Αναγνώριση καθαροαιμίας

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
:) χμμμ

Οι εκθέσεις μορφολογίας είναι για να καταταχθεί ο σκύλος ως προς το πρότυπο συγκριτικά με τα υπόλοιπα σκυλιά που συμετέχουν, κι εννοείται ότι οι σκύλοι που συμετέχουν έχουν πιστοποιητικά καθαροαιμίας.

Τα πιστοποιητικά αυτά εκδίδονται λόγο του ότι οι πρόγονοι του σκύλου μας είχαν όλοι πιστοποιητικά απ ότι έχω καταλάβει μεχρι τώρα.

Σε περίπτωση που βλέπουμε (ή θέλουμε να δούμε:)) ότι ο σκύλος μας είναι εντός του πρότυπου αλλά δεν υπάρχουν πιστοποιητικά από τους προγόνους του ποιά είναι η (κατα ΚΟΕ) διαδικασία για να διαπιστώσουμε και να πιστοποιήσουμε ότι το σκύλι όντως είναι εντός προτύπου?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
σε κάποιες φυλές υπάρχει η δυνατότητα να περάσει από αναγνώριση το σκυλί.

τι σημαίνει αυτό

για τις φυλές που προβλέπετε πριν αρχίσει η κανονική έκθεση γίνοντε αναγνωρίσεις των σκυλιών

εκεί κάποιος κριτής τα κρίνει σύμφωνα με το πρότυπο και απλά λέει αν το σκυλί είναι εντός ή εκτός προτύπου

δεν δίνει χαρακτηρισμό ούτε κρίση

το σκυλί τότε γράφετε στα μητρώα του ΚΟΕ ως ΒΕΑ (Βιβλίο Εγγραφής Αναγνωρισμένων) 1 (1 γεννεάς).

το σκυλί από εκεί και πέρα μπορεί να πάρει μέρος σε εκθέσεις και να κριθεί και χαρακτηριστεί σύμφωνα με το πρότυπο.

την ίδια διαδικασία θα περάσουν οι απόγονοι του μόνο που πλέον θα είναι ΒΕΑ 2 (2 γεννεάς) και οι απόγονοι αυτών ΒΕΑ3 (3 γεννεάς)

τότε και εφόσον έχουμε πλήροι γενεαλογικό χάρτη 3 τούλάχιστον γεννεών τα επόμενα σκυλιά θα γραφτούν ως ΒΕΚ (Βιβλίο Εγγραφής Καθαρόαιμων)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα ρωτησω κατι?αν δεν μπορει να γινει εξπορτ οταν καποιο προερχεται απο π.χ Ουγγαρια τοτε δεν μπορει να παρει αναγνωρισει ε?ουτε καν για bea 1?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
αναγνώριση γίνετε σε κάποιες συγκεκριμένες φυλές ανεξαρτήτου χώρα προελεύσεως

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι το ξερω ειπα Ουγγαρια για να δικαιολογησω το εξπορτ που παροτι δεν το εχω δοκιμασει εχω την αισθηση οτι δεν θα γινεται ..,το δικο μου που ειναι απο πετ σοπ και εχει ουγγρικο πεντιγκρι ,στα westie δεν γινονται ε?:rolleyes:

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Οι Αναγνωρίσεις (για ΒΕΑ1) ισχύουν στην Ελλάδα για 3 μόνο φυλές πλέον, τα Τζακ Ράσσελ, το Λευκο Ελβετικό Ποιμενικό & μία ακόμη φυλή που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή... (κατά 90% Ντόγκο Αρτζεντίνο)

Για όλες τις υπόλοιπες φυλές, οι Αναγνωρίσεις ισχύουν μόνο απο ΒΕΑ1 σε ΒΕΑ2, από ΒΕΑ2 σε ΒΕΑ3 & φυσικά από ΒΕΑ3 σε ΒΕΚ...

Last edited:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Ναι το ξερω ειπα Ουγγαρια για να δικαιολογησω το εξπορτ που παροτι δεν το εχω δοκιμασει εχω την αισθηση οτι δεν θα γινεται ..,το δικο μου που ειναι απο πετ σοπ αδιάφορο και εχει ουγγρικο πεντιγκρι επίσεις αδιάφορο ,στα westie δεν γινονται όχι σε αυτή τη φυλή δεν γίνετε ε?:rolleyes:
αφού προφανώς σε ενδιαφέρει γιατί δεν στέλνεις ένα φαξ στον Ουγκρικο Κυνολογικό όμιλο???

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Οι Αναγνωρίσεις (για ΒΕΑ1) ισχύουν στην Ελλάδα για 3 μόνο φυλές πλέον, τα Τζακ Ράσσελ, το Λευκο Ελβετικό Ποιμενικό & μία ακόμη φυλή που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή... (θα το θυμηθώ όμως...)

Για όλες τις υπόλοιπες φυλές, οι Αναγνωρίσεις ισχύουν μόνο απο ΒΕΑ1 σε ΒΕΑ2, από ΒΕΑ2 σε ΒΕΑ3 & φυσικά από ΒΕΑ3 σε ΒΕΚ...
πολύ σωστή επισήμανση

δεν γίνοντε αναγνωρίσεις για φυλές σε ΒΕΑ 1

τα υπόλοιπα γίνοντε κανονικά

επίσης αναγνώριση ΒΕΑ 1 (πρέπει να ) γίνετε σε όλες τιε Ελληνικές φυλές

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αφού προφανώς σε ενδιαφέρει γιατί δεν στέλνεις ένα φαξ στον Ουγκρικο Κυνολογικό όμιλο???
Καποτε που δεν ειχα βρει το πεντιγρι του λογο του οτι τον βρηκα απο τον δρομο, τους επαιρνα τηλεφωνο και κανεις δεν απανταγε..
Γινοταν μπαχαλο..,τελικα το βρηκα εντελως τυχαια απο το πετ σοπ που αγοραστικε απο τους μ@@@@κες..
Εχω την αισθηση οτι δεν θα γινει γιατι ειναι απο πετ σοπ ..οποτε ποσο οριτζιναλ μπορει να ειναι το πεντιγκρι?
Σκεφτομαι μπας και ειναι τσαμπα κοπος..
Μπορει να δοκιμασω..:rolleyes:

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Καποτε που δεν ειχα βρει το πεντιγρι του λογο του οτι τον βρηκα απο τον δρομο, τους επαιρνα τηλεφωνο και κανεις δεν απανταγε..
Γινοταν μπαχαλο..,τελικα το βρηκα εντελως τυχαια απο το πετ σοπ που αγοραστικε απο τους μ@@@@κες..
Εχω την αισθηση οτι δεν θα γινει γιατι ειναι απο πετ σοπ ..οποτε ποσο οριτζιναλ μπορει να ειναι το πεντιγκρι?
Σκεφτομαι μπας και ειναι τσαμπα κοπος..
Μπορει να δοκιμασω..:rolleyes:
kango1 ειλικρινά σε έχασα.... Δεν κατάλαβα αν το σκυλί είχε ή δεν είχε τελικά pedigree, ή αν σου δώσανε ένα οποιοδήποτε από κάποιο pet shop...

Τέλος πάντων, στην Ουγγαρία τα pedigree κοστίζουν στον εκτροφέα 6€ και παραδίδονται σε 1 εβδομάδα, οπότε δε συνδράμει κανένας λόγος να μη εκδωθούν, αφού το Pet Passport & το microchip που έτσι και αλλιώς πρέπει να έχουν λόγω συνόρων (δε μιλάω για πολύ underground καταστάσεις, μιλάω για το 80% της τροφοδοσίας των ελληνικών pet shop) κοστίζουν πολύ παραπάνω... γιατί να κόψει στο pedigree;

Αν το pedigree σου είναι κίτρινο και έχει ολόγραμμα και υδατόγραμμα είναι σίγουρα αληθινό. Αρκει ένα τηλ. ή ένα fax ή ένα email για να διευκρινήσεις τα καθέκαστα...

@ΜΑΚΗΣ
Ναι, οι ελληνικές φυλές τελούν υπό ανοιχτά γενεολόγια, για το λόγο της αύξησης του αριθμού των εγεγγραμμένων σκύλων για την επίτευξη του status αναγνώρισης της φυλής από την FCI. Δεν είμαι 100% σίγουρος για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη, ο οποίος έχει πλέον αριθμό FCI

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
έχω φίλο στο ΔΣ του ομίλου και ξέρω εγώ :D:D:D:D

υπήρχε μια συζήτηση για να εισηγηθούν στον ΚΟΕ να σταματήσει το ΒΕΑ 1 αλλά δεν έχω ρωτήσει να μάθω τι έγινε

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
kango1 ειλικρινά σε έχασα.... Δεν κατάλαβα αν το σκυλί είχε ή δεν είχε τελικά pedigree, ή αν σου δώσανε ένα οποιοδήποτε από κάποιο pet shop...

Τέλος πάντων, στην Ουγγαρία τα pedigree κοστίζουν στον εκτροφέα 6€ και παραδίδονται σε 1 εβδομάδα, οπότε δε συνδράμει κανένας λόγος να μη εκδωθούν, αφού το Pet Passport & το microchip που έτσι και αλλιώς πρέπει να έχουν λόγω συνόρων (δε μιλάω για πολύ underground καταστάσεις, μιλάω για το 80% της τροφοδοσίας των ελληνικών pet shop) κοστίζουν πολύ παραπάνω... γιατί να κόψει στο pedigree;

Αν το pedigree σου είναι κίτρινο και έχει ολόγραμμα και υδατόγραμμα είναι σίγουρα αληθινό. Αρκει ένα τηλ. ή ένα fax ή ένα email για να διευκρινήσεις τα καθέκαστα
ναι λογικό. είναι λίγο μπλεγμένο..

Τον μικρό μου τον βρήκα στο δρόμο..,Τυχαία ανακάλυψα το pet shop που αγοράστηκε από αυτούς που τον παρατήσανε .
Μέσα από το τσιπάκι του και τις εισαγωγές που γίνανε τότε στην ελλάδα..και έτσι ανακάλυψα το pet shop του όπου ήταν στην γειτονιά μου.
Δεν είχαν πάρει το πεντιγκρί οι μ@@@@κες που τον παρατησαν επειδή άργησε να έρθει από Ουγγαρία και έτσι όταν βρήκα το πετσοπ και μου είπαν και αυτοί την ιστορια του μικρού μου ,το δώσαν σε μένα..

Καποτε το ειχα βαλει εδω για να μου πουν τα παιδια αν ειναι original ,αν στο βρω ξερεις να μου πεις?

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Πιστεύω ότι ναι..

Αλλά, αφού έχεις #chip & #pedigree, μπορείς να στείλεις ένα email για να τους ρωτήσεις (μαζί με τη σάρωση που έχεις)....

@ΜΑΚΗΣ
Μα ή επίτευξη του τελικού σκοπού σε σχέση με τα export pedigree μπορεί άνετα να θεωρηθεί και Αθλητισμός (όπως το κυνήγι της Αλεπούς) και Παιχνίδι (πχ Αντισφαίριση;;;).....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Agility,Schutzhund,Flyball,Mondioring,Dogdancing,Dogshows,Weightpulling,etc. σας λένε κάτι τότε σίγουρα έχετε κατι να γράψετε στο συγκεκριμένο θέμα.Αν πάλι δε γνωρίζετε αλλά έχετε όρεξη και πάθος να γίνετε "ένα" με το σκύλο σας και να βρείτε τα "κρυφά" του ταλέντα (και τα δικά σας!),ρωτήστε μας!

Για το υπογραμμισμένο το έβαλα εδώ!
έκανα λάθος?:p που μπαίνει ?:confused:

στο θέμα του kango1
δηλαδή αν φέρεις ένα κουτάβι π.χ. westie και δεν έχει πεντιγκρί ,δεν γίνεται να πάρει κι ας (ετυχε) να είναι ένα εξαιρετικό δείγμα της φυλής?
Η δεν κατάλαβα τίποτα????:p

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
μμμμ....μαλλον...:p:p
για ξανα παρτο μια απο την αρχη..:D

Ναι αν δεν εχει πεντιγρι δεν δικαιουτε να παρει τιποτα..,οσο καλο και αν ειναι..
Μονο σε συγκεκριμενες φυλες δινεται..

P.S.Ποσο εξαιρετικο δειγμα θα ειναι και δεν θα εχει πεντιγρι????
εξαιρετικο δειγμα μονο απο εκτροφεις παιρνεις..

Last edited: