Ανησυχίες για το Ακίτα μου

akitagreece

Member
20 Μαρτίου 2007
12
0
Έχω ακούσει πως τα Ακίτα είναι αρκετά επιθετικά-κυριαρχικά σκυλιά.

Στόχος μου είναι η κοινωνικοποίηση με ανθρώπους, ειδικά παιδιά, σκυλιά και γατιά ώστε να γίνει ένα φιλικό σκυλί, φύλακας μεν, αλλά όχι αναίτια επιθετικό και να γίνει ελαστικό όσο γίνεται.

Γνωρίζεται από ποια ηλικία μπορεί να γίνει αυτό και με ποιους τρόπους;

Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο σκυλάκος μου να δαγκώσει κάποιον και να απαιτούν νομικά θανάτωση κτλ κτλ... Θέλω ένα ευγενικό σκυλί γενικά και αν και Ακίτα νομίζω πως η εκπαίδευση παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση χαρακτήρα.

Περιμένω γνώμες από έμπειρους.

P.S http://www.youtube.com/watch?v=4YeLSRnRm0Q
Ένα βίντεο με το ακιτάκι μου! :) Θα ανεβάσω και άλλα αργότερα!

S

SwkDoG

Guest
Οι στόχοι σου είναι απόλυτα σωστοί και ελπίζω να πραγματοποιηθούν αλλά είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις μόνος σου όλες αυτές τις δυσκολίες και τα "καινούργια δεδομένα" που επιφέρει η συνύπαρξη/συμβίωση με ένα σκύλο και ιδιαίτερα ένα "δύσκολο" σκύλο από τη στιγμή που δεν έχεις ανάλογη εμπειρία (όπως διαβάσαμε σε άλλο πόστ σου...).

Θα πρότεινα από τώρα να βρείς ανθρώπους με γνώση στο θέμα (κτηνίατρους,εκπαιδευτές,φίλους με εμπειρία στα σκυλιά...) που θα σε βοηθήσουν σε όλα όσα σε περιμένουν και συνάμα να ενημερώνεσε και εσύ όσο μπορείς.

Η ηλικία που αρχίζουν όλα αυτά είναι...από την ώρα που γεννιούντε!!!

Ρόλο στον χαρακτήρα και την κοινωνικοποίηση του κουταβιού παίζει η μητέρα του,ο χρόνος απογαλακτισμού του,τα αδέρφια του,οι άνθρωποι και οι συμπεριφορές τους που το επηρεάζουν από τη μέρα 1.
Άρα ο δικός σου ρόλος στη διαδικασία άρχισε από την ώρα που το πήρες στα χέρια σου.

Τρόπους τώρα δεν ξέρω ακριβώς πως να στους περιγράψω γιατί πρόκειτε μάλλον για μια γενικότερη αντιμετώπιση και ανατροφή που τα περικλείει όλα.
Από τη διατροφή του,το παιχνίδι του,το που κοιμάτε,που κινείτε,κλπ.
Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω (...και τα υπόλοιπα μέλη)...αν θές και εσύ κάνε όσο το δυνατόν περισσότερες και συγκεκριμένες ερωτήσεις...Μην ανησυχείς...δεν κουράζεις κανέναν!... :D

akitagreece

Member
20 Μαρτίου 2007
12
0
Σε ευχαριστώ πολύ για την θετική σου ανταπόκριση στις ανησυχίες μου!

Η αλήθεια είναι πως αν και ήθελα και θέλω πολύ το Ακίτα μου, που το ονόμασα Τσιτ , καμιά φορά νιώθω μία κούραση που έχω να φροντίζω ένα σκύλο, φοβάμαι μην πάθει τίποτα η υγεία του, μήπως δεν το μεγαλώσω σωστά. Τώρα καταλαβαίνω τους γονείς μου και τι δυσκολίες πέρασαν μεγαλώνοντας έναν (δύο βασικά) άνθρωπο.

Έχω πάρει δύο βιβλία ένα για εκπαίδευση από μία γυναίκα γραμμένο λέγετε Amo στο επίθετο και ένα για την φροντίδα με πολλές εικόνες μέσα.

Έχω βρει κτηνίατρο, εκπαιδευτή καλό και πολλοί φίλοι μου έχουν σκύλο και ρωτάω συνέχεια οπότε ελπίζω να μην κάνω κανένα τραγικό λάθος! Προσέχω τον σκυλάκο όσο μπορω! Είναι τέλειος! Πανέξυπνος!

Dimitris

New Member
16 Απριλίου 2007
4
0
Φίλε akitagreece απο που το πήρες το σκύλο. Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω αλλά δεν ξέρω απο που (μιλάω για Θεσσαλονίκη).

Μήπως μπορείς να μου πείς και σε πόσο τον αγόρασες γιατί δεν ξέρω τίποτα απο τιμές. Υπολογίζω γύρω στα 400 ευρώ.

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Pedigree από ΚΟΕ 20€
Microchip 50€
Pet Passport 30-50€
2 εμβόλια μέχρι την ηλικία των 2 μηνών 2χ30€=60€
3 αποπαρασιτώσεις -"- 3χ7€=21€
-----------------------------------------
Σύνολο κουταβιού: 181-201€ (χωρίς να υπολογίσουμε τροφή, ζημιές, διάρροιες, μικρο-μολύνσεις, αναλώσιμα, παιχνίδια, εξτρα επισκέψεις σε κτηνίατρο, κλπ)

1 σκύλα που κατά μέσο όρο για τους 4 μήνες (2 εγκυμοσύνη & 2 θηλασμός/αποκατάσταση) τρώει 1 κιλό super premium κροκέτα=120 κιλά ή 8 σακιά 15 κιλών χ 55-65€=440-520€
2-3 υπέρηχοι=90-200€
1 ακτινογραφία=30-50€
-----------------------------------------
Σύνολο γέννας: 560-770€ (χωρίς κόστος καισαρικής (που μπορεί να χρειαστεί), χωρίς κόστος αγοράς σκύλας (1.000-2.500€), κόστος επίβασης αρσενικού (400-1.200€), εκθέσεις μορφολογίας για να αποκτήσει η σκύλα τις αναγκαίες πιστοποιήσεις ώστε να καταστεί αναπαραγωγική (900 μέχρι 2.500€)
-----------------------------------------------------------------------------------
Τέστ δυσπλασίας (ανά 2-3 χρόνια): 150-450€ (Αθήνα/εκτός Αθηνών)
Τέστ οφθαλμών (ανά 2-3 χρόνια): 50€
Σύνολο τεστ: 200-500€ ανά 2-3 χρόνια ή 70-250€ ανά έτος/γέννα
-----------------------------------------------------------------------------------
Σύνολο σκύλας: 630-1.020 ανά γέννα
Γέννα αρκτικών σκυλιών τύπου spitz: 2-7 κουτάβια, συνήθως 4-6
Κόστος ανά κουτάβι: 126-204€

Συνολικό κόστος κουταβιού: 307-405€ (και πάλι ΧΩΡΙΣ κόστος αγοράς σκύλας (1.000-2.500€), κόστος επίβασης αρσενικού (400-1.200€), εκθέσεις μορφολογίας για να αποκτήσει η σκύλα τις αναγκαίες πιστοποιήσεις ώστε να καταστεί αναπαραγωγική (900 μέχρι 2.500€)

Αν μιλάμε για εκτροφή και σεβασμό στα ζώα μας καί όχι για την "ελληνικού" τύπου εκτροφή, έχω 2 σκυλιά στο οικόπεδο/μάντρα/γκαράζ/βιοτεχνία και ούτε ξέρω που γέννησε η σκύλα κάποια στιγμή είδα κάτι κουτάβια, ούτε ξέρω πόσα γέννησε (πολλές φορές ούτε που ξέρω ποιός είναι ο πατέρας "αλλά υποπτεύομαι"-θα το ανακαλύψει ο νέος ιδιοκτήτης), ζήσανε 4-5, "θα τα εμβολιάσεις εσύ", η μάνα έχει γίνει πετσί και κόκκαλο, "σιγά μην την πάω για υπέρηχο μην έχει μείνει κανένα μέσα, τη βλέπω, είναι μιά χαρά", "δεν χρειάζεται παραπάνω τροφή, ούτε ζέστη ή κρύο, Η ΜΑΝΑ ΞΕΡΕΙ!!!!"......

Χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω......?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ξέχασες τιμές των σκύλαρων που ''όλοι θέλουν ένα τέτοιο'' που δεν είναι 1.000 - 2.500 ευρώ, αλλά 5-6-7 ... 17 ... 27 ... χιλιάδες ... τα πρώτα νούμερα παίζουν πολύ σε σοβαρους εκτροφείς ... αλλά και τα τελευταία αρχίζουν να κυκλοφορούν ... επίσης εκθέσεις στο εξωτερικό ... 1000 - 2000 ΕΚΑΣΤΗ ... και δεν έχεις βάλει κανέναν σκύλο να αρρωσταίνει - να κάνει εγχειρήσεις - να ΜΗΝ γεννάει ...
Αυτό είναι η εκτροφή ... δεν χρειάζεται φυσικά ελεημοσύνη ... μόνο να μην πετιούνται μαργαριτάρια ''εγώ πήρα ράτσας πρώτη διαλογή με 200 ευρώ'' χρειάζεται ... τα υπόλοιπα ρυθμίζονται ... :D