγματικά να μη βγω ψεύτρα- εμένα πιο πολύ για ανεμογκάστρι μου ακούγεται

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος με τις ημερομηνίες, εαν το "κακό" έγινε 15 με 20 Οκτώβρη, τότε η γέννα θα γίνει στις επόμενες 5 ημέρες το πολύ.

Ο ζογκλέρ ήταν το πολύ 15-18 κιλά, η σκύλα 45 με 50.

Εαν δεν υπήρχε το σκάψιμο, δεν θα ανησυχούσα, αλλά... όταν την είχα ζευγαρώσει, το σημάδι ότι φτάσαμε στο τέλος ήταν το σκάψιμο. Τις -3 τελευταίες ημέρες, έσκαβε λαγούμια. Στο σπίτι μέσα κατέστρεψε τις μαξιλάρες τις, και ένα χαλί. Είχε τρελαθεί λέμε...

Έκτοτε, δεν ξανα έσκαψε στον κήπο, και ξανάρχισε τώρα!!!

Τώρα που το συζητάω, τις προάλλες, μου κατούρησε και μέσα στο σπίτι!!! Ένα απόγευμα, κι ενώ το σκυλί είχε πάει βόλτα το πρωί, κατούρησε στο σαλόνι, και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας...

Δεν το πίστευα!!! Σκέφτηκα ότι κάτι το βασάνιζε το σκυλί, αλλά... μήπως έχει απλώς μικρύνει ο χώρος της ουροδόχου κύστης, λόγω εγκυμοσύνης? Αυτό θα ήταν η πιο λογική εξήγηση, παρά το ότι σε τέτοια ηλικία, λέρωσε μέσα στο σπίτι... Βέβαια, το σκυλί το πηγαίνουμε πάντα 2 φορές βόλτα, αλλά ποτέ δεν εχει κατουρήσει εαν "ξεχάσουμε" την δεύτερη...

Μαύρα τα μαντάτα. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μάλλον θα ξεκινήσω νέα εκτροφή, ζογκλέρ-φυλάκων!!! Θα τα μοσχοπουλήσω σαν προϊόν τελευταίας τεχνολογίας της γεννετικής!!!

Στα σοβαρά τώρα, τι ωφελεί να κάνω τον υπέρηχο, εαν δεν μπορώ να κάνω κάτι? Και καλά με τους ανθρώπους, είμαι εναντίος της έκτρωσης, σε τέτοιο προχωρημένο στάδιο που προφανώς θα είμαστε, εαν είμαστε, τι ωφελεί να ξέρω ότι όντως είναι έγγυος? Θα δείξει, δεν θα λείψω, εαν έχουμε γεννητούρια, θα βρείτε την αγγελία μου στα διάφορα μέρη από όπου τις αλιεύετε, όταν θα δείτε ζογκλέρ πρέσα κανάρια, εγώ θα είμαι!!!

Είναι καιρός που σκέφτομαι να την στειρώσω, αλλά δεν το έκανα, από αμέλεια. Εξετάσεις για την χοληστερίνη μου, επίσης έχω αμελήσει, πάνω από 2 χρόνια. Είμαι γενικά αμελής σε θέματα υγείας και γιατρών, όχι μόνο για τον σκύλο μου.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Θα χρησιμοποιήσω λίγο την περίπτωση ως παράδειγμα για να κάνω μία διαπίστωση και είμαι σίγουρος πως ο amangos θα καταλάβει και δεν θα παρεξηγήσει.

Αν στη θέση του amangos ήταν κάποιο καινούργιο ή σχετικά νέο μέλος στο φόρουμ , η αντιμετώπιση που θα είχε , νομίζω , δεν θα ήταν η παρούσα.Θα κατεγιζόταν από δημοσιεύσεις για "ανευθυνότητα" , "έγκλημα" , "έτσι δημιουργούνται τα αδέσποτα" , "back yard breeder" και άλλα κοσμητικά.

Μπορεί να έχουν βάση τέτοια σχόλια και τέτοιου είδους αντιδράσεις , αλλά άραγε γιατί έχουμε "2 μέτρα και 2 σταθμά"?...
Μήπως τελικά θα έπρεπε να έχουμε μία πιο "χαλαρή" αντίδραση?...Να περνάμε το μήνυμα μεν , αλλά να μην αρπάζουμε και τον άλλο "από τα μούτρα"?

Θα συμφωνήσω πως κάθε περίπτωση έχει διαφορετικά στοιχεία "ποιότητος" και αξιολόγησης , αλλά αξίζει , νομίζω , να το λάβουμε υπόψη μας... :)

Συγνώμη για το off topic. :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αν στη θέση του amangos ήταν κάποιο καινούργιο ή σχετικά νέο μέλος στο φόρουμ , η αντιμετώπιση που θα είχε , νομίζω , δεν θα ήταν η παρούσα.Θα κατεγιζόταν από δημοσιεύσεις για "ανευθυνότητα" , "έγκλημα" , "έτσι δημιουργούνται τα αδέσποτα" , "back yard breeder" και άλλα κοσμητικά.
Έχεις δίκιο. Νομίζω όμως ότι ο amangos γνωρίζει πολύ καλά πόσο λάθος ήταν αυτό που έγινε και δεν χρειάζεται να του το επισημάνουμε. Τόσο καιρό εδώ...

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
τελικα τι σκεφτεσαι να κανεις στην περιπτωση που οντως ειναι εγκυος....? περα απο την πλακα....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σωστή η παρατήρηση djdoctor!
H αλήθεια είναι ότι ο φίλτατος Αντώνης έπεσε στα μαλακά λόγω παλαιότητας. Κανονικά (ακριβώς λόγω παλαιότητας) θα έπρεπε να τον είχαμε αλείψει ήδη πίσσα και πούπουλο και να τον είχαμε ρίξει στην πυρά για προσάναμμα! :twisted:

Αντώνιε, κάτι μου λέει πως λίαν συντόμως η σκυλοκορη σου θα σε κάνει παππού! Κοντός ψαλμός, αλληλούια! Αν έχει γίνει το …απευκταίο θα το διαπιστώσεις εντός των επόμενων ημερών.
Ελπίζω να μην ήταν καρπερός ο γαμπρός και σου αμολήσει η Λαρα καμιά 10αρια κουτάβια, γιατί την «έκατσες την βάρκα» καπετάνιε!

Κατά τα άλλα, καλά γεννητούρια και στείρωση με την πρώτη ευκαιρία! ;)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Θα χρησιμοποιήσω λίγο την περίπτωση ως παράδειγμα για να κάνω μία διαπίστωση και είμαι σίγουρος πως ο amangos θα καταλάβει και δεν θα παρεξηγήσει.

Μπορεί να έχουν βάση τέτοια σχόλια και τέτοιου είδους αντιδράσεις , αλλά άραγε γιατί έχουμε "2 μέτρα και 2 σταθμά"?...
Μήπως τελικά θα έπρεπε να έχουμε μία πιο "χαλαρή" αντίδραση?...Να περνάμε το μήνυμα μεν , αλλά να μην αρπάζουμε και τον άλλο "από τα μούτρα"?

Θα συμφωνήσω πως κάθε περίπτωση έχει διαφορετικά στοιχεία "ποιότητος" και αξιολόγησης , αλλά αξίζει , νομίζω , να το λάβουμε υπόψη μας... :)

Συγνώμη για το off topic. :D
Δίκιο έχεις.
Υποθέτω ότι εννοείς την πρώτη περίπτωση, που ζευγάρωσα την σκύλα μου εν γνώσει. Εγώ προσωπικά, δεν έχω πιάσει κανέναν από τα μούτρα, για back yard κλπ, γιατί ξέρω από ιδίαν πείρα ότι για συναισθηματικούς και άλλους λόγους (βλακώδεις και μη), κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να ζευγαρώσουν τα σκυλιά τους.

Ευχαρίστως να το συζητήσουμε κι αυτό.

Όμως στην προκειμένη περίπτωση, δεν πρόκειται (εαν συνέβη...) για επιλογή, αλλά για ατύχημα. Το σπίτι έχει γύρω γύρω φράχτη, και έχω φτιάξει επιπλέον κατασκευή, πάνω από τον φράχτη. Εαν δείτε από που πιστεύουμε ότι πέρασε ο μούργος, θα τρελαθείτε!!! Ακολούθησε πορεία σαν γάτα, και πήδηξε κάτω περίπου 2 μέτρα, ανάμεσα σε 2 ενώσεις, που δεν ήταν (τελικά) τόσο σφιγμένα. Δεν έμοιαζε πιθανό, αλλά τελικά υπολογίσαμε χωρίς τον "ζογκλέρ"!!!

Στην πρώτη περίπτωση, την σκύλα δεν την αγόρασα, μου την χάρισαν, και είχα υποσχεθεί ότι όταν θα παει 2 χρονών, θα την ζευγαρώσω μια φορά, θα κρατήσω ένα, και θα του δώσω του τύπου τα υπόλοιπα. Χάρηκα που έκανε μόνο 3 ζωντανά, κράτησα αρχικά το ένα, έδωσα τα άλλα δυο, και τελικά έδωσα και το τρίτο, γιατί δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ... Εκείνη την στιγμή, μου είχε φανεί λογικό.

Μετά αποφάσισα να την στειρώσω, αλλά αμέλησα.

Κρεμάστε με!!!

τι θα κάνω τα κουτάβια?
Δεν ξέρω!!!
Ας δούμε πρώτα εαν όντως έχουμε το πρόβλημα, και μετά βλέπουμε... Αλλά ειλικρινά, δεν ξέρω. Θα τα παρατήσω κάπου!!!
(πλάκα κάνω ε?) Μετά θα καταγγείλω τον γάιδαρο που το έκανε, και θα βάλω την Στέυηχελπ να τους βρει σπίτι...

Ντένης, ο γιατρός, δεν βγαίνει πια εκτός ιατρείου, έτσι είπε στην γυναίκα μου... Είναι κάπου στο ΚΑΤ...

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
καλως η κακος απο την στιγμη που γνωριζομαστε (ειτε λογω καφε) ειτε λογω παλαιοτητας ειναι λογικο καποιους ανθρωπους να του χειριζομαστε διαφορετικα.
παντως και ασχετος να ηταν εγω ετσι θα του μιλαγα:rolleyes:! οι αλλοι ειναι παλιοχαρακτηρες.

ερωτηση που εφτασε και την εκανε την ζημια ο κοντοπουτανος?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Για το δεύτερο ζευγάρωμα τώρα (που ελπίζουμε να μην έχει γίνει) εγώ πάλι έτσι θα αντιδρούσα.

Για το πρώτο ... δεν έχω πεί ποτέ σε κανέναν "διάβασε το γιατί δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά" ... άλλοι που το λένε και ΑΝ γίνει καυγάς μετά ... μπορεί να επέμβω γιατί είμαι και πολεμοχαρής :) :D Δεν θεωρώ εξάλλου ότι ο Αντώνης χρειάζεται κάποια ενημέρωση για το αν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά ή όχι ... :rolleyes: Αυτό επειδη τον ξέρω και όχι το ανάποδο, επειδή δηλαδή τον ξέρω να έχει άλλη αντιμετώπιση ...

Δεν βγαίνει ε? Σπιτώθηκε κι αυτός ??? :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eλα βρε Aντώνη για αυτό ανησυχείς..:p:p βάλε την Eλιζα να εξαγορασει την καταδικη της με το να υποδέχεται τους επίδοξους μελλοντικούς γονείς και με βάση αξιολογήσης να χαρίζεις τα κουτάβια...

Αν προλαβαίνεις κανε στείρωση αλλιώς...
Εγινες παππούς..,να σου ζησουν!!:D:D:maria::maria:
Πιάσε ,φιλους,γνωστους,γείτονες κλπ και ρωτα αν θέλουν ενα.. δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο..:rolleyes:

Ααααα μιας και ο πατέρας έχει ταλέντο μαφίας δώσε το ένα στο fbi..:D:maria:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Άστα Αντώνη κι απ΄το πρωί ψύλλοι στ' αυτιά μου μπήκανε με την ιστορία σου, αφού το τελευταίο εξάμηνο έχω ζευγάρι στο σπίτι....

Στον προηγούμνο οίστρο είχα στείλει τη μικρή στη μάνα μου 20 μέρες προς αποφυγή ατυχήματος, στο μεταξύ στειρώσαμε το Μπρούνο (μη με ρωτήσετε γιατί τον αρσενικό κι όχι τη θυληκιά, μεγάλη ιστορία) κι ήμουνα ήσυχη και χαρούμενη παράλληλα που δε θα ξαποστείλω το σκυλί για ένα μήνα πάλι.......

Άλλα έτσι που μου τα λες............ Ή που θα κάνουμε την περίφραξη της αυλής σαν κοτέτσι για να μη μπορεί να μπει κάνας ξαναμένος ακροβάτης ή που θα ξανα-ματα έχουμε αποχωρισμούς............ :(

Όχι τίποτα άλλο, κοντεύει κιόλας ρε γμτ...................

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog