Αμερικανικο ακιτα

den23

Member
29 Αυγούστου 2012
13
0
καταρχήν χαίρομαι που βρίσκομαι στην παρέα σας!! :D

θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για την υπεροχη ράτσα που αναφέρω στον τίτλο του θέματος που άνοιξα γιατί ενδιαφέρομαι να αποκτήσω ένα τέτοιο κουτάβι σε αρκετούς μήνες!!

θέλω εδώ να τονίσω πως είμαι 20 χρονων ζω με τη οικογένεια μου και δεν έχω προηγουμενη εμπειρία με σκυλιά. παρολαυτά έχω την διάθεση τους μήνες που θα μεσολαβήσουν μέχρι να αποκτήσω το κουτάβι να διαβάσω και να μάθω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ έτσι ώστε να μπορώ να του παρέχω την απαραίτητη φροντίδα και να το μάθω έτσι ώστε να ναι φιλικό και κοινωνικό, καθώς από τα λίγα που γνωρίζω είναι λιγάκι δύστροπος εκ φύσεως..
ο χώρος που το προορίζω να μεγαλώσει το σκυλί είναι η πίσω αυλή του σπιτιού ένας ακάλυπτος χώρος που είναι αρκετά μεγάλος..
φυσικά θα του έχω και ένα crate η ότι άλλο χρειάζεται και θα το βάζουμε και μέσα στο σπίτι κυρίως όταν είναι μικρό!! με το τάισμα του σκύλου και την βόλτα του θα ασχολιόμαστε κατά κύριο λόγο εγώ με τη αδερφή μου και η μητέρα μου με τον πατέρα μου σπανιότερα όταν θα φεύγουμε διακοπές η σε τέτοιου είδους περιπτώσεις..
το σκυλί το θέλουμε και σαν συντροφια αλλα και η παρουσία του στην πίσω αυλή βοηθάει στην ασφάλεια του σπιτιού κάπως, και μονο με την ύπαρξη του πιστεύω.

από κει και πέρα έχω κάποιες ερωτήσεις πιο ειδικές...

-ποσα είναι τα πάγια μηνιαία έξοδα της συγκεκριμένης ράτσας περίπου?? (για αρσενικό μιλάμε)

-τα σκυλιά της ράτσας από ότι έχω διαβάσει γαυγίζουν σπανια.. ισχύει??

-το τρίχωμα του μαδάει??

-αν μεγαλώσει σωστά θα μπορεί το σκυλί να το "κουμαντάρουν" oi γονείς μου?? για το τάισμα και την βόλτα μιλάω, όταν χρειάζεται να λείπω εγώ με την αδερφή μου...

-θα μπορεί όταν έχουμε επισκέπτες σπίτι να είμαστε άνετα χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να επιτεθεί η κάτι τέτοιο???

-πιστεύεται πως χρειάζεται απαραίτητα εκπαίδευση το συγκεκριμένο σκυλί σε επαγγελματία η μπορώ να τα καταφέρω k μονος μου???

διευκρινίζω ότι υπάρχει διάθεση να ενημερωθώ k να διαβάσω όσο χρειάζεται... g αυτό και θα την καθυστερήσω αρκετά την απόκτηση...

ευχαριστώ εκ των προτερων και ζητάω συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα!!:D

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Φίλε μου καλως ήρθες, ψάξε λίγο στο φόρουμ υπάρχουν όλες οι απαντήσεις που θες, απλά γράψε στην Αναζήτηση τη λέξη "Ακίτα" ακόμα διάβασε ποίο είναι ο σωστός τρόπος απόκτηση σκύλου. όχι πετ σοπ ή BYB.
Πάντως δεν διάλεξες και εύκολη φυλή για πρωτάρη.

den23

Member
29 Αυγούστου 2012
13
0
Φίλε μου καλως ήρθες, ψάξε λίγο στο φόρουμ υπάρχουν όλες οι απαντήσεις που θες, απλά γράψε στην Αναζήτηση τη λέξη "Ακίτα" ακόμα διάβασε ποίο είναι ο σωστός τρόπος απόκτηση σκύλου. όχι πετ σοπ ή BYB.
Πάντως δεν διάλεξες και εύκολη φυλή για πρωτάρη.
έψαξα στα αντίστοιχα θέματα αλλα κάποια πράγματα δεν τα κατάλαβα έτσι προέκυψαν και οι ερωτήσεις μου! το ξέρω πως δεν διαλέγω εύκολη φυλή, αλλα θέλω να μάθω αν με διάβασμα και προσπάθεια μπορώ να το κουμαντάρω τον σκύλο και να γίνουν όλα αυτά που αναφέρω από πάνω. δηλαδή να είναι σκύλος συντροφιάς και φιλικός όχι μονο με εμενα αλλα και με τους υπολοιπους... όσον αφορά την αγορά του θα γίνει από εκτροφείο..

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
έψαξα στα αντίστοιχα θέματα αλλα κάποια πράγματα δεν τα κατάλαβα έτσι προέκυψαν και οι ερωτήσεις μου! το ξέρω πως δεν διαλέγω εύκολη φυλή, αλλα θέλω να μάθω αν με διάβασμα και προσπάθεια μπορώ να το κουμαντάρω τον σκύλο και να γίνουν όλα αυτά που αναφέρω από πάνω. δηλαδή να είναι σκύλος συντροφιάς και φιλικός όχι μονο με εμενα αλλα και με τους υπολοιπους... όσον αφορά την αγορά του θα γίνει από εκτροφείο..
Κάνε υπομονή αν είναι και τα παλικάρια που ασχολούνται με την εν λόγω φυλή θα σου απαντήσουν, απλά δεν ήμαστε μεταμεσονύχτιο φόρουμ και έχουμε και κάποια ηλικία. :)

den23

Member
29 Αυγούστου 2012
13
0
Κάνε υπομονή αν είναι και τα παλικάρια που ασχολούνται με την εν λόγω φυλή θα σου απαντήσουν, απλά δεν ήμαστε μεταμεσονύχτιο φόρουμ και έχουμε και κάποια ηλικία. :)
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! περιμένω με ανυπομονησία!! :D

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Αυτο που έχω διαβάσει πάντως σε σχεση με τα ακίτα στο φόρουμ είναι ότι απο τη ημέρα που θα γεννηθούν μέχρι τη μέρα που θα "φύγουν" πρέπει να κοινωνικοποιουνται συνεχώς και σίγουρα εκπαιδευτής αφού είσαι αρχάριους και αυτα είναι δύσκολα και κυριαρχικά σκυλια :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. καταρχήν χαίρομαι που βρίσκομαι στην παρέα σας!! :D

2. ...θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για την υπεροχη ράτσα που αναφέρω στον τίτλο του θέματος...

3. ...δεν έχω προηγουμενη εμπειρία με σκυλιά...

4. ......και να το μάθω έτσι ώστε να ναι φιλικό και κοινωνικό, καθώς από τα λίγα που γνωρίζω είναι λιγάκι δύστροπος εκ φύσεως...

5. ...ο χώρος που το προορίζω να μεγαλώσει το σκυλί είναι η πίσω αυλή του σπιτιού ένας ακάλυπτος χώρος που είναι αρκετά μεγάλος...

6. ...φυσικά θα του έχω και ένα crate η ότι άλλο χρειάζεται και θα το βάζουμε και μέσα στο σπίτι κυρίως όταν είναι μικρό!!

7. ...με το τάισμα του σκύλου και την βόλτα του θα ασχολιόμαστε κατά κύριο λόγο εγώ με τη αδερφή μου και η μητέρα μου με τον πατέρα μου σπανιότερα όταν θα φεύγουμε διακοπές η σε τέτοιου είδους περιπτώσεις...

8. ...το σκυλί το θέλουμε και σαν συντροφια αλλα και η παρουσία του στην πίσω αυλή βοηθάει στην ασφάλεια του σπιτιού κάπως, και μονο με την ύπαρξη του πιστεύω...

9. ...ποσα είναι τα πάγια μηνιαία έξοδα της συγκεκριμένης ράτσας περίπου?? (για αρσενικό μιλάμε)

10. ...τα σκυλιά της ράτσας από ότι έχω διαβάσει γαυγίζουν σπανια.. ισχύει??

11. ...το τρίχωμα του μαδάει??

12. ...αν μεγαλώσει σωστά θα μπορεί το σκυλί να το "κουμαντάρουν" oi γονείς μου?? για το τάισμα και την βόλτα μιλάω, όταν χρειάζεται να λείπω εγώ με την αδερφή μου...

13. ...θα μπορεί όταν έχουμε επισκέπτες σπίτι να είμαστε άνετα χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να επιτεθεί η κάτι τέτοιο???

14. ...πιστεύεται πως χρειάζεται απαραίτητα εκπαίδευση το συγκεκριμένο σκυλί σε επαγγελματία η μπορώ να τα καταφέρω k μονος μου???

15. ...ζητάω συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα!!:D
1. Καλώς όρισες !!!

2. Το Αμερικανικό Ακίτα, όντως είναι υπέροχη φυλή!
Το "υπέροχη" εξαρτάται, όμως, από τον σκοπό για τον οποίο αποκτάμε τον συγκεκριμένο σκύλο... για άλλους θα μπορούσε να είναι "εφιαλτική" φυλή...

3. Το Αμερικανικό Ακίτα είναι φυλή που απευθύνεται αποκλειστικά σε έμπειρους ιδιοκτήτες...

4. Από το standard της φυλής, δεν είναι "φιλικό" και "κοινωνικό"...
Είναι "καχύποπτο" (aloof) σκυλί και επιφυλακτικό με τους ξένους (reserved)...
Αυτό που πρέπει να κάνει ο (υπεύθυνος) ιδιοκτήτης είναι να το "κοινωνικοποιήσει" όσο περισσότερο γίνεται, ώστε να γνωρίσει πολλά ερεθίσματα και καταστάσεις και να τα ξεκαθαρίζει μέσα στο μυαλό του...

5. Είναι σκυλί, που "έξω" χρειάζεται μεγάλο χώρο... και "μέσα" ο χώρος μπορεί να είναι και μικρός...

6. Αυτό που γράφεις εδώ, μου αρέσει λίγο περισσότερο... το σκυλί (το κάθε σκυλί) αγαπάει να είναι κοντά στην "αγέλη" του... και, όντας κοντά στους δικούς του, μαθαίνει και τι καλείται να προφυλάξει...
Το crate είναι απαραίτητο... ο σκύλος πρέπει να μάθει να το αγαπάει...

7. Δεν παίζει ρόλο ποιός θα ασχολείται περιστασιακά... ο κάθε σκύλος πρέπει να έχει ένα άνθρωπο που θα είναι ο "αρχηγός" του... ειδικά οι "δυνατές" φυλές...
Αλλιώς, δεν θα τον "κουμαντάρει" πρακτικά κανείς...

8. Αυτό, πλέον, είναι το πάρτυ των κλεφτών - ληστών: Ο θηριώδης σκύλος, αποκλεισμένος στην πίσω αυλή!!!
Θα αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, μόνο για τα παιδάκια που περνάνε απ' έξω...
Και θα είναι ευάλωτος στη διάθεση του καθενός να του ρίξει φόλα...

9. Υψηλά!!!
Και, επειδή μιλάς για αρσενικό: Ενας ιδιοκτήτης που δεν είναι έμπειρος αρχίζει με θηλυκά σκυλιά!!!
Και, όπως είπαμε και πριν, ένας ιδιοκτήτης που δεν είναι έμπειρος, δεν αρχίζει με Αμερικανικό Ακίτα...

10. Οχι... εντάξει, δεν είναι πίντσερ... δεν είναι Ορεινά των Πυρηναίων... αλλά γαυγίζουν αρκετά!

11. Ναι...

12. Οπως σου είπα και πριν: Οποιος το εκπαιδεύει και ασχολείται (πολύ) μαζί του, το "κουμαντάρει"... αλλιώς, θα τον κουμαντάρει ο σκύλος...

13. "Ανετα" ποτέ... η "άνεση" είναι η δεύτερη σοβαρότερη ασθένεια του σκύλου (παρόμοιας φυλής), μετά την "εμπιστοσύνη"...
Πάντα, θα απαιτείται η προσοχή του ιδιοκτήτη... ειδικά, με πολλούς επισκέπτες, διαφόρων ηλικιών...

14. Απαραίτητα εκπαίδευση με σωστό επαγγελματία!!! Πολλή εκπαίδευση!!!

15. Που να δεις και άλλοι... τι μηνύματα γράφουν...

den23

Member
29 Αυγούστου 2012
13
0
μάλιστα... από ότι καταλαβαίνω όσο και να προσπαθήσω δεν θα ήταν υπεύθυνο να ξεκινήσω με τέτοιο σκυλί...θα συνεχίσω να ψάχνομαι λοιπόν για μια ράτσα που να ταιριάζει στα θέλω μου... κατά κύριο λόγο σύντροφο για την οικογένεια, με μονο χαρακτηριστικό να μην είναι ράτσα που "γαβγίζει" πολύ... όπως τα labrador ας πούμε... και αυτό επειδή στα διπλανά σπίτια έχουνε μωρά.. κρίμα πάντως... το ψάξιμο συνεχίζεται λοιπόν, και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! :)

Last edited by a moderator:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...κατά κύριο λόγο σύντροφο για την οικογένεια, με μονο χαρακτηριστικό να μην είναι ράτσα που "γαβγίζει" πολύ... όπως τα labrador ας πούμε... και αυτό επειδή στα διπλανά σπίτια έχουνε μωρά.. κρίμα πάντως... το ψάξιμο συνεχίζεται λοιπόν, και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! :)
Κάτι ακόμα, που ξέχασα: Οταν ο σκύλος είναι τον περισσότερο χρόνο της ημέρας έξω... βαριέται κάποια στιγμή, μόνος του... και, το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να κάνει, είναι να γαυγίσει...

Συνεπώς, τα σκυλιά "έξω", γαυγίζουν πολύ!!! Τα σκυλιά "μέσα" γαυγίζουν πολύ λιγότερο... ανεξάρτητα από τη φυλή!

Εγώ έχω ένα θηλυκό Bullmastiff... τα Bullmastiff, θεωρείται ότι γαυγίζουν από ελάχιστα έως καθόλου...
Οταν, όμως, η σκυλίτσα μου είναι μόνη της (επειδή λείπουμε) και βγει στο μπαλκόνι, αρχίζει να γαυγίζει κανονικά... στην προσπάθεια να επικοινωνήσει με άλλα σκυλιά που ακούει, με θορύβους και διάφορα άλλα ερεθίσματα...

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
μάλιστα... από ότι καταλαβαίνω όσο και να προσπαθήσω δεν θα ήταν υπεύθυνο να ξεκινήσω με τέτοιο σκυλί...
Δεν συμφωνώ με αυτό...Πιστεύω ότι αν είσαι υπεύθυνος σαν άνθρωπος, υπεύθυνος σαν ιδιοκτήτης, κάτσεις διαβάσεις τα πάντα για αυτή τη φυλή, μιλήσεις με εκτροφείς, μιλήσεις με ιδιοκτήτες και έχεις και τη βοήθεια ενός επαγγελματία εκπαιδευτή...τότε πιστεύω πως μπορείς να έχεις όποια φυλή επιθυμείς...
Το θέμα είναι να ξέρεις και τι να περιμένεις από την κάθε φυλή....Όχι μόλις δεις τα πρώτα ζόρια να βάλεις τα κλάματα...Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για δύσκολες καταστάσεις που θα πρέπει να σε κάνουν ακόμα ποιο καλό και πεισματάρη ιδιοκτήτη....
Υπομονή, επιμονή και πειθαρχία....Από την 1η μέρα μέχρι τη τελευταία μέρα....

den23

Member
29 Αυγούστου 2012
13
0
Κάτι ακόμα, που ξέχασα: Οταν ο σκύλος είναι τον περισσότερο χρόνο της ημέρας έξω... βαριέται κάποια στιγμή, μόνος του... και, το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να κάνει, είναι να γαυγίσει...

Συνεπώς, τα σκυλιά "έξω", γαυγίζουν πολύ!!! Τα σκυλιά "μέσα" γαυγίζουν πολύ λιγότερο... ανεξάρτητα από τη φυλή!

Εγώ έχω ένα θηλυκό Bullmastiff... τα Bullmastiff, θεωρείται ότι γαυγίζουν από ελάχιστα έως καθόλου...
Οταν, όμως, η σκυλίτσα μου είναι μόνη της (επειδή λείπουμε) και βγει στο μπαλκόνι, αρχίζει να γαυγίζει κανονικά... στην προσπάθεια να επικοινωνήσει με άλλα σκυλιά που ακούει, με θορύβους και διάφορα άλλα ερεθίσματα...
παρόλο που θα βρίσκετε στην αυλή δεν θα είναι μονος του ο σκύλος, γιατί έχουμε άμεση πρόσβαση και θα έχει παρέα... καμια πρόταση για κάποια ράτσα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά?????

den23

Member
29 Αυγούστου 2012
13
0
Δεν συμφωνώ με αυτό...Πιστεύω ότι αν είσαι υπεύθυνος σαν άνθρωπος, υπεύθυνος σαν ιδιοκτήτης, κάτσεις διαβάσεις τα πάντα για αυτή τη φυλή, μιλήσεις με εκτροφείς, μιλήσεις με ιδιοκτήτες και έχεις και τη βοήθεια ενός επαγγελματία εκπαιδευτή...τότε πιστεύω πως μπορείς να έχεις όποια φυλή επιθυμείς...
Το θέμα είναι να ξέρεις και τι να περιμένεις από την κάθε φυλή....Όχι μόλις δεις τα πρώτα ζόρια να βάλεις τα κλάματα...Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για δύσκολες καταστάσεις που θα πρέπει να σε κάνουν ακόμα ποιο καλό και πεισματάρη ιδιοκτήτη....
Υπομονή, επιμονή και πειθαρχία....Από την 1η μέρα μέχρι τη τελευταία μέρα....
μα εδώ υπάρχουν βασικά πράγματα με τα οποια θα έχουμε πρόβλημα... για παράδειγμα όταν λείπω εγώ με την αδερφή μου, και θα πρέπει να την βγάλει βόλτα η μητέρα μου να φοβάμαι μην χάσει κάνα χέρι, επειδή δεν είναι ο "αρχηγός της αγέλης" του αλλα ένα άτομο που απλά το φροντίζει περιστασιακά.. επίσης τον θέλουμε κυρίως για σκύλο συντροφιάς... όπως μου τα περιγραφουν δεν θα μπορέσω να αποτελέσω σωστό αφεντικό λόγο έλλειψης εμπειρίας, παρόλη την διάθεση που έχω για πολύ διάβασμα πριν αποκτήσω το κουτάβι...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
den23 πως σκέφτηκες αυτή την ράτσα;
Τον έχεις δει ας πούμε από κοντά ή μόνο από φωτό από τις οποίες εντυπωσιάστηκες;

den23

Member
29 Αυγούστου 2012
13
0
den23 πως σκέφτηκες αυτή την ράτσα;
Τον έχεις δει ας πούμε από κοντά ή μόνο από φωτό από τις οποίες εντυπωσιάστηκες;
έχει ένας γνωστός ένα ιαπωνικό βεβαια ... και μου άρεσε πολύ... η αλήθεια είναι ότι η εμφάνιση με τράβηξε σε συνδυασμό με το ότι, από όσο διάβασα γαυγίζει ελάχιστα... γενικά ψάχνω για ένα σκύλο κατά κύριο λόγο συντροφιάς...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
... γενικά ψάχνω για ένα σκύλο κατά κύριο λόγο συντροφιάς...
Τότε, σίγουρα πρέπει να ψάξεις για κάτι άλλο :rolleyes:

Αλλά έτσι για το γαμώτο...στην επόμενη έκθεση του ΚΟΕ, πέρνα μια βόλτα να τα δεις από κοντά και να καταλάβεις από μόνος σου, γιατί σου λέμε ότι δεν είναι ο κατάλληλος σκύλος :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...σε συνδυασμό με το ότι, από όσο διάβασα γαυγίζει ελάχιστα... γενικά ψάχνω για ένα σκύλο κατά κύριο λόγο συντροφιάς...
Cavalier King Charles !!!
Από πλευράς γαυγίσματος, είναι σαν να μην υπάρχει σκύλος... και είναι ο ορισμός του σκύλου συντροφιάς...:)

Υ.Γ. Βέβαια, στην αυλή... θα σου πεθάνει μέσα σε 5-10 μέρες...:(

den23

Member
29 Αυγούστου 2012
13
0
Cavalier King Charles !!!
Από πλευράς γαυγίσματος, είναι σαν να μην υπάρχει σκύλος... και είναι ο ορισμός του σκύλου συντροφιάς...:)

Υ.Γ. Βέβαια, στην αυλή... θα σου πεθάνει μέσα σε 5-10 μέρες...:(
δεν θέλω τόσο μικρό σκυλί... θα κοιτάξω καμια άλλη ράτσα... κανένα labrador η κάτι τέτοιο...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
δεν θέλω τόσο μικρό σκυλί... θα κοιτάξω καμια άλλη ράτσα... κανένα labrador η κάτι τέτοιο...
Αγγλικό Μαστίφ !!!
Επίσης, από πλευράς γαυγίσματος, είναι σαν να μην υπάρχει σκύλος... και είναι φανταστικός σκύλος - σύντροφος (βέβαια, πάντα μέσα στο σπίτι, στους καναπέδες και στα μαλακά!)... και, επιπλέον, δεν είναι τόσο μικρό σκυλί!!!:)

Υ.Γ. Βέβαια, αν γαυγίσει... θα πληρώνεις τα τζάμια της απέναντι πολυκατοικίας...:cool:

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
den, κοιτα και για κανενα απο καταφύγιο. Υπάρχουν διαμάντια που μπορείς να βρείς και να υιοθετήσεις, κανοντας και μια καλη πράξη ταυτόχρονα. σκέψου το.
επίσης μπορείς να φιλοξενήσεις και προσωρινά κάποιο αδεσποτάκι, παντα σε συνεργασια με καποια φιλοζωικη. Τοτε θα σου λυθούν πάρα πολλές απορίες.

Εαν θες και η μητέρα σου να το βγάζει βόλτα πρόσεξε τι επιλογή θα κάνεις.... εμενα που ειναι ημιαιμο αρσενικο 25 κιλα δεν το παει ουτε μεχρι το κλιμακοστάσιο βολτα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi