Ανάγκη σκύλων για φύλαξη

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μιας γνωστής μου στην Αθήνα της διαρρήξανε το σπίτι με το σκύλο μέσα (γιορκσαιρ) :D:D
Ευτυχώς που δε τον πήρανε μαζί τους φευγοντας :D:D
Εμάς μας διαρρήξανε και ήμασταν μέσα 3 φορες..:eek::eek:
Το μαλτεζάκι μου μέσα από μεσόπορτα..
Οι κλεφτες με την φασαρία που έκανε δεν προχώρησαν παρα κάτω σε αλλα δωμάτια και απλά φύγανε..
Είναι οι λόγοι που λέω το σκυλί να μην έχει άμεση επαφή με το αν έρθουν οι κλεφτες..
Γιατί αν έχουν επαφη με το σκυλι εχουν τον τρόπο να το σταματήσουν και σίγουρα είναι δυσάρεστος..
Στην άλλη περίπτωση δεν ρισκάρουν να ανοίξουν την πόρτα
γιατί το σκυλί έχει ήδη χαλάσει παρα πολύ τον κόσμο..
Φυσικά μετά από όλα αυτά αμπαρωθήκαμε και εχουμε και συναγερμο και από τότε είμαστε ένταξη..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Φύγανε οι κλέφτες γιατί κατάλαβαν πως είσασταν σπίτι (και ξύπνιοι λόγο σκύλου) πριν προλάβει να έρθει η αστυνομία (που εννοείται πως θα καλούσατε πάλι λόγο σκύλου).

Γι' αυτό το Μαλτέζ θεωρείται ΤΟΣΟ καλός συναγερμός (δεν σκάει εύκολα σε αντίθεση με ΠΟΛΛΕΣ φυλές που ηρεμούν πολύ γρήγορα μόλις τις "γλυκάνεις" λίγο με χάδι ή λιχουδιά). Αν και το ότι ήταν ΜΑΖΙ σας ήταν πολύ καλή ιδέα...(δεν είχαν επαφή με το σκύλο καθόλου).

Πολλαπλασίασε τώρα το Μαλτέζ σου Χ 10 (σε βάρος/πυγμή) και βάλ' το στη είσοδο του σπιτιού (μέσα φυσικά). ΔΕΝ θα έμπαιναν οι κλέφτες ακόμη κι αν λείπατε από το σπίτι.
Με το Μαλτέζ όμως θα έμπαιναν, γιατί δεν το φοβούνται (τον "συναγερμό" του σε εσάς φοβούνται μόνο).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Φύγανε οι κλέφτες γιατί κατάλαβαν πως είσασταν σπίτι (και ξύπνιοι λόγο σκύλου) πριν προλάβει να έρθει η αστυνομία (που εννοείται πως θα καλούσατε πάλι λόγο σκύλου).

Γι' αυτό το Μαλτέζ θεωρείται ΤΟΣΟ καλός συναγερμός (δεν σκάει εύκολα σε αντίθεση με ΠΟΛΛΕΣ φυλές που ηρεμούν πολύ γρήγορα μόλις τις "γλυκάνεις" λίγο με χάδι ή λιχουδιά). Αν και το ότι ήταν ΜΑΖΙ σας ήταν πολύ καλή ιδέα...(δεν είχαν επαφή με το σκύλο καθόλου).

Πολλαπλασίασε τώρα το Μαλτέζ σου Χ 10 (σε βάρος/πυγμή) και βάλ' το στη είσοδο του σπιτιού (μέσα φυσικά). ΔΕΝ θα έμπαιναν οι κλέφτες ακόμη κι αν λείπατε από το σπίτι.
Με το Μαλτέζ όμως θα έμπαιναν, γιατί δεν το φοβούνται (τον "συναγερμό" του σε εσάς φοβούνται μόνο).
Ε ναι ..εννοειτε αυτο..!!
Το μαλτεζ θα βοβοντουσαν..:p
Να σου πω κατι..,οι κλεφτες αν δεν ηξεραν οτι υπαρχει σκυλι θα εμπαιναν..και μετα δεν ξερω τι θα γινοταν..,η με μεγαλο..,η με μικρο..
Αν εχουν μαχαιρι..
Αν εχουν φολα..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ποίος ακριβός τον χρειάζεται (θέλει);
Εσύ ρώτησες.
Η από το πολύ :maria: δεν θυμάσαι;

Και τώρα που λύνουμε τις απορίες μας, θα κάνω κι εγώ μία ερώτηση που κάνουν οι πολλοί γνωστοί μου που έχουν φύλακες:

ΕΚΕΙΝΟΙ:
-Τι να το κάνεις τον μεγάλο σκύλο αν δεν είναι και φύλακας; Αυτοί με Γκόλντεν ή Λαμπ που βλέπουν και δεν κυνηγούν πάπιες, τι το θέλουν;;

ΕΓΩ:
-Μόνο για παρέα μάλλον...

ΕΚΕΙΝΟΙ:
-Τι θα τους πήραζε να είχαν ένα σκύλο που θα τους προστάτευε κι όλας;

ΕΓΩ:
-ΩΧΟΥ!! Τι με νοιάζει εμένα; Πραγματικά δεν ξέρω, αλλά δεν με νοιάζει κι όλας!

(δεν έχω βλέπεις τη δική σου περιέργεια για το τι κάνουν οι άλλοι).

Μπορείς να προτείνεις μια καλύτερη απάντηση γιατί έχω βαρεθεί να μου κάνουν συνεχώς την ίδια ερώτηση;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ε
ΕΓΩ:
-ΩΧΟΥ!! Τι με νοιάζει εμένα; Πραγματικά δεν ξέρω, αλλά δεν με νοιάζει κι όλας!
Μια χαρά απάντηση είναι :D
Μπορείς βέβαια και να πεις ότι δεν είναι το μέγεθος το μοναδικό κριτήριο επιλογής σκύλου κι ότι, ίσως, αυτό που θέλουν λόγω χαρακτήρα, εμφάνισης και άλλων παραγόντων δεν κάνει για φύλακας.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Να σου πω κατι..,οι κλεφτες αν δεν ηξεραν οτι υπαρχει σκυλι θα εμπαιναν..και μετα δεν ξερω τι θα γινοταν..,η με μεγαλο..,η με μικρο..
Αν εχουν μαχαιρι..
Αν εχουν φολα..

Αν είναι φύλακας το ξέρουν πως είναι μέσα. Τους το "λέει" καθαρά (μαζί με διάφορες άλλες πληροφορίες, όπως τι θέλει να τους κάνει μόλις μπούν).

nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Τι σχεση εχει το μεγεθος ρε παιδια δηλ ενα napolitan mastif ειναι πιο πολυ φυλακας απο ενα μαλινουα?????:confused:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μια χαρά απάντηση είναι :D
Μπορείς βέβαια και να πεις ότι δεν είναι το μέγεθος το μοναδικό κριτήριο επιλογής σκύλου κι ότι, ίσως, αυτό που θέλουν λόγω χαρακτήρα, εμφάνισης και άλλων παραγόντων δεν κάνει για φύλακας.
Ναι μωρέ, εννοείται! Αλίμονο. Είναι και πολλοί που δεν έχουν τον χρόνο που απαιτεί τέτοιος σκύλος (ή της γνώσεις ή την ισχυρή προσωπικότητα) και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ που δεν έχουν γιατί γλυτώνουν από τα προβλήματα και τις μηνύσεις!:p

Απλώς το θεωρώ χαζό να κάνει κάποιος την ερώτηση "τι θες τον φύλακα" τη σήμερον ημέρα με τόση εγκληματικότητα και φυσικά μετά από τόσες περιπτώσεις σκύλων που έχουν σώσει ζωές ανθρώπων τους πάνω στο "καθήκον".

Όσο και να μην τους "γουστάρεις" οφείλεις να τους σέβεσαι. Έχουν προσφέρει τόσα στον άνθρωπο (και συνεχίζουν ακάθεκτοι).

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
nick η η σύγκριση με το maltez ήταν..;)
Dr.Zhivago ναι..αν τους παρει χαμπαρη..
αν ομως ειναι ενα μεγαλο σκυλι 11 χρονον μπορει και να μην τους παρει..:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Θα έλεγα πως δεν είναι φύλακας αν δεν τους πάρει χαμπάρι.
Κι ούτε θα περίμενα "ιδανική" προστασία από σκύλο 11 ετών, ότι και να πρόσφερε παλαιότερα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Θα έλεγα πως δεν είναι φύλακας αν δεν τους πάρει χαμπάρι.
Κι ούτε θα περίμενα "ιδανική" προστασία από σκύλο 11 ετών, ότι και να πρόσφερε παλαιότερα.
και καλα κανεις..
για διευκρίνιση το είπα..

Nα σου πω όμως..,δεν το λέω ότι η άποψη μου είναι η σωστή..,είναι προσωπική πεποίθηση..
Θα είχα σκύλο για συναγερμό..
Αλλα για φυλάκα..,δεν θα είχα ποτε..
Γιατί μια στις τόσες πες πως γίνετε το κακό..
Εγώ πιο ανεκτίμητο θεωρώ το σκύλο από το σπίτι..
Οποτε δεν θα το ρίσκαρα να τον είχα εκεί στην πόρτα..
Αλλα ειναι προσωπικο αυτο..

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Εχει ακουσει καποιος για πραγματικη περιπτωση σκυλου φυλακα να εχει βγει ''εκτος μαχης'' απο διαρρηκτη?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εξαρτατε τι εννοεί ο καθένας σκύλος φυλακας

και εξηγω

καποιο στιγμη εδειχνε στις ειδήσεις θεμα με ληστείες στην Ανατολικη Αττικη

και ποσο εχουν αποθρασυνθη οι ληστές κλπ

η ρεπορτερ λοιπόν εκανε το ρεπορτάζ μεσα απο την αυλή σπιτιου το οποίο ειχε διαρηχθει

τόνιζε επισης οτι ουτε οι 2 εκπαιδευμενοι σκυλοι φύλακες δεν ηταν αρκετοι να σταματήσουν τους ληστές

στο βαθος και σε απόσταση 2-3 μέτρων οι 2 σκύλοι φύλακες λιάζονταν στον ηλιο......................

προσωπικα εχω εμπειρία μόνο από 1 πραγματικο σκυλο φύλακα

αυτο το σκυλι το οποιο ζουσε μεσα στο σπιτι δεν νομιζω οτι βγαίνει εκτός μάχης.

μόνο αν το σκότωνες

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν έχω ακούσει περίπτωση σκύλου εκπαιδευμένου φύλακα να βγαίνει εκτός μάχης.

Ξέρω ΠΟΛΛΕΣ αντίθετες περιπτώσεις. Ακόμη και και σκύλο που έφαγε σφαίρα στο κεφάλι (αρεοβόλο) και μία μεγάλη και βαθιά μαχαιριά στον λαιμό (άρα δεν ήταν ένας ο κλέφτης) και πάλι έδιωξε τους κλέφτες (μ' άδεια χέρια) και ΖΕΙ σήμερα. Σε μία άλλη περίπτωση ο κλέφτης (οπλισμένος) σκοτώθηκε από τον σκύλο και έτρεχα κι εγώ στα δικαστήρια ως μάρτυρας (ως εκπαιδεύτρια του σκύλου). Ο σκύλος "αθωώθηκε".

Φυσικά μπορείς να πυροβολίσεις έναν σκύλο εκπαιδευμένο στη φύλαξη, όμως εκπαιδεύονται στο να σε αφοπλήζουν αρκετά γρήγορα. Από κοντινή απόσταση (5 μέτρα) δεν προλαβαίνεις να βγάλεις το όπλο και να στοχεύσεις.

Κι αυτό σε περίπτωση που αγνοήσεις το σοβαρότατο γαύγισμά του και θέλεις ΠΟΛΥ να τα μπείς στο συγκεκριμένο χώρο.

Εξού και αυτό που είπε ο Μάκης πως καλύτερα να είναι ΜΕΣΑ ο σκύλος (στον κήπο στον πυροβολούν εκ του ασφαλούς, ή τον παγιδεύουν κι όλας με μεταλική θηλιά πριν μπουν καν).

Προσωπικά δεν θα έπερνα/εκπαίδευα σκύλο ΜΟΝΟ για φύλακα. Δεν θεωρώ πως κινδυνεύω πια τόσο πολύ (ούτε έχω και θυσαυρό μέσα στο σπίτι μου) για να προετοιμάσω σκύλο για κάτι που ίσως να μην συμβεί ποτέ. Είναι και παρέα μου και φιλαράκι μου, προσωπικός μου γυμναστής και συνέταιρος στη δουλειά μου και άλλα πολλά...

