Αλυσιδα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
tasosrules, μήπως παρηγορώντας την και χαϊδεύοντας την επιβραβεύεις αυτήν την συμπεριφορά και οξύνεις το πρόβλημα?

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Έχει δίκιο η Rottie. Με το να το χαϊδεύεις και να το παρηγορείς όταν είναι φοβισμένο είναι σαν να του επιβεβαιώνεις ότι δικαίως φοβάται και ότι είναι κάτι σοβαρό αυτό που συμβαίνει.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
παιδιά μην με τρελαίνετε ... αυτό που περιγράφει είναι παθολογικός τρόμος και το σκυλί ΔΕΝ επαναλαμβανει παθολογικό τρόμο επειδή νομίζει ότι μας αρέσει ...

το σκυλί έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα ανασφάλειας ή φοβία ...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Στη θέση σου, υπό αυτές τις συνθήκες, θα δοκίμαζα μόνο με στηθόλουρο... Συμφωνώ με denis, δεν έχω δει σκύλο να κάνει έτσι όπως περιγράφεις. Ίσως έχει κάποια τραυματική εμπειρία με δέσιμο στο παρελθόν και την τρελαίνει η αίσθηση. Καλή τύχη!

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
ποιο παρελθόν βρε παιδιά?απο μωρό την έχει ο tasosrules?Δεν έχω εμπειρία αλλά και μένα μου ακούγεται υπερβολική αντίδραση :(

Σε ανάλογη περίπτωση τι κάνουμε?Δεν επιβραβεύουμε,δεν μαλώνουμε,το παίζουμε αδιάφοροι?

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
Δεν ειχε αλλη εμπειρια δεσιματος... απλα λογικα εχει μαθει ολο αυτο τον καιρο να ειναι βασιλισα στο σπιτι και τωρα που ειδε οτι αυτο αλλαζει προφανως δε της αρεσει. Οσο για τις φοβιες... Δε νομιζω να "νοσει" απο κατι τετοιο γιατι κατα τα αλλα ειναι ενα σκυλι που ουτε "σκυβει ποτε το κεφαλι" ουτε δειχνει φοβο σχεδον ποτε και μου κανει εντυπωση που παρα το μεγεθος της δειχνει τοσο θαρρος... θα δοκιμασω παλι σημερα και θα ενημερωσω... :(

EDIT: Οκ την εδεσα παλι σημερα... παλι τσιριζε στην αρχη αλα μετα απλα καθησε και δεν εκανε τιποτα.... απλα με κοιτουσε. νομιζω οτι με μυα δυο φορες ακομη θα συνηθισει.. τι λετε?.... :oops:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ νομίζω πως η σκύλα σου είναι η βασίλισσα του σπιτιού και εσύ ο υποτελής! :lol:
Δείξε λίγο πυγμή και αποφασιστικότητα! Να είσαι ανυποχώρητος σε αυτό που της ζητάς, να πάψεις να την παρηγορείς και να την κανακεύεις, να έχεις υπομονή μαζί της και όλα θα πάνε καλά!
Μια άσκηση που θα σε βοηθήσει είναι να κάθεσαι μπροστά στον καθρέφτη 3 φορές την ημέρα και να επαναλαμβάνεις επί πεντάλεπτο «Είμαι ο αρχηγός της αγέλης»! :wink: :lol:

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
Η βλακεια που κανω ειναι οτι ενω παω να της επιβληθω μολις δω και παει να ... "μελαγχολησει" [?] αμεσως παω και την αγκαλιαζω και τη χαιδευω.... Τεσπα οσο παμε το ψιλοσυνηθιζουμε... τωρα της εχω και παλι το λουρακι και απλα καθεται . αλα δνε ειναι ζωηρη οπως οταν δεν το εχει.. και δειχνει σαν να σκεφτεται προτου κανει εστω και ενα βημα...

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
Καλησπερα. Σημερα πηγαμε την πρωτη βολτα.. Ηταν πολυ μαζεμενη αλλα ειναι λογικο ηταν η πρωτη φορρα που ειχε ολα αυτα τα ερεθισματα.... μετα ειδε ενα σκυλι και αρχισε να το γαυγιζει και πηρε θαρρος... παντως σιγα σιγα το συνηθιζει... για να δουμε...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Α μπράβο! Μην ανησυχείς βρε :D Το νερό μπήκε στ' αυλάκι! Άρχισε να την κοινωνικοποιείς κιόλας, να παίζει με τα σκυλάκια όχι να τα φοβάται.
Περεπιπτόντως έχω μεγαααάλη αδυναμία στη μικρή σου. Στέλνε φωτογραφίες τώρα που μεγαλώνει οκ?

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΩ/ΒΛΕΠΩ ΚΟΥΚΛΑ! ΒΑΣΙΚΑ... ΣΤΕΛΝΩ ΠΟΥ Κ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ Κ ΜΕΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ... :oops: .... ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Κ ΜΠΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ PDA ΜΟΥ..... :oops:

mallinois

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2008
29
0
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

Καλησπέρα tasosrules!

Διάβασα αυτά που έχεις γράψει για το θέμα σου και την κατάσταση της μικρής σου.

Έχε στο μυάλο σου ότι το κουτάβι σου είναι σε μια πολύ κρίσιμη ηλικία,στην πρώτη ηλικία της ΦΟΒΙΑΣ!
Τώρα αρχίζει να γνωρίζει πράγματα που της ήταν άγνωστα και σιγά-σιγά τον "κόσμο" που καλείται να ζήσει!Πρέπει να της δώσεις το δικαίωμα να αντιμετωπίσει τους φόβους της και όλες τις "παράξενες" και καινούργιες καταστάσεις,για να αρχίσει βήμα-βήμα να γίνεται ένας ισορροπημένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση σκύλος!!!Με το να την παρηγορείς μόνο "κακό" της κάνεις.

Χωρίς να είμαι στην ζωή σας,φαντάζομαι ότι την μικρή σου την έχεις μεγαλώσει μέχρι σήμερα ίσως με υπερπροστατευτικό τρόπο και με υπερβολική εκδήλωση της αγάπης σου!Της έδειξες ότι είναι το κέντρο του κόσμου με αποτέλεσμα ίσως χαμηλής αυτοεκτίμησης και "πρόβλημα" αποδοχής νέων καταστάσεων.Μην ξεχνάς ότι είναι σκύλος,είναι μέλος της οικογένειας(άτομο),όχι όμως άνθρωπος!!!Που σημαίνει ότι πρέπει να την αφήσεις να είναι σκύλος και εσύ ο δυνατός της παρέας που θα την οδηγήσεις στην "επιβίωση".Δώσε χρόνο και χώρο στο κουτάβι σου να επεξεργαστεί την όποια νέα εμπειρία χωρίς να σε πιάνει πανικός,με ψυχραιμία και υπομονή για να μπορέσει και εκείνη με την σειρά της να αποκτήσει ισορροπία,ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση!

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
Re: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ MALLINOIS! ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ... ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :)

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη

Η τριτη βολτα σημερα και η μικρη οχι μονο εχει σχεδον συνηθισει αλλα δεν τραβαει κιολας! περπαταει καμαρωτη καμαρωτη!!! Εχει καταλαβει πως οταν της φοραω το λουρακι ειναι για να δει κατι καινουριο και να κανει βολτα και πλεον το δεχεται με χαρα! δε το πιστευα ειλικρινα οτι θα το συνηθισει τοσο γρηγορα..!!! :D :D
Το μονο προβληματακι ειναι με τον flexi οδηγο που οταν το εχω ελευθερο και τραβαει αυτη νομιζει οτι την τραβαω εγω και κοντοστεκεται. Οταν ομως το εσω στο stop τοτε ειναι μια χαρα.. ε με τον καιρο θα συνηθισει.. ε?? :lol:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα

tasosrules said:
ε με τον καιρο θα συνηθισει.. ε?? :lol:
Ποιον καιρό? Θέμα ημερών είναι κατ' εμέ. Ώχου το, το ζουζουνάκι βγήκε στον κόσμο :lol: Μεγαλώνει!
Άσχετο κάπως, αλλά θυμάμαι ακόμα μια φορά που είχαμε βγάλει τον νεαρότατο τότε σκύλο μας βόλτα, μαζί με τη μαμά μου. Προσπάθησε να καβαλήσει μια σκυλίτσα (που σιγά μην τον αφήναμε, λέμε τώρα) κι εκείνη του αγρίεψε :oops:
Θυμάμαι τη μάνα μου να τον κοιτάζει με ένα ύφος μισο-απογοητευμένο, μισο-οργισμένο και να του λέει "Βλάκα... μεγάλωσες..."
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με είχε κοιτάξει όταν της είπα ότι βρήκα το πρώτο μου boyfriend :p
Όρεξη για ιστορίες έχω σήμερα μου φαίνεται :p :p :p
ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΚΥΡΙΟΣ! :D

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
Χαχα! "Βλακα.. μεγαλωσες..." Θεικο! :lol: Τωρα πηγαμε την πρωινη μας βολτα και τη γγνωρισαν και οοολοι οι γειτονες του συγροτηματος μιας και αυτη ειναι η ωρα που βγαζουν τα παιδια τους για να τα παρει το αστικο... ειχε πλακα! :D

mallinois

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2008
29
0
Καλησπέρα tasosrules!!
Πολύ χαίρομαι που πάνε τα πράγματα καλύτερα με την μικρή σου!!!!!
Συνέχισε έτσι και θα δεις ότι σε κάθε βόλτα θα είναι ακόμα πιο καλή.

Μπράβο σας! :lol:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog