Αναλογίες

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
πως υπολογίζουμε τη σωστή ποσότητα τροφής για το σκύλο μας, επίσης στα κουτάβια των δύο μηνών δίνουμε γάλα ειδικό για σκύλους ανάμεσα στα γεύματα ή δε χρειάζεται, και τέλος μπορούμε να κάνουμε συνδυασμό ξηράς με μαγειρεμένο για μία καλύτερη διατροφή;

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
η καθε συσκευασια ξηρα τροφης απο πισω εχει εναν διατροφικο πινακα που σου δινει την αναλογια τροφης σε γραμμαρια αναλογα με την ηλικια κ το βαρος του σκυλου.
λογικα ενα κουταβι σ αυτην την ηλικα πρεπει να απογαλακτηστει,ισως κ λιγο νωριτερα οποτε δεν ειναι απαραιτητο να δινεις γαλα για κουταβια στον σκυλο σου.γνωμη μου ειναι να αποφυγεις τον συνδυασμο ξηρας με μαγειρευτο διοτι ετσι θα ξεκινησει ο σκυλος σου να τρωει το μαγειρευτο λογω του οτι ειναι πιο ευγευστο κ θα παραταει την ξηρα τροφη που του παρεχει ολα τα συστατικα που χρειαζεται ,σε αντιθεση με το μαγειρευτο.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
thank you, δεν έχω ακόμα σκύλο αλλά ενημερώνομαι γιατί νιώθω πολύ άσχετη, μέχρι σήμερα, αλλά στο σημείο της διατροφής πραγματικά δε ξέρω αν είναι καλύτερο το μαγειρευτό από οτι η ξηρά. Μεχρι τώρα πίστευα στην ξηρά αλλά όσα πιο πολλά διάβασα για αυτές, τόσο πιο πολύ μπερδεύτηκα. και φυσικά είναι τα μαγειρευτά που υπάρχουν έτοιμα για σκύλους, αυτά τι ρόλο παίζουν;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το σωστά μαγειρεμένο σπιτικο φαγητό (αποκλειστικα για το σκυλο και οχι τα αποφαγια μας) είναι σαφώς καλύτερο από οποιαδήποτε επεξεργασμένη ξηρά τροφή.

Μετά τον απογαλακτισμό δεν χρειάζεται να ταΐζεις γάλα το κουτάβι.

Όπως σωστά επισήμανε η Despina, αν ταΐζεις το σκύλο σου μαγειρευτό φαγητό μαζι με ξηρά τροφή, ο σκύλος σου (όπως είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο) θα τρωει το φρέσκο φαγητό και θα παρατάει την ξηρα. Επέλεξε ένα μοντέλο διατροφής (είτε μαγειρευτό, είτε barf, είτε ξηρά) και μείνε εκεί. ;):)

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ειναι το καλυτερο που εχεις να κανεις,ξεκινας πολυ σωστα!στο μαγειρευτο δεν μπορεις να καλυψεις τις αναγκες του σκυλου.πρεπει να χρησιμοποιεις κατα βαση κοκκινο κρεας,κοτοπουλο,ωαρι,αυγο,ρυζι,λαχανικα κ διαφορα αλλα στοιχεια ποως μεταλα κ.α.και ολα αυτα θα ειναι ακομα πιο ωφελιμα αν ειναι ωμα!οπου εκει κρυβωνται αλλοι κινδυνοι...μικροβια,σαλμωνελα,παρασιτα κ.ακαι φυσικα ειναι κ πιο δαπανηρο.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
thank you κατάλαβα καλύτερα η ξηρά τροφή αν δεν μπορώ να είμαι με ένα με ένα δοσομετριτή για να υπολογίζω σωστές δόσεις σε μαγειρεμένη ποσότητα, όσο για τη μέθοδο barf ναι και εγώ τη βρίσκω παρακινδυνευμένη για την υγεία του σκύλου με όσα κυκλοφορούν στο εμπόριο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Για να μην ανοίξω καινούριο θέμα ξέθαψα αυτό.
Σκέφτομαι σοβαρά όταν σταματήσει η ανάπτυξη του μικρού να ξεκινήσω μαγειρεμένο φαγητό στον Ελβις. Ξέρει κανείς την ποσότητα που πρέπει να τρώει ένας σκύλος περίπου 40 κιλά την ημέρα και τις αναλογίες (πόσο κρέας-ρυζι - λαχανικα-φρουτα κλπ; )

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Πολύ καλό, ευχαριστώ πολύ.
Το 3% των 40 κιλών είναι 1200 / ημέρα, αν από αυτό υπολογίζουμε ότι τα 800 γρμ πρέπει να είναι κρέας πόσο πλούσιος πρέπει να είσαι για να ακολουθήσεις αυτή τη διατροφή; :/
Δεν μπορεί θα υπάρχει τρόπος να βρεις κρέας πολύ πιο οικονομικά από ότι για ανθρώπους αλλά θα είναι καλής ποιότητας; Οι barfades μπορούν πιο εύκολα να λύσουν αυτό το πρόβλημα γιατί μιλάμε για πλατάρια φτερούγες κλπ αλλά στο μαγειρεμένο δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τέτοια μέρη ...Θα το ψάξω σίγουρα, και κάθε πρόταση δεκτή ! :)