Αναζήτησει Συμφορουμητων για δημιουργία sub forum

Status
Κλειδωμένο θέμα

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αυτο εννοω,και ρωτησα ποια ειναι η εθνικη προσεγγυση,οταν μιλαμε για εθνικο σκυλο?
Φυσικά, όπω λέει και η Sara, κι εγώ είμαι αντίθετος σε οποιεσδήποτε εθνικιστικές προσεγγύσεις στο θέμα καθώς και σε προσεγγύσεις του τύπου του ιδανικού σκύλου που κάνει για όλους και για όλα...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θέλεις να μου πεις ότι ένα ζήτημα εθνικών κι Ελληνικών φυλών άνετα δεν μπορείς να εξελιχθεί σε εθνικιστικό, του τύπου τα καλύτερα γιατί είναι Ελληνικά και δεν ξέρω τι, κι όχι κυνολογικό;
Και σε ξαναρωτάω...ποιά είναι η μπηχτή!:confused:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μα οταν μιλαμε για ελληνικες φυλες,ειναι δυνατον να προβλεψουμε αν θα γινει εθνικιστικο το θεμα,και προφυλακτικα να μην συζηταμε για το παρελθον μιας χωρας,αλλα μονο για το μελλον?
Αλλα και γιατι δηλαδη?αν κατι ειναι αληθεια,αυτο ειναι οτι οι μεγαλοσωμες ρατσες ολες εδω γυρω ξεκινησαν,ειναι εθνικιστικο να το λεμε,οταν ολοι το γνωριζουν και το παραδεχονται?
Μονο εμεις δεν εχουμε κανει κατι επισημα,να σκαλισουμε λιγο την ιστορια μας ρε παιδι μου,που λεει ο λογος.
Αν και οταν σκαλιζεις,και μετα απο μερικες 100ετιες σκοταδι στα κυνολογικα,ειναι λιγο δυσκολο,αλλα προς θεου οχι εθνικιστικο.
Υπαρχουν ομως στοιχεια που πρεπει καποιες φωνουλες οπως οι δικες μας εδω στο φορουμ να τα βγαζουν προς τα εξω,να ακουγονται.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι, εθνικιστικό δεν είναι το να μιλάει κανείς για το τι γινόταν κυνολογικά στο παρελθόν. Άλλωστε δουλειά μου είναι να σκαλίζω τις υποθέσεις των αρχαίων. Το πρόβλημα προκύπτει όταν διάφορα θέματα προσεγγίζονται λάθος επιστημονικά για καθαρά εθνικιστικούς λόγους και οποιαδήποτε διόρθωση αντιμετωπίζεται αξιωματικά λανθασμένη και αποδίδεται σε συνωμοσίες. Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτό θα γίνει απαραίτητα σ' αυτήν την περίπτωση, αλλά έχω κακές εμπειρίες στο παρελθόν από συζητήσεις περί αρχαίων στο ίντερνετ. Και πάλι δεν είναι όλες μου οι εμπειρίες κακές, αλλιώς δε θα ήθελα να συμμετάσχω στο συγκεκριμενο σαμπ, αλλά έχω αρκετές κακές εμπειρίες.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σαρα εμεις με μια διακοπη 500 χρονων σκλαβιας,πηδηξαμε σαν εθνος τον μεσαιωνα δεν εχουμε τουλαχιστο γνωστη ιστορια εκεινη την εποχη,και βγηκαμε σχεδον ξεβρακωτη στο τελος της αναγεννησης,το μονο που μας εμεινε ηταν η ιστορια μας μεχρι το περιπου 1450,αν και αυτην την ιστορια μας την ονομαζουν ρωμαικη και οχι ελληνικη εννοω το βυζαντιο,οποτε παμε ακομη πιο πισω,εκει που τα καναμε σχεδον ολα σωστα,τουλαχιστο απο αποψη κουλτουρας.
Τωρα αν εσυ χαριζεις κουλτουρα και υπερηφανος λες οτι ειναι δικη σου,και σε αποκαλουν εθνικιστη,τοτε πρεπει να διαφωνησεις.
Απο εκει και περα,εγω το μονο που ειπα ειναι,που υπαρχουν ακομη Ελληνες εδω γυρω,και αν καποιες ρατσες θα μπορουσαν να ειναι Ελληνικες(η γνωμη μου ειναι οτι ναι ειναι Ελληνικες).
Τωρα για συνομωσιες ειμαστε γνωστοι και εμεις αλλα ιστοριοκαπηλοι πολυ λιγοτερο εως καθολου.
Επειτα δεν ειναι συνομωσια το να λενε οι Ισπανοι οτι το εθνικο σκυλι τους το Ισπανικο Μαστιφ καταγεται απο Ελληνικες και Φοινικικες ρατσες,ουτε εμεις οτι ειναι δικη μας ρατσα ειναι μια διασταυρωση.
Αλλα το Σαρακατσαν ειναι σκυλι Ελληνων δεν ειναι τιποτε αλλο απο καποια ρατσα σαρακατσανικοι,και πιστευω χωρις να εχω ακομη πολλα στοιχεια οτι και το Σαρπλανινατζ απο τους Σαρακατσανους εχει εξελιχθη.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν είπε κανείς να μην αναφερθούν οι θεωρίες που φέρνουν τους Ορεινούς Ποιμενικούς να έχουν ως ρίζα τους και την Ελλάδα...κι εγώ το έχω αναφέρει!

πιστευω χωρις να εχω ακομη πολλα στοιχεια οτι και το Σαρπλανινατζ απο τους Σαρακατσανους εχει εξελιχθη.
Δώσε μου κάποιο στοιχείο ,εστω κι από αυτά τα λίγα που έχεις και συνδέουν τους Σαρακατσάνους με το Σαρπλανινατς!

Το Καραμαν δεν σε απασχολεί;Μόνα τα Καρακατσάν;:D

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
συγνωμη αλλα απορω ο admin πως δεν σας εχει ακομα σταματησει...

βλεπετε τι λεει το θεμα που γραφετε?

δεν νομιζω να λεει..."αναλυση της Ελληνικης ιστοριας"...

απορω πραγματικα.

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Μάλλον ο admin αφήνει να εξελιχθεί η ζωντανή απόδειξη του γιατί δεν μπορεί να υπάρξει subforum :)
Nομιζω οτι η κουβεντα απο εδω και περα ειναι "ανευ λογου και αιτιας"
Δεν προκειται να γινει subforum,οποτε τσαμπα γραφουμε.
:confused:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Θοδωρή, my point exactly! Τι έλεγα?:)

Προς τους μη ειδικούς περί αρχαιότητας out there: άμα αρχίσουν οι εθνικιστικές και μη τεκμηριωμένες αξιωματικές δηλώσεις που δε στηρίζονται από πραγματικές ιστορικές μαρτυρίες, τις οποίες προφανώς γνωρίζουν οι ειδικοί καλύτερα από τους μη ειδικούς (όπως ο πραγματικός μηχανικός γνωρίζει καλύτερη μηχανική από το μη ειδικό), τότε αποχωρώ πριν αρχίσουν οι χωρίς αντίκρυσμα αντιπαραθέσεις.

Με λίγα λόγια: αν τα βασκικά/ισπανικά σκυλιά κατάγονται από ελληνικές ή φοινικικές φυλές ΔΕΝ θα μου πείτε ότι το είπαν οι Ισπανοί. Θα μου πείτε ΤΙ είπαν οι ζωολόγοι οποιασδήποτε εθνικότητας. Το Μουφ π.χ. βασκικής καταγωγής είναι. Ελληνικής όμως πέρασε και δεν ακούμπησε!

Και τέλος μια σημείωση: το Βυζάντιο ΗΤΑΝ ρωμαϊκή και όχι ελληνική αυτοκρατορία. Μιλάμε πάντα για πράγματα που στηρίζουν τα ντοκουμέντα και οι νόμοι που υπάρχουν. Το ότι μιλούσαν ελληνικά είναι τελείως διαφορετικό καπέλο. Και ναι, όποιος δεν είναι ειδικός και υποστηρίζει το αντίθετο είναι εθνικιστής. Και άμα γίνεται το ίδιο και με συζήτηση αρχαίων σκύλων δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε αντιπαράθεση επιστημονικής φαντασίας διότι δε με ωφελεί.

Για ΤΕΤΟΙΕΣ αντιπαραθέσεις μιλούσα όταν έλεγα ότι δε θέλω να γίνονται και να συμμετάσχω σε αυτές. Οπότε: αν λέγονται τέτοια, εγώ αποχωρώ πριν καν συμμετάσχω. Δεν έχω καιρό για τέτοιες συζητήσεις που δεν ωφελούν κανέναν. Μη ειδικοί είναι δυνατόν να κρίνουν και να μιλάνε αρκεί να κάνουν την έρευνά τους σωστά και με μέθοδο.:)

Τέλος συμφωνώ μαζί σας ότι σαμπ δε γίνεται αν κρίνω από τις συζητήσεις αυτού του νήματος.

Status
Κλειδωμένο θέμα