Από την άλλη όμως είναι ωραίο να ξέρω πως μπορώ να πάω ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ θέλω, ΟΠΟΙΑ ώρα θέλω χωρίς κανένα άγχος ή φόβο. Πως μπορώ να μην κλειδώνω την πόρτα μου ΠΟΤΕ. Πως αύριο - μεθαύριο αν κάνω παιδιά, και λείπω από το σπίτι, κάποιος θα είναι εκεί "στη θέση μου" (με πολύ μεγαλύτερη ικανότητα να τα προστατέψει).

Και ναι, πως μπορώ να κάνω έναν ηλίθιο να μην ξαναενοχλήσει τη φίλη μου ποτέ (χωρίς καν να του μιλήσω ή να τον πειράξω)...

Η λίστα μου μπορεί να συνεχιστεί για ώρες πολλές.
Αλλά καταλάβατε μάλλον γιατί κάποιοι από εμάς λατρεύουμε τους σκύλους φύλακες.
ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ!

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Πριν απο 2-3 χρονια σε τηλεοπτικο καναλι ανεφεραν μια ληστεια ενος εμπορου διαμαντιων/κοσμηματοπωλη.Εδειχναν καποια πλανα απο την τεραστια βιλα και στο βαθος φαινονταν 2 ομορφα και μεγαλοσωμα ντοπερμαν .Παρατηρωντας τα ,μου εκανε εντυπωση πως μπηκαν οι ληστες και σκοτωσαν και 2 μελη της οικογενειας.Τελικα ο τυπος απλα δεν τα ειχε βγαλει εκεινη την νυχτα απο τις κλουβες τους....Γαυγιζαν τα σκυλια και βγαινοντας εξω να δει τι συμβαινει αυτοι μπηκαν στο εσωτερικο του σπιτιου οπου και εκαναν το κακο.Αν ησαν ελευθερα το πιο πιθανον να ειχε γλυτωσει απο ολη αυτην την αμαρτια.Σωστα?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Σε μία άλλη περίπτωση ο κλέφτης (οπλισμένος) σκοτώθηκε από τον σκύλο και έτρεχα κι εγώ στα δικαστήρια ως μάρτυρας (ως εκπαιδεύτρια του σκύλου). Ο σκύλος "αθωώθηκε".
σε ποια χωρα ? γιατι εδω μαλλων ακρη δεν θα εβγαζες!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εδώ. Μιά χαρά βγάλαμε άκρη.
Αν έχεις πινακίδα έξω από το σπίτι σου (προσοχή σκύλος) και ο διαρήκτης σου (ΜΕ ΟΠΛΟ, γάντια, και ΜΑΣΚΑ) δεν καταφέρει να επιβιώσει, ας πρόσεχε.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Εδώ. Μιά χαρά βγάλαμε άκρη.
Αν έχεις πινακίδα έξω από το σπίτι σου (προσοχή σκύλος) και ο διαρήκτης σου (ΜΕ ΟΠΛΟ, γάντια, και ΜΑΣΚΑ) δεν καταφέρει να επιβιώσει, ας πρόσεχε.
ελα ρε δεν μας το ειχα! εντυπωσιαστηκα.

τι ρατσα ηταν ο σκυλος?
εντυπωσαστηκα

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το δικαστήριο δεν είχε και πολλά να κάνει. Δεν ήταν "ντεμί" η κατάσταση.

Οι ιδιοκτήτες κάλεσαν την αστυνομία μόλις επέστρεψαν από έξοδο και βρήκαν το σπίτι χάλια και τον κλέφτη χειρότερα. Ήταν όλα εμφανέστατα. Είχε πυροβολίσει μέσα στο σπίτι, κάποιος που το διέρηξε, φορόντας ολόμαυρα δεμάτινα ρούχα, μάσκα και γάντια, κρατώντας και μεγάλο άδειο μαύρο σάκκο.
Δεν ήρθε να πουλήσει κουλουράκια.

Θα είχε μάθει πως τα περισσότερα Ντόμπερμαν στη χώρα μας (όντας απο πετ-σοπ) υστερούν σε θάρρος και το ρίσκαρε.
Δυστυχώς γι' αυτόν, μερικά Ντόμπερμαν δεν υστερούν πουθενά.
Και μερικά είναι από εξαιρετικούς εκτροφείς που ξέρουν καλά τι ακριβώς κάνουν.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog