''Ανακατεύθυνση επιθετικότητας''

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλάμε για ανακατεύθυνσης επιθετικότητας,μιας και το δάγκωμα φαντάζομαι ότι ήταν σύντομο,όχι ιδιαίτερα βαθύ και επιπόλαιο.Σαν της ψευτοδάγκες που δίνει ο Α σκύλος στον Β όταν πάει να προηγηθεί στην επίθεση σε κάποιο τρίτο.Ο σκύλος δηλαδή δεν παράτησε τον αρχικό του στόχο.
Αυτό καθιστά σαφές πως υπάρχει πρόβλημα ιεραρχίας μεταξύ σκύλου και οικογένειας,κάτι που θα έπρεπε να είχε διαγνωστεί σύντομα,πόσο μάλλον σε μια φυλή που είναι τόσο δυναμική και επιρρεπείς σε αυτά.

Από εκεί και πέρα ο χειριστής έκανε τραγικό λάθος να προσπαθήσει να ''υποτάξει'' τον σκύλο την στιγμή που ένιωθε απειλημένος από άλλον σκύλο.Θα μπορούσε να το χειριστεί πιο ''λεπτά'' με πιο εύστοχες διορθώσεις.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
...σε μια κατσταση επικινδυνη πρεπει να σαι ετοιμος να δωσεις μαχη με το σκυλο κυριολεκτικα και να την κερδισεις.
αμα τη χασεις την εκατσες...
Λαμβανοντας υποψη αυτο που εγραψε ο Σουπερμποϋ ( :p ) θα ηθελα να ρωτησω επ'αυτου με τη σειρα μου.Σε μια τετοια κατασταση,οπου δεν μπορεις πλεον να αποφυγεις την απευθειας αντιπαραθεση με τον σκυλο σου,υπαρχουν "ασφαλη" σημεια απο οπου μπορεις να αρπαξεις εναν σκυλο ωστε να εισαι σε πλεονεκτικη θεση και να μειωνεις την πιθανοτητα να σε τραυματισει αλλά και να τον τραυματισεις; Υπαρχουν καποιοι κανονες/λαβες/τροποι σε αυτη τη "μαχη" σωμα με σωμα ωστε να εχεις το πλεονεκτημα με οσο δυνατο λιγοτερες "απωλειες"αναμεσα σε ανθρωπο και σκυλο;Και φυσικα μιλαμε με οδηγο την εκτονωση της εντασης και οχι την επιβαρυνση της οξυτητας επιθεσης και ισως τον επιπλεον εκνευρισμο του σκυλου... :?:
Δευτερο σκελος της ερωτησης μου ειναι εαν ο σκυλος "καταγραφει και αποθηκευει" τετοιες καταστασεις "μαχης" με τον ηγετη του και επηρεαζεται σε επομενες παρομοιες καταστασεις...πχ θυμαται οτι τον κοντρολαρεις και σε επομενη παρομοια επιθετικοτητα,το σκεφτεται διπλά ξεροντας την καταληξη οτι ειναι σε "απο κατω" θεση απο εμας.......

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
αν γινει μια τετοια φαση σιγουρα θα θυμαται τι του εκανες και τι επαθε και αυτο σε συμφερει να το θυμαται παντα.
δε ξερω αν πρεπει να ξερεις μουι ται για να τις ππαιξεις με το σκυλο.μια λυση ομως ειναι να τον κανεις μηχανακι!

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
αν γινει μια τετοια φαση σιγουρα θα θυμαται τι του εκανες και τι επαθε και αυτο σε συμφερει να το θυμαται παντα.
δε ξερω αν πρεπει να ξερεις μουι ται για να τις ππαιξεις με το σκυλο.μια λυση ομως ειναι να τον κανεις μηχανακι!
Δηλαδή?Καβάλημα?

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
@Dog.crime

Δλδ στην ανακατευθυνση εχουμε ολικη αλλαγη του στοχου αποκλειστικα ?

Αυτο που επισημαινεις με την υπαρξη και του αλλου σκυλου εκει εγω επαψα να τον λαμβανω υπ' οψιν σαν παραγοντα απο την στιγμη που δαγκασε την αφεντικινα του.. ισως ειναι και λαθος προσεγγιση δεν ειμαι σιγουρος..

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ας δούμε τι κάνει ένας "μάστορας" σε τέτοια περίπτωση

[video=youtube;KSSHMff4y6Q]http://www.youtube.com/watch?v=KSSHMff4y6Q[/video]

Οπως βλέπουμε στο βίντεο ο χειριστής εξάντλησε τον σκύλο κόβωντας τον αέρα κάθε φορά που παλευε. Οταν προσπάθησε να δαγκώσει τον χειριστή την έβαλε κάτω και την κράτησε εκεί. Εαν βέβαια κάποιος άπειρος ή αδύναμος και προσπαθήσει να το κάνει αυτό θα δαγκωθεί, τα σκυλιά καταλαβαίνουν ποιος είναι κυρίαρχος και ποιός όχι.

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
καλά έκανε ο σκύλος,
Πήρε η Αθηναία το σκύλαρο και τον πήγε βόλτα στο παρκάκι για εκτόνωση.
Σαν αυτούς που πάνε με τα τεράστια τζιπάκια μέσα στην πρωτεύουσα και τους φταίνε οι άλλοι για το μποτιλιάρισμα.
Ευθανασία έπρεπε να τους κάνει ο σκύλος που του τα έπρηζε η μαντάμ.
Να ναι καλά ο σκύλος εκεί που βρίσκεται, κρίμα για το θηρίο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ειμαι πολυ σκεπτικος με το βιντεο που ανεβασε ο Γιωργος (τον οποιο σεβομαι απεριοριστα) στο παρον θεμα της ανακατευθυνσης επιθετικοτητας, καθως και με το οτι ξεθαψε το αλλο παλιο του θεμα.

Ειναι πολυ ευκολο να χασει καπιος ασχετος το χερι του ή να πνιξει τον σκυλο του ή να του κανει μεγαλη ζημια στην τραχεια.

Μιλαω εκ πειρας, και δεν ειμαι και ο πιο ασχετος που κυκλοφορει στην πιατσα.

Δεν ξερουμε ποιος μπορει να τα δει και να τα διαβασει αυτα και τι μπορει να κανει.

Με το θεμα εχω ασχοληθει πολυ και εχω δει και διαβασει ακομα περισσοτερα, ωστε να ξερω οτι ειναι πολυ πιο επικινδυνο απο οσο φαινεται.

Ζητω την διακριτικη ευχερεια των moderators να σβησουν ποστ κατα περιπτωση ή και να κλειδωσουν το θεμα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ο κίνδυνος να βρεθεί ο οποιοσδήποτε σε μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ αληθινός και έχει συμβεί άπειρες φορές. καποιες απο αυτές χάνουν την ζωή τους η τραυματίζονται σκυλιά, και κάποιες λιγότερες τραυματίζονται άνθρωποι.

αφού ενοχλεί τον Αρη το βίντεο του NG ας σβηστεί, ο κίνδυνος πάντως είναι πραγματικός και δεν είναι θεωρία.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Επίσης στο βίντεο που ανέβασες Γιώργο λέει ο τύπος το εξής: Όταν ο σκύλος είναι δυναμικός και δεν εκτονώνεται για να απελευθερώση αυτή την δύναμη, ο σκύλος αγανακτά και αγχώνεται το οποίο είναι η αιτία της επιθετικότητας.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Όταν ο σκύλος είναι δυναμικός και δεν εκτονώνεται για να απελευθερώση αυτή την δύναμη, ο σκύλος αγανακτά και αγχώνεται το οποίο είναι η αιτία της επιθετικότητας.
Δηλαδή.....
Για να μείνεις εκτός νόσου....μοναχός σου εκτονώσου.....:cool:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
"Εκτόνωση - Πειθαρχεία - Αγάπη", η εκτόνωση είναι το Νο1

Πιάνοντας το θέμα της συμπεριφοράς απο την αρχή πρεπει να ξεκινήσουμε απο την επιλογή και να συνεχίσουμε με την ανάπτυξη κλπ.
αυτά τα έχουμε συζητήσει και αναλύσει πολλές φορές, το θέμα είναι τι κάνεις την ώρα της κρίσης, τι επιλογές έχεις όταν κινδυνευουν ζωές σκυλίσιες ή ανθρώπινες, θα κάνει το μεζεδάκι ή η μπάλλα την δουλειά?
και αν όχι τότε τι?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιωργο, δεν είναι ότι με ενοχλει το βιντεο, και σιγουρα σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να σε προσβαλω.
Απλά πιστευω ότι καποια πραγματα δεν διδασκονται με βιντεακια ή ποστ.
Γνωριζω περιπτωσεις οπου εχουν δαγκωθει ακομα και εκπαιδευτες λογω redirected aggression.

Η γνωμη μου είναι, όταν καποιος εχει επιθετικο και κυριαρχικο σκυλο, ο οποίος είναι ο συνηθης υποψηφιος για να γυρισει κάποτε εναντια στον χειριστη, να επισκεφτει οπωσδηποτε εκπαιδευτη.

Και μονο με την καλη εκπαιδευση και τον σοβαρο σεβασμο στον ιδιοκτητη, η πιθανοτητα τετοιας επιθεσης μειωνεται δραματικα, χωρις όμως να εξαφανιζεται αν γινει καποιο σοβαρο ή τυχαιο λαθος.

Μονο από κοντα μπορει ο εκπαιδευτης να κανει καποια μαθηματα για την αντιμετωπιση ενός ξαφνικου μαρς στον ιδιοκτητη.

Αν καποιος φαει το κεφαλι του σκυλου ή το δικο του από λαθος χειρισμο, τουλαχιστον να μην εχουμε εμεις την οποιαδηποτε ευθυνη.
Ας παει να τα διαβασει αλλού. Στο ιντερνετ μπορεις να βρεις μεχρι και πώς να παραβιασεις κλειδαριες ασφαλειας, πώς να φτιαξεις βομβα, και ακομα χειροτερα.

Εχω ηδη πει ποια λαθη μπορει να κανει καποιος ώστε να προκαλεσει redirected aggression.
Η αντιμετωπιση όμως, αν τελικα συμβει, είναι άλλη υποθεση και δουλεια εκπαιδευτη να μας την μαθει.

Και δεν είναι για ολους τους χειριστες και σκυλους το ιδιο, για διάφορους λογους, όπως αντανακλαστικα, ψυχραιμια, σωματοτυπος και βαρος χειριστη και σκυλου κλπ.

Τα παραπανω τα γραφω σαν disclaimer. Τωρα μπορουμε να συνεχισουμε :D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ορίστε και άλλος ένας τρόπος πιο πολιτικά ορθός :)

[video=youtube;EUCl6ndLN7Q]http://www.youtube.com/watch?v=EUCl6ndLN7Q[/video]

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
ορίστε και άλλος ένας τρόπος πιο πολιτικά ορθός :)
Ε, καλά...εδώ δεν έχουμε επιθετικότητα στον χειριστή.....
Δεν είναι ούτε καν σίγουρο ότι είναι επιθετικότητα η αρχική κίνηση προς τον άλλο σκύλο...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97