Ανήκει σε κάποια φυλή?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Όπως ίσως έχετε δει ήδη στις αγγελίες, βρήκα προ ημερών στο δρόμο αυτόν τον σκυλάκο:

(Για την ακρίβεια αυτός με βρήκε στο σπίτι και όχι εγώ αυτόν στο δρόμο, μιας και μπουκάρισε μέσα με το που άνοιξα την πόρτα!)

Στις αγγελίες τον έχω γράψει σαν pit bull, αν και έχω αμφιβολίες... Είναι και όλοι αυτοί οι "τύποι"... κοντά/ψηλά, στενά/πλατιά... :D Πολύ μπερδεψούρα!

Anyway, τον έγραψα έτσι γιατί σκέφτηκα ότι κι αν δεν είναι, το pit bull είναι πιθανότατα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του περισσότερου κόσμου όταν τον βλέπει. (Με την ίδια λογική που βλέπουν τον Dexter μου και τον λένε "λυκόσκυλο"). Οπότε αν τον ξέρει κάποιος γείτονας/γνωστός κλπ του ιδιοκτήτη και ξέρει ότι έχει χαθεί, το μάτι του θα πέσει πιο εύκολα στην αγγελία από ότι αν έγραφα απλά βρέθηκε σκύλος. (Δεν θα σκεφτόμουν το ίδιο αν ήταν αγγελία για υιοθεσία-σε αυτές τις περιπτώσεις διαφωνώ με την τακτική "βαφτίσματος".)

Για να φτάσω και στην απορία μου... Στα δικά μου μάτια μοιάζει περισσότερο με κάτι ανάμεσα σε pitt και άλλο (dogo)? Αλλά τα δικά μου μάτια δεν είναι έμπειρα σε θέματα φυλών. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο συγκεκριμένο? Εννοώ όχι διασταύρωση. Ρωτάω γιατί αν τυχόν είναι, ίσως ξέροντας την φυλή του έχω περισσότερες πιθανότητες να βρω και τον ιδιοκτήτη του. Αν δηλαδή είναι συγκεκριμένης φυλής και υπάρχουν εκτροφείς της. Χλωμό, το ξέρω... Αλλά προσπαθώ να καλύψω όλους τους τρόπους αναζήτησης. :-|

Ο μικρός είναι μεγαλωμένος σε σπίτι και φαντάζομαι ότι ο ιδιοκτήτης του θα τον ψάχνει... Αν ήμουν εγώ στη θέση του και είχα χάσει κάποιο από τα σκυλιά μου θα είχα τρελαθεί από την αγωνία και θα ήθελα το βρει κάποιος που θα με ψάξει...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πιτμπουλοειδες είναι ο σκύλος ο οποιος σίγουρα έχει μεγαλώσει σε σπίτι (διοτι δεν φαινεται ταλαιπωρημενος) με ελάχιστη άσκηση (αν κρίνω από το μπροστινό του).

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Οτι είναι μεγαλωμένος μέσα σε σπίτι το ξέρω. Είναι πεντακάθαρος, με το που τον έβαλα στο σπίτι πήγε να θρονιαστεί στον καναπέ και με ειδοποιεί όταν θέλει να πάει για κατούρημα. Τώρα το μπροστινό του που λες δεν ξέρω αν είναι θέμα άσκησης ή σκαριού, γιατί είναι ψιλόλιγνος γενικώς για pit bull. Σίγουρα πάντως δεν πήγαινε και για τρέξιμο γιατί έχει νυχάρες (των δικών μου δεν έχουν χρειαστεί ποτέ κόψιμο).

Τεσπα... Όπως το φαντάστηκα, χλωμό... Απλά είπα ότι μια ερώτηση δεν βλάπτει, έχοντας μια απειροελάχιστη ελπίδα ότι μπορεί να είναι κάτι που μου διαφεύγει.

Ένα έχω να σας πω... Τσιπάκι και πάλι τσιπάκι! Πόσο πιο απλά θα ήταν τα πράγματα...!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Με 'γειά το Πιτ-μπουλ! Πρέπει να είναι νεαρός σε ηλικία.
Το είπες στην αστυνομία της περιοχής μήπως τον ψάχνει κανείς;
Ασε το τηλ. σου αν πας για να σε βρούν.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Και Ντόγκο με μπόξερ να είναι πάλι Πιτ-Μπουλ θα το έλεγα.
Δεν τα θεωρώ φυλή. Πολλά Πιτ-μπουλ ήταν Ντόγκο με Μπόξερ (συν τις άλλης).
Αν είναι πάνω από 60 εκατοστά στο ακρώμιο, όντως μάλλον αυτό θα είναι.
Πιο κοντό, είναι πιτ (αν και όπως είπα, σιγά τι διαφορά).

Η αστυνομία ενημερώθηκε;
Μπορείς να τον πας και σε όλα τα κοντινά κτηνιατρεία (μήπως τον θυμούνται και ξέρουν ποιανού είναι).

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
εμενα ο θυσανος στην ουρα κ το μικος της τριχας γενικα,καθως κ το ρυγχος, πρωτα απ ολα μου αποκλειει οτι ειναι καθαροαιμο πιτ μπουλ κ δευτερον νομιζω οτι ειναι απο αυτες τις πολυ γνωστες πια φυλες...πιτ μπουλ με οτι να ναι που οταν του κοψεις το αφτι το κανεις καθαροαιμο κ το πουλας!..εδω στην γειτονια μου γινεται χαμος απο αυτα!κ φυσικα ολοι νομιζουν οτι..αγορασαν πιτ μπουλ. παντως οπως κ να χει ειναι κουκλος κ νομιζω οτι θα σου μεινει γιατι φενεται αξιαγαπητος κ χει φοβερο βλεμμα! να σου ζησει!!!!!:):):)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δηλαδή μεγάλωσε η οικογένεια xotikouli??? Πάντως είναι γλύκας...
Προσωρινά τουλάχιστον, ναι. Δεν τον μάζεψα για να τον κρατήσω όμως. Τον μάζεψα ελπίζοντας να βρω τον ιδιοκτήτη του.

Πρόσεξε μη βρεθείς με τρίτο σκύλο Ειρήνη! :D:D:D
.....εκτός αν αντέχεις, οπότε να σου ζήσει είναι πανέμορφος!
Προσέχω, προσέχω! :) Είναι και αξιαγάπητος ο άτιμος εκτός από πανέμορφος! Ακόμα κι αν ήμουν αποφασισμένη να τον κρατήσω πάντως, δεν θα το έκανα αν δεν εξαντλούσα πρώτα όλες τις πιθανότητες να βρω τον ιδιοκτήτη του. (Χμμμ... Τρία? Ζόρικο ακούγεται, δύο χεράκια έχω η καημένη!)

Μακάρι να γίνει το καλύτερο δυνατό για τον σκυλάκο!:):):)
Το καλύτερο θα ήταν να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του και να είναι και καλός! (ως ιδιοκτήτης όχι ως άντρας! :D )

Ειναι πολυ ομορφος πραγματικα!!να σου ζησει!!:):)
Βιάζεσαιιιιι...! :cool:

Αν είναι πάνω από 60 εκατοστά στο ακρώμιο, όντως μάλλον αυτό θα είναι.Πιο κοντό, είναι πιτ (αν και όπως είπα, σιγά τι διαφορά).

Η αστυνομία ενημερώθηκε;
Μπορείς να τον πας και σε όλα τα κοντινά κτηνιατρεία (μήπως τον θυμούνται και ξέρουν ποιανού είναι).
Είναι 56-57εκ. Αυτό εννοούσα κι εγώ ότι είναι μπέρδεμα τα pit. Δεν έχουν στάνταρ όψη για να πεις ότι είναι ή δεν είναι.

Τον πήγα στο κοντινό κτηνιατρείο για να τον τσεκάρουν και για τσιπάκι, αλλά δεν τους θύμισε τίποτα. Πήγα αφισάκι και στο κοντινό pet shop, τα ίδια. Επίσης ρώτησα όλους τους γείτονες και γνωστούς που έχω συναντήσει από όταν τον βρήκα, αλλά τίποτα κι από εκεί. Έχω βάλει αγγελίες σε 6-7 διαφορετικά sites & στην ΧΕ (θα μπει μάλλον την Τετάρτη), έχω τυπώσει αφισάκια & έχω στείλει mail σε όλα μου τα contacts (προσωπικά & από τη δουλειά) ώστε να τον δουν και άνθρωποι εκτός της περιοχής μου (στον επαγγελματικό μου χώρο τα mail "γυρνάνε" σαν τρελά). Αστυνομικά τμήματα έχουμε τρία, αλλά κανένα δεν είναι πολύ κοντά και δεν έχω μπορέσει να πάω ακόμα (κινούμαι με τα πόδια αυτές τις μέρες). Εννοείται θα το κάνω κι αυτό όμως, όπως και το να πάω και σε πιο μακρυνά pet shop & ιατρεία. Επίσης μου στείλανε mail από το himaira.gr. Έχουν φτιάξει κ εκείνοι αφίσα και ζητάνε από εθελοντές στην ευρύτερη περιοχή (κέντρο, Καλλιθέα κλπ) να την τυπώσουν και να την τοιχοκολλήσουν σε διάφορα σημεία (τους ευχαριστώ για αυτή την αναπάντεχη προσφορά και δημοσίως). Τέλος, σήμερα στέλνω mail και σε έντυπα μέσα μήπως μπορέσουν να δημοσιεύσουν κ αυτοί την αγγελία. Ξεχνάω κάτι? Αν έχετε καμιά άλλη ιδέα πείτε μου!

Φοβάμαι πάντως ότι μπορεί να μην είναι από την περιοχή μου ο μικρός... Σχεδόν όλοι όσοι έχουμε σκυλιά στην περιοχή τα πηγαίνουμε στο λόφο του Φιλοπάππου. Ούτε εγώ ούτε κανένας από τους εκεί "θαμώνες" δεν τον έχουμε ξαναδεί...

Σκέφτομαι καμιά φορά πώς θα αντιδράσω αν μετά από όλα αυτά βρεθεί ο ιδιοκτήτης του και είναι κανένα βλήμα... Νομίζω δεν θα το αντέξω! Προφανώς θα πρέπει να το αντέξω δηλαδή, αλλά καταλαβαίνετε πώς το εννοώ...

Επίσης δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι την εκδοχή να τον παρατήσανε και να μην χάθηκε :mad:

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
βαλε μια φωτο του κ στο pitbullrescue! δεν ξερω αν το γραψα σωστα..:p
ειναι ελληνικο site μονο για πιτμπουλοειδη κ δες κ αν υπαρχει τιποτα στα ''χαθηκε''.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αυτό, να είναι κανένα βλήμα είναι ότι χειρότερο!Δεν θα μπορείς να κάνεις και απλά θα σκέφτεσαι ότι το σκυλάκι που θα έχει καλομάθει σε σένα θα ξαναγυρίσει στην πρώτινη μηζέρια του...Ελπίζω πάντως να έχει χαθεί κι όχι να το έχουν πετάξει και να είναι καλός ο αφεντικός!!;)
Θα μπορούσες να στείλεις και στην Πάνια φωτογραφία!Μην γελάτε!Και την βλέπει πολύ κόσμος και απ'ότι ειδα πριν λίγο δείχνει φωτογραφίες από χαμένα σκυλάκια!:p:p

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Την Πάνια ομολογώ ότι δεν την είχα σκεφτεί! :eek: (Βρε λες? Πώς είπαμε ότι λέγεται η εκπομπή της? Από tv έχω μαύρα μεσάνυχτα!)

Στο pitbull-rescue.gr κοίταξα, δεν έχει κάτι σε "χάθηκε". Πήγα να ανεβάσω κι εκεί αγγελία, αλλά είδα ότι γράφει βάλτε το στη λίστα υιοθεσιών και με μπέρδεψε λίγο. Δεν ξέρω δηλαδή αν έχουν σκέτο "βρέθηκε" (χωρίς "και χαρίζεται"). Θα στείλω όμως κι εκεί mail να ρωτήσω.

Τον θύσανο στην ουρά που τον είδες βρε Elenamagna? :rolleyes: Κοντότριχο είναι το σκυλάκι. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία βέβαια, απλά μου έκανε εντύπωση!

Στο μεταξύ, το ξεκινήσαμε για την φυλή, το πήγαμε σε κινήσεις που κάνουμε αν βρούμε σκύλο και όσο σχολιάζουμε τον μικρό μου έρχεται να σας πω/ρωτήσω και διάφορα για την συμπεριφορά του. Το σωστό είναι να ανοίξω νέο topic στην εκπαίδευση/συμπεριφορά ε? Αλλά θα ασχολούμαστε μαζί του σε 2 παράλληλα? Ποιός τη χάρη του!

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Τον θύσανο στην ουρά που τον είδες βρε Elenamagna? :rolleyes: Κοντότριχο είναι το σκυλάκι. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία βέβαια, απλά μου έκανε εντύπωση!
τον ειδα στο τελιωμα κ ειναι σημα κατατεθεν για ολα τα ημιαιμα πιτ μπουλ. ναι κοντοτριχο ειναι αλλα κ κοντοτριχο απο κοντοτριχο εχει διαφορα.
στα σαρ-πει να φανταστεις μεχρι 1 εκατοστο η τριχα θεωρειται κοντοτριχο απο ενα εως 2,5εκ μακριτριχο!χεχε, μαλλον απο κει εχει αποκτησει την ''λεπτομερεια'' το ματι:p τα πιτ εχουν πολυ πολυ κοντη τριχα κ μαλακη στην αφη.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ναι, φαντάζομαι εξαρτάται από το μέτρο σύγκρισης! :D
Εγώ θύσανο λέω την ουρά του Dexter που είναι σαν φτερό ξεσκονίσματος!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι πως την λένε την εκπομπή και δεν έχω τώρα πρόχειρο ένα πρόγραμμα της tv να κοιτάξω!Πάντως σίγουρα σήμερα είδα ότι έδειχνε φωτο από ένα σκύλο που έχει χαθεί!Επίσης την Πάνια την παρακολουθεί κόσμος που δεν θα ασχοληθεί με αγγελίες στο ίντερνετ,οπότε ποτέ δεν ξέρεις!:D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.277
Μέλη
20.051
Νεότερο μέλος
tzouli