Ετσι κ αλλιως ειναι παρανομο και στην ελλαδα! Πολλοι λιγοι εχουν ξεμεινει στο 1800 αυτου του ειδους οι εκτροφεις οταν ειναι να τους ξεμεινει εμπορευμα μια χαρα απαντανε.
Πόσο μα πόσο συμφωνώ με αυτό.Λες και το χρώμα ή το σημάδι θα κάνουν το σκύλο. Λίγους ξέρω που λένε ότι "εκτρέφω για υγεία και χαρακτήρα και προσεύχομαι για το χρώμα..."
Παίρνουν παράδειγμα από τους ανθρώπους. Έχεις δει εσύ να θαυμάζουν καμιά γυναίκα νταρντανα που κόβει ξύλα με τα χέρια και δουλεύει γερανό; Η κανένα ξυλοκόπο Καναδό με μπυροκοιλι και τσεκούρι πιο γρήγορο και από πριόνι; Κάτι χαπατα ξυλαγκουρα που τρώνε ένα μαρούλι την ημέρα έχουν τα περιοδικά και κάτι τύπους που το βαρύτερο που μπορούν να σηκώσουν είναι η σαγιονάρα που φοράνε...Αλλά όταν το βασικότερο κριτήριο είναι αν σκύλος έχει 74 άσπρες τρίχες και μάτι μπορδοροδοκοκκινο, κατά διαβόλου θα πηγαίνει η εκτροφή.
Δηλαδή άμα φέρω pressa από Αμερική με κομμένα αυτιά θα έχω θέμα; Δεν νομίζω. Αν και είμαι κατά του ακρωτηριασμού, σε χώρες που επιτρέπεται και είναι εκεί οι γεννήτορες και έρθουν κουτάβια στην χώρα που απαγορεύεται δεν παίζει κάτι.Ετσι κ αλλιως ειναι παρανομο και στην ελλαδα! Πολλοι λιγοι εχουν ξεμεινει στο 1800 αυτου του ειδους οι εκτροφεις οταν ειναι να τους ξεμεινει εμπορευμα μια χαρα απαντανε.
για να μην μπει ο @sea-mol και σου την πει,παιζει.Δηλαδή άμα φέρω pressa από Αμερική με κομμένα αυτιά θα έχω θέμα; Δεν νομίζω. Αν και είμαι κατά του ακρωτηριασμού, σε χώρες που επιτρέπεται και είναι εκεί οι γεννήτορες και έρθουν κουτάβια στην χώρα που απαγορεύεται δεν παίζει κάτι.
Εκ του νομου απαγρευεται το κοψιμο, ο ακρωτηριασμος, η πράξη. Αν ερθει απο 3η χωρα που δεν απαγορεύεται δεν παιζει καστανο απο την αποψη του νομου οσο και να χτυπιεται ο καθενας.για να μην μπει ο @sea-mol και σου την πει,παιζει.
Απαγορεύεται η εισαγωγή ακρωτηριασμένων εξίσου.Διαβασε καλύτερα τον νόμο!Εκ του νομου απαγρευεται το κοψιμο, ο ακρωτηριασμος, η πράξη. Αν ερθει απο 3η χωρα που δεν απαγορεύεται δεν παιζει καστανο απο την αποψη του νομου οσο και να χτυπιεται ο καθενας.
θες να μας γραψεις κατι παραπανω;Μιλαμε για πολυ παραμυθα η φυλη....
Η φυλη ξεκινησε με ενα Προτυπο.. με ενα σκυλο που εχει ενα Χ ταπεραμεντο, εργασια, συμπεριφορα, σωματοδομη κλπ κλπθες να μας γραψεις κατι παραπανω;
Απαγορεύεται η εισαγωγή ακρωτηριασμένων εξίσου.Διαβασε καλύτερα τον νόμο!
Δεν μιλαμε για εμπορία ή επισημη εισαγωγη με pedigree (μιας και δεν μπορει να συμμετασχει σε κανενος ειδους εκθεση) αλλα να έρθει εδω. Παιρνω σκυλο απο χωρα που δεν υπάρχει απαγορευση, εγγραφεται στο ονομα μου ΕΚΕΙ και ερχεται συνοδεια Ελλαδα. Δεν παιζει κάστανο.ο Νομος 4235/2014 που ηρθε να κανει καποιες τροποποιησεις στον 4039/2012 ειναι ξεκαθαρος. Απαγορευεται η εισαγωγη και η εμπορια σκυλων που ειναι ακρωτηριασμενοι.
Προέκυψε και καινούργιο κουσούρι μετά από επίσκεψη στον κτηνίατρο. Δεν έχει κατεβεί ο ένας όρχης, αλλά να μην ανησυχώ, θα κατεβεί σίγουρα.. Τον απέριψα και είναι κρίμα γιατί ο σκύλος είναι κούκλος@Yorkaddict καλησπέρα,
Θυμώνεις και καλά κάνεις! Το μαύρο χρώμα είναι πεδίο αντιπαράθεσης για τη φυλή εδω και χρόνια μεταξύ των "παραδοσιακών" (pressa) και των "political correct" (dogo). Ο Curto παλεύει χρόνια για αυτό και τα μαύρα τα έχει σημαία στην εκτροφή του. Σημειωτέον ότι τα σκυλιά του δεν τα εγγράφει στον FCI αλλά στο UKC. Είναι κάτι ανάλογο με τα δικά μου με τους "πειρατές". BT με σημάδι στο μάτι τα δίνουν κάποιοι ακριβότερα. Λες και το χρώμα ή το σημάδι θα κάνουν το σκύλο. Λίγους ξέρω που λένε ότι "εκτρέφω για υγεία και χαρακτήρα και προσεύχομαι για το χρώμα..." . Ότι και να πεις θα συμφωνήσω.
Πάμε και στον φίλο @bleo8onhs. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μέσα από την κουβέντα δίνεις χρόνο στον εαυτό σου. Ο Ρουμάνος έχει εξαιρετικά σκυλιά όλα απο τις γραμμές του Curto! Μπράβο του που σου είπε για το πρόβλημα στο μάτι, όχι μπράβο του που είναι κατηγορηματικός ότι δεν θα έχει πρόβλημα στο μέλλον. Δεν μπορεί να ξέρει αν μετά από 5 χρόνια δεν θα έχει πρόβλημα ο αμφιβληστροειδής... Και 5 μηνών... Και τι θα πει κάνει για οικογένεια επειδή έχει πιθανό εντρόπιο? Πάμε παρακάτω. Δες λοιπόν τα σκυλιά στην Αθήνα και κράτα επαφές και με τους δύο μεγάλους. Μη μασάς καθόλου. Στενός κορσές. Όσο πιο πολλά ρωτάς τόσο πιο πολύ σε εκτιμούν. Δώσε χρόνο στον εαυτό όπως ξαναείπα και, αν αποφασίσεις να πας και καμιά βόλτα από κοντά, να δεις πως αλλάζουν οι λίστες αναμονής των 2 χρόνων... Η μόνη καινούρια πληροφορία που μπορώ να σου δώσω είναι για κάποιον στην Κρήτη. Έχω δει σκυλί του και μου άρεσε. Οι γνώμες όμως για αυτόν διίστανται. Προσωπικά δεν τον γνωρίζω. Επίσης το μέλος @Amaliaz έχει canario και έχει άποψη.
Φιλιά στην κούκλα σου!!!