Αναλογία μεταξύ Μηνών/Βάρους για Rott

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Καλησπερα μια ερωτηση στους γνωστες μπορει καποιος να μου παρακαλω πιο πρεπει ναναι κατα μεσο ορο ετσι η αναλογια με βαση ηλικιακα και το αντιστιχο βαρος.

Ο Εκτωρ ειναι 10μν και 33κιλα ξερω δεν ειναι νομιζω αρκετες πληροφοριες χρειζεστε και υψος?Πως το μετραμε απο ποδι ως ομωπλατη?Υπαρχει καποιος παγιος πινακας ας πουμε ?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Ο Εκτωρ ειναι 10μν και 33κιλα ξερω δεν ειναι νομιζω αρκετες πληροφοριες χρειζεστε και υψος?Πως το μετραμε απο ποδι ως ομωπλατη?Υπαρχει καποιος παγιος πινακας ας πουμε ?
Αν και δεν παρακολουθώ τα rottweiler τόσο στενά, το πρότυπο της δικής μου φυλής είναι παρόμοιο, ως προς ύψος & βάρος, οπότε ας κάνω εγώ την προσπάθεια:

1. Το ύψος το μετράμε από το έδαφος μέχρι το επάνω μέρος της ωμοπλάτης... Αν "σου κάτσει" και δες φύγει ή χαμηλώσει εκείνη τη στιγμή...

2. Δέκα μηνών και 33 κιλά είναι μιά χαρά!
Οχι, δεν υπάρχει πάγιος πίνακας...
Σε σχέση με το ύψος, αν ο σκύλος σου φτάσει (ενήλικος) κάτω από 61 εκατοστά, θα είναι εκτός προτύπου. Αν ξεπεράσει τα 68,5 εκατοστά, θα είναι πάλι εκτός προτύπου...

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Thanks JohnK το εκανα απως το πες απο το εδαφος μεχρι την κορυφη της ομωπλατης 63 εκ αλλα δινω και μια αποκλιση τυπου 2 εκ αν δεν το εκανα σωστα .Ενδεχεται να ψυλωσει και αλλο?Σκελετικα σταματανε στους 12 μηνες?Τωρα ξερω δεν τα παρακολουθεις οπως ειπες αλλα ρωταω κατι γενικο...Πιστευω μες το ΣΚ οι εδω ροτβαιλαδες να χουν απαντησει σαν εκτροφεις διοτι καταλαβαινω οτι δουλευουν καθημερηνες

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
ξερεις που μετρας ακριβως?μπορεις να βγαλεις μια φωτογραφια?η σπαλα ,που λεμε,ξερεις που ειναι?στην ουσια εκει μετρας.κοιτα να μην σε πιασει τρελα κ μπουκωνεις το ζωωο με φαγητο για να παρει κιλα.καλυτερα ελαφρυς παρα βαρυς.ασε το ζωο να κινειται ελευθερα!ο κτηνιατρος σου τι σου εχει πει?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
63 εκατοστά είναι σωστό ύψος στη συγκεκριμένη ηλικία.

Η σκελετική ανάπτυξη (στις φυλές των μολοσσοειδών, ή, γενικότερα, της Ομάδας 2 - τις οποίες παρακολουθώ) συνεχίζει αρκετά μετά τους 12 μήνες, δηλαδή:
- το ύψος σταθεροποιείται περίπου στους 18 μήνες
- το βάρος, δηλαδή τόσο η μάζα των οστών, όσο και των μυών, σε ένα αρσενικό, αναπτύσσονται μέχρι και τους 24-30 μήνες

Υ.Γ. Ο lawrence-gr (που είδα ότι σου απάντησε ήδη) παρακολουθεί, επίσης, τις φυλές αυτές.

Last edited:

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Ναι απαντηση απο κτηνιατρο"οσο πιο ελαφρυς τωρα θα ναι οτι καλυτερο αργοτερα για να μην εχεις προβληματα σε αθρωσοις κτλ.αν θες να παρει κιλα το πολυ 1-2 ακομη οχι παραπανω."Του εδειξα το pedigree και τον πατερα του στο internet στο working-dog.eu που ειναι 50kg και μου οτι ειναι οκ
Σε γενικες γραμμες οτι λεει ο lawrence να φησω το σκυλο να εξελιχθει....που αυτο κανω απλα καταλαβαινεται με πιανει ανγχος...
Οχι δεν ξερω που ειναι η σπαλα Lawrence για να βγαλο φωτο τωρα ξερεις τι μου ζητας, με τα βιας τον εστησα γυρναγε και με εγλυφε θελω 2ρο ατομο γιαυτο.
Ο father του ειναι αυτος
http://www.working-dog.de/dogs_details.php?id=88859&new_lan_en
σιγουρα μετραω λαθος τοτε δεν νομιζω ναναι 63 εκ απο τωρα

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μέτρα εκεί που τελειώνουν τα κόκαλα από τις 2 ωμοπλάτες. Εκεί τερματίζει και ο λαιμός του ζώου.

Πρόσεξε μη χαμηλώσει την ώρα που το μετράς.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
αν σηκωσεις τον λαιμο του ζωου,μαζι με το κεφαλι εννοειται,θα δεις οτι τερματιζει σε καποο σημειο αναμεσα στις ωμοπλατες κ εκει κανει μια γωνια, ετσι οπως κρατας τον λαιμο ψηλα κ μετα συνεχιζει η ραχη..θα τις δεις λοιπον κ δεξια κ αριστερα τις ωμοπλατες.εσυ μετρας εκει.παρε ενα χαρακα,ακουμπησε τον σε εκεινο το σημειο ,εχε το ζωο διπλα τον τοιχο κ σημειωσε στον τοιχο το σημειο που δειχνει ο χαρακας.οπως κανουν στα παιδακια...το επιασες?

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Τελικα υπαρχει καποιος ειδικος πανω στη φυλη να μου δωση μια αποψη???αλιως ενταξει αν ειναι να κλειδωθει το θεμα

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Αρα 11 μηνων 63εκ και 35 κιλα ειναι λιγα....εμεινε πισω μαλλον?Τι μπορω να κανω γιαυτο το ζητημα?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
o πατέρας σας είναι 63 εκ και 50 κιλά απο ότι βλέπω, αθλητικός και πολύ ωραίος, δεν χρειάζεται να γίνει και βόδι το ροτι αθλητικά είναι πιο όμορφα, και βέβαια δεν επιβαρύνονται και οι αρθρώσεις, περίμενενε να πάει 14 μηνών και ανέβασε του κιλά εαν θέλεις πάντα όμως με παράλληλη άσκηση.

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
περίμενενε να πάει 14 μηνών και ανέβασε του κιλά εαν θέλεις πάντα όμως με παράλληλη άσκηση.
ΟΟΟΟ τι να μην τον τρεχω...???Αρα να μην ανυσηχω οταν θα φτασει 14 μηνων θα παρει αποτομα?Τοχω ξαναπει και μου τοχουν και απο δω ξαναπει ειμαι υπερ οπως και ο κτηνιατρος κρατα το σκυλι αδυνατο να δυναμωσει ο σκελετος αλλα αγχωνομαι γιατι ακουω βλεπω πινακες και βλεπω οτι μενω "πισω"Ανελυσε μου λιγο αυτο να μην κανω παραλληλη ασκηση...και εκτονωση?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι εμένα με έχει κάνει να απορήσω όλο αυτό.
δηλ
απο την μία λέμε μην το βαρύνεις το σκυλί και κουράσεις τις αρθρώσεις
απ την άλλη όμως μήπως αν το κουτάβι δεν τρώει αρκετά τελικά χάσει σε ανάπτυξη?
δεν είναι πολύ λεπτή ισορροπία μεταξύ του να τρώει όχι πολύ και του να τρώει λίγο?

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Βλεπεις βρε κοκονι πως ανγχωνομαι οταν δεν εχεις γνωσεις πανω σε προηγουμενους σκυλους πιστευω ειναι λογικο.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, αλλά όταν ενα σκυλί είναι αθλητικό δεν έχουν και τόσο σημασία τα κιλά, το οπτικό αποτέλεσμα ενός καλογυμνασμένου σκύλου το βρίσκω πολύ ικανοποιητικό. :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ειδικά σε θέματα ανατροφής κουταβιού ,που ο καιρός που είναι κουτάβι περνάει και χάνεται,καλύτερα να ρωτάς και να ξαναρωτάς ώστε να μειώσεις τα λάθη παρά να χτυπάς το κεφάλι σου μετά