Αμερικανικο ακιτα

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Εαν θες και η μητέρα σου να το βγάζει βόλτα πρόσεξε τι επιλογή θα κάνεις.... εμενα που ειναι ημιαιμο αρσενικο 25 κιλα δεν το παει ουτε μεχρι το κλιμακοστάσιο βολτα...
Πολύ σοφή κουβέντα!

Φαντάσου τη μητέρα, με το Αμερικάνικο Ακίτα (αρσενικό - στα "ντουζένια" του)... και να συναντήσουν άλλο αρσενικό σκύλο, αναλόγων "προσόντων"...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
den, κοιτα και για κανενα απο καταφύγιο. Υπάρχουν διαμάντια που μπορείς να βρείς και να υιοθετήσεις, κανοντας και μια καλη πράξη ταυτόχρονα...
Ηθελα κι εγώ να μιλήσω για κάποιο ημίαιμο σκυλί από καταφύγιο... αλλά, δεν ήθελα να θεωρηθεί ότι κάνω "σταυροφορία"...

Ξέρεις κάτι, όμως, που με κάνει σκεπτικό?

Ενα πρώην αδέσποτο, που πέρασε κάποιο διάστημα στο δρόμο... και μετά, στο καταφύγιο... θα πάει και πάλι στην αυλή?

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
θεώρησα ότι το θέμα αυλή μάλλον θα το ξανασκεφτεί ο φίλος αφού όπως έγραψες σε προηγούμενο ποστ σου οτι σκυλί που θα μένει στην αυλή
α. δε μπορεί να είναι ουσιαστικά φύλακας
β. είναι πιο πιθανό να γαυγίζει.

den23

Member
29 Αυγούστου 2012
13
0
όταν λέω μεγάλο εννοώ μέχρι 45-50 κιλά να γίνεται max... :p όχι και αγγλικό mastiff... ίσως να πρέπει να κατευθυνθώ σε κάνα labrador retriever η κάνα golden retriever... έχω δει και τα American Staffordshire Terriers.... δεν μου rxontai αλλα... όσοι έχετε ιδέες ρίξτε!! ας είναι από διαφορες φυλές!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Το από που αποκλειστικά παίρνουμε σκύλο καθαρόαιμο, τι σημαίνει καθαρόαιμο και πόσο κοστίζει μόνο η απόκτηση, προλάβαμε να το συζητήσουμε νωρίτερα;

Είσαι ενήμερος;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το από που αποκλειστικά παίρνουμε σκύλο καθαρόαιμο, τι σημαίνει καθαρόαιμο και πόσο κοστίζει μόνο η απόκτηση, προλάβαμε να το συζητήσουμε νωρίτερα;

Είσαι ενήμερος;
Θαρρώ πως όχι...:cool:

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
έψαξα στα αντίστοιχα θέματα αλλα κάποια πράγματα δεν τα κατάλαβα έτσι προέκυψαν και οι ερωτήσεις μου! το ξέρω πως δεν διαλέγω εύκολη φυλή, αλλα θέλω να μάθω αν με διάβασμα και προσπάθεια μπορώ να το κουμαντάρω τον σκύλο και να γίνουν όλα αυτά που αναφέρω από πάνω. δηλαδή να είναι σκύλος συντροφιάς και φιλικός όχι μονο με εμενα αλλα και με τους υπολοιπους... όσον αφορά την αγορά του θα γίνει από εκτροφείο..
Το έχει πει το παλικάρι από εκτροφείο θα ψαχτεί.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
τα λαμπραντόρ θέλουν να βλέπουν ανθρώπινη παρουσία συνεχώς και αν το αφήνεις την νύχτα έξω οι πολλές ώρες μόνο του πληγώνεται αρκετά,στην περίπτωση σου κάτι πιό ανεξάρτητο βρές.

den23

Member
29 Αυγούστου 2012
13
0
boxer ίσως??? κάποια άλλη ράτσα έχετε στα υπόψιν?? μεσαίο προς μεγάλο να μην γαβγίζει πολύ και να έχει την δυνατότητα να μένει στην αυλή το βραδυ!! οποιες ιδέες ευπρόσδεκτες.. :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...κάποια άλλη ράτσα έχετε στα υπόψιν?? μεσαίο προς μεγάλο να μην γαβγίζει πολύ και να έχει την δυνατότητα να μένει στην αυλή το βραδυ!!
Χμμμ...

Ποιμενικός Καυκάσου?
Ποιμενικός Κεντρικής Ασίας?
Buly Kuta?
Kuvasz?

Απλά, η μαμά θα δυσκολεύεται "λιγάκι", στη βόλτα...

Και, όχι, δεν σε δουλεύω!!!
Μιάς και δείχνεις να μην κατάλαβες (ή, απλά, να αγνοείς) αυτά που σου γράφω "διακριτικά", από χτες...

Παραθέτοντας τις ανωτέρω φυλές, θέλω να πω ότι "το βράδυ στην αυλή" μπορούν να μένουν (χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα) μόνο τα Ορεινά Ποιμενικά, μιάς και αυτό κάνουν επί αιώνες... και γι' αυτό είναι "ανεξάρτητες" φυλές... που για εμάς τους "κοινούς θνητούς" μεταφράζεται στο ότι δεν εκπαιδεύονται εύκολα...
Και, για τα σκυλιά αυτά, όταν μιλάμε για "αυλή", εννοούμε μερικά στρέματα γης...
Και να σημειώσω, βέβαια, πως όχι ότι θα είχαν αντίρρηση (ακόμα και αυτά) να μένουν και στο σπίτι...

Ολες οι υπόλοιπες φυλές "ευημερούν" κοντά στους δικούς τους... ιδίως το βράδυ που η "αγέλη" είναι μαζεμένη και ξεκουράζεται... πως αλλιώς να σου το πω?

Υ.Γ. Το Boxer, που ανέφερες... ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια φυλών, που λέγονται "μολοσσοειδή" (ή "μαστιφοειδή")...
Το διακριτικό τους γνώρισμα, όταν τα κοιτάζεις, είναι: α) αυτή η κοντή (και πιο χοντρή) μουσούδα και β) το κοντό τους τρίχωμα...
Το διακριτικό τους γνώρισμα, όταν ζεις μαζί τους, είναι: "Ανθρωποκεντρικά" σκυλιά... δηλαδή, ο βαθύτερος πόθος τους είναι να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την οικογένεια... ιδίως, όταν αυτή κοιμάται...

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σκύλος-αυλή
0-1... χμ bad idea(ναι ξερω δεν επιτρέπονται ξένες γλώσσες :p )

1. φόλες -οσο επαφή και να εχετε με την αυλή μια φόλα μπορεί να πέσει και να μην την δείτε ποτε...
2. σκνίπες -καλαζαρ
3. τσιμπούρια -ερλιχεια κλπ χαρούμενα
4. γείτονες να το τραμπουκιζουν όταν δεν ειστε παρόντες πετώντας πχ πετραδάκια
5. βαρεμάρα σκύλου -καταστροφή αυλής, σκάψιμο κλπ
6. απογοητευση σκύλου - δεν θα καταλάβει ποτε ενα αγελαίο ζώο γιατι η αγέλη ειναι μέσα και αυτό σε απομονωση έξω
7. καιρικές συνθήκες -όσα υπόστεγα και να εχετε, το σκυλι θα υπομένει θερμοκρασιακές διαφορές που σε εσάς μπορεί να μην γινουν αισθητές

Αυτά τα λίγα μου ερχονται προς το παρόν. Σκέψου τα και ελπίζω να αλλάξεις γνώμη για την αυλή το βράδυ.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Ενα θυληκο κεντρικης ασιας δεν θα ηταν κακη επιλογη αλλα κολαω με το θεμα της απειριας.
Ειναι λιγο θεμα να ξεκινησεις με πρωτο σκυλο ενα CAO !

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ενα θυληκο κεντρικης ασιας δεν θα ηταν κακη επιλογη αλλα κολαω με το θεμα της απειριας.
Ειναι λιγο θεμα να ξεκινησεις με πρωτο σκυλο ενα CAO !
Βέβαια και είναι "λίγο" θέμα να ξεκινήσεις με πρώτο σκύλο ένα CAO...

Και, πάρε υπόψη σου, τα θηλυκά CAO είναι (πολύ) πιο "ομιλητικά" (γαυγιστερά) από τα αρσενικά... "σφυρίζουν" την έναρξη του αγώνα... ξεκινάνε τη φύλαξη... και στην (σπάνια) περίπτωση που δυσκολεύονται, μπαίνουν στο "γήπεδο" και τα αρσενικά...

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Βέβαια και είναι "λίγο" θέμα να ξεκινήσεις με πρώτο σκύλο ένα CAO...

Και, πάρε υπόψη σου, τα θηλυκά CAO είναι (πολύ) πιο "ομιλητικά" (γαυγιστερά) από τα αρσενικά... "σφυρίζουν" την έναρξη του αγώνα... ξεκινάνε τη φύλαξη... και στην (σπάνια) περίπτωση που δυσκολεύονται, μπαίνουν στο "γήπεδο" και τα αρσενικά...
Το γαυγισμα τις μερες που ζουμε ειναι ευεργετικο οπως λενε και οι γειτονες σου. Οντως ειναι δυσκολο απο πολλες αποψεις να αποκτησει ο φιλος μας CAO απλα το οτι πρεπει να κοιμαται ο σκυλος εξω και να ειναι ευχαριστημενος με οδηγησε σε αυτη τη σκεψη και η επιλογη του θυληκου στα θεματακια κυριαρχιας που θα προεκυπταν!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το γαυγισμα τις μερες που ζουμε ειναι ευεργετικο οπως λενε και οι γειτονες σου...
Σωστά... αλλά, αν γαυγίζει όλο το βράδυ... κάθε βράδυ... και βρίσκεται στην αυλή (σε ώρες, δηλαδή, κοινής ησυχίας)... τι έχουμε?

Ο "καλύτερος" γείτονας θα φέρει την αστυνομία... ο "χειρότερος" μπορεί να σκεφτεί και τη σκόνη κυανίου, που λέγαμε...

Last edited:

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Καλώς ήρθες και καλό διάβασμα ;).

Αυτά που ζητάς είναι λίγο δύσκολα.....ο σκύλος όταν μένει μόνος του ΟΛΟ το βράδυ δεν υπάρχει περίπτωση να μην γαβγίζει.....από βαρεμάρα και μόνο θα το κάνει.....

Όταν αποφασίζεις ότι θα πάρεις σκύλο πρέπει να ξέρεις ότι :
1) σε σέβεται και σε εμπιστεύεται πιο πολύ αν ζει μέσα στην ''αγέλη'' σας.
2) θέλει συνέχεια εκτόνωση (2 ώρες τη μέρα τουλάχιστον) και δεν ξέρω αν η μαμά σου μπορεί να του την προσφέρει.
3) περιορίζεις τις εξόδους σου.
4) περιορίζεις τις διακοπές σου.
5) σταθερό πρόγραμμα φαγητού και βόλτας κάθε μέρα.
6) αρκετά έξοδα αν υποθέσουμε ότι θα πάρεις μεγαλόσωμη φυλή.
7) όταν ζει έξω ο σκύλος είναι εύκολη υπόθεση για τους ληστές....πετάν μια φόλα, ρίχνουν μέσα μια θηλυκιά που ''σέρνει'' (είναι σε οίστρο) και κάνουν ανενόχλητοι τη δουλεία τους!
8 ) μικρότερο προσδόκιμο ζωής στους σκύλους που ζουν έξω.

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους στο θέμα αυλής. Γνώμη μου είναι πως σκυλιά που είναι απομονωμένα στην αυλή δεν είναι σωστά ισοροπημενα γιατι όλα τα σκυλια θέλουν παρέα και να βρίσκονται μαζί με την αγέλη τους. το να ξέρει ο σκύλος ότι είσαι στο σπίτι και αυτός στην εξορία θα είναι σίγουρα λόγος για κλάματα και γαυγίσματα. Εγώ έχω ένα ντόγκο.. έχω αυλή στο πίσω μέρος που δεν βλέπει δρόμο και ο Περρίτο μπορεί να κάτσει όπου θέλει αυτός μιας και λόγο καλού καιρού η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Τις ώρες που λείπω η πόρτα είναι επίσης ανοιχτή για τον ίδιο λόγο (μιας και όποιος θέλει να μας κλέψει πρεπει να έχει τάσεις αυτοκτονίας), αλλά μακρυά απο εμάς δεν μένει ποτέ και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που πήραμε σκύλο, η συντροφιά! Συντροφιά όχι μόνο όποτε θέλεις εσύ, αλλά και όταν θέλει και αυτός. Δεν ικανοποιούμε πάντα τις δικές μας ανάγκες αλλά και τις ανάγκες του συντρόφου μας. ο σκύλος είναι μέλος της οικογένειας.. όπως δεν θα έμενες εσύ ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας σου στην αυλή το βράδυ το ίδιο ισχύει και για αυτό. Αν δεν είσαι διατεθιμένος να έχεις τον σκύλο σαν μέλος της οικογένειας σου ξανασκέψου το θέμα απόκτησης του ξανά. Πάντως αν θέλεις μεγαλόσωμο δύσκολα θα το κουμαντάρει οποιοσδήποτε αν δεν του κάνεις εκπαίδευση. όσο για το γαυγισμα άπό την δική μου εμπειρία τα ντόγκο γαυγίζουν ελάχιστα.. μπορεί να κάνουμε να ακούσουμε την φωνούλα του μέρες ατελειωτες. Σου ευχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις και να γίνεις ένας σωστός ιδιοκτήτης..

den23

Member
29 Αυγούστου 2012
13
0
μα δεν θα είναι απομονωμένο... θα είναι συνεχεια με κάποιο μέλος της οικογενειας και μέσα στη μέρα θα μπαίνει και στο σπίτι.. απλά θα κοιμάται είτε στην αυλή είτε στην πρώην αποθήκη που βρίσκετε στην αυλή άμα έχουμε θέμα με το κρύο... να σημειώσω επίσης πως το θέμα της βόλτας με τους γονείς μου το ανέφερα σε πολύ Σπάνιες περιπτώσεις, και ότι ο σκύλος θα περνάει πολλές ώρες με την οικογένεια δεν θα νιώθει σε καμια περίπτωση μοναξιά... μονο του θα είναι μονο όταν κοιμάται... και το sharpei μου αρέσει σαν ράτσα παρα πολύ!! ποια η γνώμη σας??

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi