Σαρα εμεις με μια διακοπη 500 χρονων σκλαβιας,πηδηξαμε σαν εθνος τον μεσαιωνα δεν εχουμε τουλαχιστο γνωστη ιστορια εκεινη την εποχη,και βγηκαμε σχεδον ξεβρακωτη στο τελος της αναγεννησης,το μονο που μας εμεινε ηταν η ιστορια μας μεχρι το περιπου 1450,αν και αυτην την ιστορια μας την ονομαζουν ρωμαικη και οχι ελληνικη εννοω το βυζαντιο,οποτε παμε ακομη πιο πισω,εκει που τα καναμε σχεδον ολα σωστα,τουλαχιστο απο αποψη κουλτουρας.
Τωρα αν εσυ χαριζεις κουλτουρα και υπερηφανος λες οτι ειναι δικη σου,και σε αποκαλουν εθνικιστη,τοτε πρεπει να διαφωνησεις.
Απο εκει και περα,εγω το μονο που ειπα ειναι,που υπαρχουν ακομη Ελληνες εδω γυρω,και αν καποιες ρατσες θα μπορουσαν να ειναι Ελληνικες(η γνωμη μου ειναι οτι ναι ειναι Ελληνικες).
Τωρα για συνομωσιες ειμαστε γνωστοι και εμεις αλλα ιστοριοκαπηλοι πολυ λιγοτερο εως καθολου.
Επειτα δεν ειναι συνομωσια το να λενε οι Ισπανοι οτι το εθνικο σκυλι τους το Ισπανικο Μαστιφ καταγεται απο Ελληνικες και Φοινικικες ρατσες,ουτε εμεις οτι ειναι δικη μας ρατσα ειναι μια διασταυρωση.
Αλλα το Σαρακατσαν ειναι σκυλι Ελληνων δεν ειναι τιποτε αλλο απο καποια ρατσα σαρακατσανικοι,και πιστευω χωρις να εχω ακομη πολλα στοιχεια οτι και το Σαρπλανινατζ απο τους Σαρακατσανους εχει εξελιχθη.